icon

Najlepšie mesto na život na Slovensku

12. sep 2025
Strana
z2
anonym_6516fd
Autor odpoveď zmazal
anonym_facbc7
12. sep 2025
@anonym_cb8aad

@nelca84 Mne sa BB tiež pre život páči.

@anonym_cb8aad žil som v BB a ešte tam chodievam. Mesto je krásne, blízko príroda, stred Slovenska, ALE: Všade do kopca, v zime veľa snehu, treba si odhádzať parkovisko, výstavba sa zahusťuje lebo všade okolo sú kopce, parkovanie na sídliskách horšie než v BA, MHD v niektorých častiach v pol hodinových intervaloch, ceny v podnikoch ako v BA, v niektorých ešte vyššie, platy však nižžšie než v BA, zaparkovať pri nemocnici je adrenalín ak neviete vyjsť pešo hore kopcom od Lídla, železničná stanica ako z hororu...

anonym_cb8aad
12. sep 2025
@anonym_facbc7

@anonym_cb8aad žil som v BB a ešte tam chodievam. Mesto je krásne, blízko príroda, stred Slovenska, ALE: Všade do kopca, v zime veľa snehu, treba si odhádzať parkovisko, výstavba sa zahusťuje lebo všade okolo sú kopce, parkovanie na sídliskách horšie než v BA, MHD v niektorých častiach v pol hodinových intervaloch, ceny v podnikoch ako v BA, v niektorých ešte vyššie, platy však nižžšie než v BA, zaparkovať pri nemocnici je adrenalín ak neviete vyjsť pešo hore kopcom od Lídla, železničná stanica ako z hororu...

@anonym_facbc7 Tak je určite dobré vedieť (počuť)druhú stranu. Toto verím.

anonym_059ae3
12. sep 2025
@joesvk

@anonym_059ae3 Presne tak by som chcela dopadnúť/možno na dôchodku🙂/

@joesvk och nastastie to mam uz teraz a to mam 33 🙂
Do dochodku mozem toto uzivat

sissy27
12. sep 2025
@sisaka

@sissy27 nepísala si nič o tvojich sociálnych väzbách, napísala si, že máš rada mestský život s ruchom a mať
všetko blízko, že nevieš, čo by si robila v takej Žiline, pričom Žilina je tiež mesto.
Ľudia, čo majú radi prírodu to v tej Bratislave asi zvládnu úplne v pohode, lebo nie v jednej téme sa píše aké je to v Bratislave úžasné, že si v prírode, samá zeleň, lesy… dokonca niektorí ľudia, čo majú radi prírodu majú normálne zamestnania, nie je len pásť kravy a ovce, tak možno aj tá Bratislava by im vyhovovala.
Ja nie som zraniteľný občan, je mi jedno, kto kde žije a aký má k tomu dôvod (i keď si rada prečitam, ktoré mestá/dediny sa ľuďom najviac pozdávajú na život), ale asi tu nie je téma o bývaní, kde mi niekto z Bratislavy “nezadrel” niečo také ako ty. Bratislava mesto, zvyšok krajiny sú lazy.

@sisaka ty co mas pms alebo malo sexu alebo aky problem? Alebo fakt len proste nezvladas citanie s porozumenim?? 2x som jasne napisala a specialne pre teba s velkymi pismenami, ze PRE MNA je idealna Ba (v ramci slovenska) a nikde nepisem, ze zvysok sk su lazy, preboha. To si si len ty vyfabulovala. Ale ja jednoducho nemam dovod sa stahovat do ineho mesta a neprinieslo by mi to ziadne benefity, tak ako pre niekoho ineho nema ziadny zmysel stahovanie do ba a je prenho idealne mesto na zivot nieco ine (ci uz mesto, mestecko, dedina, lazy).

billy_jean
12. sep 2025

Za mňa jednoznačne Košice. Žila som aj v BA, aj v BB, ale Košice sú moja srdcovka. A malý vidiecký domček/chalupa na Liptove, Kvačianska dolina. Ideálne kombo pre mňa.

sisaka
12. sep 2025
@sissy27

@sisaka ty co mas pms alebo malo sexu alebo aky problem? Alebo fakt len proste nezvladas citanie s porozumenim?? 2x som jasne napisala a specialne pre teba s velkymi pismenami, ze PRE MNA je idealna Ba (v ramci slovenska) a nikde nepisem, ze zvysok sk su lazy, preboha. To si si len ty vyfabulovala. Ale ja jednoducho nemam dovod sa stahovat do ineho mesta a neprinieslo by mi to ziadne benefity, tak ako pre niekoho ineho nema ziadny zmysel stahovanie do ba a je prenho idealne mesto na zivot nieco ine (ci uz mesto, mestecko, dedina, lazy).

