Priateľ mi nedovolí psa.
Ideme kupovat 2 izbovy byt ktory ma rozlohu skoro 50m2. Pracujem ako zdravorna sestra tym padom robim na smeny. Velmi by som chcela psika aby som mala partaka na sport. Moj priatel s tym absolutne nesuhlasi pricom jeho rodicia psa maju a moji rodicia tiez. Kebyze chcem ja neviem dogu jeho obavy chapem ale ja chcem yorksira alebo civavu aby sme ho mohli vsade bravat zo sebou alebo maleho krizenca. On si mysli,ze pes do bytu nepatri ale chce macku. Ja zas s tym nesuhlasim lebo smrdia a beha to vsade (navyse sme jednu doma maly a nol to neskutocny smrad ako ta macka pachla dokonca aj priatel povedal,ze je tam smrad peicom som to kazdy den drhla a dezinfikovala). Staci ked vidim ako sa sestre po kuchynskej linke medzi jedlom prechadza ich kocur alebo ked u nich jem a otrca mi hlavu az do taniera. Priatel miluje macicky ja mam tiez rada macicky ale chcela by som psa. Ako mam argumentovat? Ako ste vy presvedcili svoje polovicky. Ja viem ze kebyze mame psika doma zamiluje si ho ebo aj tu macicku si zamiloval
kúpte si hada alebo rybičky a máte po probléme 😉
ak bez toho nemozete zit, vykaslala by som sa na byt a kupila dom. a mozte mat oboje. dakde na verande. nemusia ist ani jeden do obytnej casti.
My mame York. biewer do bytu úžasný. Vie pri tebe len tak ležať a vonku sa vie jašiť do nemoty. Neviem aké smeny robíš, či 12-tky alebo 8 hod. Ale ten náš 8 hod. vydrží v pohode sám. Nie je z neho bordel, nevypustí ani vlas. A teraz v tejto situácií je s ním úžasne. Nikdy som nebola psíčkarka ale už to neviem bez neho predstaviť.
Macka ti bude chodit po linke, ked jej to dovolis. My nedovolime, tak nechodi. Ani po ziadnom stole. Macku sme mavali od detstva, vzdy sa dali sa vychovat. Je nenarocna, v pohode vydrzi cely den sama, takze nemusis riesit vencenie.
Moja sestra ma dve civavy, jedna ustekana, druha pazrava, cumia do huby, ked niekto nieco zuje, ked s nimi ide na prechadzku, skriabu sa jej po nohach, co sa im nechce chodit.... pri tejto predstave ma trochu pobavila predstava partaka na sport😁
@lenkakravcova no mačky sa bežne nekúpu , neznášajú vodu. Nekastrovaný kocúr značkuje vždy , nie len v ruji. Učenie mačky na WC mi príde trochu mimo , veď majú svoj záchod , na ten ich učí matka odmalička.
Všetkým - mám kocúra , áno podlaha sa udržiava každý deň , to je pravda . Nebehá po linke , ani nikde , chlpy nelietajú , hoc ich má dlhé. Nesmrdí , ani jeho záchod nesmrdí, pretože ho čistíme . Kúpaný nebol myslím nikdy , čistí sa sám.
Civava na sport ,sranda;)Tie male osy su lenive a casto ich skor vozia akoby mali behat,ale isto lepsie ako macky,macky a umyvat im tie ich wecka,fuj nechapem ako to niekto moze mat v kupelni alebo na toalete a macky smrdia hl tie ic🌰citis na metre.,kebyze mam priatela co chce macku v byte ?uz by nebol moj priatel;)))
A myslim si ze ked priatel je na macky,psa si neoblubi.
Radšej 4 dogy v byte ako jedného yorkshira. Hygienickym návykom sa naučí tak 1 z 10, ostatný všetko obcuracaju a obsieraju úplne naschvál, prídeš s nim z vonku z vychádzky a pes prvé čo spraví je ze ti okadi postel
Mate podľa mňa 2 možnosti. Buďto si kúpite mačku aj psa alebo si nekúpite nič.
Každopádne keď sa o domáce zvieratá staráš a vychovávas ich nebudú ani smrdiet ani lozit po linke a vyjedat ti z taniera, to je jedno ci máš psa alebo mačku.
Na druhu stranu bola som aj v domácnostiach kde na to kaslali a tak to potom aj vyzeralo, smrad, chlpy, zvieratá protivne a drzé. Tak isto psy aj mačky, bez rozdielu.
