icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

mummy01
25. máj 2012

moj maly sa vcera zasa vyfarbil.....
V decembri sme boli na vianocnej besiedke v dcerkinej skolke a maly skoro celu besiedku prevrestal ☹ priznam sa ze som sa strasne hanbila.Vcera sme mali zasa besiedku ku dnu matiek,vravim si fajn maly je uz mudrejsi starsi-bude to OK.Aj sa tesil ze bude sestricke tlieskat ked bude tancovat.No este ani program nezacal a uz sa maly o svoj program postaral-zuriva,hystericka scena,vsetci v ratane uciteliek upierali na mna pohlad ktory ma doslova prepichoval.Scena vzdy zacne z takej blbosti,neda sa to predvidat a ani tomu zabranit.
Ako som sa tu vyssie docitala ze sa ta narocnost meni ked zacne dieta chodit,no nechcem vas baby strasit ale vekom je ta narocnost zo dna na den dokonalejsia a premyslenejsia-teda u nas urcite.Je pravda ze nieco sa da uz malemu vysvetlit ale s vekom prichadza aj mudrost takze u nas je to uz o tom ze maly je vedome narocny co je casto horsie ako ked bol babo.

bobsent
25. máj 2012

@mummy01 veru až ma zamrazilo že má tvoj už 2 roky a takto 😀
ja som si vedomá že tá náročnosť neprejde, nebude šmahom čarovného prútika pokojné dieťatko. ale u nás sa to ozaj zlepšuje-vie sa zahrať, má rád deti, pozrie si rozprávku a tak. jasné že čokoľvek urobiť pri ňom je utópia...
no a má asi aj obdobie vzdoru, a silu ako lev, takže pribudli nové predstavenia 😀
ale oproti tomu keď bol malé bábo je to už malina....

mummy01
25. máj 2012

@bobsent no aj moj sa zahraje-chvilocku,aj rozpravku pozrie ale teda ku vsetkemu potrebuje nonstop moju asistenciu 😀 Tiez je uplne v pohode pokial nema tie zurive vystupy,mame take dni ze je dobry a potom zasa take ze sa jeduje od rana do vecera a to som potom vyzmychana ako citron ☹ je pravda ze nam velmi vyrazne kazi dni prave obdobie vzdoru,no ale maly je vzdorovity od narodenia 😝 ....My mame ale v rodine taky odstrasujuci pripad kedy narocne dieta doslova a do pismena terorizuje rodicov,dieta ma 5 rokov a rodicia sa ho boja 😠 tak sa velmi snazim aby sa to nam nestalo.....
Nas jedosko ide v septembri do skolky tak som strasne zvedava ako to cele dopadne a ake predstavenia nas cakaju 😀

paris3
25. máj 2012

@bobsent tak si ma aj potesila, aj nepotesila 😀 presne ako hovoris, pre mna je relax strazit ju, hrat sa s nou, vodit ju za ruky, kedze stale chce chodit... ja som ju tiez nosila non-stop... aaaach 😠 a to nie je ziaden drobec, ma uz 12kg...
a s tym spankom... to su zle spravy 😢 tiez do pol roka nespala inak ako v kociku, v zime-15 a my tri krat denne von 😖 nastastie sa potom naucila zaspat pri kojeni doma... to bolo vykupenie 😉
zaspavanie do pol roka horor! najhorsie bolo vecerne uspavanie, vyskusala som vsetko mozne aj nemozne ... aj tak revala ako keby sme ju z koze drali, niekedy aj hodinu...
zaspavanie a spanok, ako hovoris, to je problem stale... cez den nastastie zaspi vacsinou dobre, ale po pol hodine je hore s revom a musim ju uspat znova, lebo je este unavena, ale zaspat nechce.
vecer tak isto uspavam aj hodinku, po pol hodke je hore a znovu... niekedy sa budi x krat do polnoci, potom spi uz nastastie dobre... ale vstava okolo 5.00 ... znovu problem, lebo je este nevyspata, ale zaspat nechce...
ja uz som rozmyslala, ci tak zle spi kvoli brusku alebo comu, ale ako vidim, tak aj vy to mate tak na normale....
aj ja vam velmi drzim palce, nech je ten spanok cim skor ok... uplne ta chapem! aj ja padam na hubu, ale vzdy sa snazim si spomenut na prvych 6 mesiacov a poviem si, ze ake je to uz vlastne dobre 😉
a 'najlepsie' je, ze v mojom okoli su dokonale deti, vsetky spia ukazkovo, zaspia aj pri telke, spia celu noc, papaju vsetko, co im daju.... tak fakt uz mam blby pocit, ze som nanic matka 😔 ich mamicky na mna pozeraju ako na zjavenie, ze co to mam za dieta...
este jedna vec... niekto mi hovoril, ze mam vyskusat sedaliu - homeopatikum na lepsi spanok - ale to je az od jedneho roka 😢 nemas s tym skusenosti? dik, pa!

