Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@ivka1603 ahoj ivka 🙂 mne pisala pred par dnamy,ze jej dcerka ma rakovinu...ignoruj ju 😀
Po odporúčaní admina pridávam moju skúsenosť.Kúpila som kočík na bazáriku.v inzeráte bolo uvedené,že vo veľmi dobrom stave,po jednom dieťati.Na moje ďalšie otázky o stave kočíka predávajúca odpovedala,že je používaný rok v 100 percentnom stave,zaručujem s tromi výkričníkmi.Kočík prišiel.Madlo je natrhnuté,zastriekané od farby,šikovne zakryté návlekom.Košík je zastriekaný tiež a rovnako aj kolesá.Reklamovala som to,či je toto 100 stav.Vraj to,že bol zastriekaný jeden malý škrabanec je nič a kočík je 100 funkčný.Ja si myslím,že funkčný je,ale uberá to z jeho celkového stavu.Mala na to upozorniť keď nie v inzeráte,tak minimum po mojich otázkach o stave kočíka.Úmyselne to zamlčala,aby kočík dobre predala.Teraz mi odpísala,že som kočík videla na foto.Dá sa však pri celkovom pohľade niečo také vidieť?Naozaj neurobila chybu,že na takú dôležitú vec ako je prestriekaná konštrukcia,neupozornila?Je to seriózne?Ľudské?Čakala som škrabance na konštrukcii,prípadne obité kolesá,ale nie celý kočík zabrblaný od farby.A ak,malo to byť zohľadnené v cene.Povedzme si otvorene,ktorá z nás by kvôli jednému škrabancu striekala celý kočík?A ešte sa tvárila,že je to úplne ok?Nehovoriac o tom,že neposlala prebaľovaciu podložku,nánožník a ani vankúšiky,čo majú byť na pleciach.Ak by sa sem dali pridať fotky,mohli by Ste si ich pozrieť.Neviem ani,či sem môžem napísať jej meno,tak nepíšem....Som z toho znechutená.Nechce vrátiť peniaze,ani znížiť cenu.Môžem kočík predať-za akú sumu?Koľko by Ste dali za taký kočík?Ja som zaplatila 150 eur.Poradíte mi niečo?
@demartka ahoj, ja som Ti odpovedala aj na Tvoju otázku
fotky sem vieš pridať, pod týmto oknom, kde píšeš príspevok je pridaj fotky a meno napísať môžeš, toto tu je o skúsenostiach...
@demartka plus ešte tvoja otázka, ja osobne, ako som Ti už písala v odpovedi na otázku, by som kočík bez osobného omrknutia nekupovala a v takom stave už vôbec nie 😅 😔
beruska.zuzanka,moja naivita.ja som tiež predala kočík,ale nafotila som úplne všetko,aj to,že pod madlom je stopa na konštrukcii.Ja som fakt predpokladala,že dotyčná hovorí pravdu.Ona ju však úmyselne zamlčala.Vedela predsa o tom,že to striekala a zastriekala aj to,čo nemala.Prečo to zamlčala???Keby dala detail foto,tak by som kočík nekúpila ani za polovicu,nie za 150.Posúďte,vybrala som pár...
@janinah ahoj presne ako pise @nibiru...vypytaj si kopiu vypisu 😉 ...financne prevody medzi roznymi bankami trvaju maximalne tri dni...este by sa mohlo stat, ze ich poslala na iny ucet...preto skontrolujte cislo uctu-hlavne kod banky (mne sa to uz stalo...peniazky mi nechodili a nechodili, a ked som oslovila kupujucu, ci uz zaplatila...zistili sme, ze to poslala omylom do inej banky...platbu stornovala a na druhy den som mala peniaze na ucte... 😉 )
no,moja "kupujúca" sa neozýva,takže je to jasné 😒 ,vec posúvam ďalej...
neuveríte,peniaze poslané vraj 5,mája dnes konečne došli,takže "zázraky sa dejú" 😉
@demartka nebuď zúfalá, tvoj problém sa dá riešiť. Pokiaľ máš relevantné dôkazy, t.j. emalovú alebo inú písomnú komunikáciu, tak si na dobre ceste ako dostať peniaze späť. Podľa občianskeho zákonníka je totiž predávajúci povinný kupujúceho upozorniť na vady, o ktorých vie. Takže ťa uviedla do omylu. V tvojom prípade by som ju písomne vyzvala (predpokladám, že máš adresu a meno) k vráteniu peňazí, že v opačnom prípade sa budeš domáhať ich vrátenia súdnou cestou. Zaručujem ti, že peniaze vráti.
