icon

Prváčik od septembra 2012

michalag
27. jan 2012

Rada tu privítam maminky budúcich prváčikov 🙂

martinka05
6. feb 2012

@michalag ahoj ja budem mať tiež prváčku od septembra, na zápise sme boli 15.1. a moja bude z tých menších prvákov, má asi 115 cm a ledva 18 kg.

janula_nz
6. feb 2012

tesia sa vase deti do skoly? 🙂

atiatko
6. feb 2012

Ahojte babenky .... aj ja pridávam k vám ako maminka budúceho prváčika 🙂 ... náš Peťulko má za sebou depistáž a už aj zápis v škole 😉 ... zvažujeme ešte pretestovanie v CPPaP no jediný problém pri depistáži bol nesprávny úchop, takže s tým novým testovaním ešte nie sme 100%-ne rozhodnutí .... pri zápise v škole nám špeciálna pedagogička povedala, že úchop sa dá krásne nacvičiť, odporučila nám anatomicky tvarované pero "Stabilo", a tak ho už máme doma a "trénujeme" 🙂 tieto perá môže deti používať aj v škole, a dúfam, že do septembra budeme pero a ceruzku držať už správne 😉 Inak nám školskú tašku doniesol Ježiško na Vianoce .... sme maximálne spokojní http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... krásna, relatívne ľahká, tvarovaná, dá sa prať v pračke, má kopec priečinok, zipsov, vreciek ..... dostali sme k tomu aj nejaké darčeky .... 🙂 my sme v škole platili 15 eur za balíček učebníc a zákl. pomôcok pre prváčika, takže to v septembri v škole nafasujeme 😉

lubkaj
6. feb 2012

Ahojte, pridavam sa k rodicom buducich prvacikov 🙂
S malym ideme na zapis tuto sobotu. Najprv sa do skoly velmi netesil, ale 1.2. sme boli v skole na dni otvorenych dveri aj na karnevale a velmi mu to pomohlo. Na zapis sa velmi tesi, dufajme, ze mu to vydrzi do septembra 😉
Kedze mame doma aj tretiacku, uz so skolou skusenosti mame. Tasku kupime zrejme Topgal, nieco na sposob ako pisala @cat. Dcerke sme do prveho rocnika kupili podobnu a ma ju este stale.
Pero budeme tiez pouzivat Stabilo, lebo ako pisala @atiatko, je fakt dobre, mame s nim vyborne skusenosti.

frick
6. feb 2012

@anika hama mi odporúčala aj moja známa pracuje v papiernictve a že tie im idú najviac a potom im idú topgal.Ona dcére tiež kúpila Hama

frick
6. feb 2012

Maminy a vraj je lepšie nakupovať pomôcky teraz ako pred školou vraj je to lacnejšie.Čo si o tom myslíte?Ja by som povedala že hej ale potom bude asi väčší výber.Hmm?

lubkaj
6. feb 2012

@frick Zaciatkom septembra ale byvaju na skolske veci dost vyrazne akcie, napriklad v Tescu a tak... Niekedy su tie akcie uz od polovice prazdnin.
No my take veci asi riesit nebudeme, lebo ak to bude ako pred troma rokmi s dcerkou, tak sa da v nasej skole na zapise zaplatit nejaka suma (vtedy to bolo tusim 12 EUR), za ktoru potom zaciatkom roka doda skola presne take pomocky, ako budu prvacikovia potrebovat. Ved uvidime v sobotu, ci to budu takto robit zasa. Bola by som rada.

kyska
6. feb 2012

aj u nas je doma buduca prvacka 😀 zapis absolvovany v pohode az som miestami zirala ako vizir ako to nase ditko uvazuje v logickych suvislostiach.... ked sme po hodinke odchadzali krpatej sa nechcelo zo skoly odist 😀 chcela vymenit skolku za skolu hned od nasledujuceho pondelka

anika
6. feb 2012

@atiatko pekný výber tašky, včera som nakukla na ich stránku a táto a ešte jedna sa mi páčila, to bude dilema, ktorú vybrať, no, len dopadne to asi tak, že čo sa páči mne, neprejde kritikou môjho syna 😀 , presne tak, ako to býva s oblečkom 😎
a má tu niekto prváčika ľaváka? 😉
@kyska máme doma rovnako staré 😉 deti

atiatko
6. feb 2012

@anika mojka ďakujem, v skutočnosti je ešte krajšia 🙂 a prekvapil ma kopec "tajných" vreciek vo vnútri 🙂 dostali sme k tomu aj vrecko na prezúvky, reflexnú vestu, taký obal do dažďa na tašku, a také pekné kovové prívesky, ktorými sa dá taška dozdobiť. Ešt nám pribalili aj odkazový blok a perá 🙂

frick
6. feb 2012

nám sa páči táto a syn ju schváli čo sa čudujem http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

michalag
autor
6. feb 2012

@atiatko vitaj! 🙂 ... tak predsa len zvazujete? kde si kupovala šk. tašku u nas ci cez net?
Inak ja som tam volala a povedali že sa ozvu, ale vraj to skor ako v strede koncom marca nebude.

