Kto nepoužíva mikrovlnku?
Ahojte. Pochádzam z rodiny, kde sa s mikrovlnkou varilo a ohrievalo odmalička. Našla som si partnera, ktorý však pochádza z rodiny, kde sa mikrovlnka zatracuje, kvôli škodlivým účinkom mikrovln. Celkovo, sa žije v ich domacnosti veľmi zdravo. Držia nejakú medical medium diétu, či čo. Každopádne. Celkom ma presvedčili, že mikrovlnka ozaj nie je až tak potrebná k zivotu. Je tu niekto, kto ju nema? Nekomplikuje vam to život,?
my ju nemáme kde mať a vôbec nechýba, ale do budúcna vo väčšej kuchyne nevylučujem
Myslím si, že je príliš “jednoduché” hľadať za pokrokom doby niečo zlé. Keď vynašli telegraf, riešil niekto škodlivé vlny? Keby áno, nebol by telefón a v súčasnosti mobily. Používajú u vášho priateľa mobily? Práčku? Či perú ešte v potoku? Ja používam mikrovlnku denno-denne niekoľkokrát, je to pre mňa pomoc ako umývačka riadu či práčka.
Ahoj, my nemáme mikrovlnku uz 5 rokov a ani raz som si nepovedala, ze by mi chybala. Varim väčšinou presne a ked chcem niečo ojriať tak klasika hrniec a na sporáku 🙂 telku máme ale nemáme tv signál a tiez mi to nechýba. Ked si chcem niečo pozrieť tak youtube, netflix, hbo go 🙂
No u nás doma sme ju tiež nepoužívali. Nie koli tomu, žeby na ňu nebolo ale proste, nejako nám nebola potrebná.
S mužom keď sme šli spolu bývať, sme si kúpili (on bol na ňu zvyknutý snáď od detstva) po roku nám vybuchla a odvtedy sme už 11 rokov bez mikrovlnky a v pohode. A to máme nový dom s novou veľkou kuchyňou. Na indukcii zogrejem rýchlejšie pre rodinu ako v mikre. A Žijeme.
My sme tiež zariadili kuchyňu bez mikrovlnky. Partner by aj chcel ale ja nie ale bezproblemov si zvykol aj on🙃 jedlo mi chuti viac zohriate prirodzene tepelne, na ohni alebo v trúbe ako v mikrovlnke kde je jedlo zvrchu teplé, v strede studené a tanier je žeravý že ho bez utierky ani z mikrovlnky nevytiahnem, otras.. Mikrovlnka vznikla pôvodne aby si človek rýchlejšie zohrial stravu v tejto "rýchlej" dobe.. Ja to beriem skôr tak, že mám čas chvíľku si počkať, miešať a zohriať si jedlo v hrnčeku, nemám záujem sa toľko ponáhľať 😅
mam ju ale u nas sa pouziva max. na rozmrazovanie :D mam zabudovanu,a teda uz by som viac do kupi nesla.. proste nejak automaticky sa do kuchyne dala, ale nikdy som ju nejak extra nepouzivala. A tot eda o nejakych skodivych efektoch na jedlo ja osobne pochybujem.
Co navarime to zjeme, ak je to take speci jedlo co sa zle ohrieva, ale inak ohrejem v hrnci, ohrejem v rure..
Ani my ju nemáme už asi osem rokov. vobec mi nechýba. a to som vyrastala v rodine kde sme mali mikrovlnku odjakziva stale.
Ani my nemáme mikrovlnku.Jedlo zohrievame na panvici , a cestoviny robíme väčšinou keď je omáčka tak spolu to zmiešam a v rajnicke zohrejem.Ale cestoviny sa snažím spraviť vždy vety aby sme ich nemuseli hriať.My sme dokonca za dlho nepoužívali ani kanvicu na vodu.Sice je už na linke ,ale použije sa len keď nám netečie teplá voda a potrebujem rýchlo zohriať vodu na riad alebo pozmyvat byť.