bobsent
29. máj 2012

@paris3 ja som homeo skúšala snáď aj 3x. ale mám homeo lekárku,kt. sa tomu venuje a liek pripraví priamo pre kontrétne dieťa. také čo sa dajú kúpiť v lekárni skúšam práve teraz-sedaliu, ale tá je až od 1 roka. zaspáva lepšie ale s ú to len 2dni a noc je stále otras.pre menšie deti sa dá kúpiť chamomila(celkom zabrala keď išli zúbky) a také čípky myslím že vibrucol ale tie sme nemali.
uspávanie-no coment. iba v kočíku(neučila som ho to!!!). keď mal cca 4-5 mesiacov zaspal aj na rukách čo bolo celkom fajn,nevadilo mi ho nosiť ale potom akoby uťal. ten kočík už nenávidím 😠 zdá sa mi to strašne neosobné ho hodiny voziť po spálni a na psychiku tiež nič moc-pochodujem v tmavej miestnosti hore dole ako v base 😒 neviem kedy bude normálne spať.do roka každú hodinu hore, teraz tak dve-tri.
my máme super dieťa v rodine čo spalo, tichučko sa hralo,a na nás sa dívajú ako na neschopákov...aj tu sa mi to stalo že mi mamičky písali ako v tom duchu...že si za to môžem sama ☹
ale inak väčšina detí je v okolí takých divokých...náš akurát výnimočne dobre papá 😀
moc ti držím palce.

kolinia
27. jún 2012

Moja maličká má o tri dni osem mesiacov a začínam si myslieť, že je náročné dieťa, i keď som si to nechcela nikdy pripustiť. Je pravda, že moje tehotenstvo bolo stresové, tak sa to možno odrazilo aj na tom, pôrod síce rýchly ale nič moc, stratila som mnoho krvi, dostala som kopec tranzfúzie. Od narodenia nedokázala byť sama, vibračné kreslo nefungovalo, do pol roka zaspávala len s plačom alebo v kočíku, od pol roka sa to upokojilo, ale od 7. mesiaca sa zas začala namiesto dvakrát budiť každú chvíľu, spí s nami alebo hneď vedľa v postieľke, svetlo sa mi ani vypínať nechce. :-/ čo by som dala zato, keby aspoň v noci prespí....cez deň musím byť neustále pri nej, sama sa nikdy nikde nepohrá ani 5-10 min., v jedál. stoličke neobsedí, ani v pavúku, ani na zemi, na bruchu nehrozí vôbec, túto polohu ani polohu ležmo nemá rada od malička. Sedí od 6. mes. teraz chodí za dve ruky, to ju baví, ale môj chrbát ani moc nie...nervačí sa, že to sama ešte nedokáže, aj by sa chcela pustiť, ale ešte je pochopitelne maličká...cez deň, naštastie, spáva ešte čo to, naučila som ju na postieľku, tak dakedy vydrží aj dve hodiny,, v kočíku len cca pol hodku. Hračky ju nebavia, na ihrisku tiež nič moc zatiaľ, húpať sa nechce. Detské pesničky ani programy ju nebavia, i keď telku len veeeľmi máličko sledujeme. Ešte ju tak občas zaujme nejaká súdna sieň namiesto teletubbies a dospelácke pesničky. Baví ju však plávanie, chodíme na kurz a už sa začína potápať, ešte miluje, keď vidí volejbal, to sa strašne teší, kedysi ju v tv bavil futbal s tatom :DD....asi mám náročné dieťa! Dúfam, že keď bude chodiť, nebude chcieť byť stále pri mne a hlavne nebude stále plakať či mrnčať!

