icon

Máte záujem o donášku potravín z Rakúska?

alica009
3. mar 2024

Ahojte, žienky. Chodím každý týždeň pre určité potraviny do K1 Kittsee, prevažne kvôli synovi, ktorý má špeciálnu diétu (delakto, bio aď) a napadla ma taká vec, či by nebol záujem u iných mamičiek, ktoré z časových dôvodov nestíhajú, aby som doniesla nákup aj im. V rámci Bratislavy a okolia.
Viem, že je to dosť špecifická ponuka, veľa ľudí tam chodí hádam aj ako voľnočasový program a užíva si ten proces "lovenia super úlovkov" (preto sa sobotám už vyhýbame), no možno niektoré podobne ako my máte zoniekoľko svojich obľúbených produktov, pre ktoré tam pravidelne chodíte, no nie vždy stíhate, možno iný dôvod.
Dávam preto takúto ponuku aj podnet na diskusiu, či je to pre vás zaujímavý nápad, aká by bola za takú službu férová cena atď. Ja si myslím, vzhľadom na cenu donášok v rámci BA, čas aj vzdialenosť, že 15 eur by bola férová cena za takúto službu za väčší nákup a 10 za menší.
Technicky si to predstavujem najľahšie tak, že záujemkyňa mi pošle túto sumu na účet a v maili zoznam, ja to kúpim, doručím a za nákup zaplatí proti bločku/bločkom (ak z viacerých obchodov). Chodím zväčša v utorky alebo štvrtky doobeda, obehnem Spar, Hofer, dm, niečo Billaplus. Prípadne aj keby niekto ste mali záujem poradiť, čo sa tam najviac oplatí v ktorom obchode, mam to za rok nakupovania už dosť preskúmané 🙂
Doručenie by mohlo byť v daný deň večer alebo aj hneď podla dohody.
Podotýkam, že zatiaľ toto nie je nejaký veľký "biznis plán", keďže som limitovaná aj svojimi možnosťami - som mamička na predlženom rodičáku s neškolkárom-autistom a vlastne zväčša som rada, ak mi pri tých výletoch dovolí nakúpiť všetko podľa nášho zoznamu 🙂
Ale napadlo ma, že možno by takáto služba mohla aj uľahčiť život zopár ďalším ľuďom, aj troška pomôcť nám, keď už tu cestu aj tak pravidelne merám.
Zároveň, ak by sa náhodou ukázalo, že záujem je väčší ako 1-2 nákupy týždenne, budem to určite riešiť aj oficiálnou cestou (obnovím si živnosť atď).
Vdaka vopred za každý názor a pekný deň prajem 🙂

vanilkovazmrzka
3. mar 2024

@natalienka12 vsak ja rozumiem, ze to ide o biznis 😃 len zarobok sa mi zda v oboch pripadoch potovnatelny (prakticky ziadny)

deedol
3. mar 2024

ahoj, co sa tyka sluzby, nevyuzila by som, lebo mi je v podstate jedno, ci idem 10 min autom do najblizsieho kaufu alebo 15 min do sparu.
ale pises, ze si prekladatelka - ak chces, napis mi spravu, robim v tejto oblasti.

betulinka1
3. mar 2024

@alica009 ponukni skor moznost nakupu s tebou. Mozno to by nejaku mamicku zaujalo viac a aj s cenou 15€ zo Slovenského Grobu alebo Pezinka. Presne povies ktory obchod ak by chceli iny, tak doriesis cenu podla Km.

akje
3. mar 2024

@autorka
Cauko 🙂 ak si chces urobit prieskum trhu, vytvor si dotaznik s presnymi otazkami, ktore ta zaujimaju s roznymi moznostami odpovede, supni ho sem, nech ti zeny z ba vyplnia odpovede a dostanes to, co potrebujes vediet.
Je to biznis plan, takze kazda cenotvorba musi mat hlavu patu a musi to byt ziskove.
Nerad sa pocitmi inych na tvoj napad, riad sa faktami. Tzn. vysledkov prieskumu trhu na vacsej vzorke ako 10.
Drzim palce 🙂

