icon

Predavačka ma vyhodila z obchodu

10. okt 2022

Dobrý podvečer. Dnes sa mi stalo to, že predavačka ma vyhodila z obchodu kvôli tomu, že som so sebou mala môjho malého psa. Bol v taške a v košíku, takže nikoho by neohrozoval. Lenže ona si trvala na svojom a nechcela ma pustiť. Vraj hygiena a bla bla. Bez psa môžem, ale so psom nie. Pozerám si zákony a nikde neviem nájsť, že ísť do obchodu so psom je protizákonné. Máte podobnú skúsenosť? Ako ste sa zachovali?

mima172
10. okt 2022

Pýtaš sa síce na zákon, no podľa mňa je to aj o elementárnej slušnosti a ohľaduplnosti voči iným ľuďom. Keby vojdem do obchodu a vidím tam psa, dokonca v košiku, tak by som sa otočila a šla preč. A to mám rada zvieratká, no do obchodu nepatria 🙂

elanor
10. okt 2022

@zeldia ale preco by som mala robit zle tym co zato nemozu? Obchod dostane pokutu. A vyriesi sa co???
Zakaznici si to robia sami sebe. To je problem. Ale ten sa nahlasenim na hygienu nevyriesi.
Nabehne do obchodu kontrola, najdu po zakaznikovi humus, on´bchod dostane pokutu, predavacky a predavaci zjebung.
Na dalsi den tam pride zakaznik - prasa, necha sa posebe znacku, hygiena to najde, obchod dostane pokutu, zamestnanci zjebung. A tak dokola.

Pointa? Ziadna. Zjebany bude nevinny.
Keby dostal pokutu ten prasak zakaznik, no kludne, budem nahlasovat aj 5x denne.

petulda333
10. okt 2022

@juliasb ze ich davaju sadat dnu do kosika kam davas tovar.

petulda333
10. okt 2022

@juliasb takto

jaskolka
10. okt 2022

Áno, aj ja som bežne videla už dávať deti do vnútra košíka. A tiež to nemám rada, veď také 3-4rocne dieťa (aj staršie som už videla tam vopchane) už normálne má chodiť vedľa osoby, ktorá s ním nakupuje.

jaskolka
10. okt 2022

@juliasb myslia tu situáciu, keď už je dieťa veľké na to sedadlo (3-4rocne napríklad som už videla, že rodic kľudne posadí do vnútra vozíka)

ukulela
10. okt 2022

V ziadnom zakone sa nepise, ze sa nesmiem vysratmedzi chleby.... tolko k tvojmu dopytu.

sticker
petulda333
10. okt 2022

@jaskolka ja som videla aj take cca 8r 🙈 dnu v kosiku a nebolo chore ani nic.

medea2003
10. okt 2022

a aké zákony pozeráš? čítaš aj vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva a hlavného hygienika?

natyzara
10. okt 2022

@dzt a to v ktorom filme si videla? 🤦🏻‍♀️

enya00
10. okt 2022

No co si to len ta predavacka voci tebe dovolila,policiu na nu....hnala by som ta s metlou aj s tym tvojim coklom,fuj a este aj do kosika ho das,dufam si v nom aj pobehal s osrat**i labami

nadazdi
10. okt 2022

Predstav si že si niekto pomýli košík a drbne na tvojho psa v taške minerálky 🤣

loyda
10. okt 2022

@dominika1988 prosím,napíš miesto a hodinu, to chcem vidieť. Samozrejme, s pukancami, ktoré si vo vnútri otvorím! 🙈😂

slovakboy
10. okt 2022

@petulda333 mne sa toto vždy veľmi páči keď detičky sa vezú v tých košíkoch niekedy sa pýtam ich mamky alebo ocka že v ktorom regáli take dobré deti predávajú. Ale to čo si ty opisovala s tým blatom a drzîím správaním to už je cez čiaru. U nás v obchode sedia mimo košíka a nôžky im visia smerom k mamke.

markus1
Odpoveď bola odstránená
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
viky_21
10. okt 2022

