DÔLEŽITÉ: Modrý koník otvára priestor pre vaše návrhy a nápady
Pozdravujeme celú rodinu Modrého koníka 🙂
Dnes sme pre vás pripravili tento výnimočný diskusný príspevok.
Nie je to klasický oznam – je to pozvanie.
Úprimné, otvorené a pre nás nesmierne dôležité.
Koník má zmysel len vďaka vám.
Vďaka tomu, že sa sem vraciate, že zdieľate svoje skúsenosti, radíte si, podporujete sa a spolu tu tak tvoríme komunitu už dve desaťročia.
Uvedomujeme si, že ak má byť Koník aj v budúcnosti miestom, kam sa chodí s dôverou, radosťou a pocitom „sem patrím“, potrebujeme robiť niečo, čo je cennejšie než akákoľvek funkcia alebo technická novinka: Počúvať vás. 🙂
Preto vám dnes otvárame jedinečný priestor, aby ste nám napísali, čo podľa vás môže fungovať lepšie.
Napíšte nám do komentárov:
– to, čo vám na Koníku chýba,
– to, čo vás rozčuľuje,
– to, čo by ste privítali,
– to, čo by vám uľahčilo deň alebo spravilo Koníka ešte príjemnejším miestom.
Úprimne, otvorene, pokojne aj bez servítky. 😉
Len prosíme: píšte konkrétne a konštruktívne, nech presne vieme, čo potrebujete.
Prípadne skúste doplniť vetu:
„Koník bude pre mňa top a jedinečný, ak…“ a dopíšte ju presne tak, ako to cítite.
Každá myšlienka, návrh či pripomienka má pre nás veľký význam.
Toto nie je formalita, je to pre nás záväzok.
Veríme, že spoločne môžeme vytvoriť Koníka, ktorý bude ešte lepším miestom pre vás, pre nás, pre každého, kto sem príde pre radu, podporu alebo len pre dobrý pocit.
Ďakujeme, že ste s nami.
Ďakujeme, že tvoríte Koníka.
A ďakujeme aj za to, že nám napíšete, čo je pre vás dôležité. 💙
Modrý koník team
Este jeden navrh, ale to uz by bolo na velky projekt. Verim ze odkedy islo postovne hore si ludia 2x rozmyslia ci ozaj chcu danu vec a hlavne ked postovne stoji este viac ako produkt. Napadlo ma, ze v spolupraci s slov.postou by sa nejak pri objednavani a platbe vygeneroval nejaky kod alebo by automaticky nabehla zlava. Urcite posta stratila velke mnozstvo zakaznikov po poslednom neskutocnom zdrazovani a tymto by sa mohlo prilepsit aj im aj ludom ktori objednavaju z konika 🙂
@unbeholfen kto uz len na kona ide cez prehliadac
@natalka13 ja napr. nemam apku
Najviac zo všetkého by som si priala, aby sa dodržiavali pravidla (a vy na ich dodrziavani trvali), ktoré sa stanovili. Lebo potom asi nerozumiem kvôli comu vlastne sú.. Takze väčšia kontrola príspevkov a tiež zlepšenie sa v odstraňovaní nežiaducich trollov. To by celkovo prispelo k slusnejsej, priatelskejsej atmosfére a dalo priamo spätnú väzbu utociacim diskutujúcim.
Ak je autor témy i anonym, mohol by mat i tak možnosť pod/ako “anonym_autor” lajkovat odpovede.
Skvelá vec sú priame odkazy v odpovedi na predchádzajúci komentár.👍
@tiika ešte mi napadlo, že momentálne sú nevhodne príspevky buď ponechané (ak su nepovšimnuté, vyhodnotené ako v poriadku) alebo odstranovane. Možno by mohol na prispevku kdesi hore prikvitnut aj iný príznak- nejaká bodka, napr. orandzova “príspevok na hranici pravidiel”, modrá “odpoved nereagujúca na otázku alebo riešiace gramatické chyby”, červená “útočná, vysmesna odpoved”, žltá “empatická/respektujuca reakcia”, zelena “užitočná informacia”, sivá “neutrálna, nezaradena odpoved”, čierna “provokacna” atď.
