icon

Pomôžte: Hľadá sa trojročná Simonka.

atrami
6. júl 2010

Málokto veri, že je nevinná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stačí si prečítať staršie príspevky ☹

ariadna
6. júl 2010

nech bola na tom zle akokolvek ked sa nemohla starat o simonku vzdy je nejake riesenie a nie ju zabit' mohla ju dat do detskeho domova ked to nezvladala ale nie ju zabit uboziatko co si muselo vytrpiet. ☹ musim ju odsudit aj ja ci bolas alkoholik alebo nie psychicky narusena alebo nie ale bola matka porodila ju a starala sa 3 roky abola krasna simonka na tych fotkach co som videla.keby ju lubila tak skoci ja by som skakala bez rozmyslania a ona si to sakra musela premyslat ked menila tolko vypovedi.citim len bezmocnost ked takyto ludia dostanu nizky trest mala by okusit to iste co simonka jej matka by ju mala j....t do vahu nech pociti to sklamanie a strach co muselo uboziatko zazit ☹

penelope2066
6. júl 2010

@ani3012 suhlasim s Tebou a aj s traktor. Keby nebol ten zaber priemyselnej kamery tak sa ta svina neprizna.
A este by naozaj niekto zorganizoval zbierku a ta svina by to cele prepila v krcme...

penelope2066
6. júl 2010

@ariadna presne tak...Vsetko si pekne a do detailov premyslela. Takto sa nesprava clovek co strati niekoho blizkeho..Naschval nepouzijem slovo matka co strati dieta lebo na tu spinu sa vyraz matka nehodi...

lasenora
7. júl 2010

Milé dámy to, že som nečítala celú diskusiu neznamená, že neviem o čom tu v tom prípade ide. Ano viem len z toho, čo nám prezentujú média, ale to nič nemení na tom, čo som napísala. Mrzí ma, že väčšina z vás nepochopila, o čo mi išlo, len som vás chcela upozorniť, že si len sami sebe škodíte, keď súdite iných ľudí. Mne je úplne jedno či sa tak budete správať alebo nie, stačilo sa trocha nad tým iba zamyslieť, to je všetko.
Ja tu krkavčiu matku neobhajujem, aby bolo jasné, osobne ju nepoznám a ani mi nie je inak blízka, takže ma nedávajte prosím do súvislosti s ňou, len malá poznámka k nicku tractor, ak má tu niekto chorú hlavu, ja to určite nie som a je pod moju úroveň diskutovať s takým niekým ako si ty, kebyže si takisto v USA ako ja, tak sa s tebou aj súdim a ver mi, že by som vyhrala ten spor. Tak isto ako vy nemusíte súhlasiť s mojím názorom a nemám v úmysle o tom niekoho presviedčať, ja nemusím s tým vaším, takže sa už konečne naučte na Slovensku akceptovať aj odlišný názor, než je ten váš a neurážať sa navzájom. Ale pokiaľ si spomínam, tak som doteraz žiadny postoj na tu ženu nenapísala. Tak si dovolím teraz po tom útoku na moju osobu aj o môj malý pohľad na ten prípad. Je jasné, že tá ženská nekonala správne, keď už nemohla či už posilnená alebo neposilnená alkoholom skočiť do tej vody, tak sa mala snažiť privolať aspoň pomoc a možno by aj tým zachránila život toho dievčatka a nie vymýšľať si historky, s tým jej správaním nesúhlasím! Teraz ste všetky hrdinky ktoré by skákali do vody jak rybky, ale nemôžete vedieť čo by ste urobili v takom momente, lebo nie každý ma odvahu skočiť a také vyjadrenia, no neurazte sa, ale je to detinské a smiešne, "že mne sa to nikdy nemôže stať" a "vždy som o krok popredu", tak sa pýtam, prečo sa potom stávajú také nešťastia, keď máme my ľudia "schopnosť" predvídať situácie? Prečo ste sa nezaujímali už predtým o to a nesnažili sa nejak pomôcť tomu malému chúďatku, že v akých podmienkach žije a že má rodičov alkoholikov, ktorí sa nestarajú o dieťa a upozorniť kompetentných na to, lebo takých prípadov je x po svete, ale všetci radčšej zatvárajú oči, nič nevidíme, nič nepočujeme, ale keď sa už stane nejaká tragédia, potom je každý múdry, však to sú tí alkoholici, čo sa nestarajú o deti, načo ich vlastne majú, v prvom rade to treba riešiť a všímať si viac okolie s rešpektovaním súkromia samozrejme a hlavne konať!!!, lenže jednoduchšie je súdiť.

