Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Boli sme na dovolenke aj v Hard Rock Cafe. Tam samozrejme maju kazdych par metrov televizory a hraju videa, samozrejme rock az hard rock, a aby to vyniklo, dost hlasno, no proste Hard Rock Cafe 😉
Syn pri jedle zacne mraukat, ze mu je to moc nahlas, ze nech to vypnu 😉 😀
Tak som mu vyvsetlila, ze v Hard Rock Cafe ist povedat, nech vypnu hudbu, je ako keby v zmrzlinarni povedal, ze mu je zmrzlina moc studena, nech mu ju ohreju 😉
Toto porovnanie pochopil a uz to dalej nekomentoval 😀
@sandri ..pripomenula si mi...moj drahy tu mal obchodneho partnera z Talianska....a bol tu uz cca dva - tri mesiace, takze kde co pochychtil az zo slovenciny..Cestovali do Bratislavy a zahlasil, "aha Senek, bočíme!" ...cestou spat zas cita tabulu..."aha Pučov, ideme?" Drahy mu na to, "ale hovno Pučov, Púchov..."
A Talian..."hm...Peto, hovno...hovno...je co?" 😀 😀 😀
@victory1 to mi pripomenulo, jedno obdobie som tiez mala talianskeho sefa a raz sa mu skutocne zadarilo... Chysta sa domov do Talianska na dovolenku a chcel doniest nejake suveniry zo SR, tak som mu vysvetlila, kde ich kupi. Na druhy den sa ho pytam, ci tie suveniry zohnal a on ze nie, ze bolo zatvorene. To mi nejako nesedelo, tak som chcela vediet ako na to prisiel, ze bolo zatvorene. A on, ze bola na dverach cedulka, ze zatvorene. Podotykam, ze nevedel po slovensky (rozpravali sme sa po anglicky), cize mi to opat bolo divne, tak sa ho pytam, ze "a co presne bolo na tej cedulke uvedene?" a on na to: "TLACIT" 😀 😀 😀
dnes v práci bol u nás s mamou malý chlapček(asi 3-3,5 rokov).Hrmelo ,prišiel kumne a vraví:Teta,keď bude pršať,budem behať medzi babkami" 😀
júj, dobre, že sme sa tu zase stretli...len mi budú chýbať aj tie české hlášky ...😉
dnes ráno náš Števino (za mesiac bude mať 6 r.) zahlásil:
"Je tento deň dosť MRAČNÝ, aby sme sa už mohli hrať na počítači?..."
@victory1
mam toho viac 😀 , hlavne ked sa aj manzel snazi po slovensky.
Ked som ho zobrala prvy krat na SK predstavit ho rodicom, celu cestu stresoval a opakoval si tych par slovenskych slovicok, co vedel.
Prisli sme k nasim, otvorili sa dvere a v nich mama, statna to slovenska zena, a z mojho v tom strese vyletelo:
Ahoj moje male kuriatko, ako sa mas?
Lahli sme vsetci.
Vcerajsie hlasky nasej malej:
"Mami tam su iba dvaja normalny a jedno zlobidlo, mna to tam nebavi." Myslela, ze v izbe je babka a batranec (normalny) a bracek (zlobidlo).
"Oli mi dal na zadok na licko a mna to bolelo." - Maly ju trafil rukov do licka.
Maly jej bral hracky, tak mu vysvetlovala: "Oliver, zdovolenim prosim, vysvetlujem ti, ze sa to nerobi. bud ma budes pocuvat, alebo uz neviem co s tebou. mamiiiiii pod sa dohodnut ty"
@anula boooooze, az mi slzy vysli od smiechu a oplula som monitor. Musela som si aj usta zakryt aby som nevybuchla huranskym smiechom. Vedla kolegovci by sa len zlakli 😀
Moj tiez si opakuje dookola slovenske slova a na druhy den ich uz zase nevie. Uz som mu ich musela aj do mobilu napisat. Ta vyslovnost je na nezaplatenie 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@anula S talianom mam tiez este zazitok..teda u nas doma mame take zauziva, ze ked niekomu nieco 100x vysvetlujes a furt to nechape, tak to clovek vysvetli posledny raz s dodatkom, "co si talian, ked nechapes?"
A Marko bol u nas na veceri, mame prepojenu obyvacku s kuchynou a chlapi sedeli v obyvacke, tak som na draheho kricala, aby prisiel zobrat do kuchyne salat..a ten furt nic..po tretom raze som hukla:" A ty si co? Hluchy, ci talian, ked nepocujes a nerozumies?!"
No a talian Marko sa ozval: " Peto neni talian, ja som hluchy talian, co nevies?!... 😀 😀 😀
..tiez sme skoro skolabovali od smiechu...a potom, ked sme Markovi hodinu vysvetlovali, aky je to hluchy a on nam, ze on hluchy nie... 😀
My sme boli na jednej svadbe. Nevesta slovenka si brala Holandana. Mali tradicne slovenské čepčenie a tam sa ho pýtali, či chce pierko sňať alebo hlávku sťať a on : "Hlavku šťať." No mrela od smiechu polka saly ked mu starejší odpovedal, že , takto sa pýtajú turisti kde môžu ísť na Hlavnej stanici robiť malu potrebu, lebo to jeho hlavku znelo ako hlavnú...
moj maly si dlho nevedel zapamatat slovicko tablet...a vzdy si ho pytal..."mami kde je veelky obvovsky mobil?" 😀
alebo rano po prebudeni mi hovori.."aha mami mam pesok" (piesok) a vytahuje si karpiny z oci 😀
Pridám včerajšiu príhodu. Môj Filip (4 roky) chodí na logopédiu a trénujeme výslovnosť L - tak skúšame: "Filip, povedz Lyžica". A Filip nato: "L nožik" - no nasmiali sme sa riadne 🙂 ... Ale L vyslovil pekne, čisto. 🙂
Dnes pri umývaní zubov.
David: Maminka ukáž na prstoch koľko máš rokov.
Ja: 10+10+4=24
David: To je veľa?
Ja: Dosť,už som stará.
Vyvalil veľké oči a chvíľu na mňa civel a potom povedal: Ľúbim ta.
tak neviem ,či toť trapas,ale vlani sme boli v obchode a išla okolo kočíka s naším Alexom( vtedy cca 1,5r) predavačka,pozerá naňho,že aký zlatý chlapček,on kuká na ňu a nahlas zreteľne povie "šiši" a popritom si poťukal po čele 😀 ,no celkom sranda...ja akože nič,ale odvtedy som tam nebola 😀 😀
moj dvoj rocny syn iba teraz zacal rozpravat, takze este nerozprava cele vety.. ale vynasiel sa - minule sme sa ho s tatom pytali "netreba ti cikat, alebo kakat?" a maly "cikat: nie.. kakat: nie.."
alebo vcera poskakoval popri chladnicke a ukazoval na nu: "kokoty, kokoty", sokovana som nechapala odkial to zobral.. nastastie som prisla na to, ze to chcel iba papat kukuricu :D
@tatianka7 ja som uz pisala aj v starej teme - moja dcerka si zas tuka na celo, ked vidi vlacik, akoze ide vlacik si-si-si (predtym sa naucila tukat, ze je sisi) a doteraz vzdy, ked vidi vlak, tak si tuka na celo 😀 😀 😀 ked ju vidia okoloiduci ludia alebo cestujuci z vlaku, tak si mozu pomysliet 😀 😀 😀 😀 😀

A viete si predstavit tie pohlady na ihrisku, ked moje dieta vrieska, az sa domy otriasaju: "Juuuuuuj, leti moriaaaak..." (akoze cmeliak)..