Pane boze 🤦‍♀️ to je naozaj potrebne si vodit psa este aj do obchodu ? Ano dobre, ze ta vyhodila. A spravi to aj nabuduce lebo zviera medzi potraviny nepatri !!! A je jedno ze je to kabelkovy pes. Je to zviera.

kandelabra
10. okt 2022

@dominika1988 ale dúfam že ich máš aspoň tak naučené, že pôjdu pekne za tebou, minimálne ak im niečo dobré budeš po ceste sypať, lebo ak by sa rozleteli po celom obchode by ti skončila sranda z venčenia :D Aby si ešte nemusela vajíčka vyťahovať z regálov, ešte by ťa obvinili, že ich kradneš :D

danielinaa
10. okt 2022

Autorka: Pes v obchode nema co robit a su za to tisicove pokuty (v eurach), ak by im tam dosla prave kontrola,ked tam ty si so psom. Nevyhodila ta pre srandu kralikov. V obchode neplatia zakony schvalene parlamentom ale pravidla predpisy, ktore schvaluje veterina a hygiena, ta nema s parlamentom nic spolocne, vlada im do ich prikazov a pravidiel nekafre.

loyda
10. okt 2022

@dominika1988 to by bola reportáž pre Tribulu....s vyjadrením hlavného hygienika, siete predajcov a náhodných kupujúcich na parkovisku pred obchodom. A samozrejme, s tvojim rozhorčením - "nie je ani to zákon!" ....ja to už normálne vidím. A ešte SBS - "snažil som sa ju zastaviť, ale..." .....🤣😂😂

danielinaa
10. okt 2022

Ako priklad uvediem pouzivat rukavice na pecivo. Neni to dane zakonom v parlamente, ale pravidlami hygieny. Parlament nema na take prkotiny ako schvalovat pravidla v obchode ani cas a ani vzdelanie. Na veterine a hygiene su zamestnani len ludia s vs vzdelanim z daneho odboru, nie hocikto.

panelacikova
10. okt 2022

@bielavila ja som tento úkaz (deti v košíku mimo miesta na to určeného) videla miliónkrát. všetkým nám je jasné, na čo slúži to vyklápadlo vo vozíku, na detskú riť 😀 ale fakt mnohokrát som videla celé decko nasáčkované priamo vo vozíku, kde si iní dávajú potraviny.... a už tu boli spomenuté osraté dôchodcovské palice, rovnako môže ísť aj o osraté detské topánky (ak stúpili kdesi do vieščoho.....)

svokrinjazykmonika
10. okt 2022

Tak sme sa všetci dobre pobavili a zistili, aká je autorka vypatlanučká 😂💁 Ešte aby ju osvietilo...

panelacikova
10. okt 2022
panelacikova
10. okt 2022

@kandelabra somarina, podľa mňa sa tie sliepky rozbehnú k regálom s jačmennými krúpami a podobnými dobrotami 😀

panelacikova
10. okt 2022

@danielinaa keď spomínaš tie rukavice..... normálne vidím ešte aj "dnes", tzn. v takej tej "postcovidovej" dobe, ako niektorí sa prehrabávajú v tom pečive bez rukavíc. čerešničkou na torte je, keď si tesne predtým odchriaknu... najlepšie do ruky..... krista jeho, už som aj toto videla... fuj. hovadá.

petulda333
10. okt 2022

@slovakboy vacsina deti tak ako ma,ale mnohi natlacia deti do kosika a nezaujima ich nic. Casto som sa stretla s nazorom,resp,ze vykrikuju-nas zakaznik nas pan. Takze si mozu robit co chcu. A ved my to upraceme co ine by sme robili cely den. A tie vulgarnosti. Aj knihu by som vedela napisat

maranco
10. okt 2022

@markus1 u nás je taký, že už leží na koňovi a ani nevie ako sa dostane domov. Občas vídavam "parkovať" koňa pred krčmou.

elizabet173
10. okt 2022

@dzt pes sedí v reštike na stoličke za stolom, ešte napíš, že večeria s príborom 🙉, to v ktorej reštaurácii? V staničnej?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal