icon

Prečo neposielajú migrantov naspäť?

8. sep 2023

Preco ich pustaju do EU? Hlavne takych, bezronnych, samostatnych jedincov.

Vie mi to niekto vysvetlit? Preco nemame na EU hranici 10m plot? Preco to nechaju?

Dakujem za vysvetlenie!

domiklik
8. sep 2023

@cafelatte Maďari investovali do hranice so srbskom niečo vyše 2 mld eur, ta hranica ma 130 km, a aj tak im je to na 💩 lebo im cez to migranti veselo lozia... Neviem si predstaviť, ako by sme my dokazali ubrániť našu hranicu s Maďarskom, ktorá má 600 km...

valeria_h
8. sep 2023

@aaaa1111 Nikto nič nezakazuje. Ale na čo upozorňujú, je falošné učenie katolíckej cirkvi.

valeria_h
8. sep 2023

Žiadna katolícka Biblia nie je, je len jedna Biblia.

aaaa1111
8. sep 2023

@valeria_h tak ja ti neviem, mame tu katolikov, ktori su tu od cias krista jezisa a vzdy ucia to iste. a potom tu mame sektu, ktora vznikla ani nikto nevie kedy v 20. storoci a zrazu spochybnuje to, co je tu uz pomaly 2000 rokov. dajak mi to nevychadza...

subartic
8. sep 2023

@yanni čo ťahalo Sýrčanov do SA keď je tam tak teokratický režim ?Ako viem že vojna , ale sú aj liberálnejšie krajiny naokolo .

yanni
8. sep 2023

@aaaa1111 zijes v DE? To ako keby kazdy Slovak pracoval, nebral nijake davky, nepil, nedrogoval. V DE mas vela Moslimov, ktori pracuju, maju dokonca aj vlastne obchody ako sukromnici, vela si predstav aj studovalo na VS a pracuju na vyssich pozicichach, poznam doktorov, aj zeny, ucitelky, sestricky atd. Nie je Moslim ako Moslim, krestan ako krestan, Arab ako Arab atd. Vela Slovakov je tiez vykvet spolocnosti. A Slovenska mentalita je hrozna. Stale sa len stazovat a zavidiet.

valeria_h
8. sep 2023

@aaaa1111 Čo spochybňujú?

aaaa1111
8. sep 2023

@yanni vsak toto presne tvrdim aj ja

aaaa1111
8. sep 2023

@valeria_h ucenie katolickej cirvi

valeria_h
8. sep 2023

@aaaa1111 Prečítaj si Bibliu a potom možno pochopíš čo kážu katolíci a že je to v rozpore s Bibliou.

aaaa1111
8. sep 2023

@valeria_h ty si tiez z milosti?

yanni
8. sep 2023

@subartic Syrcania su dve skupiny, krestania a moslimovia. A velmi vzdelani. A hlavne tiu vzdelani su aj mudri a utekali pred vojnou do najblizsisch krajin. V Saudi vzdelanych ludi, ktori su prinosom pre krajinu, prijmu bez problemu. A je to jedno, ci utecenec alebo ludia ako ty a ja, ked sa zaujimaju o nejake pracpvne miesto. V Saudi nie su nijaki utecenci, ktori nic nerobia. Bez prace neexistuje legalne povolenie k pobytu. Jasne. aj tam su "cierne cisla". Zial s tym nenarobis nic. Pokym ich nick neuda, ziju ako ziju (teraz myslim akehokolvek cudzinca, aj takeho, co bol legalne a vyprsalo mu povolenie). Saudi s inymi nabozenstvami nemaju vobec problem. V Saudi zije fakt ze kazde nabozenstvo akurat okrlem islamu nemozes verejne vyznavat napr. krestanstvo. Co ale robis za svojimi 4rmi stenami a k akemu nabozenstvu sa oficialne hlasis, to ich vobec nezaujima.

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
aaaa1111
8. sep 2023

@valeria_h ja som mal v milosti kamaratky. a potom odtial odisli do apostolskej, lebo im brutalne vadilo to ohovaranie a nenavist ku katolikom, ze papez je satan atd., v apostolskej toto neriesia

subartic
Autor odpoveď zmazal
subartic
8. sep 2023

@yanni áno to chápem , išlo mi práve o to či Sýrčanom nevadí tak striktní režim , predsa len pochádazali z liberálnejšej krajiny .

bublinka1426
9. sep 2023

@nickpick pozor, tu nejde o to aky ma kto zvyk, skor ide o to ci su ochotni sa prisposobit. v Londyne robili len Bordel, v Parizi Detto ( ano, su aj ti dobri co sa ''nomralne''integrovali, ale tych je menej)...a nabozebstvo ci povahu cloveka neprevychovas, to maju v krvi.

777januska777
9. sep 2023

@valeria_h inak mam kamaráta z milosti a teda mam dosť, nemôžem sa s nim o viere vôbec rozprávať. Mne ta vaša viera príde najmä o nenávisti. Všetko mimo milosti je falošné a hriešne a všetci sa mýlia. Vaše spoločenstvo nedokáže milovať inych ludi ako miloval Ježiš vo svojej dobe. Okliestovat Boha len na jednu vieru v dnešnom veľkom svete plnom nazorov je podľa mna mimo jeho veľkú lásku.

gabym
9. sep 2023

Neviem čo touto diskusiou vyriešite 😁

erikavesela
9. sep 2023

@gabym so ziadnou diskusiou na podobnu temu sa nic nevyriesi...toto je diskusne forum..tak sa tu diskutuje...

