Slobodné mamičky, ako ste si našli bývanie?
Baby ja len vyrevat sa tu potrebujem a možno sa opýtať ako ste si našli bývanie slobodne matky? Finančne dobre na tom čiže ste boli zabezpečené ale nikto mi nechce dať do prenájmu byt lebo mám dieťa🙈🙈 ja rozumiem že je to aj pre nich riziko že im môže niečo zničiť ale ja mám kludné dieťa doteraz nič neznicila nieje s ňou žiadny problém sme naozaj slušná dvojčlenná rodinka
Tak ja už nechápem kam ma ísť bývať slobodná žena s deckom? Keď každý hneď ma predsudky ?
Takto mi “padlo” už 5 bytov... a nemám čas čakať nejako dlho kým sa nájde niekto komu by to dieťa nevadilo
@ukulela mna to nakoplo a odstahovala som sa uplne do ineho okresu 80km dalej a bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti v zivote
@sunny8 tak si prečítaj ešte znova diskusiu a uvidis že som nie všade napísala že sa to nedá...
@evkamotka no neviem nechcem tam mat dieťa “na čierno” aby o tom majiteľ nevedel
@ayanamirei peniaze mám zarobené v práci... treba ti tu ukázať pracovnú zmluvu alebo si len rypacka?
@alby2014 naozaj? Vravím preto lebo toto mi poradil jeden realitný maklér a advokát takze som si myslela že by sa to dalo keďže to povedal človek čo sa v tom pohybuje a vyzná
@extempore nehnevaj sa na mna ale teraz každá slobodná matka je nezodpovedná lebo ostala sama a hľadá si bývanie? Si ty normálna ?
@ayanamirei ja robím normálne v práci 🤦🏽♀️ A nikto tu zatajiť decko nechce vyššie píšem že majiteľ by o ňom vedel len by neoblo na zmluve lebo mi to jeden realitný maklér poradil tak som si myslela že by to tak možno išlo jednoduchšie... nie nemyslím si že ľudia sú sprosti ale ty asi si lebo úplne prekrúcaš píšeš to čo som ani nepovedala takze začni citat s porozumením 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ A nevravím že som za vodou, vravím len to že mám na nájom... a to že sa tvarim ako najväčšia pani píšeš ty, nie ja takze ďakujem 😊
V akom meste hladas? A do akej sumy?
@red_cat Martin/ Žilina 500€
@ukulela Ano, je nevyhnutne ten zakon zmenit, lebo takto hadze stat svoju zodpovednost o starost o slobodne matky s detmi na majitelov nehnutelnosti. A presne stat potom vytvara takuto diskriminaciu, lebo th ide do mensieho rizika.
Najomne byty sa uz aspon zacali hromadne spominat a tusim to ma vlada aj v programovom vyhlaseni len to potrva roky kym sa nejake postavia.
To s tou zmluvou je pravda. Naozaj ak tam dieta uvedene nie je, tak sa ten zakon na vas nevztahuje a prenajimatelovi by to ulahcilo situaciu. Ty by si bola ale v nevyhode, lebo teoreticky by ta mohol vyhodit raz za to, ze tam to dieta mas a on o tom akoze nevedel. Ci to niekto bude ochotny takto vyspekulovat a hlavne bude o tom vediet a verit, ze je to ok, je druha vec.
@lucilaines aha čiže keby bol svina tak sa môže zahrať na debilka že o ňom nevie ? To je potom zase proti mne.. no vďaka za info
Ano moze. Ak bude v zmluve nieco take, jak tam vacsinou byva, ze teda v byte byva len clovek, co Je uvedeny na zmluve a dieta tam nebude, tak to moze raz otocit proti tebe a na zaklde toho ta vyhodit, takze je to riziko. To s tym pobytom co tu niekto vyssie spominal plati v pripade, len ak by si si tam ty nahlasila trvaly pobyt, potom ano malo by ho aj dieta, ale to predpokladam, ze ti aj tak nikto nedovoli.
@ayanamirei a v čom sa teda tvarim ako najväčšia pani ? To že nepíšem a nevyplakávam ako iné že nemajú byt ani prácu a ja mám aspoň tu prácu ? To že si viem sama zarobiť ? Za to som pani ? Tak to je potom aj dalších 80% žien ktoré si vedia sami na seba zarobiť.. alebo za to že chcem ísť do novšieho bytu ? S nejakym štandardom ? Veď to je hadam normálne... naozaj neviem o čo ti ide
@lucilaines nie my mame trvalý pobyt pri našich rodičoch, ja neviem odkiaľ ta pani vyššie na take bludy chodí, zrejme vie o mojom živote viac než ja 🤷🏼♀️
Myslela som pri mojich rodičoch
"a to akože žena s dieťaťom je nejaka nákaza alebo čo ? Radšej budeš mat obštatý gauč... veď aj slobodne matky asi chcú niekde bývať či ako? A nie všetky sú take nezodpovedne že neplatia teda ja osobne by som nešla do niečoho čo by som vedela že nezvládnem
A bývať do svojho pôjdem ale neskôr teraz chcem prenájom"
Nechapem comu stale nerozumies, uz X-krat ti tu vysvetlili, ze zakon je blbo postaveny a hadze zodpovednost ktoru ma mat stat na majitela nehnutelnosti aby sa postaral o problemovu rodinu a znasal vzniknute naklady. V zakone nie je (aspon o tom neviem) ze by sice prenajimatel nemohol rodinu vyhodit ale stat by za nu uhradzal automaticky najomne+energie a stat to potom vymahal po rodine -> potom by nemali taky problem prenajimat rodinam
"už mi to príde ako diskriminácia"
Ano je to diskriminacia, ktoru vytvoril stat a zakon a majitelia nehnutelnosti sa spravaju len trhovo a brania svoje financne zaujmy (tiez mozu mat deti ktore potrebuju uzivit napr prenajmom zdedeneho bytu)
"presne ale radšej tam budú mat smrad chlpy a hnus zo psov a kadejakých zverov..."