Trocha mimo tému, nemám potrebu zverejňovať svoju identitu a odkrývať súkromie, takže info, aké som ochotná poskytnúť o mojej osobe je také aké je a ak má ktokoľvek pochybnosti, napíšte si prosím adminovi, aby vám preveril z ktorého kúta sveta je moja IP adresa, a keďže doteraz nebolo potrebné sa z mojej strany registrovať a prispievať do diskusie, z tohto dôvodu môj nick je nový a nie je mojou povinnosťou vám to oznamovať 😖

warholette
7. júl 2010

@lasenora mozno je na slovensku problem akceptovat iny nazor, ale k tejto teme iny nazor ako ze simonkina mater je hyena neexistuje. isla opita so svojou dcerou k rieke, neposkytla jej prvu pomoc, neskoro ohlasila jej zmiznutie, klamala a vymyslala si. nech si akakolvek dobra povaha a svata dusa, takuto osobu skratka obhajovat nemozes. a provokovat ostatne diskutujuce tym, ze ak sa to malo stat, tak sa to stalo, je hlupost. konik je sice verejne forum, ale naco provokovat?
co sa tyka skakania do vody a zachranovania deti, je len prirodzenym reflexom matky skocit do vody, vrhnut sa pod auto alebo akymkolvek moznym sposobom zachranit svoj poklad. ja osobne neviem dobre plavat, no za svojim synom by som skocila. nech sa aj ja utopim, ale utopim sa s myslienkou, ze som pre svoje dieta spravila maximum. matka ma zodpovednost za svoje dieta a ked ide o zivot, nie je ziadna cena privysoka.
a preco sa mali tu diskutujuci ludia zaujimat o simonkin zivot pred zmiznutim? tu ju nikto osobne nepoznal... preco sa nestaral jej otec, stari rodicia, susedia, pribuzni, znami, krcmar, socialne urady, policia? my sme tu len anonymny dav, zlyhal zrejme system a ludia z jej okolia. urcite si teraz da kazdy vacsi pozor na deti potulujuce sa pri rodicoch v krcmach, ale bohuzial, jedna tragedia sa uz stala. mozno toto bude memento pre vsetkych, ze deti alkoholikov su v nebezpeci a netreba byt lahostajni. simonke sme uz nepomohli, mozno pomozeme inym detom...
len tolko som chcela

warholette
7. júl 2010

BTW pripad spred dvoch rokov, tiez z Hlohovca http://www.cas.sk/clanok/1836/opity-otec-zabudo...

traktor
7. júl 2010

@lasenora neviem preco reagujes na mna...som pisala , ze si z usa ci si na hlavu?...neviem o tom...ale v pohode...

traktor
7. júl 2010

@warholette plne s tebou suhlasim...mozno tym ako a kolko ludi reaguje na tuto tragediu, budu kompetentny konat a bude sa to riesit...ved henta nie je jedina co sedi v krcme, nie je jedina co takto zije...a je kopu deti co su takto vystavene nebezpecenstvu ako bola simonka...len tu sa nikto neboji trestu, pretoze su take smiesne, ze je im sum a fuk ci prideme o jedneho cloveka alebo nie...

traktor
7. júl 2010

@lasenora tak som napisala o tej hlave 😅 ...ale tak mi to v tej chvili prislo...lebo napisat , ze vsetko je tak ako ma bnyt...no toto sami vobec nepaci...mozno si to aj inak myslela ako si pisala...ale prave preto si myslim, ze o tom treba vela hovorit, aby sa vedelo , ze je tu taky problem, ze su tu alkoholici a nie len oni, co maju problem sa postarat o seba a nie to este o dieta.....ze kazdy pred tym zatvara oci...ze nikto s tym nic nerobi a potom sa len urobi statistika....prave to by sa malo zmenit...a tym , ze kazdy bude len ticho...tak tym sa to urcite nevyriesi...