liv1
3. mar 2024

Podla mna je to dobry napad. Kludne zaplatim 15 eur za to ze mi niekto nakupi, minie benzin a hlavne, ja usetrim svoj cas. 15 eur ani nie je vela. Pre teba to ale moze byt dost narocne, pretoze ak by si nakupila co ja viem 5 rodinam, budes potrebovat mega kosik a syncek to s tebou asi nevydrzi

mamina7070
3. mar 2024

@alica009 za mna by si viac zarobila s doucovanim jazykov tam mas 15€ za hodinu v pohode a nemas stres ako pri nakupoch

liv1
3. mar 2024

Ja do Rakuska ak vynimocne zbehnem, nie je to kvoli cene ale kvoli kvalite a tovaru ktory tu nezozeniem. Ale uz som tam nebola pomaly aj 2 roky. Nakupy ma unavuju a zaberaju mi strasne vela casu. Mne by sa napriklad pacilo keby mi niekto nakupil v Kauflande. A viem ze su sluzby co to robia, ale uz mi tie firmy obcas lezu na nervy, radsej by som sa dohodla s niekym znamym, na case ktory obom vyhovuje.

Kaufland poznam pomaly do bodky, takze sa neobavam, ze by mi niekto priniesol co som nechcela.
Davaj si pozor ked sa pytas na koni, lebo tu ti daju 200 dovodov preco nie, a preco je nieco zly napad. Keby sa vsetci podnikatelia radili tu pred otvorenim prevadzky, ani jeden by nezacal 😂. A okrem toho su niektore veci ktore si uvedomis za chodu a doladis.

karolinakr
3. mar 2024

Ja napr.do Rakuska nechodim vôbec, občas by mi bodlo niečo priniest.Tiež som prekvapena hned z negativizmu z každej strany..Dobre si to premysli a neriaď sa len kuvičimi hlasmi
Roznašat potraviny po celej Bratislave a Pezinku je blbost, odparkuj auto na Kamennom namesti a tam nech si pre to ludia dôjdu

liv1
3. mar 2024

@karolinakr no to by som napr. ja potom sluzbu uz nevyuzila. Ak mam chodit na dohodnuty cas na Kamenne namestie, to si uz pojdem nakupit aj sama. Ale ktovie, ini by to mozno vyuzili. Suhlasim, ze rozvazanie je narocne, zalezi ake lokality, co sa tyka vzdialenejsich moze byt priplatok.

natalienka12
3. mar 2024

@liv1 Tak možno máš pocit, že jej ženy na koni závidia, že by "zarobila" 15 eur, no ale ani náhodou. Základné pravidlo biznisu je robiť to, čo nikto nevie alebo to vie robiť len málo ľudí do špecifickým vzdelaním a praxou. Keď si uvedomíme, že je obrovský pretlak eshopov s rakúskou a nemeckou drogériou aj trvanlivými potravinami + sú mnohé ďalšie osoby, ktoré takto podnikajú "na čierno" cez facebook, tak cena 15 eur za donášku je pre mňa vysoká. Za ďalšie, sama píše, že má chorého chlapca a niekedy má problém s ním nakúpiť vôbec pre seba. Ako chce nakupovať pre ďalších povedzme 7-10 ľudí (optimistický variant). Každý si objedná povedzme za 150-200 eur. Ako to nakúpi? Ako to rozdelí do tašiek? Ako to naloží do malého osobného auta. Ak chcem podnikať, tak musím mať premyslené ako a mať na to vybavenie, zariadenie, chladiace boxy, chladiarenské auto...toto je absolútne nereálne.
@karolinakr Tak zaplatím 15 eur a ešte si mám ísť pre to na Kamenné námestie? Si dobrá 😀

karolinakr
3. mar 2024

@liv1
akurat som chcela napisat, že uplne suhlasim s poslednym prispevkom tvojim, a hlavne poslednym odstavcom
Takže ty by si to chcela aj s donaškou.

