Prečo neposielajú migrantov naspäť?
Preco ich pustaju do EU? Hlavne takych, bezronnych, samostatnych jedincov.
Vie mi to niekto vysvetlit? Preco nemame na EU hranici 10m plot? Preco to nechaju?
Dakujem za vysvetlenie!
@stanulienkat nic v zlom, madarsko je kritizovane za plot, za politiku.. tak ja im fandim, nech ot posielaju dalej. Keby to tam ludia videli, tak tu by za tych par utecencov sa hanbili... Na jednej strane su kritizovani, na druhej strane sa caka ze budu robit poriadky a nik sa k nam nedostane. Ja som bola toto leto na srbskej hranici, ti nestastnici (obyvatelia hu) v dedinach su kontrolovani este aj v autach, dodavky zastavuju, nas 2x na jednej ceste hliadka zastavila, doklady prezerala... Vybehne tam bezne nejaka partia z lesa, pripadne pri kontrole auto, dodavok, prevaza sa kde kto.. rovnako sme videli pochodovat vacsie skupiny v bosne, srbsku, ... Napadaju policiu, hadzu do nich kamene, ohrozuju ich, nepridu ako normalni ludia cez hranice, nezaziadaju o vstup.. atd. A to len fakt v rychlosti a strucne pisem tohtorocny postreh... Pre mna za mna, americky sen = na mexickej hranici sa aj striela ak napadnu policajta... Neverim tomu, ze niekto so vzdelanim, pracou, normalne poziada o azyl, o povolenia/pracu a nedostane ju. VEd mam lekara zo Srbska, dalsieho z nejakej africkej krajiny, predpokladam, ze neprisli pesi...
@autor, tak postupne:
"Preco ich pustaju do EU?"
Ono myslim pustat ich nik moc nechce, druha vec je ze niektori maju pravo byt utecencom a hladat bezpecie. A to zistis len tak ze ho cez tu hranicu pustis a preskumas.
"Preco nemame na EU hranici 10m plot?"
Nuz lebo asi tak 80% hranice EU je more? To by sa dovolenkari stazovali ze maju na plazi 10m plot... A aj ta pozemna je fest dlha takze na to asi ziadna krajina nema len tak sup peniaze - nakoniec 10m plot je nic, pride ti tam 5000 ludi kazdy s noznickami a prerezu ho na 5000 miestach. Takze to by chcelo nieco ako Cinsky mur ;)
@bublinka1426 celi Slovaci.😁🤣 Asi to maju slovania v krvi.
@bublinka1426 dalo, kopa ich tu bola od nepamati. mali zmzlinove stanky, kebaby, diskontne predajne, restauracie. len eu by najprv musela mat nejaky plan, co s tymi ludmi. nie jen ich tu pustat a ludia nech im platia kazdy mesiac za nic nerobenie
@stanulienkat nuz ...ano aj nas narod to ma v krvi. korona/vojna priniesla vela vyhod a zneuzivania asi vsade.
@aaaa1111 a
@stanulienkat zoberte si ich domov, spojite prijemne s užitočným 🤣.
@aaaa1111 ono je rozdiel postupna migracia a je rozdiel planovana. a zial mala som zle skusenosti v Londyne, robili len bordel.
@simca06022011 ale neviem, ci nemaju povinnost strazit hranicu pred tymto. Nie som si ista. Len vymysliet by nieco mali, lebo ich tu je v Eu mega. Zrusit davky a poslat ich spät. Len sa k tomu nikto nema, lebo Eu je az moc humanna. Neviem, ci sa da s tym este nieco robit. Nikto z toho nie je vyteseny, ale niektore komenty. Asi dievcata zabudli z akej riti a diery sme my. Tiez Slovaci roky robili hanbu po svete, este aj robia.
@stanulienkat Jejda, už zase tie Tvoje keci o nenávisti 😃😂 Vylož si nohy a daj sa do kľudu 😃
@bublinka1426 v berline len pili a drogovali. ja to davam za vinu liberalnym politikom, ktori ich tu nazvlacali bez toho, aby ich mali snahu nejako integrovat. trpia oni, trpime my a cim dalej, tym to bude horsie
@tehotna40 tiez som z NR a len cumim . Pre dceru som.uz zacala.chodit do roboty ked konci po 21 hod. Vsade uz tma. Do NR uz pchaju vsetko. Len by ma zaujimalo za.co si kupili tie mobily a kto im plati poplatky ked doklady nemaju
Oprava *kecy 😃
@aaaa1111 Ako to myslíš pravý? 🙂 myslíš, že ak sa niekto nedrží hlavných zásad nejakého vierovyznania tak je ten človek vzorom daného náboženstva?
Ak sa kresťan nedrží Biblie a jej zásad, je stále vôbec kresťanom? 🙂
A ja som si myslela, že zo mňa ide láska a pozitívna energia ako mi hovoria ľudia, ale tu sa vždy pobavím a vďakabohu ma tu prítomné vyvedú z omylu 😁
@cafelatte Muslimovia nie sú "čoko". Resp väčšina je takej farby akej bol Ježiš. 🙂 čiže to by problém nemal byt.