marcovka1
30. jún 2012

@kolinia a ja som si myslela,ze mam najhorsie dieta na svete 😀 ale tebe by som dala zlatu meDAJLU 🙂 🙂 no ja som si tiez myslela ,ze ked bude chodit bude trocha samostatna ale...moja je rada vonku tu sa zahra v piesku,motorka ,smykalka ...a rozpravky ma rada krtka a masu tie u nas ficia 😀 ale na druhej strane som rada ,ze ju mam,lebo dlho som na nu caka 🙂 tak ze budme radi ze su zdrave a robia nam radost a zlost 🙂 🙂 prajem ti vela trpezlivosti a drzim prsti 😉 😉

paris3
2. júl 2012

@kolinia presne ako moja mala! akurat, ze moja ma uz 11 mesiacov.... teraz jej este ku vsetkemu idu zuby, plus tieto tepla.... to je to des!
nechce zaspat, ani ked je na smrt unavena... to uz od malicka, ale zubky to este zhorsuju... potom si non stop sucha oci, je placliva, nevyspata, nervna... a ja na prasky, ze jej neviem pomoct 😒
tiez ju od malicka zaujimali 'dospelacke' veci... ked este nevedela lozit, musela som ju nosit cele dni na rukach a vsetko jej ukazovat a komentovat...inak stale mrncala a plakala....
tak teraz je to o nieco lepsie, uz sa vie presunut z bodu a do bodu b... zjavne nie je z tej svojej nemohucnosti taka frustrovana.... tiez mi sice stale visi na nohe, ale to je vtedy, ked jej nevenujem pozornost... takze ja ani nedufam, ze to bude ovela lepsie, ked zacne sama chodit... pozornosti sa bude dozadovat rovnako a este k tomu budem musiet byt rychlejsia, aby som ju ochranila pred jej sebevrazednymi pokusmi 😀

babuli
1. jan 2013

My mame doma tiez narocne dieta. Syna Huginka. Ma 10 mesiacov. Do 5 mesiacov reval takmer cely den. Teraz je to trosku lepsie odkedy papa vyzivy. Ale cely den 24 hod sa mu musime venovat. Kocikovanie vonku nehrozi. Reve jak tur. V jaslickach alebo opatrovatelka nevedia na nho povedat krive slovo ze aky je dobrucky. Dojdem domov z prace a hned reve a mrnci. Mava obcas aj dobre dni kedy je znesitelnejsi. Muz o druhom nechce ani pocut. Povedal, ze by radsej skocil z okna. Vsetky kamosky okolo maju kludne deti a nudia sa pri nich.