Tak potom nechapem, prečo je ostatnym 15 eur zaplatiť vela. Autorka ide do Rakuska, spravi nakup podla objednavky, da si to do auta s dalšimi x nakupmi, zabije nejaky čas a potom sa s tym serinka na adresy Bratislava Z Pezinok..čo jej zaberie minimalne 6 hod a dostane za to 3eura na ruku
No tak na taky biznis by som sa mohla zvysoka, to radšej tie 3 eura vyhodim von oknom

stanulienkat
3. mar 2024

Ja by som to určite nevyužila, občas do Rakúska skočím, nemám pocit že by tam boli ceny výraznejšie nižšie. Možno na nejaké tie ich lokálne značky a na to aby som ušetrila za nákup 10 eur a tebe dám za to 15e, to tam vôbec nemusím nakupovať. Mozno nejaky speci sortiment. Nakúpim si tu, je tu milión reťazcov. 15e za nakup je mega vela. Z Tesca donaska ma vyjde menej.

karolinakr
3. mar 2024

@natalienka12 prave o tom hovorim, že 15 eur je vam vela, ale že ona 6 hodin stravi rozvažanin po celej Bratislave, Grobe a Pezinku a chcete jej za to dat 3.50 tak to by musela byt blazon, keby to vzala

liv1
3. mar 2024

@natalienka12 nie nemyslim si ze by jej niekto tych 15 eur zavidel. Ludia vsak (najma zi co nikdy nepodnikali) tvrdia vzdy ako nieco nejde. A vies ako sa hovori, potom prisiel jeden co to urobil, ktory nevedel ze sa to neda 😁. Ja zatial nevies ci by jej to vyslo a vyhovovalo. Ale hovorim ze je skoda to neskusist. A mna nejake fb skupiny nezaujimaju, radsej sa s niekym dohodnem, resp ak ma stretne takato moznost ju vyuzijem. A to je prave to, niekedy mozes prave ponukat nieco co ludia neplanovali kupovat, ale im to pride vhod

karolinakr
3. mar 2024

To je tiež pravda, ked kupiš v akcii v Rakusku, a zaplatiš 15, sa ti to dorovna.Treba nejaku normalnu cenu stanoviť, ked to chcete aj s donaškou..Ale to by som ja nerobila, biznis - nebiznis
Kolko minie ona na benzin zas napr..
Tieto všetky faktory si zváž

mamina7070
3. mar 2024

@karolinakr je jedno ci 5-10-15
my chodime na nakupy do kitsee ak by som si mala od nej objednat nakup musim stravit cas pripravou zoznamu (co inak nerobim) dopocitat sumu aby som jej ju mohla poslat dohodnut termin podriadit sa jej casom (napr pojde doobeda stvrtok dovezie na obed a ja co urobim s nakupom masa a pod kym mi skonci praca?

my chodime do kitsee po praci (do BA dochadzam autom) vybavim nakup a idem domov

proste taketo nakupy neviem mna to nezaujalo a este neviem ako to chce robit s auti dietatom a kazda rodina separe kosik blok tasky atd

ak je prekladatelka ma predsa ine moznosti ako si lepsie zarobit

a 15€ je za aky velky nakup ? my zvykneme tak 250€ nakup robit minimalne zasa aj nalozit take nakupy a vyniest neni uplne easy

dominikamacakova
3. mar 2024

@karolinakr ale o to ide chápeš? 15€ je pre spotrebiteľa veľa a pre podnikateľa málo, čiže suma sumárum je to blbosť

