icon

Kuracie mäso nie je ok

26. feb 2025

V Kauflande v tých pultoch som brala 3 kúsky kuracích prs už doms pri umývaní sa mi nezdali a keď som ich nechala sušiť som ovonala a taký zvláštny zápach.. radšej som ho vyhodila.. bolo to kupované dnes ráno.. mám sa tam ísť sťažovať ? blok mám v aplikácii ale mäso som vyhodila fuj…

zuzanita1609
26. feb 2025

Mimo tému,je to tá Jar,alebo ten Jar 🤭. ...tiež som rozmýšľala 😆

wikiwiki
26. feb 2025

Tvoj príspevok mi príde celkom úsmevný 😀 Kde máš dôkaz, že bolo skutočne pokazené? 😀 Ani ten najhlúpejší predávajúci by ti na to neskočil a peniaze nevrátil. Každopádne, kuracinu zásadne neumývam, to je veľká chyba. A prečo si vlastne s tým mäsom nešla hneď späť do obchodu?

stellarstar
26. feb 2025

@lubkovaandrejka Jarom s jarou 🤣 jedno, možno to bol saponát alebo šampón 🤣🤣🤣

stellarstar
26. feb 2025

@zuzanita1609 bude to tá ženského rodu lebo to väčšinou používajú ženy 🤣🤣🤣

zuzanita1609
26. feb 2025

@stellarstar aha,tak ženského... tá loogika 😁. My sa tu dnes ešte dostaneme ku kvantovej fyzike v tejto téme,isto 🤭😅

pochod
26. feb 2025

Fakt sa nemá vraj umývať 😂 varom znicis všetky tie nechcené veci lepšie jak vodou. Dokonca to je vraj aj kontraproduktivne uz neviem kvôli čomu to umyť pred varením. No aj tak to kopa ludi robí 🤷🏻‍♂️

zuzanita1609
26. feb 2025

@pochod ja som na to časom prišla logicky,aj šetrne-ušetrim vodu 😆. Neumývam pár rokov,aj keď mame to na "nos nevešiam" ,keď prídu k nám ,by ma zaorala pod čiernu zem 🤭.

luxus10
26. feb 2025

aj ja odpadavam, ...tak ked pri umyvani masa frkaju skodlive bakterie naokolo, je to skodlive ale tak zjest sa mozu...aj chytat rukami, aj krovie co takymi rukami...

boze jedna piksla napise do noveho casu hlupotu, a dalsich x zien sa dla toho zariadi...

maso oplachnem vzdy, nech si frka kam chce!!!!!!!

luxus10
26. feb 2025

@pochod no a hlavne tie minutky v restauraciach, kde to maso neprejde ani vyssou teplotou ani dlzkou tepelnej upravy...to je potom hygiena za 5set....

bielasovicka
26. feb 2025

Mne sa to párkrát už stalo v tescu, tiež pootvorím odvtedy sáčok a onucham

petulda333
26. feb 2025

@janababana robila som,dokonca domovu kontrolu a nie,u nas sa toto nedialo. Mali sme nato prisne kontroly. Mne bolo niekedy az do placu kolko potravin sa vyhadzuje. Aj z pultov aj z pekarne

pochod
26. feb 2025

@zuzanita1609 co oči nevidia to srdce nebolí 😁 tak iste sa nestane nikomu nič ci uz to maso umyje pred varením alebo nie.. No údajne sa nemá umývať. ale variť tu kuracinu by mal radšej každý. Minule som videl jak to nejaký manik hryzie surové 🤪 🦠🐛😰

bielasovicka
26. feb 2025

A mäso vždy umyjem, mne ta voda nefrka nikam, ved normálne dám pod vodu a nefrka to kadetade

wade
26. feb 2025

A mlete maso umyvate v celku, alebo kazdy kusok zvlast? 🙂

zuzanita1609
26. feb 2025

@luxus10 to nie je o tom,že ti frkajú kvapky kade tade,ale o tom,že je to zbytočné. Kuracia a iné mäsa sa predsa nejedia surové. A práve ma napadlo,kto má rád tatarák? 🤭🤣