andrema
9. feb 2013

ahojte, uz som sem niekedy pisala, mam narocne dieta, dcerku budem mat 3 roky a mam pocit, ze je proste ina.
Mate ten pocit aj u vasich deti? Deti sa boji, uz sice nie tak panicky,ale revavala aj na ihrisku,len sa na nu niekto pozrel, strasne o kazdom rozprava (teda o detoch),ale ked ich stretne na ulici,ale nejako neraguje dalej.
Ked ideme na navstevu,tak zatvara oci,ked sa jej niekto nieco pyta,ani neodpovie, tvari sa,ze tam nie je...a pritom sa jej doma usta nezatvoria...mam pocit,ze nepatri medzi deti,ktore si beru hracky, buchaju sa s nimi, jacia a hraju sa.
Ona rada tancuje, kedze ma sestricku a stale si vyzaduje pozornost a nedokaze byt chvilinku sama a hrat sa,tak mi musi chodit pomahat mama. S nami sa hra, jasi, vymysli si nejaku prekazkovu drahu,ale samozrejme sa sama nevie hrat,tak ju musime absolvovat s nou..Nechapem,preco sa s detickami nechce hrat a strani sa ich, nema rada ani ked jej sestricka dotyka.
Mate podobne skusenosti s narocnymi detmi, ci to je len jej povahova vlastnost...

zanet86
24. feb 2013

@ollski
Akoby som to pisala ja.... 8]

zanet86
24. feb 2013

Tak zienkule moje kazda vieme ake je to mat narocne dieta. Ja som v prvom teho len dufala ze nebude NAROCNE a narodilo sa nam to najlepsie dietatko na svete.Za prve 2 mesiace nezaplakal ani na minutu. Uz v porodnici som ho dala do vozika a smelo som sla na obed.Kludne som prezuvala a bolo mi az smiesne a aj luto ked som kukala na maminu za maminou ako sa nemozu ani najest. Teraz ma moj syncek skoro 3 roky a az nechapem ake je dobre a poslusne dieta. Druhe tehotenstvo a druhe dieta je uz pribeh o inom. Moja dcerka je Narocne Dieta. Nevyspim sa,100 pozornost inak je zle,hracky ju nebavia,ked si len na wc odbehnem mam total dramu. Spi vedla mna,lebo nema cenu vstavat za noc k postielke milion krat. Najhorsie bolo to ked som si zacala uvedomovat ze k nej zacinam pocitovat odpor. Bolo mi to luto,preplakala som noci no odpor pri kazdom plakani len mocnel. Potom ma ale napadlo ze mozno nie je zla,ale je len naozaj narocne dieta a zacala som citat clanky.Vsetko na nu na 100 percent sedi. Odpor sa stratil, proste je taka. Nie som sama. Stale je nespokojna,cim viac jej davam,viac chce.Milujem svoje deti,no teraz to este beriem ok,lebo ma len 7 mesiacov,no mat doma 5 rocne dieta a bat sa ho? Tak to teda nie. Poriadok musi byt a aj ked budem musiat byt prisnejsia,budem,lebo po hlave si skakat nedam.Nechcem aby mi diata riadilo zivot.Teraz este ok,je malinka,ale ked bude rozumiet,treba dat pravidla a je. Len sa nedajte dievcata,drzte sa,nevzdavat sa. Drzim vam a aj drobcom palce.

