icon

Nová vláda - ako to prežiť?

10. okt 2023

vsetci ludia dobrej vole, ako sa budete snazit udrzat mentalne zdravie pri novej vlade? ako sa da zmierit s tym, ze minimalne dalsie 4 roky sa tu bude krivit pravo, rozkradat, rozhadzovat a ze to tu bude vsetko moralne aj ekonomicky degradovat? uplne zabite 4 roky, dalsie dva kroky dozadu po malom kroku dopredu, opice uz toto maju davno za sebou... ja fakt neviem, ci ma clovek radsej kaslat na veci verejne... poradte. a nie, na nejaky "alternativny nazor" naozaj nie som zvedava, to uz aj algroritmy socialnych sieti pochopili, ze mi nemaju ponukat somariny.

maranta_leuconeura
10. okt 2023

Este stale sme v Europe, v EU, NATO a verim ze tam aj ostaneme a patrime k hornym % krajin v bohatstve.
Aj mna toto mrzi, ze zas tu bude rozkvitat korupcia a mafia, ale oproti problemom vsetkych krajin co su za nami je to malicherne. Nemame sa tak zle, coho sa bojim, ze v tom rebricku takymto stylom klesneme a naskok, ktory si vytvoria ine krajiny, uz potom nedobehneme.

cafelatte
10. okt 2023

Kradli vždy všetci a kradnúť budú ďalej všetci.. si myslíš keby vyhral Sulik atď.. ze sa budu diať zázraky.😂😂😂 no nebudú so slovenskou zbojnickou mentalitou.

roja01
10. okt 2023

Ja si myslim, ze nova vlada preberie stat v dobe, kedy je stav ekonomiky katastrofalny. Ved uradnicka vlada o tom jasne hovori a navrhuje rozne socialne skrty (napr. zrusenie 13. dochodkov a ine, dokonca tykajuce sa mladych rodin). Takze sa da predpokladat, ze budu aj nepopularne opatrenia a skolstvo i zdravotnictvo budu nadalej "podvyzivene", nech by vladol ktokolvek.
Co sa tyka politikov, bez ohladu na to, kto vyhral volby, vzdy si poviem, ze ti co este nevladli budu kradnut viac, nakolko "musia najskor zabezpecit seba, deti i rodicov". Ti co uz vladli si nakradli uz celkom dost.
No nestalo by za to namiesto centralnej vlady mat samospravu, kde by nebola moc a ovladanie, ale len spolocne rozhodovanie?

andreakotesova
10. okt 2023

@janinah rezort zdravotníctva (nikto ho nechce, vieme prečo), tiez predpokladám, ze dostane SNS.

janinah
10. okt 2023

Samozrejme.ze sa tu nájdu osoby.ktore ficka volili a krochkaju blahom.ked ho vidia v tv .V Tom je tá tragédia.ze ich stačí opiť rožkom.naslubovat zvýšenie príspevkov.stopnut pomoc ukrajine.vyhnat migrantov a rozdávať karafiáty na MDŽ.A čo stvára v skutočnosti on a jeho družina ako kradnú.vrazdia a ničia meno Slovenska na medzinárodnej scéne to jeho voličom nedôjde.To by museli mat iné IQ aj EQ.Ale komu toto nie je zhora dané.ten v apatieke nekúpi.Bohuzial a smola pre tých .čo si vidia ďalej od nosa.

vesimelonimarsista
10. okt 2023

Jednoznacne nekaslat na veci verejne, sledovat dianie a patricne reagovat. Nie, ze dopadneme ako ruZZZi. Zlo nesmie zvitazit.

muchotrafka298
10. okt 2023

Idealna tema na den dusevneho zdravia....ja budem zit tak, ako doteraz a nebudem sa stresovat vecami, ktore neviem ovplyvnit. Kazdy jeden ide za ucelom zbohatnut do politiky a dokazuje to kazda jedna vlada.....poslanecky plat, vyhody a vsetky veci s tym spojene to je pekne sumicka za 4 roky. Mam svoje kazdodenne starosti a problemy, ktore musim riesit, cize mne je to totalne jedno, ze co robi vlada, ten ktory minister. Samozrejme sa zaujimam o to, co sa deje, ale nepripustam si to, aby som sa nezblaznila.

sulavikova
Autor odpoveď zmazal
mapa
10. okt 2023

@cafelatte z vlastnej skusenosti hovoris o tom kradnuti .smerohlasosns?

denithestrange1993
10. okt 2023

Ja nie som stastna z toho ako dopadli volby,ale respektujem to. Taka je demokracia.

mimi3008
10. okt 2023

Ja len neviem, o akom malom kroku dopredu to hovoris? A doteraz sa nekrivilo pravo? Ved co sa robilo pocas Covidu?

