icon

To fakt všetkým vadí ohňostroj?

30. dec 2020

My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦‍♀️

nely1704
30. dec 2020

1. Odpad ktorý vznikne znečisťuje pôdu
2. Do vzduchu sa uvoľňujú škodlivé látky
3. Na nový rok majú zdravotníci na chirurgii čo robiť 🤦‍♀️
4. Pyrotechnika spôsobuje aj POŽIAR

maca1984
30. dec 2020

@simca06022011 ja som zvedava co bude zajtra u nas v chatovej osade,sused sa uz hrdil ako nakupil,tak som mu svoje povedala,ked uz tak hra milovnika prirody,ci mu nedoplo kde je a ako skodi...

elementissa
30. dec 2020

@ninusa221 aha, ty sa povazujes za nejaky vyšší druh a zvieratá nech skapu od strachu kvôli tvojej paráde, však? Nejde len o zvieratách v bytoch, kristove rany...ide o všetky zvieratá, všetky ktoré sú vonku, oni to počujú a boja sa oooovela viac ako tie, co su vnútri a majú možnosť schovať sa za gauč alebo to preckat v náručí majiteľa.... Ale jasne... Ved to su iba svetielka. Chod vysvetľovať vtakom, ktoré sú z toho zmagorene... A koľko migrujucich vtákov sa stratí, umrie... To je jedno. Hlavne, že tebe vadia psy v bytoch.... Bohaca... Neverím... Inteligencia level - 250000

elementissa
30. dec 2020

@zuzanka.zuzu žijem v BA na sídlisku a predstav si, že žiadny neoficiálny ohňostroj sa tu nerobí. Robí iba mesto. Ľudia sú tu celkom kulturni

sim_mi
30. dec 2020

Ohnostroj mi vadi, petardy neznasam. Zakazala by som to predavat a nechapem tych, ktori si tento buchot uzivaju. Ohnostroj by som prezila pocas Silvestra na 5 minut o polnoci. Ale nie, polointeligenti trieskaju petardy od polovice decembra do polovice januara a ohnostroj je vidno aj 3 hodiny po polnoci. Alebo ako minule, len tak, uprostred noci v bezny den. Na facku

len_nig
30. dec 2020

Áno vadí a veľmi, najviac kvôli zvieratám. Organizovaný v meste tých 10 min je okej, ale od Vianoc strieľa každý petardy jak šialený.....🤦🏻‍♀️ Peniaze sa dajú využiť aj lepšie podľa mňa

zuzanka.zuzu
30. dec 2020

@elementissa a čo je v BA len jedno sídlisko? 😀 vallo mestský ohňostroj zrušil, takže podľa toho tipujem viac neoficiálnych.... mne je to jedno, ja nie som bytové šteňa, ja prežijem či ich bude 20 alebo ani jeden 😀

danusa64
30. dec 2020

Keby to bolo len o tej chvilke o pol noci na novy rok tak budis, vydrzime. Ale aby to tu trieskalo od polky decembra do polku januara je chore. Nas pes sa tak boji, ze uz 5 silvester sme zalezeny som psom v izbe s telkou na plne pecky, aby sa chuda nezblaznila. Stranse sa boji, ked som bola dieta tak pes sa sice bal, ale po 2dvoch rokoch bol radsej vonku na dvore a brechal ako blazon ako by sa mal schovat. Pre chvilku zabavy trpi vela ludi a zvierat...nikdy som to nechapala a ani nepochopim na co je toto dobre, trosku svetielok za kopu penazi. Take tie ohnostroje v centre ked to organizuje mesto su uz o inom, na to sa da aj popozerat. Na to sa rada pozriem aj ja, ale aby mi tu blazni trieskali cely vecer a celu noc pod oknami, dakujem pekne.

janinah
30. dec 2020

Jasné,strieľajte,búchajte....zdravotníci majú málo roboty ,treba ešte im pridať....prsty prišívať,oči zachraňovať....jedinú pozitívnu vec to nemá,že niekto zarobí predajom ,tak to nerátam.

teleskop
30. dec 2020

vadi strasne!!!