stellarstar
26. feb 2025

@wade 🤣🤣🤣👍

stellarstar
26. feb 2025

@zuzanita1609 ja tatarák milujem 🤤👍 aj držky 🤣🤣😁

zuzanita1609
26. feb 2025

@stellarstar veď práve. Prečo umyť mäso, ktoré mám v kuse pred sebou a mleté mäso, ktoré umyť netreba,či ten tatarák to už není mäso,či ako 🤣

candii
26. feb 2025

Samozrejme že sa mäso neumyva a to hneď z niekoľkých dôvodov.. napr. šírenie baktérií, umývaním mäsa môžeš rozšíriť baktérie napr. Salmonella alebo Campylobacter po kuchyni, dreze a kvapôčky vody môžu baktérie rozšíriť. Umývanie vodou baktérie aj tak neodstráni. Jediný spoľahlivý spôsob, ako ich zničiť, je tepelné spracovanie
A pri umývaní sa z mäsa môže odplaviť časť prirodzených štiav. Je to úplne zbytočne tak či tak ho budeš tepelne upravovať.
Čo sa týka reklamácii, keď ideš niečo reklamovať logicky tovar musíš doniesť nie? Predavačka ti môže aj nemusí veriť, že ty si to mäso zahodila a naozaj smrdelo. Môže si pomyslieť že si ho spracovala , zjedla a teraz chces spekulaciou peniaze naspäť .. trošku rozmýšľaj

tetapetra
26. feb 2025

Páči sa, odpoveď od učiteľa na hotelovke. Je aj na insta

bielasovicka
26. feb 2025

@wade ja zvlášť 😜

zuzanaam
26. feb 2025

Reklamovať to už nemáš ako, ale určite daj obchodu o tom vedieť, aby zvyšok stiahli z predaja. Treba im uviesť číslo šarže a dátum spotreby.

pochod
26. feb 2025

@zuzanaam taká cuchova analýza mäsa je dosť subjektívna záležitosť a nemyslím, ze by kvôli nej sťahovali všetko z predaja 😂

viestta
26. feb 2025

Autorka, ziadne maso sa nema umyvat.

zuzanita1609
26. feb 2025

@pochod tiež pravda,ale asi každý pozná,keď niečo "nevonia" vábne 🤭. Prvý je vizuálny kontakt,potom čuchový a nakoniec hmatový 😅. Niekto ešte môže použiť mikroskop a podrobnejšiu analýzu,ale povedzme si úprimne,kto by to už skonzumoval,keby ozaj videl 🤭😁

pochod
26. feb 2025

@zuzanita1609 no to by sme fakt nechceli vidieť pod mikroskopom, ze co za príšerky žijú na tých kurencoch 🤣 pred časom som po veľmi dlhej dobe tiež vyhadzoval maso. 20m som nadtym maturoval a rozhodoval ci to môže byť fakt zdraviu škodlivé alebo to ešte nesmrdi az tak 🤣. no keďže som nevaril len pre seba tak som to na konec vzdal a odhodil to 😔😫

momoqui
26. feb 2025

Skus to reklamovat. Nebude od teba nikto cakat ze tam donesies naspat smradlave maso - vysvetli im, ze pachlo a ze si ho hned vyhodila. Podla mna ti vratia peniaze a hlavne si daju pozir na to co predavaju
Ja 1x citam ze maso sa neumyva 🤢 inak podla mna kazda kuracina pachne, preto ju nekupujem

brrunetkaa
26. feb 2025

Ja tiež umývam mäso ale nie kvôli mikróbom skôr kvôli krvi na ňom a kvôli tomu, že neviem kto ho chytal a kde sa povaľovalo. Dezinfekcia prostredia musí byt či už umývadlo, linka, doska na krájanie len na maso a aj noža. A áno, umývam aj ,,mleté mäso” pred tým, než ho pomeliem. Nekupujem balené už dopredu pomlete bohvie čo 😀

zuzuliennka1
26. feb 2025

@luxus10 🤦🏼‍♀️ pred spracovanim masa si ruky umyjem, a aj po nom. ty nie?
a nepisalo sa to v ziadnom nc ale v odbornych clankoch. ale chapem, ty take necitas, tak umyvaj dalej

gribka1
26. feb 2025

Už teraz nič, nabudúce kontroluj mäso hneď v obchode.