atiatko
7. feb 2012

@michalag ďakujem 😉 no my sme tašku kupovali cez net ale vo ZV som ju už videla v obchode na malej stanici ... tam ako predávali kedysi klobúky ... no tie darčeky k nej 😒 neviem, či aj oni tam pribalia ☹ no to skôr ja zvažujem či ešte prestnúť, ocko a rodina hovoria, že nie .... v škole nám tiež povedali, že nie ... treba tam poslať najskôr prihlášku, a oni potom pozvú ... mne do tlf hovorili, že najskôr zač. apríla ...

cat
7. feb 2012

Baby takú mám radosť 🙂 dnes bola v školke /neplánovane/ psychologička, mala prísť až 15.2., no a robili decká tie testy školskej zrelosti, ja som bola v tom,že nám určite dačo vytkne a neprejde, no a pressný opak, všetko v pohode, malý všetko vedel, odklad školskej dochádzky nepotrebuje 😵 😵

atiatko
7. feb 2012

@cat Tomáškovi gratulujeme ..... šikovníček 😉

michalag
autor
7. feb 2012

@atiatko a ak to nie je tajomstvo nehodiš link na tu stranku? či ste objednavali priamo cez www.topgal.sk
Inak ja ked som ta volala tak so mnou vypisala prihlasku, meno dietata, datum narodenia, moje meno a kontakt a ze sa ozvu, tak dufam že to je ono

atiatko
7. feb 2012

@michalag Miška klik na http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... a tam si ho pridaj do košíka, a ono Ťa to posunie ďalej ku kontaktu na Teba a platbu ..... no a my sme mali v škôlke prihlášku na to testovanie .... dala mi ju učiteľka, a pani v CPPaP mi povedala, aby sme to poslali or hodili do schránky priamo u nich na Dukelských hrdinov ... ale ak si pozapisovala info aj cez telefón, tak myslím, že sa ozvú 😉

michalag
autor
7. feb 2012

@atiatko no dufam že to nezapotrosia 😠 ... ja som Samiho už upozornila že tašku Cars nebude mat ale ostatne ako peracnik ci dosky do skoly kludne take kupime 🙂 Co sa tyka tašiek tak radsej by som ju chcela vidiet a kludne potom aj objednam cez net ak vyjde lacnejsie, ale asi najdolezitejsie je nech nie je tazka

atiatko
7. feb 2012

@michalag tak táto má 1,20 kg ... tak je to tam uvedené, keď si kuk aj iné tašky, tak aj tie sú tak ťažké/ľahké 😒 ja som ju videla v tom obchode na malej stanici - je aj vo výklade .... skús ju ísť tam kuk .... my sme s ocinom spokojní a drobec tiež .... ak by ju tam už nemali a budeš chcieť môžme sa nejako stretnúť aj v meste a prinesiem ju .... my sme ešte neriešili čo bude na peračníku a tak, drobec má raz v obľube to potom ono .... ešte mu dávame čas 😀 čo sa mu bude páčiť za pár mesiacov 😉

michalag
autor
7. feb 2012

@atiatko mne sa paci tato http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... a ma 1,04kg a vhodna az do 5 rocnika 🙂 . Pojdeme ju pozriet a mozno aj s malym nech mu sedi kedze je taky drobec ale asi az po tom pretestovani
Pojdem potom pokukat po meste. A vysla ta lacnejsie ako v tom obchode? a co stalo postovne?

atiatko
7. feb 2012

@michalag mojka aj tá je pekná 🙂 len vo vnútri sú v tej našej podľa mňa 😒 veselšie farby 😉 ale jasné, každý máme svoj vkus 😉 no náš Peťulo je trošku väčší ako Samko .... my máme nejakých 128 cm a 26 kg ... a neviem, koľko vyjde v obchode, lebo ja som ju kuk len cez výklad .... a cez topgal sa vzhľadom na cenu tašky poštovné neplatilo 🙂

lubkaj
10. feb 2012

Tak my ideme zajtra na zapis 🙂. Uz sa velmi tesime, ja mozno este viac ako maly 😀

