Mali sme nepríjemný zážitok na koncerte Horkýže Slíže
Ahojte, 15 ročná dcéra ma dlhšie prehovarala aby som s nou šla na koncert Horkyze slize. Našťastie išiel s nami aj manžel. Myslela som si, že to bude v pohode. Hodinu postojime, zaspieva si a pôjdeme. Ale bola som zhrozená ešte pred koncertom, keď sa tam začali zbiehat fanúšikovia. Prišli v nálade, popíjali. Prišlo ich veľmi veľa. Keď začal koncert, skákali a vždy ma rukami buchli do hlavy. Jeden sa tam začal lepiť na dcéru, to musel zakročiť muž. A čerešnička na torte bola, keď sa začali sacat, proste sa rozbehli a sacali do ľudí pred nimi. Mala som čo robiť aby ma nezhodili a neudupali. Po pár piesňach som chytila muža a dcéru za ruku a ukazovala im, že ideme preč. Predrat sa davom opitých ľudí bol zážitok. Muž s dcérou sa ešte na mňa hnevali, že čo som odišla. Avšak muž stál za dcérou a odrážal sacanie ale ja som to mala problém ustáť. Dcéra mi povedala, že to je normálne správanie fanúšikov na koncerte. Vraj jej to povedali kamarátky, ktoré na ich koncerty chodia. Ja tam však už nikdy nepôjdem ani dcéru tam nepustím. Myslíte, že to prehanam? Keby tam nebol muž, ja by som mala problém ochrániť ju, o sebe ani nehovorím.
Nechodit na take miesta a je klud.. 🙂
Vitaj na planéte Zem. To si vyšla z jaskyne?
Mala si ich tam nechat a ist domov. Ked ich to bavilo
Ako úplne normálna atmosféra my sme boli s 15 ročnou dcérou na acdc a vermi 100000 dav si to užíval nádherne a dcéra povedala nikdy na tento koncert nezabudnem zážitok do konca života a to skákali všetci vermi ak sa to tebe nepáči tak tam nechoď ale nebráni dieťaťu si užívať že tam boli taký tak ste sa mali presunúť ďalej a vklade si to užiť
Mne by bolo jasné ako to na takom koncerte prebieha a nepratala by som sa do predu ale úplne na koniec. Skupiny môžu byť super aj divoké! Len zial tam ide o prehnane opitých a osprostenych z iných drog.
Ja som skoor taky kľudnejší typ ale velmi rady by som isla na koncert Nightwish.
A veru aj keď je predstava lákavá ist pred pódium, na to veru nemám 😂
Mala si na rovinu povedať, že to nie je tvoj druh zábavy, super ze išiel muz s dcerou. Ale teda to ošahavanie je debilne. Keby je sama akoby to riesila? Jedine ist s partiou aj chalanov, ktorí majú gule a baby si ochránia.
Ja by som do centra super fanúšikov proste nesla, nech sa šalia bavia a vychutnám koncert niekde vzadu. Ty pochop ich a oni by mohli teda teba. Ale tiez by som nemala chuť pustiť tam dceru samu.
To skákanie sa volá moshpit a je úplne bežný na koncertoch. Mala si ísť dozadu a nie ťahať preč manžela a dceru
Myslím si, že ako mama máš oprávnené obavy. Na druhú stranu, keď je s tým manžel v pohode, nechaj ísť dcéru najbližšie iba s ním. Som si istá, že si spolu poradia. Ak jej zakážeš koncert obľúbenej kapely, budete sa hádať - a je škoda pokaziť si kvôli niečomu takému vzťahy.
no neviem.Ja sem tam idem na koncert.Ale toto som nezažila ešte ani ja.No je pravda, že na horkyže sliže a takéto dačo nechodím tak je to asi aj tým.A oni ešte fungujú ako kapela
a hrajú? aj majú nejaké nové songy? u nás sú v zm skoro stále lebo ved nitrančania majú to blízko ale ked idem náhodou cez mesto a oni práve hrajú tak furt dookola staré pesničky iba počujem.Nové nič
Ty mas kolko rokov 100?🤦♀️chodim na koncerty pravidelne a kazdy vie,ze vpredu su skalni fanusikovia,ktori skacu-najma na takomto koncerte. Moje deti boli tiez na HS a chvalili si .maju 14 a 15.