Potom by mohla pribudnúť i možnosť filtrovania. Bolo by oveľa ľahšie sa diskusiou previesť, vybrať si len to, čo ma zaujíma. Zároveň dať spätnú väzbu užívateľom.
Pripadne urobit nejaký rebríček užívateľov. Dávať mesačne vyhodnotenia, štatistiku.
To by mohlo pozitívnou cestou motivovať k lepšiemu, prijemnejsiemu prostrediu, k primeraným reakciám a k lepšej sebareflexii niektorých ľudí, napr. ktorí píšu “ja som len úprimná; hovorím iba pravdu - bez prikras (a pritom je ich príspevok ponižujúci, domýšľajú si veci a tvrdia neoverené fakty..)
@unbeholfen kto uz len na kona ide cez prehliadac
@natalka13 modrý koník nemá aplikáciu, to ti len prehliadač ponúkol možnosť nainštalovať si webovú verziu pre mobily. Na zobrazovanie reklám to nemá vplyv, otravujú rovnako.
@tiika ešte mi napadlo, že momentálne sú nevhodne príspevky buď ponechané (ak su nepovšimnuté, vyhodnotené ako v poriadku) alebo odstranovane. Možno by mohol na prispevku kdesi hore prikvitnut aj iný príznak- nejaká bodka, napr. orandzova “príspevok na hranici pravidiel”, modrá “odpoved nereagujúca na otázku alebo riešiace gramatické chyby”, červená “útočná, vysmesna odpoved”, žltá “empatická/respektujuca reakcia”, zelena “užitočná informacia”, sivá “neutrálna, nezaradena odpoved”, čierna “provokacna” atď.
Potom by mohla pribudnúť i možnosť filtrovania. Bolo by oveľa ľahšie sa diskusiou previesť, vybrať si len to, čo ma zaujíma. Zároveň dať spätnú väzbu užívateľom.
Pripadne urobit nejaký rebríček užívateľov. Dávať mesačne vyhodnotenia, štatistiku.
To by mohlo pozitívnou cestou motivovať k lepšiemu, prijemnejsiemu prostrediu, k primeraným reakciám a k lepšej sebareflexii niektorých ľudí, napr. ktorí píšu “ja som len úprimná; hovorím iba pravdu - bez prikras (a pritom je ich príspevok ponižujúci, domýšľajú si veci a tvrdia neoverené fakty..)
@tiika asi by to nebolo ok. Čo človek, to názor. To čo je pre teba už cez, pre mňa to môže byť ešte ok a naopak.
Zrušiť možnosť anonymne komentovať a zakladať anonymné diskusie
V prípade citlivých tém umožniť anonymne to uverejniť tak, ako je to bežné v skupinách - napísať moderátorovi diskusného fóra, ten to uverejní ako "anonymný"príspevok
Nemeniť názvy diskusných príspevkov
Možnosť blokovať Nicky
Objektivita pri posudzovaní nevhodných odpovedí a reakcií - naučiť sa rozlišovať, čo je a čo nie je urážka
@tiika asi by to nebolo ok. Čo človek, to názor. To čo je pre teba už cez, pre mňa to môže byť ešte ok a naopak.
@tetapetra ale to by robili admini a aj keď súhlasím, že niečo je individuálne, tak nejaké kritéria predsa existuju na to, čo je napr. kybersikana, čo je riešenie gramatických chýb, čo nesúvisí s otázkou/témou diskusie atd.
Veru najmä ľudia by sa mali naučiť rozlišovať, čo je a čo nie je vhodne, urážajúce, lebo si myslím, že maju dosť skreslene a mylne predstavy.
@tetapetra ale to by robili admini a aj keď súhlasím, že niečo je individuálne, tak nejaké kritéria predsa existuju na to, čo je napr. kybersikana, čo je riešenie gramatických chýb, čo nesúvisí s otázkou/témou diskusie atd.
Veru najmä ľudia by sa mali naučiť rozlišovať, čo je a čo nie je vhodne, urážajúce, lebo si myslím, že maju dosť skreslene a mylne predstavy.
