icon

Tešíte sa, že deti pôjdu do škôlky a vy si doma oddýchnete a porobíte?

2. sep 2022

Konečne september,deti pôjdu do škôlky školy.Ja sa tak teším že budem sama doma trochu si oddýchnem a porobim okolo domu čo treba,plus záhradu.Ze pôjdem sama do obchodu,v kľude budem zháňať vianočné darčeky,poupratujem celý dom a ešte kopa veci.Ste na tom podobne s myšlienkami/plánmi?Jedine čo mi tu pohodu môže pokaziť keď budú deti choré,no hadam nebudú každú chvíľu doma s chorobou.

jannka89
2. sep 2022

Ako tá posielaju do práce :D :D mne tiež deti nastupujú do škôlky, škôlky ... A budem doma :D síce len pol roka, a budem čerpať podporu... A nie preto, že som lenivá, ale preto, že mám odpracované, teda mám na to narok :p

enya00
2. sep 2022

Ja sa netesim,zas ten zhon,ucenie.Ja milujem letne prazdniny 😂Ale Ti tu nalozili,keby si aj cely zivot doma,co koho do toho 🤦‍♀️Pekne si to uzi

snezienkaaa82
Autor odpoveď zmazal
januelik
2. sep 2022

Na to sa teším aj ja. Ten kľud a hlavne ticho. Aspoň pár hodín pre seba❤️

abbey1
2. sep 2022

Moje dieťa je so mnou doma, keďže máme domáce vzdelávanie. Vcelku v pohode zvládam všetko tebou vymenované i s dieťaťom a prácou. ;)
A tešíme sa, že sme spolu doma. ;

snezienkaaa82
2. sep 2022

Véd nevidíte alebo nechcete vidieť, že len provokuje a rype, aby vyvolala trocha závisť? Že ona si môže dovoliť byt doma a iné nie?
Ja som bola tiez ešte pol roka doma, no študovala som

lenkakravcova
2. sep 2022

Nechápem tieto tu odpovede, že máš bežať do práce.
Však môžeš okrem možnosti ktorú si písala ešte napr aj plánovať ďalšie dieťa alebo byť tehotná a to by sa už fakt neoplatilo nastupovať na krátky čas niekam.

K odpovedi: ja som tiež rada ze už začala škôlka. 😀 Syn sa pohrá s rovesníkmi a už riešim aspoň ešte pár mesiacov len menšiu dcéru čo sa týka pobehovania okolo deti a môžem riešiť podobne ako ty veci okolo domácnosti 🙂 je to vcelku úľava. 😀 Ale zase poobede, keď ho vyberiem, tak sa pohráme, porozprávame. Rovnako víkendy.

snezienkaaa82
2. sep 2022

A ďalšia vec,, len sa, bvavi ba čas ich komentároch. Keby chcela diskutoivat, píše oidpovede....

zuzinka888
2. sep 2022

Ja naopak tesim sa na kazde prazdniny z ked koncia smutim spolu s detmi. Mam rada ked su doma ked ich nemusim nahanat do postele a rano z postele. Take prazdninove lazo-plazo milujem.😜

rude_baby
2. sep 2022

Ja ti to kvitujem. Keď mala nastúpila do škôlky, ja som brala max podporu a bola som doma. To bol eno nuno relax a kiežby si to mohla dopriať každá mama 👌no a potom som nastúpila do roboty a môžem robiť až do dôchodku... 🤷‍♀️

saxana000
2. sep 2022

Ano tesila som sa.ked mi skoncil rodicak nemohla som sa vratit na svoje miesto.rozumne sme sa dohodli so sefkou a vysla mi maximalna podpora na 6 mesiacov.teda prijem bol a mohla som si upratovat doaleluja

nevenka
2. sep 2022

No ja starsieho uz nedavam do SKD, takze na obed bude doma, dcerka ide do prvej triedy a ona na chvilku v SKD bude, aspon niektore dni a pojde domov so starsim bratom a este mam 20 mesacneho drobca, takze si asi velmi neoddychnem doobeda. Ale aspon nemusim varit kazdy den, na to sa tesim, lebo uz som nevedela, co vymysliet. A od januara pribudne stvrte dieta, takze makat budeme vsetci na 120% stale 😅🤣

snezienkaaa82
2. sep 2022

@nevenka na parádu 😀👍

dkethe
2. sep 2022

Tiez som sa tesila. A bum, deti vkuse chore, viac doma nez v skolke 😏 mala som mat pol roka este pre seba, kym nastupim do prace no zial nevyslo. Presne si pamatam. STYRI DNI to boli, ked boli obaja naraz v skolke 😭