elementissa
30. dec 2020

@zuzanka.zuzu ja som hovorila ze na našom sa nestriela už niekoľko rokov. Na margo toho, že v BA budú same ohňostroje na sídliskách. Neviem posúdiť iné mestské štvrte, avšak v našej je to zákazane a ľudia tu majú súdnosť. Skôr na tých dedinách naokolo ľuďom prepína zo Silvestra

cervenaruza123
30. dec 2020

Autorka, ja len chcem upriamit pozornost na to, ze ohnostroje a petardy buchaju uz dva tyzdne a na Silvestra o polnoci ich bude pustat taktiez vela ludi. Takze ocividne nie vsetkym tak bytostne vadi ohnostroj. Podla poctu ohnostrojov by som povedala, ze vacsine to nevadi ani cely rok. Ale nazory sa najdu samozrejme rozne. Cela tema je na dost velku a burlivu diskusiu, ako to aj vidno v komentaroch, ja svoj nazor preto nevyjadrujem, kedze taketo hadave diskusie nemam rada. Ale myslim, ze nemusis mat pocit, ze ste sami, co ohnostroje neodsudzuju. Staci na Silvestra pozriet z okna, je stale dost vela takych ludi.

simona92101
30. dec 2020

@becyn97 tebe pride ok skoro rano hodit podomacky vyrobenu megu,ktora poskodi plot aj sluch psovi?a zobudi susedov tak ze vsetci povyskakuju z posteli co sa stalo?pes bol urceny na chov a vycvik,ma svoj koterec kam chodi spat na noc,s petardami nemal absolutne ziaden problem,pokial to idiot neodpalil priamo pri nasom betonovom plote kde stoji koterec.o tom ze poskodil plot-svedci to,ze to bola riadna bomba.nebudem mesiac v dome skryvat psa,lebo sused je na hlavu 🤦‍♀️ ja nenadavam na ohnostroj,ale na to ked to niekto 24/7 drbe medzi domami bez rozumu,bez uvazenia.
To je kamaratkina vec,ked to jej vyhovuje,teba to nema co trapit

janeninka
30. dec 2020

Ano vadi. Ja si napr z detstva nepamatam ze by to bolo az v takej miere - pomaly cely decembe, na silvestra bojova zona od vecera do 2 div nie. Nemyslim ze ludia tolko penazi boli ochotni vyhadzovat do vzduchu. Na namestie na ten hlavny som sa vždy bala ísť - alkohol a pyrotechnika = urazy.

zuzudrnda
30. dec 2020

Pokladam ohnostroje a petardy za prezitok. Ako dieta som to mala rada, ale doba sa posunula, vieme, co tym sposobujeme prostrediu, starsim a chorym ludom, divozijucim aj domacim zvieratam. Ak viem ako a kde tym skodim, naco by som to robila? Nostalgia ide bokom.

basullinka
30. dec 2020

Ja sa pridávam k väčšine. Veľmi mi vadí ohňostroj a petardy ani nevravím. Páčia sa mi oficiálne profi ohňostroje na Nový rok o polnoci, ale tým to pre mňa hasne. Dôvody, ako tu boli spomínané - zvieratá, či už domáce alebo voľne žijúce. Ale nie je to len o nich. Sú to aj malé bábätká, seniori, psychiatricki pacienti. Je veľká skupina ľudí, ktorým to môže robiť sakra problémy. Pamätám si ako posledne roky svojho života môj dedko ťažko prežíval Silvestra. Vadí mi bordel po ohňostroji, ktorí si ľudia neodpracu, ten divný smrad na druhý deň ráno. Plus každoročná štatistika odtrhnutych prstov mi ich tiež k obľube nepridáva. Naviac po zážitku, kedy mi super zábavný rodič hodil petardu k nohe a rachla pol metra odo mna, pričom so svojim dieťaťom z toho mali nenormálnu radosť a ja som sa triasla od šoku 2 dni, ani nevravím. A nebolo to na Silvestra ale na začiatku decembra na ceste do obchodu.

veronika65
30. dec 2020

Myslím, že ohňostroje nevadia tak ako petardy.... Hlavne keď ich zasrani hádžu ľuďom pod nohy, do dvorov, chodia s tým do lesa atď. 🤦‍♀️

kengurica
30. dec 2020

Kľudne si odpalujte "zábavnú" pyrotechniku, ale doma v obývačke. Ja nestojím o ten smrad, ťažké kovy a rachot. Dáte za to vaše peniaze, tak si to užite, ja to zdieľať nepotrebujem. Ani bábätká , starí ľudia, zvieratá, a išla príspevkov veľa iných ľudí.