basska_b
10. okt 2023

@mimi3008 Maly krok dopredu - asi ze tam bol Edko 😀 mi to znie od autora/ky akokeby bol/a volic Demokratov

belllinka
10. okt 2023
nickpick
10. okt 2023

aaaale nebojte sa, zozeru sa navzajom, uz v tom maju prax, SNS v uvodzovkach s prostacikom Dankom a tymi zbludilymi dusami Tarabom, Kuffovcami a spol. budu Ficka priebezne ondit, az ho privedu k infarktu…ten to ma zdravotne spocitane, staci sa pozriet na ten prepity bradavicnaty ksicht, nepomoze mu uz ani ten jeho bypass, tak co tipujete, bude to infarkt, alebo cirhozka?? 🙂)

tibor79
10. okt 2023

@viestta lenže veľa ľudí volilo Smer len z čisto strategických dôvodov ako menšie zlo.

trinneo
10. okt 2023

Nič sa nezmení, tak ako doteraz a ani chlieb nebude zajtra lacnejší, kvôli novej vlade ..

andrejka1974
10. okt 2023

Je úplne jedno aká vláda tam bude ty sáma sa mať lepšie nebudeš pokiaľ sa nezariadis sama na tomto sa už pozastavovat neda

lucia851
10. okt 2023

@viestta taký mi neprekážajú ale určite nie vláda PS

lily09
10. okt 2023

Sak staci ze zas niekto povali a mame vystarane :D ... tak co ludia chceli, nech maju
Osobne Bohuzial poznam dost ludi co naozaj veria dezinformaciam a velebia staronovu vladu.
Tak co uz...ja verim tomu ze sa to nejak vyriesi

zenulkaaa
10. okt 2023

Tak ako doteraz 😄. Politiku nesledujem, zijem dalej, ci je tam taka alebo onaka vlada.

beataxxx
10. okt 2023

Ja len dufam, ze Fico zmierni svoje agresivne hulvatske prejavy, som zvedava ako sa bude chovat k nasej pani prezidentke , predpokladam, ze prva zahranicna cesta pojde do madarska a dufam, ze druha nepojde do Moskvy, rozhodne nam tato vlada kredit v civilizovanom svete nezvysi a obavam sa, aby nepoutekali investori, no buducnost ukaze…

66simonka66
10. okt 2023

Ja budem žiť úplne v kľude, nakoľko to dopadlo skoro tak, ako som si to predstavovala. Takže do ďalších volieb budem úplne ôk a potom budem dúfať, že PS znova ostane len v opozícii.

owecka
10. okt 2023

Ked dostane SNS ministerstvo skolstva a zacnu tam ti neandertalci pretlacat krestanske ideologie do ucebnych osnov a neviem co este, budem prva, co sa postavi proti...ja si nezelam, aby sa dcera ucila take sprostosti a navstevovala povinne hodiny nabozenstva, alebo nedaj Boze pocuvala nieco o tom ako sa krestansky spravat.prva budem v skole a prva budem velmi jasne protestovat, ak by bol problem, sme s muzom odhodlani sa prestahovat a aj na tom pracujeme do Rakuska. Lebo cielom nas rodicov je chranit zaujmy svojich deti...cele zle toto...fico premier, ktory je danovy podvodnik a korupcnik a milenku mal z Ndranghety...

xsuzannex
10. okt 2023

Vidite, mali ste ist na posledne referendum 😄

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
marca12
10. okt 2023

Tiez som znechutena,ale nemienim sa vzdat. Budem sa nadalej zaujimat o to,co sa deje. Mame sancu zniva o 4 roky volit. 4 roky nejako prezijeme. Ja len dufam,ze upokoja spolocnost,lebo to,co sa deje s nasou spolocnostou,aka nevrazivost panuje,to je vysledok smerohlasu.

anetka34
10. okt 2023

Niekto si fakt myslí, že jeho prežitie, či neprežitie je závislé na tom kto tie voľby vyhral?
Jediné čo ohrozovalo moje prežitie bolo vynútené státie v rade na testovanie pod hrozbou straty zamestnania. A na to som veru nezabudla.
Možno ešte nejaká pani vedúca na nejakom dosadenom štátnom mieste sa teraz trasie o miesto.

stevvvka
10. okt 2023

@owecka "alebo nedaj Boze pocuvala nieco o tom".. Keď už spomínaš Boha... Tak si veriaca ci nie? To si ozaj myslíš, že náboženstvo bude povinné, keď veriacich ubúda?

owecka
10. okt 2023

@stevvvka staci aby propagovali tie ich predpotopne kuffove nazory ci toho neviem ako sa vola tiez za stranu zivot, tak sa aj vyjadrili, ze by chceli rezort skolstva...takze ano, budem prva, kto sa pojde postavit a protestovat...ja si nezelam, aby riesili moje dieta, dieta do skoly sa chodi vzdelavat a nie riesit nejake ideologie a preco je spravne neist na potrat a podobne somariny...moja dcera je vychovavana nami, ja jej hovorim vsetko narovinu, a nezelam si, aby riesili jej telo nejaki chlipnici..to je vsetko