evening_star
24. feb 2013

Čaute ženy, len teraz som narazila na túto diskusiu a aj ja sa hlásim s "high need baby". Tiež som začala čítať na nete o týchto náročných deťoch a narazila som na toto - http://www.askdrsears.com/topics/fussy-baby/hig... To ma ubezpečuje v tom, že jednoducho sa taký narodil, ja som ho nerozmaznala, a že sú aj iné deti takéto.
Všetko na nás sedí - môj malý bude mať tento týždeň 7 mesiacov. Od narodenia prereve celý deň, nemôžem sa ani len zdvihnúť naliať si čaj alebo ísť na wc. Niečo také ako navariť nehrozí. Stále plače, nevie sa sám zahrať. Priatelia nám na krstiny dali hrazdičku- minulý týždeň som ju schovala, lebo zapadala prachom- akonáhle totiž malého položím na chrbát, vrieska. Jeho plač- to nie je len také mrnčanie, to je jačanie paviána v pralese. V noci sa budí každú polhodinku, stále sa mrví, mám ho pri sebe, aby som nemusela vstávať. Cez deň spí tak trikrát po pol hodinu. Od narodenia ešte ani jeden jediný raz nezaspal sám - vždy len na rukách, na fitlopte. A to už má 9 kíl - som zakaždým spotená jak z posilky. Večer to trvá aj hodinu-dve, kým zaspí. Bojí sa cudzích ľudí - niečo také ako obdobie separačnej úzkosti medzi 7-11 mesiacom = u nás to platí od narodenia, keď vidí u nás niekoho cudzieho, dostane hysák, nevie sa ani nadýchnuť. Keď mal 3 mesiace a boli sme u švagrinej, tak u nich dostal záchvat, a museli sme po pár minútach ísť domov, ako sme nasadli do auta, už bolo dobre. On sa ich bál. Keď s ním idem k lekárovi, a v čakárni sú ľudia a iné deti, čo tam pobehujú, hrajú sa, alebo iné bábatká tam pekne sedia či ležkajú - náš sa poobzerá a začne vrieskať, lebo sa zľakne. Chodím ešte na VŠ - 5.ročník. Keď som ho nechávala doma s mamou alebo svokrou a išla som do školy, tak plakal a odmietal jesť, až kým som neprišla. Hračky ho nezaujímajú - maximálne ich chvílu požužle a zahodí. Jediné, čo ho baví, je nosiť sa na rukách. V žiadnej inej polohe ho to nebaví - posadím ho-reve, na chrbát-reve, na bruško - reve. Vyzerá to, ako keby bol stále nespokojný. Už 7 mesiacov som nespala. V tehu som pribrala 20 kg, zhodila som už 25. A okrem starostlivosti o malého nestíham nič, ledva uvarím na obed jemu príkrm, aj to musím prežiť jeho hysterické jačanie, kým ho odložím a uvarím zeleninu. No povedzte - existuje náročnejšie dieťa? 🙂

zanet86
24. feb 2013

@evening_star

akoby si pisala o mojej dcerke.Si si ista ze nemame to iste dieta?
Musime to len prezut,bude lepsie.Dakujem za clanok v angline,moj muz nevie moc slovensky tak nech si precita.

dobromila
25. feb 2013

@marcovka1
@zanet86
@evening_star
@babuli
@paris3
Baby, prajem pevné nervy a veľa trpezlivosti. Ja mám náročného najstaršieho (5,5 r.), vekom sa to výrazne zlepšilo, aj keď stále to ešte nie je úplne v pohode. Najhoršie je to odsudzovanie okolia, že ako sme si naučili, tak máme. Hlavne, keď to počúva človek z úst mamy i svokry...a ďalších. Kto nezažil, nepochopí. Jedno šťastie, že v škôlke sa nesťažujú, tam sa snaží ovládať, doma potom vypúšťa nahromadenú paru 😀 😝 Keď začal chodiť do škôlky vo veku 2,5 r., tak som sa bála, že ho vrátia, vylúčia, ale našťastie nám všetkým jeho pobyt v škôlke veľmi prospieva, chodí tam rád a ľahko nadväzuje priateľstvá 😉
Snáď z toho raz vyrastie úplne, dúfam, že čoskoro!

marcovka1
25. feb 2013

@dobromila tak ze ako pises v skolke je zlatusik 😀 lebo ja stale mojej hovorim,ze ta poslu domov zo skolky ked budes tak zlostit 😖 ale sesternica je ucitelka v skolke a ma upokojila,ze nemam sa bat 😕 tie deti co doma zlostia tak v skolke su najlepsie 🙂 no az mi spadol kamen zo srdca 😀

marcovka1
25. feb 2013

@evening_star fuu tak to je riadny extrem ☹ az ta lutujem a pockaj az zacne chodit to bude zaujimave 😅 tak ,len dufajme ze raz ich to prejde 😉