Ani my nemame mikrovlnku a zvykli sme si...ohrievam na varnej doske alebo v rure...nejak mi to nechyba 🙂 je to len zvyk
Mikrovlnku mame, obcas ju pouzijem. Dietatu vobec nezohrievam v nej, pretoze nejde ani tak o tie vlny, tie co tu pisete, ze vam nic nie je, ale o vyzivu jedla. Treba si precitat o tom. Zohriate jedlo v mikrovlnke straca svoju vyzivovu hodnotu. Takze jes "mrtve jedlo" .
Co sa da zohrejem v rure, na sporaku a obcas aj v mikre s vedomim, ze je to o nicom jedlo 😁
My máme mikrovlnku aj ju denne používame. Som tak naučená z domu,kde ju moji rodičia celý život používali. Čo sa týka škodlivosti, tak to je ako kvapka v mori pre mňa, keďže ja pracujem so zdrojmi radiácie, takže sa tu nejdem hrať, že oh no mikrovlny 😁
u nas nie je...mali sme velmi davno, nebola vyuzita, tak sme ju darovali robotnikom do jednej prevadzky - ohrievaju si obed a ja mam skvely pocit - mne nechyba a im pomaha 🙂
@kaaaja12 živiny, sa rozkladajú, keď sú vystavené teplu. Čiže je jedno, či zohreješ to jedlo v rúre alebo na panvici, aj tak strácajú svoje živiny. Práveže, práve kvôli mirkovlnke si jedlo uchováva najviac živín, keďže je jedlo vystavené teplu najkratšie. Sú na to reálne štúdie, toto si ja necucám s prsta inak 😅
Môj muž ju používa veľmi zriedkavo, pre seba vôbec, občas niečo pre deti a je s tým ok.
A nepoužíva ju lebo že mu to jedlo nechutí odtiaľ.
Mame a robíme v nej väčšinou len pukance, asi tak raz za pól roka 😂 Nsm navarím buď tak, že dá hneď zje alebo to využijem na další deň do nového jedla. Dcérka ohrievané nemôže. TV mame a ide tak raz do mesiaca keď si ideme pozrieť nejaký film 🤷♀️
nemam mikrovlnku uz vyse 11 rokov mam ale ohrievaciu zasuvku na teple taniere a tak mikrovlnka nam nechyba pukance urobime na panvici a mam indukciu a ta rychlo ohrieva
Tak toto by ma vycerpavalo, zrejme maju moc casu na riesenie takychto hovadin. Ja si rada sice vypestujem, dochovam, co neskor zjem..ale riesit dake medical diety a skodlivost mikrovlnky a pritom pouzivat mobil, internet..zrejme bude mat tato rodinka uzasnych odpoved na vsetko. Ako hovorim, vycerpavajuce a plytke..
Ani ja nepoužívam mikrovlnku, ešte mama hovorila, že je škoda dobré jedlo tam dať, tak som si zvykla ohrievať si jedlo inak. Televízor máme, niekedy je dobré vidieť to aj na obraze, ale tiež netreba priveľa počúvať napr. také negatívne správy ako vysiela Markíza, to už dlhšie nepozerám, len na jednotke. Iste je dobré obmedzovať všetky tieto vplyvy, ale mobil treba, internet tiež,len nie vo veľkej miere. Horšie bolo, keď som išla do nemocnice a tam sme si sami ohrievali jedlo na mikrovlnke a ja som sa najprv pozerala, ako to zapnú a vypnú.
My nemame. Ohrievame na sporaku. Jedlo z mikrovlnky mi chuti menej, ale mozno, ze je to len v hlave. Alebo tym, ze mikrovlnka nikdy tak chutne nepriskvari halusky 🙂
@shinon258 to nie je tak uplne pravda. Problem s mikrovlnkou nie je ten, ze by tie vlny priamo "oziarili' jedlo a tym ho nicili. Mikrovlny jedlo nijako neposkodzuju, nenicia ho, nerozbijaju na molekuly ani nic podobne. Iba ho ohrievaju (trenim molekul o seba samych tak, ze sa otacaju hore dole) a tu je ten problem, ktory moze znicit potraviny: Lokalne prehrievanie. Pretoze sa jedlo nezohrieva rovnomerne, niektore casti jedla sa zohrievaju pomalsie a niektore rychlejsie. No a ked mikrovlnku nechate ist prilis dlho, mozu sa niektore casti vnutri jedla prilis zohriat a prepalit (teda znicit), zatial co niektore ostavaju vlazne. Tomuto sa da predist tak, ze zohrievam jedlo na nizsom vykone a davam si pozor, aby sa mi prilis nezohrialo. Ja mikrovlnku pouzivam a aj pouzivat budem, neviem si predstavit, ze by som na napriklad ohriatie cestovin zaspinil celu panvicu a potom ju umyval.
