icon

Prečo neposielajú migrantov naspäť?

8. sep 2023

Preco ich pustaju do EU? Hlavne takych, bezronnych, samostatnych jedincov.

Vie mi to niekto vysvetlit? Preco nemame na EU hranici 10m plot? Preco to nechaju?

Dakujem za vysvetlenie!

erikavesela
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 tak s ps budeme pekne upadat, hoci maju v nazve progresivny....vies, ze povodne tam malo byt lavicovy???

hiro
8. sep 2023

@vlastnynazor "A toto nas caka v ovela vacsej miere po volbach s PS, kedze jedine, co vedia riesit je lgbt agenda (a to podotykam nemam nic proti gayom a lezbam), legalizacia drog a znizovanie dochodkov." :D
To je presne "vlastny nazor" ktory je bohuzial len nazor ale nie je to pravda...

liv1
8. sep 2023

@stanulienkat no tak to sa teda velmi mylis, ak povazujes dochodok povedzme priemerny v SR nieco cez 570 eur (uz po zvyseni), za “normalny”. Co v dnesnej dobe moze jeden clovek potom co pracoval cely svoj zivot z tych 560 eur mesacne robit? Dochodci zivoria, setria, ziju velmi tazko mnohi. A to hovorim o tych co pracovali cely zivot…

naja94
8. sep 2023

Mesiac pred voľbami sa tu zrazu objaví problém s migrantami... Fico v momente nastúpený v záchytnom tábore vo Veľkom Krtíši... 😅 no teátro riadne... dobre to mal s Viktorom dohodnuté, obaja si s prostoduchým ľudom robia čokoľvek, čo sa im zachce... takže ja tipujem, že utečenecký problém zmizne so zatvorením volebných miestností, keď sa už ficiak nebude musieť zaliečať naivným voličom, aby mu to tam hodili...

hiro
8. sep 2023

@liv1 Ono to zase nemaju take zle - priemerny zamestnanec ma povedzme cisty plat 1300€ - z toho zaplati zo 500-600€ hypoteku + zo 300€ deti strava (ano, teraz zadarmo), druzina, skolne, kruzky - takze z priemernej vyplaty mu zostane na rovnake vydaje ako dochodcovi zo 400€ - co je menej ako ma priemerny dochodca.

subartic
8. sep 2023

@hiro zvyčajne sú priemerní zamestnanci dvaja na rodinu , dochodca je už často sám .

hiro
8. sep 2023

@subartic Ano ale dochodca ak je sam tak nepotrebuje troj-stvorizbovy byt ale staci mu jednoizbovy kde su naklady daleko nizsie - od energii kedze ich mina sam a nie 4-5 ludi. Tak isto najom co je nasobeny poctom osob v byte na vytah, smeti za kazdeho, ... atd - dochodca ma 1 prijem a plati za 1 cloveka. Rodina ma povedzme 1 ci 2 prijmy a plati za 4-5 ludi.

erikavesela
8. sep 2023

@hiro praveze je

janage
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
8. sep 2023

@erikavesela lavicu nemam rada, lebo uci ludi lenivosti a tresta sikovnych, ale z coho vyberat?

janage
8. sep 2023

@vlastnynazor vláda pripravuje návrhy. Nič nerieši parlament. Ako dnes skonštatoval premiér a ja sa s ním stotožňujem tým našim poslancom sa ani pracovať nechce. Parlament schvaľuje zákony. A oni sa ani neodprezentujú? Ani len diskutovať o probléme sa im neráči.

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@liv1 A preto me tu my deti, aby sme sa postarali. Je chore postavit fungovanie socialneho systemu na to, ze "stat sa staraj", v prvom rade sa ma starat rodina, ak je to mozne, co vo vacsine pripadov aj je mozne.

erikavesela
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 no...tieto volby su naozaj o tom, ze nie je z coho vyberat...ps je lavica ako vysita...a prave preto a ich chire nazory a program ich volit nebudem...

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@erikavesela OK, ale koho? Proeuropska strana, prodemokraticka, pravicová,...? Najde sa?

simca06022011
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 nemyslim, v prvom rade sa ma vediet o seba dostojne postarat clovek. KAZDY JEDEN. popravde, z tych dochodcov ktorych som poznala, ziadny nebol bez uspor a zili skromne, cize kolkrat je to mozno lamentovanie ze nemaju ale mali, kolkokrat sa az pri dedicskom konani zistilo. Medzi novymi dochodcami neviem.. predsa casy sa zmenili. ALE poznam pripad, ked dochdoca nema byvanie, neam rodinu.. moja otazka je co robil cely zivot? Jasne, takemu je tazko, v podnajme, z dochodku, ak nema ani len tie uspory. Ale clovek, ak by hned aj rodinu nemal, nemoze ostat len tak v lufte vysiet.. tak to sup zrusit dochodkove poistenie, a setrime si sami... ved to je tu na to, aby sa postaralo o mna, plus moje uspory... ja som stretla v nemocnici, u lekarov, tolko zien starsich, tak mi ich bolo luto.. nemali deti, ale cely zivot robili, a teraz rataju, ci moze si dovolit taku injekciu, no nemoze, tak bude s bolestou fungovat, preotze aj ten liek na boelst uz je dost penazi pre nich.. okrem byvania atd. Alebo zeny co zrazu ostanu odkazane na pomoc, bez deti, pritom vzdelane, aktivne, pracujuce a zrazu v 70tke choroba a co? STAT je tu presne na toto. Nie na to aby rozdaval dotacie a pomoci, tym KTORI MOZU PRACOVAT. Aby matky sedeli doma desat rokov so zdravim dietatom, pripadne sa tak tvarili, aby muzi lezali na gauci "na materskej".... Ale ma pomahat tym, ktori uz pracovali a zasluzia oddych, a tym ktori to potrebuju. Taky clovek samostatny, cely zivot pracujuci nemoze zrazu osat odkazany na pomoc "rodiny". Vela ludom by to uplne znicilo aj ten posledny kusok dostojnosti. Aspon mna by slak trafil.