Ps, co to je za novy trend hnat zeny do roboty 😆 hadam je to volba kazdej z nas, ak netreba druhy prijem. Mne skor vadia odzubovacly na max md/podpory/predlzene rd na sopliky... A v tomto duchu ladene prispevky Ale ak zena chce ostat doma bez sosania mojich dani, nevidim na tom nic zle 😊

Teraz chodim prace, aj mozem mat homeoffice, ale este stale su vkuse chori tak holt si ho setrim na choroby, nie na veget doma (hoc pracovny)

diewcatqoo
2. sep 2022

U nas dieta nastupilo uz vcera. Nevedela som sa dockat, prazdniny boli velmi dlhe. Ani on sa nevedel dockat 🙂

salamistka
2. sep 2022

Ja len zo zvedavosti...to adaptačné obdobie je počas RD alebo až potom? Zamestnávateľovi nevadí, že mamička je ešte mesiac doma po skončení RD alebo to sa čerpá dovolenka? Za mojich čias som dala dcéru do škôlky keď mala 3 roky a ja do práce, adaptácia prebiehala ešte predtým.

astika
2. sep 2022

No vida, konečne aj učitelia budú užitoční a dobrí, mali by sme vymyslieť nejaký štrajk, aby sme vám predĺžili pobyt s deťmi doma 😂😂

zuzanockamt
2. sep 2022

@dkethe Veď aj v tejto diskusii sú obchádzačky systému s max.podporou 🙈

paulinadreamy
2. sep 2022

Uži si to 🙂 ja som tiež po nástupe malej do škôlky bola doma, a och! Aké úžasné to bolo. Ráno som ju zaniesla,išla som na nákup,domov,kávička,dala som prať,postarala sa o domácnosť, navarila obed, potom káva s kamoškou a poobede pre malú. Bolo to super obdobie,všetci spokojní. Ale to bolo dávno,mala ide v pondelok do prvej,ja od včera v novej práci, takže ti v tichosti v dobrom závidím 😆

nicicka
2. sep 2022

Ja sa teším že pôjdu do školy, ja do práce v normálnom rezime a konečne budem mať čas na upratovanie a cvičenie. V lete som bola skoro stále doma, neriešila som veľmi prácu len okolo detí a predsa som nestihla to čo normalne cez rok. Asi potrebujem byť v strese aby som stíhala všetko čo mam 🙈😁

sense
2. sep 2022

Aj ja som si oddýchla keď šla dcéra do školy opäť, a vôbec sa za to necítim blbo ale ani to nemám potrebu zverejňovať.

Prázdniny sme si užili a teraz je režim školský. Víkend si užijeme opäť a cez týždeň si opat "oddychnem" keď budem mať príležitosť.
To je výhoda nepravidelnej pracovnej doby

autor
2. sep 2022

@snezienkaaa82 Do koho rypem a provokujem??A vyvolávam závisť??Neviem o ničom takom že by som robila.Dala som len obyčajnú otázku,ako budú mať ženy od septembra režim.Co je na tom zle?Chápem veľa ľudí musí do práce,nemá iné na výber.No také čo nám idú deti prvýkrát do škôlky,je to pre nás veľká zmena.Dieta v škôlke zabaví sa medzi rovesníkmi.Mama doma spraví si čo treba,na čo nebolo čas pri dieťati.Aj si oddýchne a v kľude porobi všetko.Ako príklad môj koníček je záhrada a deti to nebaví vôbec,tak trávim tam minimum času.No teraz keď budú v škôlke chcem si porobiť.A nie som tu v kuse ani neodpisujem na každú jednu odpoveď lebo mám aj iné povinnosti doma.Takze kľud