Tiež nemám rada pogovanie, ale na koncertoch som vždy vpredu a keď začnú pogovať, tak sa uhnem. Ale toto čo opisuješ je klasika na Horkýže či Heleniných a inak si to ani neviem predstaviť.
A áno, mal si ísť dozadu a nechať muža s dcérou vpredu, keď to im nevadilo.
(Jediný raz som nebola vpredu, keď som bola tehotná a bála som sa, aby ma niekto nestrčil).
🤣Nasi frcali na Slizoch ored 15.rokmi,obcas doma vypalime pre radost susedom😅Vorkutu, Sedlaka, Nazdar, ci Celsi zo super Pavlikovou, ked je depkove picasie ako dnes.
Mali ste skratka smolu. Urcite neplati, ze na kazdy koncert sa dovalia sfetovane kreatury. No aj horsie sa stalo, isla dievcina na nich a zrazilo ju auto, v Senici. Nic nenarobis😈
........ak bude dcera po 18ke chciet dalej chodit na koncerty, je lepsie aby vedela, ako to prezit. byt blizko kamaratov, nie sama. Byt, ak sa da, na mieste dalej od agresinvych ludi. VZDY MAT SO SEBOU SLZNY SPREJ A NOZIK. byt naucena ako sa vyhnut ludom ktori sa nablizku zacnu zle spravat. Ak chce dospely clovek na koncerty chodit, nezabranis mu, ale mal by vediet ako ich prezit v bezpeci.
(.......co sa tyka mojich osobnych skusenosti, toto presne som nezazila. bola som v Bratislave raz na No name s 1 kamaratkou(fanusikovia v pohode, nikto nas neobtazoval ani sa nikto nesacal, nebil)... raz na Lenny Kravitzovi, raz pradavno na Georgovi Michaelovi, a este na nejakych mensich od menej znamych ceskych spevakov. A teraz
na otvaracom Starmus kde hral Brian May z Queen a Jean Michel Jarre. "Horsie" zazitky som mala na Lenny Kravitzovi iba preto,ze
sme boli strasne namackani a natlaceni v tom dave, ale nikto si mna a kamaratky inak nijak nevsimal, takze som sa nebala vobec.
A tento rok ten Starmus,
ten bol zadarmo a bolo tam milionpat naroda vratane velmi starych ludi a rodicov s detmi - ozaj zvlastne ze vsetky vekove kategorie,aj ked asi najviac tych 20tnikov a 30tnikov, a obcas doslo k sacaniu ked som preliezala prepazku, ale nic zle, jeden pan sa mi ospravedlnil pri preliezani ked do mna nechtiac zakopol. Inak vsetko ok,
len ked May hral, tak nejaky mlady vedla mna skusil na neho pod obrazovkou nepekny komentar, ale potom sklapol, jeho kamosi sa nastastie nepridali........... obcas tam vonala trava, ale celkovo sa nic zle nedialo - jedina vec bola cestou naspat, ked uz sme boli ako velky dav mimo koncertu, pri sade Janka Krala,
dve mlade baby zacali po anglicky kricat ze ich starsi chlap , za nimi, obchytava. kricali nahnevane a odisli prec od neho. Nevidela som celu situaciu - neviem ci sa ich ozaj nevhodne dotykal, ale poznam take situacie, povazujem to za pravedpodobne. Zial, vo velkom dave ludi, za tmy, pri koncertoch a podobne, tam to riziko vzdy je. Ak tam chce ist dcera a je uz dospela, je dobre naucit ju ako sa branit a co s tym)
@janai1 no, co urobis ked spadnes a nikto nepodava ruku, len ta sacaju , obchytavaju, nebodaj este posliapu? autorka ma teraz zlu skusenost. aj take skusenosti zial su.