evening_star
25. feb 2013

@dobromila Presne ako si nápisala, to poučovanie okolia neznášam. Celá rodina keď ho vidí, povie, že je rozmaznaný. Ale ja som presvedčená, že on sa taký už narodil, my sme ho to nenaučili. Keď mal 1 mesiac šli sme s ním k lekárovi, že stále plače, či mu náhodou niečo nebude. Noc predtým som od únavy skolabovala. Doktor prezrel, povedal: priberá, zdravý, čo vlastne chcete? Napísal do karty že kolika, aj keď to celkom kolika nebola. Mal síce problémy s bruškom, ale on reval nepretržite, nielen keď ho bolelo brucho. A čítala som jednu knihu od nemeckej doktorky Prekopovej "Malý tyran" a aj ona píše, že dieťa do 6 mesiacov sa nedá rozmaznať. Takže nech si okolie myslí čo chce, nech si nechajú rozumy pre seba. keby ho zažili raz na celý deň starať sa o neho, pochopili by... 😉

evening_star
25. feb 2013

A dúfam, že keď pôjde do škôlky, tak to prežijeme, lebo aj keď je to ešte ďaleko, tie jeho stavy separačnej úzkosti sú katastrofálne...

paris3
25. feb 2013

baby, ja som sem pisala pred viac ako pol rokom. 😉 teraz ma mala 19 mesiacov. poviem vam, ze ked som si citala svoj prispevok, az mi zle doslo, ako som si spomenula to obdobie 😒
teraz je to ovela lepsie. mala je stale ina ako ostatne deti, svojim sposobom stale narocna, ale uz to je o inom. vyzaduje vela pozornosti, musim sa s nou hrat, rozpravat, citat si s nou, vsetky cinnosti robime spolu 🙂 ale je velmi rozumna, uz nebyva nespokojna a mrzuta, strasne vela chape, vie pocitat do pat, pomenuva farby, zvieratka, v podstate hrozne vela rozprava a dokaze 😀 takze mi vynahradza to tazke obdobie, ked bola malicka....
drzim vam vsetkym palce, nech sa to zlepsi 😉 urcite budu aj lepsie, aj horsie obdobia, ale nic zle netrva vecne...

zanet86
9. apr 2013

Mali by sme sem dat podstranku diskusnu ako svoje dieta inak volate.Lebo ja moju narocnu dcerku ani menom nevolam. Pre mna je cibulka [je mi z nej do placu] 😀 alebo este potvora,mental a podobne. Moj muz jej hovory Evil.[Z ang. prekladom ZLO], alebo aj bička,cize mala Bitch. Urcite ,ate aj vy dake nadavacie mena.. 8] 😅 😅 Dufam. 😖

moncicatko
2. máj 2013

nas maly ma 5,5 mesiaca a tiez patri do tejto kategorie. Reve od malicka, najprv reval vecerne koliky 3 mesiace a okrem toho cele dni. Je mrzuty, placlivy, umrncany. Sam sa pohra rano po zobudeni tak do 30 minut, po zvysok dna tak 5-10 minut, niekedy ani to. Ako uz bolo pisane vyssie, polozim =reve, dam mu hracky = reve. Cele dni ho nosim (ma uz cez 9kg), musi byt len vzpriamene od narodenia,inak rev, momentalne sa strasne snazi dostat do sedu - chyta sa vsetkeho,co ide okolo a vytiahne sa do sedenia, ale kedze to nevie,tak sa naspat hned zvali na postel, ked sa mu to nepodari poriadne na druhy ci treti krat - reve. Spava cez den 2 x 30 minut a cez obed sa mu sem tam podari aj viac. Sam nezaspal este nikdy, aj ked je totalne unaveny, tak mu nenapadne zavriet ocka a spinkat,ale on si radsej poreve. 😝 Najnovsie vrieska strasne v autosedacke,vydrzi byt ticho max.3 minuty a potom rev, nic nepomaha. Niekedy nechapem,naco ho vlastne kupem,ked nasledne po obleceni do pyzamka pri vreskote sa tak spoti,ze si to mozeme zopakovat 😀 No ale aspon mi tu davate nadej, ze sa to zlepsi trosku casom. Mne by ani nevadilo, ze je narocny, len keby nereval tolko, lebo moja psychika to niekedy nedava, najma ked som na neho sama a manzel je na sluzobke.
@zanet86 my mu davame mena ako bučadlo, vreštadlo, bučiak a revaľo 🙂 a potom uz len take ako srdiecko a tak 😅

