Môže sa počas sviatku pracovať na dvore?
Môže sa zajtra pracovať na dvore ? Napr. Kosenie travnika
@elisebah91 ale to sú vaše kecy ja chcem vysvetlenie
prečo by neveriaci mal akceptovat vaše sviatky alebo čo má nema robit
ked VY svoje presvedčenie vnucujete, pretlačate , niekedy aj nasilu ludom čo nemajú potrebu mat v živote boha, neveriaci vam neprikazuje ako máte nemate žit či aký máte mat názor, aky mate mat názor na interupciu,sexulanu vychovu, cirkev paktuje s politikmi výmenou za kázne ktoré nepatria do kazatelnice a doporučuje nedoporučuje napr koho volit atd ...
ked vy neakceptujete totálne neveriacich prečo by sme mali my akceptovat čokolvek čo vám viera prikazuje ??? jeden dôvod prečo ? lebo boh povedal obe vieme že nie ... a nie je to ani nikde v biblii písané ..
@elisebah91 toto mi silne pripomina ked som sa konečne mohla v nedelu a iba v nedelu vyspat ale nešlo to lebo zvony vyzvanat musia .. kolkokrát mi zobudili ledva dieta čo zaspalo konečne poobede ani nepočitam a pravá podstata je prekonana
a smutné je že to je elektronicky vypečené niekde beriem ešte že zvon ..
U nas v dedine mame vzn ,ze sa pocas sviatkov a nedele nemoze kosit alebo robit s hlucnymi strojmi (napr motorova pila a pod). 🤷♀️
@katuskamala1 a to mate normálne na stránke obce ci mesta ? To chcem vidieť 😉
@klarissa25 u nás má jedna obec zákaz alkoholu v nedeľu doobeda 😃
@sara07 ak neveriaci býva na dedine kde je 95% ľudí čo chodí do kostola a cti si nedeľu pokojom tak by -podla mňa -mal rešpektovať väčšinu ( a nebyt sám proti prúdu, sebecký, ignorant atď)... Ak býva v meste kde je tých ľudí 50% a každi si robí čo chce nech si aj on robí čo chce.
Ja nikomu svoje názory nevnucujem, ak sa niekto opýta ako to vidím poviem mu, sama nerozprávam, poučila som sa že pokiaľ druhy neprejaví záujem o tému tak je to mrhanie mojím osobným časom. Takže necháva priestor v diskusii, ak chce niekto niečo pocut a opýta sa poviem.
Inak každý má svoje vlastné svedomie a vedomie ...takže nech robí každi to najlepšie čo môže.
@fallon1 vo viacerých príspevkoch som si všimla, že si ironický, alebo sarkasticky. 😁 Prosím tu na MK to nerob.☝☝☝ Na to, aby to ľudia pochopili, musia mať určitú výšku IQ.🤣🤣🤣
@elisebah91 nič iné len prázdne slová, ani som nečakala niečo iné , jasné ... všekto je v poriadku a vám sa vkuse ubližuje
napísala si toho vela ale aj tak si mi nedopovedala proste ,,,,
my neveriaci my neveriaci ale my veriaci my ništ všetko ok a oni a oni
keby bol tlak od veriacich vela veci by sa zmenilo ale ono je to také pohodlné žeee
my sa máme prispôsobit a prečo ? lebo vy sa nemusíte ?? my sa vkuse v niečom prispôsobojeme , máme vnucované
a to kde je taká dedina kde 95% ludi chodi v nedelu do kostola, lebo neberiem že 95% je v perinke pokrstená tak je silno veriaca a praktizujuca taká dedina proste na slovensku nie je ani náhodou , je rozdiel byt pokrsteny v perinke a praktizujuci veriaci ...
je nefér sa ohanat tymto , je vela ludi len pokrstenych a tým to končí , škoda že sa neplatí cikrevna dan by sme videli tie skutočné %
@elisebah91 napíš mi stranu biblie kde je jasne napísané že neveriaci sa majú prispôsobovat a riešit a rešpektovať vaše sviatky a nedele ..
ano je tam napísané že VY ale nie MY tak si nemylme pojmy
No tak my ideme kosiť, uvidíme, či dostaneme od niekoho pokutu alebo nás udajú 🤭. Očakávam, že minimálne 5 kosačiek a 1 cirkulárku budem počuť, ako vždy... 😁
Coze by sa nemohlo. Vacsinou sa pracuje cez statny sviatok,od rana vrcia kosacky. Cez cirkevny sviatok je zauzivane,nepracovat,ale ani to sa uz nedodrziava. Moj sused kosi,pili drevo aj v nedelu.
Ak si cirkevné založená,uznávas cirkevné prikázane sviatky tak iba vtedy na dvore nepracujes.
Ale zajtra môžeš ,je to štátny sviatok,tiež mám prácu v záhrade ,potom bude zas pršať 3 dní ,neurobím nic
Krestania maju Desatoro bozich prikazani, kde je jednoznacne urcene, ze 6 dni mas pracovat a 7.den svatit. To zn., ze v tento jeden den v tyzdni sa mas venovat duchovnej a nie fyzickej praci. Zaujimave je to, ze Boh za den, kedy by sa mal veriaci venovat duchovnemu urcil sobotu. Len niektory papez, alebo koncil ustanovil za svaty den nedelu.