@tiika ako som písala to je vec názoru. Poukazovať na gramatiku je za mňa trápne. Dostala som hejt za "s" v genitive 😁 ,prežila som.
@tiika súhlas
Kyber šikana má jasné znaky, admini by mali byť školení na to, aby to rozpoznali.
Upozorňovať na porušenie pravidiel len za to, že niekto si dovolí spochybniť hodnovernosť témy mi príde už cez čiaru.
To je čisto subjektívny názor, ktorý nikoho neuráža
@tiika ak by to mali robiť admini, označovať všetky príspevky, nerobili by nic iné. Takže by to musela robiť ai, a tá je v týchto veciach nespolahliva
@tiika ako som písala to je vec názoru. Poukazovať na gramatiku je za mňa trápne. Dostala som hejt za "s" v genitive 😁 ,prežila som.
@tetapetra Áno, každý má subjektívne hranice, ale existujú aj objektívne kritériá uplatňované v psychológii, zákonoch aj pravidlách sociálnych sietí. Nie je to len o pocite – toxické správanie má jasné definície: urážky, zosmiešňovanie, manipulácie, prekrúcanie faktov, útok na osobu, opakovanie útokov, znevažovanie či zahanbovanie, odborne napr. ad hominem, gaslighting, strawman argument, misrepresentation, defamation, hejt, trolling, whataboutism. To sa dá vyhodnotiť nezávisle od toho, či to niekomu prekáža, alebo nie.
A presne tie gramatické chyby - je to i v kódexe (veď i ja si to všimnem, ale ak na to niekto upozorňuje a ďalší 10-ti sa pridajú, tak sa stráca pointa/obsah témy). Ak by ľudia dostali spätnú väzbu aj pri iných porušeniach (nie hneď vymazaný príspevok, vyhrážku, že účet bude zrušený), myslím, že by sa zdvihla úroveň komunikácie na fóre.
@tiika ak by to mali robiť admini, označovať všetky príspevky, nerobili by nic iné. Takže by to musela robiť ai, a tá je v týchto veciach nespolahliva
@janagem to už je na nich, ako by to realizovali, ja som dala návrh/nápad, rovnako ako každý. Ale mohla by to napr. robiť AI a oni iba prekontrolovať, to by bolo menej časovo náročné. Ozaj neviem ako zvýšiť úroveň diskusíí. Podľa mňa odstránením anonymov ani palcom dole sa to nezlepší.
@tiika súhlas
Kyber šikana má jasné znaky, admini by mali byť školení na to, aby to rozpoznali.
Upozorňovať na porušenie pravidiel len za to, že niekto si dovolí spochybniť hodnovernosť témy mi príde už cez čiaru.
To je čisto subjektívny názor, ktorý nikoho neuráža
@nyusika súhlasím, hodnovernosť témy je asi na každom ako subjektívne vyhodnotí. Nikto nie je povinný sa do nej zapájať. Ja mám často pocit, že buď je za tým snaha získať ľútosť, pobaviť sa a vidieť reakcie až po nejaký soc.prieskum - i napriek tomu odpoviem (ale nepíšem, že téma je vymyslená, lebo istotu nemám) alebo aj nie, nijako mi to neškodí.
Sú to rôzne detaily, ktoré mnohé baby spomínajú - menej otravných reklám, tmavý režim.. ALE za mňa nevyhnutné a dôležité je dať ABSOLÚTNY ZÁKAZ RIEŠENIA POLITIKY - žiadne politické výlevy, protesty atď. MK tak stráca svoj pôvodný a hlavný zmysel.
@mima172 káže ti niekto čítať politiku, alebo modrý koník vôbec navštevovať?
Pokiaľ viem tak žijeme v demokracii. Ako chceš niekomu zakázať písať o hocičom prosím ťa 🤣 Normálne toto mi vysvetli.
@modrykonik cez tie reklamy sa mi nedá poriadne čítať, kto tu čo píše, vkuse vyskakuje reklama, je to otravné , nejde to bez toho?
