icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
20. jún 2010

mobilo: máš to tam 😉 U nás keď tatina doma vidí, už asi nepomáha že sa sprace o poschodie nižšie ako doteraz 😲

sanym: my sme bali tiež pyridoxin, ale nepomohlo mu to, a potom aj Kreon- to som mala pocit že zabralo, ale to bolo už dávnejšie a povedala nám vtedy dr. že už netreba...ja už nechcem tam zas ísť že málo papá, aj tak tam sem tam musíme na kontroly, a njabližšie až v septembri,,,u nás sú na vine 1. zuby a 2. ako u mobilo: nemá čas- tiež ho mám síce v stoličke (zabávam miliónom vecí popri tom...ale lyžičku ani náhodou do ruky nevezme- dvakrát neúspešne skúsil a už nechce 😀, ešt vidličku ako tak- chvíľku...) ale keď už nevydrží vyberá nohy a lezie von- bez ohľadu či spadne...Ja podojedám a on raz za čas ešte po chvíľke dobehne si zobnúť a nechápe keď mu ukážem že tanier je už prázdny....

zajtra ideme- dúfam veľmi- že už na poslednú kontrolu na rehabilitáciu, (ukázať sa ako sám chodí) joj, veľmi sa bojím aby nenašli zas niečo zle...napr. našľapovanie alebo tak...už aspoň jedno odd. nech máme konečne z krku 😅. A svýledkami z rhb. pôjdeme zas na neuro...

mobilo
20. jún 2010

matova držím palce a verím, že všetko bude ok 😵 budem na Vás myslieť 😉 ale určite bude všetko ok...inak to byť nemože...pyridoxin je b vitamín však? my sme tiež chvíľku brali ale nie kvoli jedeniu..ale veru mi spomínal niekto že mu to pomohlo..

matova
20. jún 2010

mobilo: ďakujeme 🙂 . Ja sa ohlásim ako sme dopadli- keď sa mi podarí vyliezť z postele a nezaspím tam 😀
áno, je to vit B, len si nepamätám ktorý konkrétne...
ešte plánujem nasadiť probiotikum, ale to šetrím keď už sa tá stolička začne prerezávať a miesto 3x bude kakať aj 5x denne 😅

sanym
21. jún 2010

ďakujeme za rady 😉
Ten Pyridoxin berie starší syn kvôli zlému krvnému obrazu, tak môžem skúsiť dať aj druhému.
A možno to naozaj bude tými zubami.
Aj keď mne sa skôr zdá, že to nie je nechutenstvo, skôr taký truc - tým, že vidí na mne ako veľmi chcem aby jedol, tak akoby to robil naschvál - akoby mi hovoril "a just nebudem".
matova: nech kontrola dopadne dobre. Ak nevadí, že sa pýtam, kvôli čomu chodíte na rehab. a neuro? My chodíme na neuro tiež - kvôli predčasnému pôrodu.
Prajem pekný deň. Ja dnes idem so starším na očné - už dva týždne ho bolia očká - minule mu dala nejaké kvapky, ale vôbec nepomohli, tak som zvedavá.

suzik77
21. jún 2010

ahojte, moje uzasne dieta zaspalo vecer o 20.30 a zobudilo sa rano po 6.00 🙂 a potom si este hodinku schruplo 🙂

atrami
21. jún 2010

@matova, na obdobie učenia na nočník a tehotenstvo si spomínam aj ja. Keď sme čakali druhého syna, sme sa sťahovali. Všetko muselo byť dokonale zabalené, tak som balila 2-izbový byt sama. Pri treťom synovi, mohol malý vykrikovať, že chce cikať MM spal jak poleno, tak s bruchom som malého nosila na záchod.
Držíme palčeky,nech dnes všetko dopadne na 1.

denduska
21. jún 2010

ahojte vcera vecer s emmkou katastrofa, isli sme von na zmrzku, bola som aj s mamou, tak mi mal aspon kto kocik tlacit lebo tamta len pobehovala a protivna bola, nakoniec skocila po clenky do tej najspinavsej kaluze tak sme sa museli vratit a prezliekat..som bola spotena jak kon a strapata...a vecer co vystrajala ani nehovorim, a moja mama ze uz davno by jej nalozila a vecer jej dala po zadku som myslela ze ju zabijem, tak ked uz budem si vlastne decko bit sama a nie niekto iny.... 😠 😠 😠 aj ked uznavam ze to bol zatial vrchol co kedy vyvadzala, robila zle malej, tamta potom revala..no..ani sa to neda vypocitat vsetko... 🙄 s nou bolo tazko vyjst aj ked bola sama a teraz ked druhe nemluvna vresti ze je hladne lebo po.rate tak co skor robit...ach prepacte za vylev ☹
a dnes leje, ani von ani nikam, pokracuje v trestnej vyprave...