@tetapetra aj ja som na planete Zem a za poslednych 20 rokov som na viacerych koncertoch aj na festivale Pohoda vobec nezazila ziadne buchanie do hlavy. ani sa na mna ani na kamaratky nikto nelepil - na diskotekach ano ale na koncerte nikdy. a to, ze sa začali sacat, proste sa rozbehli a sacali do ľudí pred nimi - to som nikdy nazivo nevidela, nezazila a ani nelutujem. ja by som si takto koncert vychutnat nevidela. na Starmuse mi nikto nic zle neurobil,ani ludom okolo mna,ale viac ma bavilo pustit si nahraty live stream potom aj tak doma - lepsie sa dala vychutnat aj hudba aj vizual. pretoze som nebola pri podiu.
@jankafresova neprežívas to nejak? Na takých koncertoch, kde je kopec pubertiakov to vôbec nie je nepravdepodobné.
@tetapetra áno prežívam keď sa stanú zranenia, úmrtia, znásilnenia. k smrteľnému incidentu došlo na festivale Astroworld 5. novembra 2021 v Houstone v Texase. Počas vystúpenia rappera Travisa Scotta spôsobil nárast davu chaos, ktorý vyústil do viacerých zranení a smrti desiatich návštevníkov koncertu vo veku od 9 do 27 rokov........ prežívam strašne keď sa stane
niečo zlé, ako to že si dovoľujem mať empatiu a radiť autorke to, čo som jej tu vyššie poradila?
@janai1 ved som tu vymenovala kde vsade som bola. festival pohoda a koncertov za poslednych 20 rokov celkom dost, aj ked nie tak vela ako ine kamaratky. preco otvorene klames že sa to nestáva? k smrteľnému incidentu došlo na festivale Astroworld 5. novembra 2021 v Houstone v Texase. Počas vystúpenia rappera Travisa Scotta spôsobil nárast davu chaos, ktorý vyústil do viacerých zranení a smrti desiatich návštevníkov koncertu vo veku od 9 do 27 rokov..
....Ja som mala skor stastie. bola som na miestach kde sa diali zle veci, ale to akurat neboli
koncerty. ale videa z koncertov kde sa stalo aj horsie nez co tu popisuje autorka, su vsade lahko dostupne. co myslis, ze to je vsetko CGI alebo kreslene alebo podplateni herci? a tie umrtia, to si rodiny mrtvych vymysleli, lebo to na wikipedii pekne vyzera?
@jankafresova tak keď stojíš jak kôl strede šialenstva,tak je jasné,že schytaš🤦🏻♀️. Nešťastia sa stávajú aj na športových podujatiach. Fascinuje ma,že ešte vôbec niekam chodíš, pokiaľ sa nemýlim nože pri sebe mať nemôžeš. A tlačenicu v električke zvládaš v pohode?
@janai1 rozdiel medzi čím a čím? bola som na koncertoch kde ma nikto nebuchal do hlavy ani neobťažoval. a viem že naopak sú koncerty, ktoré ľudia neprežili a autorka má právo báť sa o život svojej dcéry. V roku 2020 zahynulo deväť mužov na koncerte Pearl Jam, keď sa ľudia ponáhľali na pódium a tí vpredu sa zrútili. Podľa BBC bolo kapele povedané, aby prestala hrať, a keď si uvedomili problém, požiadali fanúšikov, aby ustúpili, ale už bolo neskoro. Niekoľko padlo a dav sa tlačil ďalej a udusil tých, ktorí boli na dne hromady. Pearl Jam neskôr spomínala na incident v piesni „Love Boat Captain“ s vetou „Stratili sme deväť priateľov, ktorých nikdy nepoznáme“....alebo tiež 21 ľudí umreli 25. júla 2010 – Duisburg,Love Parade v Nemecku...
@jankafresova ideš porovnať koncert HS kde je koľko ľudí? 500 s mega koncertnom? Neblázni. Paranoja ako vyšitá. Keď vidím,že sa deti nevedia správať tak sa netlačim dopredu.

Nechápem načo si sa pchala dopredu keď si tam nechcela byť. Ale tipujem, že je to vymyslená téma.