ninison
10. máj 2013

@evening_star tu je k narocnym detom, presne plati:
6. Okolí rodičům „náročného dítěte“ nemusí rozumět
Zbytečně budeme popisovat pocity strachu, beznaděje a bezmoci někomu, kdo se netopil ve vlnách širého oceánu, a to se týká také pocitu v momentě záchrany na poslední chvíli. Posluchač našeho příběhu může tušit, představovat si, co se asi dělo a co jsme cítili, ale pokud něco podobného nezažil na vlastní kůži, nebude nikdy zcela vědět, o čem mluvíme. Dokonce nám ještě vytkne, že jsme se v nepříjemné situaci ocitli kvůli své vlastní nepozornosti, a vyjmenuje pět chybných kroků, kterých by se on sám nikdy nedopustil. Tak to v životě chodí a není třeba se nad tím nijak zvlášť pozastavovat.

Pro rodiče náročných dětí proto platí: Nehledejte pochopení u někoho, kdo nemá stejně náročné dítě, jako je to vaše. Nestěžujte si na nesprávném místě, dočkáte se většinou kritiky a přemoudřelých rad, co byste měli dělat jinak, samozřejmě lépe. V časech komunikace přes internet není těžké najít rodiče s podobným údělem, kteří vás povzbudí, můžete si navzájem poradit, „vylít si srdíčko“ či se vzájemně inspirovat.

sjuzocka
21. jún 2013

Ahojte rodicia narocnych deticiek. Moje tretie dietko vyzera, ze je narocne. zatial splna skoro vsetky body, nebudem to tu rozplytvavat dopodrobna. jednoducho vsetko je OK, ked som nonstop 100% jeho.

Lenze mam este dve dalsie deti. Zaujimalo by ma, ako ste to (ne)zvladali, aby ste starsie deti nezanedbavali popri starostlivosti o to najnarocnejsie. Obavam sa toho, ze si vybuduju k bracekovi nenavist, ze budu velmi ziarlit (ved preco by aj nie, kebyze sa stale staram o krpca a im sa nemozem tolko venovat..). alebo im zacne liezt na nervy s placom a podobne.

lilitela
16. júl 2013

@sjuzocka No ja ti neporadim, ja mam zatial len prve, ale dlho som si nechcela priznat, ze mam narocne dieta. Volakedy som chcela deti 3, dnes som si nie ista, akoby som zvladla co len dalsie. Predstavujem si sama seba, ako utekam s tehotenskym bruchom za svojou neposednou dcerou, aby nevbehla na cestu a pod. A bojim sa pritom, ci sa to bude zlepsovat, alebo zhorsovat. Lebo mne sa sice vela veci zlepsilo, napr. uz ma dokaze niekedy zastupit doma manzel, ale na druhej strane, ako zacala chodit, tak vlastne ona ani nechodi, ona iba uteka. Cize mi pribudli starosti ineho druhu.
Ked mas narocne tretie dieta, tak aspon nemusis o sebe pochybovat, ze si niekde urobila chybu, lebo vies, ze si v pohode zvladla vychovu dvoch predoslych deti, kdezto ked mas take prve, tak aspon ja neustale pochybujem, kde som spravila chybu. A ked si predstavim, ze by malo byt take aj moje potencialne druhe dieta...
@zanet86 Ako sa ti dari s tym nastavovanim pravidiel? Nie som si ista ci to velmi pri tychto detoch ide. Ja som tiez podostavala take rady (akoby som sama nevedela), ze treba stanovit hranice a spomenula som si na to vcera rano o pol stvrtej, ked mala dcera asi zly sen a prisala sa mi na prsnik a trcala tam asi hodinu a pri kazdom mojom pokuse o odtiahnutie sa, spustila strasny rev. Tak po hodine nespanku som si zamrmlala sama pre seba ironicky, ze idem teda "nastavovat" tie hranice o pol stvrtej rano.