Ďakujem všetkým za rady.Pomohli mi a aj ja som sa obrátila na SOI,kde mi potvrdili,že ak predávajúca zamlčala poškodenia,o ktorých vedela,mám nárok na vrátenie peňazí.Predávajúca mi dnes napísala-ani číslo účtu ste mi neposlala ale nezmysly mi tu vypisovať budete.Poslala som jej totiž vyjadrenie soi a zrejme sa jej nepáčilo.Ona kočík nechce.Teraz neviem,či mi ho podaruje🙂Alebo mi chce len tak z brucha bez dohody poslať nejakú sumu 😕 V každom prípade,posielam jej doporučený list s mojim vyjadrením a vyjadrením soi a budem žiadať peniaze späť.Kočík jej,samozrejme ,vrátim.Držte mi palce,aby sa to podarilo,dám sem potom vedieť,ako sa zachovala
Ahoj dievčatá, obraciam sa na Vás s prosbou.Potrebujem pomôcť, objednávala som si next u jednej pani tu na modrom koníkovi pred mesiacom, je registrovaná ako kmetofka(Janka Žilinková zo Serede)Poslala som jej polovicu penazí, čo teda nebola malá suma 30 eur, dôverovala som jej vďaka jej kladným hodnoteniam.Sľúbila mi,že mi tovar príde do týždňa a doteraz nič!!!!!!Máte s ňou niektorá skúsenosť???tvrdí, že balík poslala, potom že pôjde zistiť prečo neodišiel a potom že vykradli poštu a že nezasielali, no proste hluposti.Posielala som jej peniaze na adresu do vlastných rúk, aspoň taká malá poistka, ale dnes ani to nie je záruka
Ahojte, aj ja sa k vam pridam s mojou skusenostou. V tomto pripade som bola predavajucou ja a predavala som 2 tricka. Stav a vsetko potrebne som opisala kupujucej do sprav, fotila som ich z predu a zo zadu a naozaj som jej podla mna nic nezamlcala. Este to boli aj originaly a za veelmi dobru cenu 😕 tak cela natesena, ze moj prvy obchod sa podaril som ani necakala jej reakciu na tovar. Ona mi napisala ze tricka su znehodnotene ze z nich opadavaju kamienky (lebo su kamienkove) a ze napis je osuchany a este su aj sprane. No neuveritelne ma to vytocilo, ale povedala som si po par spravach s nou, ze o 10€ sa nema vyznam hadat tak som jej peniaze zaslala spat 🙄 ale vsetky inzeraty rusim a uz nic nebudem predavat. lebo stresovat sa tym,ze ci bude kupujuci spokojny mi fakt nestoji... 🙄
@hewletta Ahoj, no tu má hodnotká len ako kupujúca, žiadne inzeráty, žiadny profil, nič.... to tu si objednávala od nej ten next? lebo ja by som si od takej predávajúcej neobjednala nič, sorry 😅 na MMB je dosť predávajúcich, čo objednávajú z UK a majú nie 8 pozitiek ale stovky... aj keď je pravda, že nie vždy aj stovky hodnotení hovoria úplnú pravdu... máš na ňu adresu, býva ďaleko od Teba? Ja by som jej pohrozila trestným oznámením, alebo by som sa za ňou sama vybrala...
@hewletta tu ju máš herečku http://sk-sk.facebook.com/jajuska.zilinkova1
@beruska.zuzanka ahoj pisala som jej manzelovi, som zvedava ci odpise.Povedala som ze podavame trestne oznamenie.Dakujem
@beruska.zuzanka sme viacere 😀
@hewletta držím palce 😉
Baby, veľký pozor na kupujúcu s nikom lillian8910 !
Objednala si u mňa tovar, zásielku prevzal otec adresáta a mne tvrdila, že ju nemá a chce naspäť peniaze! Zrejme si myslela, že nemám doklad, podací lístok. U mňa má stopku!
@hewletta máš jej adresu a napíš jej písomnú výzvu o vrátenie peňazí s tým, že ak tak neurobí, podáš na súd žalobu o vydanie bezdôvodného obohatenia. Ja by som to teda tak nenechala. Ako je možné že si objednala next tu na koníkovi? Veď tu je komerčná inzercia zakázaná. Treba kontaktovať aj admina.
@tysontara škoda, že si zrušila bazárik, pre jednu hlupaňu, nič si z toho nerob, sú tu všelijaké špekulantky, treba si dávať veľký pozor. Peniaze si jej späť nemala posielať, ona to na teba skúšala a teraz to skúsi aj na inú maminu.
@tysontara ja som zatiaľ mala len dobrú skúsenosť s bazárom na koníkovi ale po dnešnom dni som zmenila názor a všetko budem posielať už len doporučene, tá baba čo som písala že klamala že jej neprišla zásielka sa viac neozvala, ona si zásielku prevzala a ešte pýtala aj peniaze späť, no nehoráznosť, by som jej dala aj negatívne hodnotenie, ale bojím sa, že by dala aj ona mne tak ju radšej nechám tak. Preto aj ty nezúfaj, väčšinou sú tu milé maminy.
@tysontara ahojky, nenechaj sa odradiť 😉 ja už som tu mala kadejaké skúsenosti a stále mám, ale nenechám si tým akziť náladu 😉
zienky, co vravite na taky pristup, ked sa ozvete na vec ako 1.zaujemca, za vami druhy a pani to preda 2hemu, lebo ponukol viac? Je to ok? Akoze namietat logicky sa mozno neda, len nejak eticky? 😕 dakujem za nazor a vasu skusenost s tymto

@ivka1603 ahoj, nereaguj na ňu, tu už o nej boli písané celé litánie, ja som mala od nej xy správ, zmazala som a bolo, je to cigánka z osady, vypisuje, že ich vytopilo a nič nemajú, a najhoršie je, že má chlapca a pýta dievčenské vecičky, bola odfotená v časopise Život 😠 vraj tie veci potom predávajú po bazároch, je ich viacero, ešte tam je Tancoš, Tancošová, Horváth, Horváthová, no skrátka celá skupina 😠