samimami777
3. mar 2024

Ahoj, mne nosí chlap každý týždeň z Rakúska ale tiež si myslím že to nemáš ešte veľmi domyslené. Cena nieje problém no Ako chceš napr prepravovať potraviny ako mäso, jogurty , vajcia atď v horkom počasí keď budeš hodiny každému zháňať čo potrebuje? Máš na také veci nachystané chladiace boxy aby si zaručila že sa po ceste neskazia? Tiež ako máš veľké auto. Lebo ak si niekto za dovoz vypýta 15€ tak nebude chcieť doniesť 2-3 veci ale už si nadiktujem napríklad 20 vecí na 3-4 nákupné tašky aby sa mi to oplatilo. Ak ti dá naraz 5-6 ľudí veľký nákup na niekoľko tašiek vieš zmestiť do auta napr 20 nákupných tašiek , niekoľko paliet malinoviek, ľadových káv , niekoľko veľkých balení pracích práškov , aviváží atď...lebo povedzme si na rovinu že ak už to niekto využije tak na väčší nákup nie na tri veci s tým treba počítať a mať na to dostatočne veľké auto, nachystané chladiace boxe atď ... Tiež je otázka financií lebo prv to budeš musieť zaplatiť ty sama zo svojho a až potom ti to ľudia zaplatia . Budeš mať na to zaplatiť za 5-6 ľudí za každého minimálne 100€-150€ čo si naobjednávajú čiže cca 500€-900€ extra za nákup ? (Aj viac?) Lebo vypýtať si nákup za 100/150/200€ je pomerne bežné , otázka je či to ty utiahneš zo svojho zaplatiť pre 5, 6 alebo 10 ľudí lebo nikto ti nedá peniaze predom do rúk takže prvotne to musíš ty zaplatiť a za 10 ľudí môže v pohode ísť o cenu 2000€ . Tiež otázka vrátenia peňazí. Ak po ceste sa niektoré veci zničia, budú obité napr, nedajbože ich prinesieš pokazené z tepla budeš vedieť za tie veci vrátiť časť peňazí /plnú sumu za produkty ktoré sa zničia prepravou? Tiež je otázka či sa ti to oplatí len raz do týždňa lebo aj keby si mala každý týždeň 10 záujemcov čo podľa mňa nebudeš schopná lebo nebudeš mať v aute miesto na tak veľké nákupy tak zarobiš aj tak len 150€ týždenne čiže mesačne 600€ . Keď si od toho odrátaš extra prejazdný benzín keď to budeš rozvážať po mestách a dedinách plus poplatky za živnosť na to (lebo môžeš čakať že skôr či neskôr ťa dáky "dobrák" nabonzuje že si takto "privirábaš") a ostane ti dokopy prt. To by si tam musela omnoho častejšie jazdiť a mať auto aby si mohla robiť nákup aspoň pre 20 ľudí a chladiace boxe .

liv1
3. mar 2024

@natalienka12 nepotrebujes chladiarenske zariadenie, stacia termo tasky. Nakup musis urobit zvlast a tak ho pokojne rozdelis aj do tasiek. Taktiez lokality dovodzu sa rozhodnes sama ci danu lokalitu vezmes alebo nie. Vsetko by malo ist logicky, ja by som napr nebrala Lamac aj Racu nebodaj Pezinok. Aby to davalo zmysel. Taktiez velkost nakupu atd. A ked sa nad tym zamyslam 15 eur je vlastne malo… ale ak by to mamicke zaplatilo jej cestu ktoru by i tak absolvovala + nieco navyse, tak preco nie. Rozhodne to velky biznis nebude 😁

natalienka12
3. mar 2024

@karolinakr A prečo by som jej mala platiť 15 eur a ešte si chodiť pre nákup na kamenné námestie, čo je centrum Bratislavy, kde mi len cesta autom trvá nekonečne dlho, plus ju čakať, dohovárať sa, parkovať...? Nie som mechom po hlave udretá. Prečo by som jej mala platiť 15 eur, keď iné konkurenčné firmy mi nákup dovezú lacnejšie a priamo domov. Prečo? Ja to od nej nechcem za 3,50 eur, ja to chcem za 3,50 eur (ako si ty napísala) a je mi jedno, kto mi tovar dovezie. To kde si prišla na to, že ju budú zákazníci čakať na dohodnutom mieste? Takto to nefunguje.
@liv1 Termo tašky? Vonku je 35 stupňov v tieni a ona v nejakom malom aute vezie z Rakúska hodinu autom mäso. Super, dobrú chuť ti prajem a skoré uzdravenie v nemocnici.

