Koľko stravných lístkov môžem použiť na nákup potravín?
Dobrý deň prajem, prosím vás pekne. Koľko stravných lístkov môžem použiť na nákup potravín napríklad v Tescu, Lidli či v kauflande? Je to obmedzené? Ďakujem
@mandarinka555 ja robím tiež v práci 12tky od 7 do 7 a pod. Aj rôzne nástupy. A co im bráni dat na samoobslužne pokladne teda upozornenie že dokedy sa môžu použiť lístky. Nebolo to v klasickej kase.
@e1i Tá pokladníčka s tým nič nemá.... o tom rozhodujú iní páni .
@mandarinka555 áno to väčšinou v malých potravinách lebo majú iný systém.. Bohužiaľ keby to aj predavačka napríklad v tescu chcela spraviť tak ju pokladňa proste nepusti
Po ukonceni blokovania pokladnicka vidi, aku cast a za kolko mozes platit stravacmi. Iba tolko mozea dat, zbytok hotovost, alebo kartou. Netreba nakup. oddelovat. Lidl to tak zatial ma Ale sama som mala problem v tesco... tam. mi nakup nevzalo, ak som tam mala drogerku a chcela som. platit stravenkovou kartou na samoobsluznej pokladni. Bola som. v tom ze mi to prejde. Nakoniec aom. zaplatila vsetko platobmou .
@lenka7477 v tescu si to oddeli co môžeš zaplatiť stravenkovou to ti strhne z nej zbytok zaplatis inak
@10zabka kolko si platila? Ak by si mala aj nakup za 100e a len potraviny tak mozes dat tolko listkov
@kiwi3 podla toho kolko mas potravín v akej hodnote..
Je to obmedzene,ale vacsina retazcov to nedodrziava. Takisto niekde mi za to predaju aj drogeriu. Niekde striktne iba potraviny. Maju na to narok.
@klarissa25
@mima1
@stanulienkat v tescu ani v lidli ti za to nepredaju drogeriu ani ni nepotravinove, to system nepusti.. A vobec to neni obmedzene v tychto obchodoch. Pokial nakupis za 100 e potraviny mozes zo kludne zaplatiť stravnymi
@klarissa25 v Terne mi znama predavacka povedala,ze je to to limitovane na cca 10 kusov. V Ludli pravidelne nakupujem drogeriu. Kupila som si za gastrace aj hriankovac a nohavice.
@stanulienkat pozri ak by mi nechceli zobrat nakup resp stravenky bud by som jej tam nechala cely nakup na pokladni nech si robi s tym co chce alebo by som rozdelila nakup tak ze by ho mala aj na dve stravenky celych 100€ kludne.ale hovorim este sa mi nestalo ze by nechceli zobrat a chodim na nakup raz za 10dni skoro a nechavam skoro vzdy cez100€ platim stravenkami vela krat.
@stanulienkat ja v lidli robim a viem ako to je...
@mima1 ved ja nevravim,ze sa neda. Viem,ze tie nariadenia vacsinou obchadzaju. Citaj,co som pisala. Zalezi od obchodu a mozno aj predavaca.
@stanulienkat ale to co ukaze systém teda kasa sa obísť neda....teda aspon v lidli
@klarissa25 tento rok uz gastrace nemam,ale kupovavala som tak,ako som pisala. Aj nohavice aj hriankovac. Ten som kupovala ale asi pred rokom. A drogerku bezne.
@stanulienkat robim tam od 2.1.2020 a odvtedy sa to uz neda
@klarissa25 nuz ok. Nohavice kupene asi v novembri,hubky na riad...ale ok
@stanulienkat a vsetko si platila strávenými listkami nie kartou
@klarissa25 platila som 32,10. Zobrala mi 7stravných lístkov v celkovej hodnote 26,81 (1lístok 3,83) a doplatila som kartou 5,29.
@10zabka no lebo predpokladam si tam nemala všetko len potraviny
@mattkapd V Tescu možno....malé predajne neviem...pracujem v reťazci, viem ako to funguje.
@klarissa25 tak hádam viem, čo som kupovala. Už som raz písala, že len potraviny a pokladnička mi povedala, že môžem platiť listami max. do sumy 30 eur. Odfotila som ti blok, snáď to bude z neho dosť jasné.

@e1i No vieš, veci sa majú tak, že ona o 21:00 vylezie z kasy, aj to málokedy....väčšinou je to 21:15, kým znova poráta a nahodí ďalšie stravenky (opozdilcov) do uzávierky, ďalších 10 minút....potom zrátať peniaze, k tomu ďalšiu uzávierku.....kým po sebe uprace, prezlečie sa a konečne vypadne, je 22:00.....kým dôjde domov, je 22:40 a ráno zase vstáva o štvrtej, aby tam bola na 6:00....mám pokračovať ?