subartic
8. sep 2023

@hiro tu ide skôr o tie fixne náklady . Sám veĺmi dobre vieš že keď ste dvaja s príjmami vždy sa žije lepšie ako keď si sám . Okrem toho dôchodca už chtiac nechtiac užíva lieky, je chorľavejší atd .

erikavesela
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 mne vychadza sas...sice sulik je chumaj, ale inu alternativu nevidim

subartic
8. sep 2023

@hiro tak napríklad k tým príjmom rodiny s deťmi , myslím že dnes sú rodiny s deťmi bohato dotované, sama mám viac detí tak viem svoje. Prídavky , bonusy, obedy takmer zadarmo , neviem či platia poukazy atď. Dochodca má dôchodok + tí šikovní aj nejaké úspory . Ak boli dobrými rodičmi aj podporu svoich detí . Napr ja si neviem predstaviť že by som nechala svojich rodičov živoriť a mala peniaze na to aby som im pomohla.

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@simca06022011 No lenze nas socialny system je postaveny na tom, ze nie je zamerany na pomoc ludom, ktory nemaju inu moznost pomoci, nemaju rodinu, nema im kto pomoct. Nas socialny system podporuje darebakov, ktorym sa nechce pracovat. A proste raz ked tam minies peniaze, nemas peniaze na tych, co tie peniaze realne potrebuju.

zmrzlinka2021
8. sep 2023

@erikavesela Aj to je moznost, ale fakt ten sulik je velmi divny

erikavesela
8. sep 2023
yanni
8. sep 2023

@zuzanka.zuzu v Saudskej nik na hraniciach nikoho nestriela. Maju prisne kontroly, do Saudskej sa len tak niekto nedostane. Ked niekto poziada o azyl, pekne krasne ho preveria. By si sa cudovala kolko Syrcanov atd. prijali. Viem to z vlasnej skusenosti (nie ako azylant samozrejme).

erikavesela
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 ano...to je pravda, ale nic ine nevidim...jedina realne zvolitelna pravica je sas

simca06022011
8. sep 2023

@zmrzlinka2021 no to robi lavica, pomaha kazdemu a u nas kazdy to rad vyuzije... a potom nie su financie..

simca06022011
8. sep 2023

Este dodam k tomu, ze to zase zliha iba na ludoch, lenivosti, pohodlnosti a prilezitosti.. keby ste vedeli co zazivame s uradmi teraz :D by ste odpadli. A to su ludia ktorych platime, taka nemohucnost, lenivost vsade.. nic sa nerobi, nedeje :D a to myslim, ze uplne paralizuje u nas celu spolocnost, len ide to od jednotlivca hore. Mozno sa uz stracaju autority? :D neviem... neviem aky elektro sok by bolo nutne tu, aby sa rozhybalo vsetko vsade nejakym smerom.. funkcnym, aktivnym... miesto vaznych veci sa riesia somariny, to ako keby mam dietatu zabezpecit jedlo, oblecenie, odvoz do skoly a miesto toho si sadnem a budem sledovat youtube, hrat PC hru, alebo si cesat vlasy... :D uplne odveci vsetko..

guliver19
8. sep 2023

@petronelag ty si toho vela neprecestovala ze? Si taky xenofob sediaci na zaprdenom gauci doma s cipsami , bojaci sa vsetkeho ineho. Ti ludia utekaju z otrasnych podmienok, vojnou zmietane krajiny, klimaticke zmeny, sucho, hlad. Keby si sa tam narodila tiez utekas za lepsim. Lahko sa hovori zo zaprdeneho tepleho gauca s plnou chladnickou. Predstav sa na ich mieste. Tiez sa tomu netesim, ale bude to stale horsie a neriesitelny problem.

oli18
8. sep 2023

@lucia3296 tam, kde sa odstahujes, je ich omnoho viac. Natrvalo.

aaaa1111
8. sep 2023

@lenkakravcova no ja ti neviem, v nemecku moslimovia nerobia nic, poberaju davky a len sa poflakuju a holduju pijatike, diluju a konzumuju drogy. ti nemecki turci maju asi iny preklad koranu. to je ako u krestanov, katolici maju svoju bibliu a potom taka krestanska sekta milost ma tiez svoju vlastnu, skopirovala si katolicku, pomenila si tam veci tak, aby im to pasovalo do bussines planu a je to. u moslimov to vidim rovnako

valeria_h
8. sep 2023

@aaaa1111 Milosť si nič v Biblii nezmenila, neklam.

aaaa1111
8. sep 2023

@valeria_h tak preco zakazuju citat katolicku?