karolinakr
3. mar 2024

@natalienka12 ja som nepisala v druhom prispevku, ze to ma priviezt na Kamenne namestie, ale ze tebe je 15eur vela a ma to viezť do Chorvatskeho Grobu..A koĺko jej teda za to daš? No len tak zo srandy, Rakusko - Chorvatsky Grob, na kolko si ceniš taku donašku?
Ja to mam na Kamenne blizko napriklad

karolinakr
3. mar 2024

@natalienka12 a tiež som napísala, že to je jej biznis, ja by som roznašky nerobila
Netrepala by som sa z Rakuska do Pezinku a Chorvatskeho Grobu

karolinakr
3. mar 2024

@alica009 vypytaj si za to stovku a hod to na hranici pri lesiku, každy si pre to dojde. To bude biznis storočia

natalienka12
3. mar 2024

@karolinakr Nedala by som jej nič, pretože by som si takú službu donášky od mamičky, čo nemá chladiarenské auto neobjednala. Ja ani nebývam v Grobe, to bol len príklad. A tým celým chcem povedať, že jednoducho tento "výmysel", ktorý sa jej asi v noci prisnil, že by zarobila, je blbosť. To je celé. V tomto smere je na trhu veľa firiem, ktoré to robia vo veľkom a majú na to vhodné zariadenia, autá a skladovacie priestory a hlavne ľudí, zamestnancov. Ona nemá nič a chce voziť nákup s chorým netrpezlivým dieťaťom v aute.

alickapusinka
3. mar 2024

Lenže musíš počítať s tým je závisť tak aby ťa niekto jedného dňa nenahlásil. Všetko sa môže stať ľudia sme rôzni. A budeš musieť vysvetľovať úradom. Daj si na to pozor myslím to v dobrom. Môžu to označiť ako že sa neoprávnene obohacuješ. Vieš aký sú ľudia cestou v živote nestretávame len dobrých ale aj tých neprajných a takých čo závidia nos medzi očami. Už sa ani rodine neoplatí dôverovať .Teraz je po novom tak že ak to budeš robiť dlhšie musíš mať zdravotný preukaz ak to robíš pre cudzích ľudi.

marcellka32
3. mar 2024

Len som sa zamyslela, také leto 35 stupňov v tieni, ty máš na zozname mliečne výrobky, mäso, šunky nebodaj mrazené veci...potrebuješ doslova chladiarenske auto ..alebo si myslela len suché veci? Cestoviny, toaletak, pracie prášky? Ak už nákup, tak kupujem všetko ....ja by som si to neobjednala práve kvôli teplote a prepravnym podmienkam

3009
3. mar 2024

@karolinakr a to si myslíš,že niekto kto si dá urobiť nákup zaplatí 15eur, aby si to potom ešte nejako dopravil domov. No za takú službu ďakujem.

erikaa09
3. mar 2024

Skoda že tak daleko. Som z vychodneho Slovenska a jedine či by som chcela sú pracie prostriedky a avivaz :( a to jedine poštou

alica009
autor
3. mar 2024

@natalienka12 ad pokazene z tepla, samozrejme som rátala s pouzitim chladiarenskej tasky. A mimochodom pisala som hned v uvode, ze to nemyslim ako velky biznis, pocitala som skor teoreticky mozno s 1-2 objednavkami za jednu cestu. Vsetky postrehy ohladne logistiky odnesenia, samotného kupenia, balenia, rozvezenia su celkom namieste, len pisali viacere o 10-15 objednavkach a tak, a toto určite robit tak ci tak nemozem. Prekvapila ma aj poznámka jednej mamicky, ze robia nakupy minimlane za 250 eur, nuz, ja nam trom na tyzden ked nakupujem zvacsa miniem okolo 80 eur max... Taktiež prestava tazkych paliet dzusov atd, samozrejme, vsetko je pravda. Niezeby som to nedomyslela, proste v takom rozsahu by som to ani nechcela ani nemohla ponuknut. A co sa tyka uradov, uz len keby dve objednávky sa nasli, ako prvu vec by som navštívila managerov každého obchodu, kde by som nakupy robila a dohodla si povolenie, podmienky. Sluzbu samotnu by som fakturovala na zivnost. To je samozrejme tak ci tak, najma s rakusakmi vobec nie su zarty v zákonoch.
Ale s tym mraziarenskym autom tolkokrat spominanym - no dobre, a mat také auto a vozit v nom sortiment po dedinach, to je lepsi napad? 🙂 take čosi by mozno bolo skor z oblasti "prisnilo sa mi", napad doniesť obcas pár mamičkam nakup sa mi nezda az taky blud ;)

bublinka1426
3. mar 2024

@alica009 neoplati sa ti.