atrami
21. jún 2010

@denduska, aspoň sa ti uľavilo.
My bez kočíka ani na krok 🙂

mobilo
21. jún 2010

denduska o tých mlákach akoby si hovorila o nás... 😝 včera leják a len my dookola sme behali v pršiplaštiku veď čo ale aká spokojnosť no a dnes sme mu kúpili aj gumáky a manžel bol s ním vonku a po chvíľke prišiel, že jemu nepomožu ani gumáky ani pršiplašť on mokrý celý aj tak..manžel mi hovorí, že on je ako besný 😵
denduška ja sa tiež teším október prichádzajúca zima drobec jeden nemluvňa dva a ja 😀 😀 😀 ach jo neviem či nezavolám nejakú reality show na nás by sa teda pobavili čo?

mobilo
21. jún 2010

suzik a tvoje dieťa je teda náročné? lebo také malé a prespí celú noc veď to je ukážkové 😉 my sme rok a pol nepoznali spánok vobec ani deň ani noc...deň len a len na rukách takže telka internet a iné vymoženosti nehrozili

mamusia
21. jún 2010

Ahojte.

Doteraz som Vas len citala,ale reku,ze Vam uz aj njapisem 🙂

Padam dole hubou......ako sa hovori..... nasa mala patri tiez medzi narocne deti.....a to velmi. Od narodenia je velmi zla,najprv to bola kolika(vtedy spavala max. 2x po pol hodinke),ktora skoncila v 13-tom tyzdni a potom bolo chvilu nie az tak zle. Teraz je zas taka neznesitelna,stale iba place,chcela by sa nosit(no my sme si s mm povedali,ze nie,to nebudeme robit,lebo nas uz uplne udupe......)chvilu je spokojna a vzdyy potom nastava katastrofa. Nieco sa jej nezapaci,hned zacne revat a to sa az tak vynervuje,ze uz nemoze prestat,ze az svaly napina od jedu.....alebo len tak z nicoho nic place stale........mysleli sme si,ze to zubky.....no dnes som bola u lekarky a zubky nic ☹
Proste uz nevladzem. Velmi (ale v dobrom)zavidim tym mamam,co maju dobre deticky....a ja preto verim,ze druhe bude dobre 😉
Jedine,co mam asi odlisne od Vas,ze my mame super(klop,klop) noci,vecer okolo 7-8 zalahne a sama zaspi(sme ju tak ucili od narodenia - polozit do postielky,zavru sa dvere a kniec) a vstane rano o 6:30, niekedy o 5.
Verim,ze ked trochu vyrastie,bude sediet,vediet chodit, resp.lozit,tak to bude lepsie.....dufam..... 😕

suzik77
21. jún 2010

@mobilo ved ja od zaciatku pisem, ze chvalabohu, noci mi prespi 🙂
zato cez den som s nou v jednom kuse... aj teraz jednou rukou tukam, druhou hrkam hrkalkami 😀
ja cez den naozaj nemam sancu volaco urobit, lebo bez mojej spolocnosti (alebo inej, ale ma tu vacsinou iba mna), vresti na raty... takze sustavne travim cas pri nej..
Ale za tie noci panboh zaplat 😅

suzik77
21. jún 2010

@mamusia no vidis to..... toto je moje dieta 😀
presne to iste, noci prespi (maximalne sa v noci 1x naje a spi dalej), ale cez den, to je hotovy diablisko niekedy.
dnes tak vrestala, ale do nepricetna. autosedacka, postielka, na rukach, posediacky, nic nezaberalo, akoby ani nevedela, kde sa nachadza. oci zatvorene, usta vacsie ako hlava a vresk neznesitelny, ale taky, ze ju az zadusalo.. uplne do nemoty... a to trvalo cca 30 minut s drobnymi prestavkami (asi potrebovala chytit dych)... no hroza

mobilo
21. jún 2010

suzik tak aspoň niečo aspoň tie noci to si váž... 😉

atrami
21. jún 2010

Buďte spokojné, že máte len jedno dieťa. Ja mám 3 z toho jedného školáka. Takže ráno škola, školka, celý deň sa ma malý drží za nohu. Poobede školka, s najstarším úlohy.......Ja som nespala poriadne 8 rokov.