ani3012
7. júl 2010

@lasenora ja mám skôr pocit,že ty neakceptuješ ten náš 😝
ohľadom @traktor : "je pod moju úroveň diskutovať s takým niekým ako si ty, kebyže si takisto v USA ako ja, tak sa s tebou aj súdim a ver mi, že by som vyhrala ten spor."
Zaujímavé,že keď ti napíše,že máš chorú hlavu sa ideš súdiť,ale ideš nás poúčať,ako sa vyjadrovať na margo matky. 🤐

@warholette súhlasím s tebou,ale skús mame,čo sedí s dieťaťom v krčme,dohovoriť.Sa ti môže stať,že dostaneš nielen hubovú. A čo sa týka úradov ?Majú k tomu postoj taký aký majú. To hovorím z vlastnej skúsenosti.Ak by chcel niekto vedieť o čo sa jednalo,tak len IP,lebo toto sem nepatrí

atrami
7. júl 2010

@lasenora , daj príklad ako pomocť takej rodine. U nás je rodina s 3 deťmi, mamina už chodí do práce o deti sa stará starý dedko. Ponúkala som jej, že jej malú zavaruje, veď dedo už je starý. Ponúkala som jej oblečenie, moje deti to nesíhajú znosiť. Ponúkala som jej, že ich dcéra sa može učiť s mojim. Rodičia chodia domov neskoro a chápem, že je unavená na to, aby sa ešte s ňou aj učila. Boli sme s deťmi na nanuk, vedľa sedela kamarátka so synom a obaja rodičia fajčili, my sme odišli, aby to naše deti nedýchali, keď som ju upozornila na to fačenie, vynadala mi ako poslednej chudere. A to je len minimum z toho, čo ma niekto niekam poslal. Divíš sa, že niekto sa radšej otočí?
Sme matky a pochybujem, že každá mala pohodové tehotenstvo, porod ako prechádzka ružovou záhradou, deti bez choroby, deň bez stresov. ........................................
Prečo súdiš nás,veľa z nás tu píšeme od začiatku založenia témy, prežívali sme spolu strach a aj obrovské sklamanie z konca.

pia22
7. júl 2010

Pracovala som v socialnej oblasti a bola v dennom kontakte so socialnymi pracovnikmi a verte mi, ze vo väcsine pripadov sa nekona nijako. Vie sa o konkretnych pripadoch, su zalozene spisy, kontaktuju sa rodicia, skola, policia, zalozia sa do spisov dalsie zaznamy, potom sa po nejakom case k pripadu vrati, zopakuje sa postup, doplni zlozka spisu o novy zaznam a tak sa to riesi, casto az do dospelosti dietata. Priklad z praxe: sama
matka mierne ment. retard., psych. problemy, alkoholicka, 3 malolete deti, zanedbavane vo vsetkych oblastiach, zijuce v nevyhovujucom prostredi. Socialny pracovnici nekonaju, pretoze matka, ked sa dozvedela o moznom odobrati deti, spalila rodne listy a zdrav. dokumentacie, deti tym padom pravne "neexistuju". A podobny pripad nie je ojedinely.

traktor
7. júl 2010

@lasenora no..tak tu vetu som prehliadla...zo mnou by si sa isla sudit...pre moj nazor...ale hentu co zkantrila svoje dieta, tak nesudis...hm mas zaujimave myslenie......
@pia22 😒 ...veru je x pripadov z ktorymi sa nic nerobi...clovek ma uz strach zapnut aj telku, precitat noviny...lebo vsade same nestastie...

atrami
7. júl 2010

@lasenora , obhajuješ ju???????????????????? Toto robí, kto má pocit viny 😒 😒 😒 😒 😒 😒