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
yanni
9. sep 2023

@subartic ale info máš o Saudi? Co je tam až tak striktne, čo ny Syrcanom veeeelmi znepríjemňovalo bežný život?

stanulienkat
9. sep 2023

@liv1 ano, dochodok nad 570e je velmi slusny. Za to este teraz mladi ludia pracuju, zivia deti, cestuju do prace, obliekaju sa, .... Ak niekto zarobi napr 800e netto, nemoze ocakavat takt isty dochodok. To je logicke. Hlavne ked ludia sa bezne dozivaju 90 rokov. Stary clovek uz je zabezpeceny, tolko toho nepotrebuje, lieky su de facto zadarmo. Dostavaju rozne prispevky od tzv socialneho statu. Peniaze, ktore sa maju investovat do mladych. Never starym, ktori vyplakavaju, len zlomok z toho je pravda. Vacsina ma ulozene v pancuche, len su lakomi a odkladaju svojim detom, ktore sa maju o seba sami starat. Stari si nedopraju, aj ked maju, lebo efektnejsie je stazovat sa. Potom vyhadzuju cez okna smejdom peniaze, kupuju predrazene haraburdy, alebo "investuju" do podvodnych fondov. Okrem toho asi poznas rozpravku o 3 grosoch. Je nacase rodicom pomahat, aj financne. V okoli NEPOZNAM chudobneho dochodcu. A ak niekto byva sam v rodinnom dome, alebo 3 izbovom byte, tak naozaj chudobni nie su. Nech sa o ridica postaraju ti, co budu dedit, alebo nech predaju a idú do menšieho je luxus aby dôchodca žil vo veľkom rodinnom dome sám o to neutiahne ani mladý produktívny človek.

janage
9. sep 2023

@777januska777 to isté predsa robí časť katolíkov, moslimov, protestantov atď. Len si doplň do textu, miesto "všetko mimo milosti" na "všetko mimo učenia tej ktorej cirkvi"
Ježiš bol v svojej dobe sektár, dieťa, o ktorom všetci z okolia vedeli, že bolo počaté pred manželstvom 2 ľudí, a mysleli si o ňom asi svoje. Hlásal pre Židov choré a pomýlené veci, rúhal sa.
Keby toto robil, v ktorejkoľvek oficiálnej cirkvi dnes, vylúčili by ho len by tak fuklo, vyhlásili za falošného a možno aj na psychiatrii by skončil.

777januska777
9. sep 2023

@valeria_h ako vieš čo presne učí Boh? Biblia ma sama v sebe veľmi veľa možných variácií, učenci co roky študujú rôzne preklady biblie sami nevedia s istotou potvrdiť, čo niektoré veci znamenajú. V milosti sa vyťahujú niektoré pasaze, aby sedeli do toho co tvrdia, ale ďalšie veci nejako ignorujú. Btw. V Biblii je hlavne Ježišovo slovo evanjelia a aj tie sú písané každé inak, aj učeníci čo s Ježišom boli sa nikdy nevedeli dohodnúť čo majú robiť a nemajú, lebo Ježiš často hovoril v podobenstvach a tie sa vždy dajú vyložiť inak. Možno by pomohlo menej súdiť v milosti a tvrdiť, že isto to musí byť tak a vsetko iné je hriešne.

777januska777
9. sep 2023

@janage nevravím, ze to nerobí, lenže napriklad u katolíkov aj pápež hlása toleranciu a otvorenosť, verím, že aj v iných vierach to tak majú. V milosti tvrdia, že je to diablovo učenie. Takéto slovne pomenovania napriklad u katolíckych predstaviteľov nepočujem a ak náhodou to niekto povie, tak je z toho pekný poprask.

sara07
9. sep 2023

@stanulienkat ja osobne som za celý čas poznala 3 chudobnýc dôchodcov skutočne, inak presna ako píšeš , sama v 3 izbovom byte , chudunkého dôchodcu bez nádvahy aby si pohladal , ak niekto nemá prachy nemôže mat nadvahu , len hekaju ale dobre sa maju
otázne chudobných mali 1 izbak vedeli platit aj vyžit

sara07
9. sep 2023

@777januska777 mne uplne stačilo čo povedal ohladne ruska ked bol teraz v mongolsku

stanulienkat
9. sep 2023

@sara07 presne toto som hovorila minule manželovi. 🤣🤣 Chudobný dôchodca, co plače, že nemáš čoho žiť a má 120 kíl. Ako prepáčte, ale koľko by som toho musela prežrať mesačne, aby som sa vyzrala ako prasa??🤣A áno chudobného dôchodcu sme mali ako klienta-prepity, prefajčeny korheľ, čo pol života nerobil a tiež plakal, ako sa má zle na dôchodku. Nuž ako si zamladi ustlal, tak teraz spí. Normálny, mladý, zdravý človek sa celý život pripravuje na dôchodok a na svoju budúcnosť.

777januska777
9. sep 2023

@sara07 tak to je aj bolo vytrhnuté z kontextu. Rusko samo o sebe je úžasná zem s veľkou históriou ako národ sú veľký a silný. Ich problém je, ze svoju silu otacaju na nenávisť. Zo svojich životov obviňujú iných (vlastnosť akú majú aj slovaci). Ano teraz na nich mame zlosť a verím, že by sme ich najradšej vymazali z mapy (aj ja to občas mam), ale to nikdy nepomôže. Aj Nemecko sme po prvej svetovej vojne chceli vymazať a prišla druha svetová vojna. Toto sú podľa mňa ťažké veci a komplikované, ale robiť tvrdé súdy nikdy dobre veci neprinesu a hlavne nie smerom k Rusku. Btw. Aby si nik nemyslel, som za podporovanie Ukrajiny zbraňami aby rusko porazili.