Ten smrad sa vyvetra, ale kto zaplati niekolko mesacnu sekeru na energiach a najomnom po neplaticovy ??? Sudy su u nas na dlho lebo Slovakistan.
"povedz mi jeden dôvod prečo by som nemala byt zodpovedná kvôli tomu že som slobodná ? Lebo akože toto som absolútne nepochopila ako si na toto prišla"
Tvoja situacia sa moze kedykolvek zmenit - mozes byt dlhodobo na PN a co ja viem co este. Teraz hovoris aka si zodpovedna ale ked pride problemova situacia uprednostnis strechu nad hlavou pre seba a dieta aj keby si neplatila a presne tomuto sa kazdy majitel nehnutelnosti chce vyhnut tak sa im necuduj.
Takze:
1) Zmen svoje naroky a ber co sa naskytne (aj starsi byt)
2) Prijimi fakt, ze prenajom rodine (obzvlast s jednym ospelim) je kvoli zakonu velmy rizikovy - stazuj sa statnemu aparatu Matovicovy a spol a nie tu na MK
3) Chod byvat k rodine, ak taku moznost mas dokial si nenajdes byvanie
4) Eventualne si najdi druheho chlapa
5) Niekto tu radil ist za Krestanmi - ty by mohli byt dla svojej viery zhovievavejsi a pozerat menej na riziko
@ayanamirei no poviem ti novinku. Aj žena na RD môže normálne zarábať, dokonca chodiť do práce. Záleží, ako si to zariadi.
@veronikastrickova toto je vsade. :( a clovek s tym neurobi nic :(
V MT som byvala 🙂 vyhnisa zaturciu, najhorsie byty za mna, strasne studene, papierove steny, ako sa schladilo no hroza. Naj bol asi sever/kosuty, alebo podhaj tam sem tam aj byty v domoch ponukaju a ta zahrada zato stoji, to bol moj prvy byt.
mne pridelila obec najomny byt do 3 mesiacov od podania ziadosti, uprednostnia slobodnu matku s dietatom..
Teraz pred par dnami som akurat zapocula z dedkovej telky - riesili tam nieco s bytom . Niekto si kupil pred rokmi byt , ale nemoze sa tam nastahovat . Lebo byvaly majitel tam mal este najomnicku s dietatom a ta odtial nechce odist . Inak da sa to nejako poriesit zmluvou . Parkrat som o tom citala na fb v pravnickej skupine . Ked sa tam radili ( opytaj sa pravnika tusim sa vola ) . A ja mam tiez najomny byt . Maly je ztp tak som ho brala aby sme nemuseli ( ja a maly ) pocas skolky / skoly ( specialnej ) tak daleko cestovat . A aj odtial ma mozu dokonca s malym tazko postihnutym bez problemom vyhodit , ak nebudem riadne platit . K zmluve som musela dolozit od notara overene ze suhlasim ze nas moze exekutor vypratat z bytu ak by som nezaplatila ...
Hľadáš jednoizbak či garsónky? Tá cena mi na novostavbu pripadá dosť nízka, plus teda takých malých bytov je dosť málo.
Moc moc ti drzim palce...
Nie hypoteku som si brala sama a strasne sa tesim ze to tak je....mam teraz partnera ktory byva s nami ale co sa tyka bytu ja sa viem postarat ci on je alebo nieje....
Ja neviem ženy, všetci tu píšete o tom, že matku s dieťaťom nemôžu vyhodiť, my sme v podnájme s krpcom a ani neviem, že je taký zákon, na zmluve som len ja a ani mi nenapadlo riešiť, ani majiteľom, že čo keby neplatím. To sa musíme baviť o nejakých sociálnych prípadoch, čo autorka témy zjavne nie je. Stojím si za tým, že ženy čo sú na dieťa samé, sú oveľa zodpovednejšie ako tie čo sú v páre, nakoľko sa spoliehajú len na seba. Nie sú závislé od príjmu muža, nikto ich neživí a vedia sa určite lepšie obracať. Držím silno palce autorke, aby našla to, čo hľadá 🙂
@clarissa96 a plati majitel za teba a dieta do fondu ako za 2 osoby ? Vela veci na vyuctovani sa rata na osoby - cim viac tym vecsia platba (resp sa to rozratava na ostatnych, takze ty co maju nenahlasene osoby okradaju ostatnych majitelov o peniaze, lebo sa na nich rozpocita vecsia ciastka)
Zivotna situacia kazdeho sa moze zmenit a kazdy kto nema uspory na niekolko mesiacov zivotnych nakladov + necakane vydavky sa moze dostat do problemov.
Zakon proste dava prilis velku ochranu, resp stat sa zbavuje zodpovednosti a nechrani zaujmi majitela nehnutelnosti.
Co ak sa majitel rozhodne ta vyhodit ? A ty si nebudes vediet najst narychlo nove byvanie lebo iny majitelia nehnutelnosti uprednostnuju neprenajat rodine s detmi - asi si mala stastie na majitela alebo je majitel najivny.
Potom by si zakon velmy rychlo dostudovala, aby ta len tak nemohol vyhodit.

Tak dala si si urobit dieťa a nemas kde bývať... to je zodpovedné?