bobket
21. jún 2010

atrami ja ta obdivujem! mne maly teraza zaspal takze mam 30 minut na seba tak Vas rychlo docitavam 🙂 To je strasne, maly ked je hore tak mi nedovoli byt pri PC a ten cas co spi sem tam travim na diskusii. No kym docitam tak uz je hore a vobec som nestihla nic napisat. a ked potrebujem poradit alebo sa postazovat tak som v teme viac menej votrelec a nie som moc zainteresovana do problemov druhych,no a ked mam zly den tak mam z toho depku a citim sa sama opustena a s malym diablom na rukach,ach jaj 😒

sanym
21. jún 2010

mobilo: akoby si mi tie slová zobrala z úst 😉
Joj, čo by som ja dala za to, keby aspoň v noci spal - keby som sa aspoň trochu mohla vyspať, myslím že aj deň by som prežila vo väčšej pohode.
Ale stále dúfam, že sa dočkám 🙂

mobilo
21. jún 2010

sanym dočkáš....neboj 😉
mne sa tiež nedá byť so synom na nete lebo mi tu tuká alebo kričí aby sme sa išli hrať takže ja len keď buva ale pre mňa raj na zemi už potom čo bolo 😀

suzik77
21. jún 2010

hej, vazim si to.... dufam, ze to tak ostane, i ked, ktovie, co bude, ked jej pojdu zubky?
teraz lezime vedla seba na bruchu, ja pisem, a ona tlaci do plienky 😀

mamusia
21. jún 2010

Moja prave vstala,len som ju polozila na puzzle a uz spustila vreskot......teraz sa na minutu pohrala s ciarovym kodom na hracke a znova...............proste des!
Neviem ako to zvladate,ale mne pomaly dochadza sila......takemu malemu proste nic nevysvetlis.........ani zahrat sa nechce........proste nic....

bobket
21. jún 2010

@mamusia ja mam takeho syna viem o com pises, to bola katastrofa, ale ciastocne to vyriesilo nosenie v nosici ten je super a pouzivam ho doteraz

mamusia
21. jún 2010

@bobket aj my mame nosic..........ale je uz velmi tazka...tak to len tak nachvilku.......a ked prsi,tak von nejdeme a vnutri ju nechcem nosit,lebo si zvykne a uz sa toho nosenia nezbavim. 😠

bobket
21. jún 2010

Aj baby tu pisali ye do roka dieta nerozmaznas je to jeho potreba! ja mam nosic liliputi a je skvely! maly ma 9kg a chodim s nim von so psom aj hodku a chrbat neboli a to mam s nim problem! super rozlozi vahu ja si ho neviem vynachvalit. ja by som ho vozila v kociku ale tam doslova vrieska a v nosici je spokojny tak co uz...

mobilo
21. jún 2010

ja som raz čítala, že na hojdanie sa dieťa nenaučí...ono už je naučené z bruška 😉 😉 😉 😉 takže tak...ale veď to je na každom mne to stálo za to aby neplakal..

bobket
21. jún 2010

presne mobilo,mne tiez a ked vidim aky tam je spokojny ani sa nehne ani nemukne len kuka tak som spokojna za neho, a vie krasne spinakt v nom.

mamusia
21. jún 2010

@bobket hej,to je super,bo my mame taky,co Ta zacne po pol hodke boliet chrbat. Ja som zass citala,ze od pol roka sa dieta uci na maniere,ktore si potom bude presadzovat a pri tych nasich "dobrotach" 😀 by som to moc neriskovala......
My sme ju uz prestahovali aj do izby vlastnej,aby sme s nou nemali neskor problem - kedze uz prespi celu noc - tak je fajn a vyzera,ze sa jej aj paci a spi trochu aj lepsie

A kocik? To je klasika - vresk jak nevim! 😀 😒 😠

mamusia
21. jún 2010

@bobket A Ty mas tu satku,ci nejaky nosic? Hod link 😉 A neviete,ze ako to je v satke,ze ci boli chrbat?

bobket
21. jún 2010

tak to ta obdivujem alebo teda vas, ze dokazete vzdorovat. Ja proste ked place tak to mi neda. ale rozoznam kedy ozaj place a kedy truc no a ked nervaci tak to honecham! nech nervaci, to mu netrpim! ale plac v kociku... ☹ naco ist do mesta v kociku ked place od domu az do mesta a nazad, radsej v pohodke v nosici...neviem, on proste place aj 2 hodiny v kuse a stale silnejsie a potom ho clovek nevie utisit hodinu to mi za to nestoji....proste hladam vychodiska

bobket
21. jún 2010

@mamusia , mam nosic http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir...
baby si pochvaluju aj manducu,ale ta bola na mna draha. tento nosic je do 20kg, da sa nosit dietatko dopredu, dozadu aj na boku

bobket
21. jún 2010

takto ho nosi moj muzik🙂