Máte teda 5 možnosti. 1.Ustúpi priateľ.2. Ustupiš Ty.3.Kúpite si zviera ktoré ani jednému z Vás nebude prekážať (napríklad zajačika).4.Kúpite si dom, miesto bytu.(potom môžete mať psa aj mačku) 5. Rozídete sa. V mojom prípade by bola jedine možnosť 5, našťastie to manžel vie. Ak sa má raz bude chcieť zbaviť, stačí ak mi prinesie domov psa alebo mačku a oznámi mi že budú bývať s nami 😊
On nechce psa, ty nechces macku....tak sa dohodnite ze nebudete mat ziadne zviera a nemusis riesit nepodstatné veci
Prečo mačky nepresvedčíš? Nasi majú mačky naučené, že nikdy nikam nevyskočia, ale vsetko si vypýtajú (vyvrieskajú). Pravidlá sú pravidlá. 😉 Smrad nie je niekde. Ak by som niečo v byte nezniesla, tak zrovna tie krpaté pseudopsiská. Proste pes má mať aspoň 35 kg a byť vonku. Môj manžel však mačky neznesie, tak kocúra si môžem do bytu (svojho) dovliect pri rozvode. Ale ak by chcel on náhodou tohto ..... (nedokážem to nazvať psom), tak proste tiež nie. Dohoda má byť vzájomná tak, aby boli spokojné obidvoje strany. Nie jeden nanúti zviera druhému. Bezpodmienečne nechceš mačku, musí to byť čivava či yorkshir. A keby si on zmyslí, že chce hada, krokodíla či varana, ktorí nelezú po linke a nesmrdia, to by si mu odsúhlasila? Asi tiež nie.... chce to vzájomnú dohodu
Mame civavu a je to mega pes. Ma skoro 3,5 kila, je velmi inteligentny a poslusny, pekne som ho vycvicila. Ma doma zachodik pre macky (kamienky) cize ked sme napr. Boli dlho v praci, sam spravil potrebu kedy potreboval. Teraz som na materskej, takze som doma, ale napr. Rano nevencim, chodi na zachodik. Teraz ma tu niektore ukamenuju, ale je mi to jedno, zachodik je super!!! 😁 Treba ho samozrejme denne cistit
Chodime von poobede, potrebuje vela behat, takze na sport ideal. Len si zaobsraj vacsiu civavu nie taku tu 1,5kilovu (v dospelosti), lebo malu budes nosit asi ty.
A ten pes vobec nesmrdi a v lete ho davame strihat.
My máme aj mačku aj psa. A neviem, naša nesmrdi, ono treba hlavne to wc- ko denne cistit.,,,
A naša mačka mnaukne tak raz za deň...
@lenocka12345
Ako ktorá mačka. Mali sme raz jednu, ktorá sa kupala vcelku rada a kúpať sme ju museli lebo chodila po vonku aj po hnoji.. A to si človek do izby nechce doniesť. 🙂
A ten zvyšok som napísala pre zaujímavosť.
Podla mma ked chces partaka na volne chvile tak oslovit niekoho v okoli, kto ma psa ci najblizsi utulok a brat psa na vencenie, lebo vydupat si psa, ktoreho bude partner len trpiet a vsetky hadky skoncia pri psovi, ktory bude odkazany na to, kedy prides x domu, pride mi to nefer voci psovi i tebe. Lebo ak bude partner suhlasit akykolvek ustupok z tvojej strany bude koncit tym, ze ved som suhlasil so psom...a vsetkemu bude zrejme na vine pes....isto sa v okoli najde psickar ci utulok, ktori psika pozicaju...
Nesuhlasila by som ani ja na priatelovom mieste. Ked budes v praci, kto sa bude o psa starat? Robis na zmeny, vobec to nie je dobry napad. Ja som si niecim podobnym presla a olutovala som svoje rozhodnutie. A priatel? Jasne ze psa nemal rad, proste cele zle. Pes nie je hracka, ani partak na sport, ako si to predstavujes
Takže ja som mačku tiež nikdy nechcela až kým mi ju muž nepriniesol domov, lebo veď Smrdi atď...Ale teda môžem povedať,že ťa macka absolútne nesmrdi, ani trošku! Smrdi akurát záchod keď sa doň vykaka . Len to treba hneď upratať a je po smrade. Na velku chodí väčšinou hneď ráno a večer,takže stíhame aj pred robotou to ešte vyhodiť. A tých chlpov tiež nieje tak veľa,máme dlhosrstu mačku a dá sa to zvládnuť. Nebeha po linke,po stoloch,ma svoj strom kde prespi pol dňa, mnauka len keď ju mala naťahuje. Za mňa fakt lepšie ako pes
@joannita moja civava neznasa prechadzky..spravi potrebu a pali domov..bude mat 8 mesiacov..ja by som sa s nou tak rada presla 😊
Yorkshir a čivava nie sú psíkovia, že brať všade a už vôbec nie na šport 🙂 Aspoň z mojich skúseností sú to skôr naozaj takí domáci miláčikovia, domasedkovia.. Na nejaký dlhší výlet a pod. podľa mňa nevhodné. Kedže takýchto psíkov je niekedy treba skôr nosiť ako ich nechať behať popri vás na turistike niekde v horách 🙂 A beh/šport už vôbec. Takže - porozmýšľať asi skôr nad iným plemenom, resp. sa poriadne pozaujímať o plemená, ich povahu, atď.
Čo sa týka partnera - ja by som s takým tvoriť pár nemohla. Muž, ktorý vysloví názor, že zviera/pes v byte fuj a proste nie, by v mojom živote holt miesto nemal...
Ale ak to predsa len chceš skúsiť - možno vyskúšajte zobrať nejakého psíka do dočasnej opatery. Vyskúšate si to.. a možno by prehodnotil názor....
Do bytu by som nechcela psa ani macku...

My mame yorkshira doma ,tiez kazdy bol proti,ale dcera si ho kupila aj tak ,a teraz je najvecsi milacik rodiny a nikto by ho nedal za nic. Je tichy ,nebrese ,neplzne a super partak ,ked nemas naladu staci ,ze pride k tebe ,pomojka a hned je svet krajsi. Nesmrdi vobec.Ja si myslim ze aj tvoj priatel by si nanho zvykol.