Mam mikrovlnku ale pouzivam akurat na pukance 🙂 vsetko ohrievam na sporaku alebo v rure...
Mikrovlnku mám nad rúrou. Ale tiež ju často nepoužívam (skôr pukance, alebo rozmrazujem mrazené pečivo).
Ale zaujalo ma, že chceš zrušiť tv kvôli tomu, že ani oni tv nemajú. Robíš to pre nich alebo pre seba? Bez partnera by si k tomuto rozhodnutiu dospela aj sama, alebo by si žila ďalej a neriešila?
Ja tiež niesom nalepená na tv, pozerám ju možno 2x do mesiaca. Muž o čosi častejšie, ja pri ňom zvyknem čítať. Ale aj napriek tomu som teraz kúpila novší model.
síce doma je, ale ja ju nepoužívam a nie je to nič hrozné, človek si zvykne. Trvá dlhšie kým sa jedlo zohreje ale tých pár minút mi za to stojí
My ju máme, dostali sme ju, ale ja ju nepoužívam. Muž bol zvyknutý, že doma v nej ohrievali všetko, ale teraz ju používa tak raz za mesiac, väčšinou na pukance. Nemôžem si pomôcť, mikrovlnka mi je nesympatická.
@kaaaja12 radsej si precitaj ty - nic take ako “mrtve jedlo” z mikrovlnky neexistuje… to je co za nezmysel??
Mam a pouzivam, neviem si predstaviť zakazdym vsetko ohrievat v hrncoch..
máme, vypojenú zo zásuvky, naposledy použitá pred xx rokmi 😀 zbožňujem VOŇU jedla zohrievaného na sporáku, ja už vtedy začínam jesť, slinky sa rozbiehajú, teším sa na nakladanie a stolovanie, úplný pôžitkár 😎 mikrovlny vôbec neriešim, moji svokrovci však nemajú a nemali presne z toho dôvodu a keď som spoznala muža bolo mi to trošku divné... ale nijako nám to život nekomplikuje, práve naopak ako píšem vyššie, zaviedla som to nakoniec aj v našej domácnosti 🙂
Nikdy sme nemali mikrovlnku a nejem jedlo z nej. Vadí mi, že nie je jedlo rovnomerne teple a je take divne obschnute. Jedlo hrebene v rúre, na panvici, alebo v hrnci. Nemáme ani rychlovarnu kanvicu, vodu ohrievač na sporáku. Milujem zvuk tej píšťalky, pekne má to naladí na kávu. Keď nepočujem píšťalku, tak nemam ani chuť na kávu 🙃 pavlovov reflex 😹
My sme ju doma roky nemali a keď sme sa sťahovali s mužom do vlastného, ani nám nenapadlo ju kupovať. Som teda roky bez mikrovlnky, mám dve malé deti doma a vôbec mi nechýba.
Varím deň vopred aby mal manžel aj do práce a ohrievam jedlo bez mikrovlnky. Spotrebič, ktorý určite nebudeme domov kupovať.

Mame, ale pouzivame minimalne. Vacsinou varime vzdy cerstve, max jedla ako gulas alebo polievku na 2 dni, ale to rychlejsie zohrejeme 3 porcie v malom hrnci ako v mikrovlnke. Navyse je to rovnomerne teple. Z mikrovlnky casto na kraji horuce a v strede studene. Ale u nasich sme pouzivali, kazdy jedol v inu hodinu a v 15 sa mi ozaj nechcelo umyvat aj hrniec aj tanier.