Ateiste samozrejme nemusia tieto prikazania respektovat, no susedska tolerancia je dobra vec a tak sa vacsinou pocas nedele nevykonavaju hlucne prace.
Nakolko je zajtra piatok a nie je cirkevny sviatok je dovolene aj kosit a pod.
@klarissa25 uplne vazne ano,je to vo vzn . Dokonca sme boli v spravach ze ako jedina dedina na sr sme to dali do vzn. Nebudem sa radsej vyjadrovat,co si o tom myslim,lebo mi vzdy rozum zastane ked si na to spomeniem.. realne sa teda susedia udavaju jedna radost a nasledne riesia dohovory a pokuty.
Prečo by sa akože nemohlo? Aj cez cirkevné? Keď som ateista? My robíme na svojom dvore vtedy, kedy potrebujeme. Samozrejme s rešpektom, je rozdiel niečo píliť a rezať alebo práce okolo domu. Kosíme vždy až po 9.00 ale aj cez sviatok ci nedeľu. A tak isto susedia.
Všetci zrazu strašne pilní😅😅
Ja len dúfam a modlím sa, že zajtra bude chliapať riadne od rána do večera a budú všetci naokolo zalezení,lebo ináč divočina, jak keby sa všetci vo všetkom pretekali🤓... však je voľno ľudia,vyvalte hore diferakom a oddychujte,robota vám neutečie,nie je 🐰
@ibrunova Jasné, že keď neboli kosačky, kosilo sa kosou. Ešte moja mama kosila u nej na záhrade (v Bratislave!) kosou a to už boli kosačky. Lebo záhradu sme mali v záhradkárskej oblasti, bývali sme v byte, čiže keď sme tam niekedy dlhšie neboli, tak tá tráva naozaj dosť narástla. Myslela som teraz na súčasné udržiavané záhrady s pekným nízkym trávnikom, ktorý potrebuje skrátiť povedzme z 10 cm na 4. To kosou nedáš.
@roja01 a keby ste posunuli na tú ludskú na rešpetujem názor iny na lgbt, na interupcie , na nevnucovanie viery, na sexualnu vychovu pre ludi čo neveria
čo veria nech v svojej komunite idú ako cítia potrebuju
či to je už moc tažké , vám ta ludskot len pokial vám to vyhovuje inak ide hlava nehlava
v preklade všetci sa maju vám prispôsobit vašim názorom a cielom
U nas mame vo VZN, ze je zakazane kosit a vykonavat ine hlucne cinnosti v Nedelu a na sviatok pracovneho pokoja 🤷♀️
Inak najviac to vadilo pristahovalcom, ktorym najviac vadil zvuk vrtacky v panelaku a teraz hrdo kosili v Nedelu 😂🤷♀️
Nečítala som komentáre, ale jasné, že si môžeš doma robiť po svojom - aj kosiť, ostatné práce na dvore, všetko to, čo potrebuješ.
Je 9.00 a môj muž už mal zapnutú wapku, sused vedľa už od rana kosí a další píli 😀 a som za to rada, že mám susedov, čo majú podobné životy ako my.
@sara07, ja som iba vysvetlovala odkial sa zobral nazor, ze sa vo sviatok nesmi robit. Nic som nenariadovala ani nenutila nikoho, aby podla toho zil a pracoval. Vo mne si si absolutne zmylila, ja ani do kostola nechodim. Nabozensku vychovu som nemala a vsetko co viem o nabozenstvach mam zo samostudia. Zaujimalo ma to do tej miery, ze som nadobudla presvedcenie, ze Boh aj duchovny svet existuje a my sa tu mame snazit duchovne sa rozvijat, co s nabozenstvom nesuvisi. Ja som naprosto tolerantny clovek a ctim slobodnu volbu v konani kazdeho cloveka aj preto, ze takto to urcil Boh.
@roja01 sú aj iné dni ked majú iné náboženstva sviatky nikto ich nerieši, nikoho nezatažujú človek skoro ani o nich nevie
tak prečo to nejde aj pri krestanoch ? každý si urobí volno sviatok podla seba
a za mna by skorej mali urobit komplet zo všetkých štátnych sviatkov dni pokoja , a radšej ludom dat navyše dovolenku čo by si ju užili ako potrebujú každý podla seba
prospelo by to aj ekonomike aj ludom a aj tak tie sviatky nikto nevnima ako by mal , štátne začali služit len na cirkus a predvadzanie sa -naštastie nie všetci - skutočná pointa pripomenutie vymizla , cirkevné sú u časti neveriacich alebo iného naboženstva trpené proste - k čomu je to dobré neviem ..
U nas prsi takze vonku nikto nerobi nic a je klud. Chlap isiel prave pomoct mame malovat k nej do bytovky

@danielittar nie si náhodou môj sused?