bubinko83
18. júl 2013

@zanet86 bože ako by som o svojom synkovi čitala ked pišeš o dcerke.Som už zufala ,unavena z jeho plaču a už nikdy nechcem počut vetu: To sa časom zlepši ☹ Už prestavam tomu verit ,som psychicky uplne na dne,nikdy by som neverila že ma babatko dokaže takto zničit .Ako pišeš ty prvy syn bol ukažkove babatko od narodenia,ale tento druhy no ten mi to dava riadne pocitit odkedy je na svete že sa mu treba venovat na 1000%.

veruru
9. aug 2013

Ahoj holky, můžu s ek vám přidat z Čech?u nás nějak není asi moc náročných dětí či co, ale nikdo se mi v diskuzích neozývá..máme doma jednu náročnou 13měsíční kočku a je to asi stejné, jak u vás..od narození stále jen řev a řev, jako když ji vraždíme, nedokáže sama spát, nensáší oblékání, je naprosto nepředvídatelná, nezvládnus ní vubec nic..ted v tomto věku enchce jíst-pořád jen kojit-máte někdo podobnou zkušenost?nemá moc ráda děti ani lidi, vždycky si hraje spíš sama..je odmala neuveřitelně motoricky šikovná..ale už šílím z té neustálé nespokojenosti, ted říká na vše a pořád "NEEE", jinak neumí říkat nic☹..zkoušíme homeopatika, ale zatím nic..už nevím, jak ji zabavit..je tu někdo s podobně starým divochem?dnes jsem tak nějak po celém týdnu fakt padlá už na držku☹..do toho stavíme hodně svépomocí barák, nemám ani jendu babičku či dědečka, ale malá stejně nokoho nesnese, ještě tak tokeruje tatínka..mějte se pěkně, zdrvaím z Brna..Verča a malá Tonička

veruru
9. aug 2013

holky, nemáte někdo nějakou knížku o náročných dětech?vím o té od Searse, je dobrá?jen nevím, kdy bych si na ni našla čas se slovníkem☹(..))

moncicatko
12. sep 2013

@veruru ahoj veruru,no ja som pisala vyssie,nas maly ma 9 mesiacov, som z neho zufala,momentalne mame velky spankovy problem,nechce spat vobec asi od 3.mesiaca, teraz spi cez den tak 2x po 30 minut. Ked sa mu nevenujem cez den,tak je rev, obliekanie,vyzliekanie,prebalovanie,vsetko je problem a rev, varim a upratujem v noci,ked zaspi,cez den len velmi lahke veci alebo nic. AJ nas maly je velmi sikovny a bystry,ale narocny. Kniha od Searsa je vraj dobra,ale ja nemam cas fakt skoro na nic,nieto na knihy,takze osobne ti neviem povedat. drz sa

fivecat
2. nov 2013

Necitala som celu diskusiu, chcem sa len opytat tych co mate narocne dieta: uvazovali ste o dalsom dietati? Nebojite sa, ze to bude rovnake? Moj ma dva roky, a ja uz nenavidim plac. Teraz je to uz celkom ok, aj ked je stale ovela viac uplakany/netrpezlivy/neutisitelny ako ostatne deti v jeho veku, ale zaujima ma ci ste si niektora trufla na surodenca a ake to bolo ;0).