@nika185 čo myslíš, prečo chcú optimalizovať/zlepšiť modrý koník? Aby ste sa tu cítili lepšie a aby ste sem chodili častejšie? Áno, ale nie kvôli vášmu šťastiu, ale aby viac sypalo z reklamy, takže naivitu bokom 😏
@tetapetra Áno, každý má subjektívne hranice, ale existujú aj objektívne kritériá uplatňované v psychológii, zákonoch aj pravidlách sociálnych sietí. Nie je to len o pocite – toxické správanie má jasné definície: urážky, zosmiešňovanie, manipulácie, prekrúcanie faktov, útok na osobu, opakovanie útokov, znevažovanie či zahanbovanie, odborne napr. ad hominem, gaslighting, strawman argument, misrepresentation, defamation, hejt, trolling, whataboutism. To sa dá vyhodnotiť nezávisle od toho, či to niekomu prekáža, alebo nie.
A presne tie gramatické chyby - je to i v kódexe (veď i ja si to všimnem, ale ak na to niekto upozorňuje a ďalší 10-ti sa pridajú, tak sa stráca pointa/obsah témy). Ak by ľudia dostali spätnú väzbu aj pri iných porušeniach (nie hneď vymazaný príspevok, vyhrážku, že účet bude zrušený), myslím, že by sa zdvihla úroveň komunikácie na fóre.
@tiika ako som písala,každý to berie inak. aj ja som mala tú česť sa chytiť s jednou ženskou,bolo to brutálne, naozaj nechutné a to nepadli žiadne hanlivé slová.
@nika185 čo myslíš, prečo chcú optimalizovať/zlepšiť modrý koník? Aby ste sa tu cítili lepšie a aby ste sem chodili častejšie? Áno, ale nie kvôli vášmu šťastiu, ale aby viac sypalo z reklamy, takže naivitu bokom 😏
@dominikamacakova a niekto tu tvrdí opak?
@tiika ako som písala,každý to berie inak. aj ja som mala tú česť sa chytiť s jednou ženskou,bolo to brutálne, naozaj nechutné a to nepadli žiadne hanlivé slová.
@tetapetra presne tak, pretože druhy toxickej komunikácie nezahŕňajú len hanlivé slova a nadávky
Napíšem tak, že pokial by som vedela o inom podobnom fore, kde je to viac kontrolované a regulované, hned som tam a rusim účet. Nie kvôli vzhľadu stránky, anonymom, opakujúcim sa témam, reklamám ale kvôli “urovni vyjadrovania sa”
@tiika prečítaj si komentár na ktorý som reagovala, ďakujem
@dominikamacakova aha, ok 😉 takze áno, aj niekto taký tu je 😅
@anonym_4038e9 Nič z toho, čo si popísala primárne nepatrí na fórum o deťoch. Treba si založiť nejaké politické debatné forum a je to 🙂 A prepáč, už nebudem odpovedať. Je mi nepríjemné odpovedať anonymu, keď ja anonym nie som (a nechcem byť, nehanbím sa verejne prezentovať svoje názory).
@mima172 treba si prečitat popisok o čom toto forum po novom uz je.Kde tam mas dieta a matky? to bolo volakedy.Teraz to premenovali akoze na vseobecne forum.Pretoze toto prave ludom tu vadilo.Ze je to len pre matky s detmi a to uz davno neplati.Je to forum uz pre kazdeho a o vsetkom.Mne ta politika nevadi lebo ja tam aj tak neprispievam
Zrušiť možnosť anonymne komentovať a zakladať anonymné diskusie
V prípade citlivých tém umožniť anonymne to uverejniť tak, ako je to bežné v skupinách - napísať moderátorovi diskusného fóra, ten to uverejní ako "anonymný"príspevok
Nemeniť názvy diskusných príspevkov
Možnosť blokovať Nicky
Objektivita pri posudzovaní nevhodných odpovedí a reakcií - naučiť sa rozlišovať, čo je a čo nie je urážka
@nyusika tak to by mohli zrusit anonymne prispevky uplne. keby autor nemoze komentovat anonymne alebo doplnat informacie podla otazok prispievajucich.
inak preco vam tak strasne vadia anonymy? chcete vediet aky nick sa za tym skryva alebo preco? pokial umoznia duplicitne, triplicitne registracie, tak mozu zrusit anonymy. ak nie, pocet prispevkov a navstev im klesne. v zivote by som tu pod vlastnym nickom neriesila temy, ktore by raz mohli byt proti mne zneuzite. aj zdravie rodinnych prislusnikov tu preberam anonymne.
