Pozor na podvodníkov na internete( bazos)!!!!!
Ukrajinci, Nigercania, Rusi a iný. Veľký boom ohľadom okradania ľudí na internete. Osobná skúsenosť s MARCELA MATEJKOVA - UKRAJINA. Budem rada ak prispejete svojimi informáciami .
Ozvala sa ako kupujuci ktorý ma zaujem o môj inzerát (topanky) za 190e. Dohodli sme sa ze spraví prevod na moj účet. O dva dni sa mi ozvala akože "banka" ze mám poslať balik a spätne na email oskenovat potvrdenie o odoslani....inak mi nemôžu uvolnit peniaze na moj bankový účet. Tak ja sprosta som aj tak spravila..Neskor mi prisiel zasa z banky dalsi mail kde bolo uvedene ze zo zahranicia je mozne poslat minimalnu ciastku 200 eur...a kedze martina matejkova poslala 190 e za penale musim poslat 500eur. ktore sa mi potom vratia. Mali byt poslane niakemu zastupcovi banky pani Matejkovej. Uz sa mi to nepacilo preco by som mala posielat ja peniaze..a este 500 eur? Zacala na mna naliehat aby to bolo co najskôr a bla bla bla.... Po precitani na fore žive.sk som zistila ze je to povodnicka... A ako pisu ostatny ludia na menovanom fóre je podvodnikov vela. Takže ľudia pozor!!
@dzulli1980 Ďakujem za pochopenie. My máme zasa Mcqueen všade 🙂
Och ... takto hlupo naletiet 😂😂😂
O tychto podvodoch som dost pocula, vela to skusaju takto aj so svadobnymi satami a kadejako spekuluju, teraz uz kym nemam peniaze na ucte tak nic neposielam, hned ako sa zacne osoba vykrucat tak dovidenia, napisem, ze koncim a uz potom neriesim m
@janulka2811 Len či sa nám aj vy pochválite, keď naletíte. Asi ťažko, však?
@asia83 súdiac podľa počtu príspevkov len na tejto stránke trávite na nete dosť času 😉 ale aj keby nie, tak na toto vám naozaj netreba informácie z netu, správ, od susedov, úplne stačí použiť zdravý rozum a docvakne vám, že to nie je úplne v poriadku. Teda pardon, malo by vám docvaknúť.
A to ani nehovorím o tom, že neviem pochopiť ľudí, ktorí najprv niečo urobia, kúpia, zaplatia a potom zháňajú info o tom, že čo vlastne urobili, zaplatili, kúpili...
tie podvodnicke triky su fakt stare, ale oni rataju s tym , ze vzdy sa najde este niekto kto sa s tym nestretol. Poznaju psychologicke tahy, ze clovek je nachylny respektovat silne autority, ako je bankar ,pravnik, lekar ci policajt...a predstieraju ze su take autority. *Plus dostanu cloveka umelo do casovej tiesne aby nestihol porozmyslat ci sa poradit.
@asia83 lenze ja nenaletim,viem si spocitat kolko je 1+1
Dobry den. Ale hadam to nie je pravda ze do UA sa da poslat min. 200€? Akoze aj som chcela nieco ma bazosi predat a zacinam mat strach 😄snad dobierkou v ramci SR nic nepokazim
@janulka2811 Pýcha predchádza pád...
@asia83 🙄🙄🙄 podľa tejto tvojej úžasnej logiky ti práve trvalo reagovať na môj príspevok nejakých 6 hodín. A môžeme sa doťahovať o tom, či ti to reálne trvalo tých 6 hodín vydolovať zo seba tieto skvosty, alebo si za ten čas mala lepší program. Ale pointa môjho príspevku bola niekde úplne inde. Jednoducho netreba špeciálne vzdelanie ani sledovať dianie vo svete, aby mi bolo hneď jasné, že takýto "obchod" nie je OK. Ale komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí...
@asia83 hlupost ludi je ale silnejsia
Môžte si povedať ze naletí len hlúpy ale ani neviete ako a stane sa to aj vam
Ja som stále hovorila ze ja by som nenaletela nikomu. Dávnejšie u nás ktosi zvonil pri dverách, vraj z elektrární, bla bla... Skrátim to, pustila som ich dnu, (sama doma s dieťaťom) a skoro som mu podpísala novú zmluvu na elektriku, ktoré sú vraj nevýhodné... Našťastie ma v poslednej chvili osvietilo a poslala ich preč.
Podvodníci vedia ako na to
Som myslela ze datum pridania temy je rok 2008...vtedy toto zacalo a pozeram ze je to len nedavno...strategie aj oblasti menia...nigeria, ukrajina...a ine...bolo to v spravach, reflexe, vsade mozne....Jedna mamicka mala poslat do Nigerii zimny kozuch, jednak vsetky spravy si davala prekladat...taktiez mala akoze doplatit, potom poslat balik...tolko varovnych signalov a vidina zarobenych penazi zatemnila mozog.
@monikasel to si musela zistiť jednoducho títo ľudia sú jasný ja posielam až po zaplatení no mňa sa dá zastihnúť aj vygoglit a vzhľadom na to ze to ponúkam za nízke ceny tak nebudem riskovať s dobierku. Dá sa tam kúpiť aj predať no je tam veľa psychopatov
Ja som bola teraz najnovšie svedkom tohoto. Žiadne platobné brány na bazosi neexistujú, hneď som podvodnicku blokovala a nahlásila.
@monikasel ešte stále existujú takí naivní ľudia ??? tiež mám takúto skúsenosť s podvodníčkou Beátou Tobiášovou, ktorá podvodom chcela odo mňa "kúpiť" mobil. Podrobne som opísal tento prípad, admin príspevok zmazal, lebo vraj môj príspevok obsahuje osobné údaje cudzej osoby. tak neviem ako mám varovať ostatných pred konkrétnou osobou - podvodníkom alebo podvodníčkou, ostatní budú vedieť ak napíšem len iniciálny B.T.? To ma tiež veľmi zaujíma, tak poraďte ostatní, rád sa podelím so skúsenosťami s podvodníkmi - ale konkrétnymi osobami!
Vďaka za upozornenie. Aj my sme skoro naleteli cez bazos. Prebiehalo to inak, človek má za sebou xy predajov kúp cez bazos a potom ho podvodník prekvapí..stáva sa.

Pani nás chcela v dobrom upozorniť ... namiesto vďaky kopa sprostých, prízemných rečí ... ani ja som o tomto podvode nevedela, či by som na to skočila, neviem ... momentálne mám plnú hlavu požiarnika Sama, Lokomotívy Tomáša atď. ... nič si z nich nerob, mnohí ľudia tu sú tak hustí, že je to až smiešne.
@monikasel