mayap
10. feb 2012

ahojte...
pridávam sa aj ja... s mojím mini prváčikom (111 cm)... 😎 . teraz v pondelok sme mali zápis a malý bol totálne suverénny a pohotový... a to som ešte v decembri stresovala, že on teda do školy ešte ísť nemôže... bol ohromne tichý, vo všetkom neistý... a teraz sa tak ohromne zmenil... a taká malá drobnosť... je ľavák a ešte občas píše ako arab sprava doľava ... 😝 😅... teraz 23.2. nás ešte čaká test školskej zrelosti a teda až potom to bude stopercentne isté že ideme na to...
a s taškou máme problém, lebo všetko má do pol lýtok a vyzerá to dosť smiešne...aspoň že školu máme cca 4 minúty cesty od domu... to dáko aj po zemi odtiahne... 😝 😀 😀 😀

anika
10. feb 2012

@mayap aj náš je ľavák 🙂 a istú dobu sa podpisoval zásadne zrkadlovo, ale len jednotlivé písmená, inak mu to išlo zľava doprava 😎 , ale teraz už zase normálne, veď uvidím, ako mu to pôjde s písaním, na kreslenie veľmi nie je,ale chodí na výtvarný, aby si pocvičil ručičku ,a tam pokrok vidím 😉

asi sme našli favorita na tašku http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... 😀

ivett1
10. feb 2012

Takže, sme "čerstvo" po zápise...Vikinka bola úplne v pohode ...ako vždy 😀 ...pri zápise sme dostali aj fotku a tašku so zošitmi, omaľovankou, uteráčikom...+ pamätný list, lízatko 😉 ...a bolo pripravené aj malé občerstvenie - koláčiky s kávičkou a čajom...
"zápis" sa konal v dvoch triedach- v jednej miestnosti sme vyplnili tlačivá (ktoré sme si mohli stiahnuť z web stránky školy...) a deti sa zatiaľ hrali a fotili...a v druhej sme odovzdali tlačivá, zapísali nás do zoznamov a urobili krátky pohovor s rodičmi (boli tam štyri stoly) a počas toho "odovzdávania a pohovoru" sa ďalšie pani učiteľky venovali deťom a vodili ich po triede, kde mali také "stanovištia" s úlohami...určiť čo je ovocie a čo zelenina na magnetoch, ukázať niektoré písmená, čísla (naša presvedčila pani učiteľku, aby jej dovolila aj napísať čísla kriedou na tabuľu...) a rátali na veľkom počítadle guličky (a vyskúšali ich hneď aj farbu...mala odrátať tri žlté, päť červených...)...potom sa jej ešte niečo pýtala - tuším meno a adresu a jasné, že Viki jej hneď odrecitovala básničku...a potom ešte pani učiteľku "ukecala", či si môže zobrať ešte jeden z výtvorov, čo im pripravili školáci ako darčeky...pre Števka 🙂...zožala veľkú pochvalu od pani učiteľky...aj od pána zástupcu riaditeľa (keď sme si boli zobrať fotku), ktorému, po jeho otázke, či teda vie dobre počítať ...začala rátať...po anglicky (neviem, čo ju to napadlo...)...no, naša Viki má skrátka veľmi rada publikum 😀

anika
10. feb 2012

@ivett1 aj ja mám takého herca doma 😎 , jednoducho sme na nich pyšné, že 😉

ivett1
10. feb 2012

@anika jasné, že som rada, že je taká "do života" 😀 ...len niekedy mi vadí, že "všetci musia vedieť, že ideme my"...malý je podobný typ...ústa sa mu nezastavia 😅

cat
10. feb 2012

@anika to je krásna taška, u nás bola vo finále rozhodovania 😎
Dnes mal náš krpček zápis, písal, kreslil, počítal, rozoznával geometrické tvary, vyfarboval a hlavne.. všetko vedel a dostal pochvalu aký bol šikovný. 😵

michalag
autor
10. feb 2012

neviem či viete, ale tie čo ste rozhodnute pre tašky topgal môžete ziskať 10% zlavu
kuk http://www.facebook.com/topgal.sk?sk=app_104422... alebo
http://www.topgal.sk/novinky-topgal-sk/zapisy-d... 🙂

Tak dnes mi volali z CPPPaP (si nejako pohli alebo sa im uvolnilo miesto) a v pondelok mame rano na 8:00 prist. Som rada ze tam ideme vela ludi mi vravelo ze tym ze pojdeme nic nestratime, mozno len ziskame, teda dufam.
Držte nam palce, samam som zvedava ako to tam prebieha

cat
11. feb 2012

@michalag určite tým nič nestratíte, naopak, aspoň budete vedieť v čom je dieťa vynikajúce a ak náhodou v niečom vynikajúce nie je, máte čas to do septembra zlepšiť, veď to je kopec času...Ja rozmýšlam,že krpca nahlásim do Dialógu na Tréning školských zručností, neuškodil by mu, len je to hrozne drahé, 75 eur za 10 hodín:
http://www.dialogzdravotnictvo.sk/?what=doplnko...
no jediné,čo ma odrádza je naozaj tá otrasná cena

😖