autor
2. sep 2022

Ináč žienky ja som taký typ človeka,že teším sa na všetko.Teraz začne obdobie škôlka škola,teším sa že budem sama doma,že nebudú deti každú chvíľu kričať mamiii,že si porobim v kľude čo chcem.Poobede sa teším že pôjdem pre ne do škôlky,že mi porozprávajú čo ako bolo.Tesim sa na víkendy že si niekam spolu vybehneme ako rodina.Tesim sa na jeseň,moje najkrajšie obdobie,keď padajú listy,keď ideme zbierať gaštany.Ked prší,dáme si gumáky pršiplášť a ideme von.Tesim sa na advent že budeme spolu s deťmi piecť koláče.Tesim sa na Vianoce atd atď.Proste ja sa teším zo všetkého čo sa deje.Ospravedlnujem sa ak som niekoho pohoršila s diskusiou,nemala som nič zle na úmysle.No pokiaľ viem dá sa tu vypísať dať si výlev z emócií.A kto chce nech si k tomu pridá svoje čo uzná za vhodné.

iwesska
2. sep 2022

Nie,nastupom do skoly zacne este vacsi ranny a poobedny zhon,chystanie desiat,vecer varenie,ucenie,kruzky, do toho choroby z kolektivu. No neviem sa dockat....ale letnych prazdnin🤣

sandra163
2. sep 2022

Milá autorka, úplne ťa chápem 🙂 svoje deti z celého srdca milujem, no fakt už potrebujú ísť do školy. 2 mesiace bez režimu im úplne stačilo. Ja som síce ešte rok na materskej "dovolenke", no teším sa, že staršie deti nastúpia do školy. Doma mi vôbec nevadia, práve naopak. Počas prázdnin sme si užili čas strávený spolu, výlety, dovolenku, mohli byť dlho hore, taký veget mali, hoci som ich zapájala aj do domácich prác, so staršou dcérou sme sa učili variť, tvorili sme, chodili na babské jazdy kino, obchody a tak 🙂 ale všetkého veľa škodí, deti potrebujú režim, aj povinnosti, kolektív, už je najvyšší čas na návrat do školy. Na budúci rok nás čaká aj škôlka, ja sa aj teším do práce, aj mám ako stále bobek z toho, ako sa adaptuje 😁 No viem o čom píšeš, hĺbkové upratovanie by sa zišlo aj u nás, ani trochu kľudu by mi neuškodilo a hlavne tichooooo 🙂 uživaj, oddychuj, daj sa dokopy, ak máš tú možnosť, prečo nie ❤️

lauriik
2. sep 2022

Uzi si to. Ja som utekala do prace po oboch materskych aby som zarobila a nemusela som byt zavysla na chlapovi ☺️ Kazdy ma ine priority ☺️

xsuzannex
2. sep 2022

@h2 no presne, aj ja som sa dotesila.. dnes mali ist do skolky uz a muz salmonela, ja viroza +angina a deti angina.. takze sa vobec tesim ze zijem..

aaadkaaa
2. sep 2022

Nie, netesim sa, ze nam zacne kolobeh skoly, kruzkov, ucenia, ranneho zhonu a to vsetko s novorodencom v naruci....tak dobre nam bolo cez leto, vstali sme, kedy sme chceli, jedli tiez, sli sme von, kedy sme chceli...vobec sa netesim....a tvoju situaciu nepoznam, lebo ked som nebola na materskej, tak som pracovala a teda som sa nemala ako tesit na oddych

elizabet173
2. sep 2022

@lauriik veď ste rodina, nie? Prečo závislá na chlapovi, staráš sa hádam aj o jeho deti, či? Asi som stará škola, my sme mali všetky financie spoločné
@autorka ja ti to schvaľujem, môže sa stať, že dieťa v škôlke bude často choré a žiadny zamestnávateľ, ale spolupracovníci nie sú happy, ak je niekto často doma na OČR. Ak vám nechýba pár mesačných platov, oddýchneš si, upraceš dokonale dom, vyriešiš svoje zdravotné problémy a na jar, keď už si dieťa v škôlke zvykne, bude menej chorých detí, pôjdeš v kľude do práce.

elizabet173
2. sep 2022

@snezienkaaa82 prečo by mala vyvolávať závisť? Sú ženy, ktoré sa spolu s manželom na rodičovstvo pripravujú a majú odložené financie aj pre prípad, že by žena musela pre zlý zdravotný stav dieťaťa ostať doma šesť rokov. A sú aj ženy, ktoré sa rozhodli byť doma s deťmi, muž ich zabezpečí. Ja nevidím v jej príspevkoch nič, čím by provokovala.