@traktor , hlavne kľud, lebo nás admini zrušia 😉

romanelka2
7. júl 2010

Pridam sa mozno mate pravdu 😖 Ale prajem Simonkinej mame a otcovy len to najhorsie na svete !!!!!!! Ta malinka si to nezasluzila !!!!! Co su to za rodicou???? Obycajne hyjeny !!!!§

monkula
7. júl 2010

Dievčatá, prestaňte už...
ja na príspevku
@lasenora nevidím vôbec nič hrozné... Len vám napísala ,že sa naozaj správate ako v stredoveku, zavesiť, zdrať z kože... komu tým prospejete? Simonke? Tá asi z mŕtvych nevstane, že... Jej matke? No, možno by si zavesená dolu hlavou s prekrveným mozgom uvedomila, že niečo vykonala a možno aj nie... Tým by ste len dokázali ,že nie ste lepšie, než ona... Že ste rovnako kruté a zlé...
Ja súhlasím s vami ,že si pomenovanie matka nezaslúži, že klamala a zavádzala a keby nebolo tej kamery, možno by sme tu doteraz sedeli dňom a nocou za PC dúfajúc, že objavíme dobré správy...
@lasenora, nie nepomohli sme, pretože sme Simonku a jej rodinu nepoznali, tu si podľa mňa môžu spytovať svedomie a ja pevne verím, že si to budú vyčítať do smrti jej susedia, a známy ,čo sa teraz zrazu vyrojili s tvrdeniami ,že malinká bola bitá.. Kde boli doteraz? Ja vám poviem, kde boli doteraz, sedeli doma pred televízorom a keď počuli Simkin plač, zavreli okno, dúfajúc, že sa to čoskoro skončí...
My sme raz políciiu volali, keď sme z vedľajšej bytovky počuli neprestávajúci plač malého dieťaťa, neboli sme ľahostajní... Proste nám to ako rodičom nedalo..
Tak sa už prosím prestaňte hádať, nemá to zmysel.. .a ozaj by ste mohli akceptovať aj iný názor.... Lasenora nepísala hádavo, ani nenadávala, prišla sem argumentovať múdro a bez hádok... a vy ste sa do nej takto pustili len preto, lebo má iný názor.... Aj mňa jej názor pobúril, ale po opätovnom prečítaní som pochopila ,že má v niečom pravdu, tak ako aj vy máte svoju pravdu, len reagujeme pod nátlakom emócií, a to nem dobré... 😉 Vtedy človek povie aj to, čo by s chladnou hlavou nikdy nepovedal...

pia22
7. júl 2010

@monkula keby sa viac ludi pozeralo na svet tvojimi ocami, svet by vyzeral inak🙂

monkula
7. júl 2010

@pia22 snáď si to nemyslela tak, že som naivná.. 😝 😀

ale ďakjem...

zuzka1.
7. júl 2010

prosím nenazývajte tú asociálku "matkou" 😔 😔 😔

monkula
7. júl 2010

@zuzka1. pri všetkej úcte, hádam mi nechceš diktovať, ako mám písať.. 😅 😅 😅

mirka414
7. júl 2010

ja len dufam ze sa dostane do basy a tam sa o nu postaraju,lebo ak je pravda ze v base sa prepaci skoro vsetko ale nie vrazda dietata tak jej tu basu doprajem.a prosim pre pamiatku Simonky sa aspon dnes v den jej pohrebu nehadajte. ☹

romanelka2
7. júl 2010

@mirka414 Suhlasim stebou Mirka zasluzi si basu zato co spravila !!! 😠 Take matky by nemal žit !!!!

zuzka1.
7. júl 2010

@monkula Bože chráň, len nemyslím, že je hodná toho titulu 😔

romanelka2
7. júl 2010

Pridala som sa 🙂 Diky za link prajem jej vsetko dobre tam hore....

atrami
7. júl 2010

@mirka414 tiež som sa pridala!

maruschka
7. júl 2010

Aj ja som sa pridala 😔

monkula
7. júl 2010

@zuzka1. nie, nie je ho hodná, ale je to jej matka...

monkula
7. júl 2010

@mirka414 a nehádať sa, lebo dnes má Simonka pohreb, to mi príde rovnako falošné, ako sa na Vianoce tváriť, že sa vštci milujú a 25. -ho sa pohádať..
Nikto sa tu neháda, len mi prišlo dosť nesrpavodlivé ,ako ste sa pustili do lasenory len kvlli tomu, že vyjadrial svoj názor a hlavne si ho dovolila mať iný, než my...