@sissy27 Nemám žiadny problém. Keby si svoj prvý príspevok nenapisala, tak ako si napísala, ale použila hneď upravenú verziu číslo 2 alebo číslo 3, tak by som nemala absolútne žiadnu potrebu reagovať na tvoj príspevok a jednoducho čítala ďalej.

evinqua
12. sep 2025

Za mňa BA, ZA

balerina2025
12. sep 2025

paci sa mi zilina.

marsmykkok
12. sep 2025

Každé mesto má plusy aj mínusy, Bratislava je chaotická, ale najviac možností. Páči sa mi aj Trnava, menej chaotická ako Bratislava a všade na dosah, ale neskutočne tam fučí. Nitra za mňa nič moc. Trenčín pekné mesto, ale nejako mi nesedia ľudia. Banská Bystrica pekné mesto a príroda, ale vysoké ceny bytov a služieb a nízke platy. Detto ako Bystrica Poprad alebo Liptovský Mikuláš-pekné mestá a príroda, ale platy a ceny nehnuteľností a služieb sú v nepomere. Košice fajn, ale aj tak veľmi daleko od hlavného mesta by som žiť nechcela. Piešťany, Banská Bystrica a podobné pekné turistické mestá, ale turizmus prináša aj mínusy pre bežný život a okrem slabo platenej práce v cestovnom ruchu a gastre veľa pracovných možností nemajú. A takto to môžem písať do zajtrajšieho rána na každé mesto. Nie je ideálne mesto, každé má plusy aj mínusy.

mon29
12. sep 2025

V BA som zila 15rokov, teraz zijem v ZA, zavisi co hladas

anonym_752682
12. sep 2025
@procrastique

Ja si neviem predstaviť žiť na východnom ani strednom slovensku. príde mi, že je odtiaľ pre mňa všetko súce ďaleko.
Chcem mať " na dosah" lyžovačky v rakúsku, žrádlo v taliansku, medzinárodné veľké letisko na skok....a terigať sa xy hodín, kým sa dostanem na reálnu diaľnicu, to by mi aj zašla chuť niekam ísť.

@procrastique proste ty si hviezda

procrastique
12. sep 2025
@anonym_752682

@procrastique proste ty si hviezda

@anonym_752682 prečo ti to pije nervy anonym? 😀

klotildabazarik
12. sep 2025

@anonym_autor to je uplne jedno ako siclovek zariadi tak bude mat, jednemu je dobre v nitre inemu v kosiciach a inemu na lazoch

anonym_412145
12. sep 2025

Najlepšie mesto je za mňa Považská Bystrica.

anonym_9a83dd
12. sep 2025
@anonym_facbc7

@anonym_facbc7 sneh uz nebol dobrych par rokov. Este aj prace je tu malo a drahe nehnutelnosti.

anonym_120ede
12. sep 2025

@anonym_autor tam kde mám rodinu 😀 nechápem tie východniarky čo sa všetky tlačia do BA a sú tu úplne samé, keď chcú vidieť rodičov musia cez cele Slovensko, s vnúčatami žiadny vzťah…🤷‍♀️

kristina82
13. sep 2025

@anonym_autor nezazeli kde, ale s kym,

slovakboy
13. sep 2025

@anonym_autor prečo tu ešte nebol spomenutý Prešov?

anonym_9cad4f
13. sep 2025
@anonym_120ede

@anonym_autor tam kde mám rodinu 😀 nechápem tie východniarky čo sa všetky tlačia do BA a sú tu úplne samé, keď chcú vidieť rodičov musia cez cele Slovensko, s vnúčatami žiadny vzťah…🤷‍♀️

@anonym_120ede tak asi preto, že na východe nič nie je či? Čo by si robila ty na ich mieste a chcela lepšie žiť?

nelca84
13. sep 2025
@anonym_9a83dd

@anonym_facbc7 sneh uz nebol dobrych par rokov. Este aj prace je tu malo a drahe nehnutelnosti.

@anonym_9a83dd no ak clovek zacina od nuly, tak to ma tazsie asi v kazdom vacsom meste, lebo kde su dnes nehnutelnosti lacne?

anonym_dab50f
13. sep 2025
@slovakboy

@anonym_autor prečo tu ešte nebol spomenutý Prešov?

@slovakboy jasne ze bol :D

zuzanockamt
13. sep 2025

Určite jedno z oravských miest.

patriciah1
13. sep 2025

@anonym_autor za mňa Košice ❤️

anonym_217d4d
13. sep 2025
@anonym_25cc17

Najlepšie miesto na život na slovensku je za hranicami slovenska :D

@anonym_25cc17 moja prva myslienka - Brno 😅

ma77
Autor odpoveď zmazal
anonym_2aeb87
18. sep 2025

@anonym_autor Dubnica nad vahom

kris_tin257
18. sep 2025

Žila som v troch mestách - Žilina, Banská Bystrica a aktuálne Bratislava. Za mňa z týchto troch je jednoznačne najlepšia Bratislava, je to najviac možností či už v rámci práce či škôl či voľného času, každý sa tu vie vyžiť a nájsť to svoje 😊

anonym_92bea1
18. sep 2025
@zuzanockamt

Určite jedno z oravských miest.

@zuzanockamt "urcite" tak pre teba

zuzanockamt
18. sep 2025
@anonym_92bea1

@zuzanockamt "urcite" tak pre teba

@anonym_92bea1 Omyl. Nielen pre mňa.

Strana
z2