Ja som zvedava, čo bude, ked nahodou sa Nemci, Cesi , Rakusania nastvu a zavru pre nich hranice. Zo dna na den ich prestanu prijimat a tym, ze Slovensko im tu vydava povolenia na pobyt, nakoniec tu ostanu. Ja som z Nových Zámkov, my sme si tu v lete uzili a vlastne aj koncom minuleho skolskeho roka viac než dosť, hoci media vtedy situaciu este dost zlahcovali. Lezali pod autami na kartonoch, na medziposchodiach v cinziakoch, alebo rovno pred dverami do bytu, medzi krikmi, alebo len tak hocikde pod oknami, na trave, vsade spina, vykaly a bordel. Za tie cca 3 mesiace som tu medzi tými stovkami mladych muzov zazrela dokopy mozno 5-6 žien a par deti /ludia detom aj davali jedlo, ovocie, hracky/. Teraz uz prestahovali cudzinecku policiu za mesto, ku letisku, tak ich v meste nevidno a je pomerne klud.
@lenkakravcova moslimovia sa nezabijaju medzi sebou? jedni si vykladaju koran tak, ini inak a vrazia sa medzi sebou
@aaaa1111 myslim, ze onnje ten pravy, co ma do toho co kecat...
@stanulienkat madari im urcite davky nedavaju, ak nemusia. a okrme toho, mali pravidlo, ze ziadatelia o azyl mali najskor ziadat v tretej krajine, na ambasade napr v belehrade/kyjeve... LENZE boli sfuknuti EU, a teraz vsetci rovno pochoduju do HU. A popravde, nemusia vymyslat nic. Mame volny pohyb v eu, mame. neda as to kontrolovat na 100% bez rozumnych aj ked pre niekoho "nehumannych" (vraj) podmienok (nic v zlom, ked chcem cestovat do USA, tiez si musim poziadat o viza, ked som chcela pred 20+r ist robit aupair do GB tiez som musela poziadat o povolenia, mala som co sa pobalit a ist tam rovno??)
Nech si hovori, kto chce co chce, tito mladi pocerni muzi, neutekaju pred zlou situaciou a chudobou a nechcu pomahat rodine, tie rodiny co potrebuju pomoc tam ostavaju, neutekaju. Su proste v tej svojej beznadeji...
Je smiesne ako sa hrame vsetci na mierumilovnych milujucich atd ... lenze este stale funguje stat, bezpecnost statu a obyvatelov.. tak mozeme vsetko zrusit, hranice, staty, vsetko a nech si kazdy beha kde chce.. ved co? Pravidla neplatia... tak pre kazdeho nech neplatia... ked sa stat nedokaze postarat o integrovanie kazdeho svojho obcana, ako moze riesit tych za hranicami... ina vec je vojna na ukrajine, nas priamy sused, aj ked tam si tiez myslim, ze vela ludi co odislo z tade, by rado islo aj predtym do EU. Zase ja tam zit, zbalim asky paky dieta, chlapa aj psa a dovi, prec som za chvilu. Ktora z nas by ostala niekde kde je vojna? 🙂 Keby mi hrozilo taketo nebezpecie, utekam sama ? aby som zabezpecila buduci zivot pre rodinu, nie! Beriem ich so sebou aj ked neviem kam. Cize take ze chlapci utekaju aby to urobili tu a rodina pride za nimi, mne proste logiku nedava. KEd tak mali poziadat o povolenia, doklady atd a potom ist.
posielajú to naspäť ale vyhodiš dverami príde oknom
na madarsku je plot ale nestražia ho , deravy a prevadzačov zrovna orban vo velkom prepušta čiže radost pašovat ludi
oni sem legalne nepridu, odchytia ich daju štempel idu naspät ale nedá sa to hned
novelu že má dosta štempel sa podakuj novele ktoru schvalil fico a teraz robi kraviny aby to nezrušili lebo jemu tento cirkus vyhovuje
@aaaa1111 Veriaci nie.
Jediné tak ti ktorí žijú v islamsko štáte ale nie sú reálne muslimovia.
Ono je to totiž v Korane takto:
Kto by zabil veriaceho úmyselne, toho odplatou bude peklo, v ktorom ostane naveky a Boh na neho zošle svoj hnev, prekľaje ho a pripraví preňho trápenie obrovské. (Korán, 4:93)
Kto by to chcel pokúšať? 😂😀
Ale zase veriaci vie aj to, že musí pracovať.
To co nepracujú "davkovi"sú kapitola sama o sebe. 😶
@bublinka1426 Ona je strašne slepá, keď nevidí rozdiel medzi niekým, kto prichádza pracovať a slušne žiť a medzi tými, čo tu prichádzajú len pre dávky a nemienia sa prispôsobiť. Ale nás už obviní z nenávisti. Hlúpa žena.
@simca06022011 suhlasim. Ak utekam pred vojnou, tak uteciem k najblizsim susedom, kde je mier.
@stanulienkat Vsak aj utekaju do okolitych. Napriklad zo Syrie do Libanonu - zo 1,5 miliona, do Turecka zo 3,5 miliona, do okolitych krajin ich utieklo nasobne viac ako do EU.
Len drahi, su muslimovia a muslimovia.. ani to ako si vykladaju koran a ani to co praktizuju a ako sa spravaju nie je rovnake...tak zase netreba strasit pred nabozenstvami vo vseobecnosti.
@hiro ano a aj Turecko, neviem ako teraz, ale uz davno alarmuje.. ze to proste nedavaju, je ich vela, v taboroch atd...
A okrem toho do EU utekaju ludia aj z afriky.. preco?