@nyusika tak to by mohli zrusit anonymne prispevky uplne. keby autor nemoze komentovat anonymne alebo doplnat informacie podla otazok prispievajucich.
inak preco vam tak strasne vadia anonymy? chcete vediet aky nick sa za tym skryva alebo preco? pokial umoznia duplicitne, triplicitne registracie, tak mozu zrusit anonymy. ak nie, pocet prispevkov a navstev im klesne. v zivote by som tu pod vlastnym nickom neriesila temy, ktore by raz mohli byt proti mne zneuzite. aj zdravie rodinnych prislusnikov tu preberam anonymne.
@anonym_4038e9
Áno,mohli - veď to píšeme skoro všetky .
pretože anonymita im dodáva "odvahu"
Keď mi raz chce niekto napísať, že som (citujem) chudera, čo ani decko nemá, ale zato hubu jak riť paviana" - nech mi to napíše verejne.
Keď tu niekto bude vyťahovať o mne súkromné informácie, ktoré som tu nikdy nezverejnila - nech mi to napíše ako nick, pod ktorým je to registrovaná
Navyše - väčšina komentujúcich v tejto diskusii sa zhodla na tom, že anonymné diskusie a komentáre im vadia.
Prečo máš ty konkrétne potrebu o tom anonymne diskutovať práve som mnou ?
@anonym_4038e9
Keď mi raz chce niekto napísať, že som (citujem) chudera, čo ani decko nemá, ale zato hubu jak riť paviana" - nech mi to napíše verejne.
Keď tu niekto bude vyťahovať o mne súkromné informácie, ktoré som tu nikdy nezverejnila - nech mi to napíše ako nick, pod ktorým je to registrovaná
Navyše - väčšina komentujúcich v tejto diskusii sa zhodla na tom, že anonymné diskusie a komentáre im vadia.
@nyusika ďalšia čo káže o morálke ale servítku pred hubu nedáva,keby všetky takéto princezné začali najskôr od seba hneď by tu bol čistý vzduch
@anonym_4038e9
@nyusika tvoje dovody su osobne. sice chapem, ale to by vyriesilo kvalitne adminovanie.
odkedy su mozne anonymne temy, pytala som sa tu vela sukromnych veci, na ktore mi odpovede pomohli. a mam istotu, ze to tu raz proti mne nikto nezneuzije. alebo ak ma tu raz spozna niekto z mojho okolia, nevyhlada si podla nicku moje diskusie a nebude vediet napr. o mojej partnerskej krize.
@nyusika tvoje dovody su osobne. sice chapem, ale to by vyriesilo kvalitne adminovanie.
odkedy su mozne anonymne temy, pytala som sa tu vela sukromnych veci, na ktore mi odpovede pomohli. a mam istotu, ze to tu raz proti mne nikto nezneuzije. alebo ak ma tu raz spozna niekto z mojho okolia, nevyhlada si podla nicku moje diskusie a nebude vediet napr. o mojej partnerskej krize.
@anonym_4038e9 napísala som môj názor.
Ty môžeš mať, samozrejme, iný.
Môj názor je aj to, že tak citlivé osobné veci sa nemajú čo rozoberať na verejnom fóre.
Na anonymitu by som sa vôbec nespoliehala

@anonym_cdbacc Áno, politika je súčasť života, no MK sa vždy prezentoval (teda sa tak aspoň tváril) ako stránka pre mamičky, o deťoch, rodine. Politika na nás vyskakuje z každej strany, ešte aby aj na stránke o deťoch, fuuu....
@mima172 politika má vplyv na náš,naše deti,rodiny. Ako vravím, roluj ďalej. Sú témy, do ktorých sa ani ja nezapajam. Napríklad tie o chudnutí, alebo či sa dá vyžiť z 3600€🤷🏻♀️