kikulienkadd
30. dec 2020

Ahoj,áno,vadí mi každý súkromný ohňostroj, lebo väčšinou sa ľudia neovládajú a trieskajú, blikajú celý večer až do skorého rána (vytvoria kopu zbytočného odpadu,ktorý im zrazu nepatrí 🤷‍♀️). Či deti alebo domáce zvieratá s tým majú veľký problém a my s nimi. Som za organizované, mestské, miestne oslavy -jeden ohňostroj 🎆. (Samozrejme po korone 🥂) Prajem všetko dobré do nového roku 2021🍀

lucka_ke
30. dec 2020

asi ste to privolali, práve mi rachotia petardy a svetlice pod oknami

karamellova
30. dec 2020

Ano vadi mi hlavne odpalovanie delobuchov amatermi a vadilo mi to uz ked som bola dieta.Nerozumiem rodicom, ktori to kupiaakoze detom pre radost, akakolvek pyrotechnika moze byt pri domacom pouziti nebezpecna tak neviem co je na tom zabavne ked niekomu odtrhne ruku.vadi mi aj ten neporiadok a smrad a takisto sa toho boja zvierata- nielen bytovi psi ale aj vonkajsi- vlciak nasho suseda z domu bol taky vystresovany z delobuchov ze preskocil plot a dohryzol susedu, dalej srnky, diviaky, vtaky.....a v neposlednom rade si myslim ze zdravotnici v nemocniciach maju teraz dost prace aj bez amaterskych pyrotechnikov

lellla
30. dec 2020

Mne ohňostroj nevadí.
Vadia mi petardy ..ale raz do roka aj tie prežijem..zvieratá sa už podľa.mna moc predcenuju...ja mám psa vonku aj vo vnútri ..vonku nám nerobí problém.zavriet ho do kotolne a dokonca sa dá u veterinára kúpiť gelmna ukludnenie keď už ste v strese ..a ten vo vnútri má uplne v riti či je alebo nieje ohňostroj...čo ale málo kto viete sú horšie pre psy búrky ..to ste vedeli? Čo teraz? Zakážeme hrmavice? S tých majú osy omnoho väčšie stresy ...kedysi neboli ľudia tak háklivý na všetko teraz je už toho moc
..nepokakajte sa ani psy sa nepokakaju keď majú pri sebe pána ktorý je v pohode a vedie ho!!! To si robíte sami stravhoputov doma...mimochodom mám labradora a silky teriera takže aj aj 😋

leuchtturm
30. dec 2020

Pekny ohnostroj je ten, ktory smie odpalovat len pyrotechnik. Petardy a podobne kraviny doslova neznasam a nevadilo by mi, keby ich predaj zakazali.

silvia1996
30. dec 2020

Je niečo iné, keď si ľudia na oslavu nového roka buchnú ohňostroj o polnoci a trvá to nanajvýš pár minút a iné, keď to trieska každý večer počas celého decembra a januára. Tiež sme sa so sestrou rady pozerali na svetielka, keď sme boli malé, no doma sme si zapálili maximálne prskavky a boli sme šťastné-prešťastné. Ohňostroje samotné nepodporujem, nikdy som žiaden nepúšťala, ale tú oslavu nového roka chápem

bucko555
Autor odpoveď zmazal
rik01lulaka
30. dec 2020

Ohňostroj ani tak nevadí, skôr petardy a delobuchy...

stela1996
Autor odpoveď zmazal
vroni
30. dec 2020

Ohňostroj mi nevadí absolútne, delobuchy a petardy by som strieľajúcim s potešením napchala do.... No, volakam, nech im tam buchaju. Inak mne deti každého Silvestra prespali ako keby sa nechumelilo a naše mačky majú tiež búchanie hlboko v paži (sú vnútri).

kocko
30. dec 2020

Zapojím sa aj ja. Je to veľmi pekné a efektné po polnoci jeden veľký ohnostroj. To prežijem. Ale to, že už rachotia delobuchmi od Vianoc až do januára, je des.
Mám veľmi zlé skúsenosti. Mojej malej na kľudnej nedelnej prechádzke dvaja výrastkovia hodili pod nohy delobuch. Dieťa sa mi skoro skolabovalo a odpadlo od strachu.
Doteraz má paniku, už má 20 a Silvester je pre nás doslova horor plus k tomu ešte ten autizmus.
A ten najdôležitejší je ten, že na očnom som stretla dievčatko. Dalo sa do reči s dcérou. O očkách. Povedala, že na jej dačo odfrlo z týchto vecí a nemá oko.
Sa čudujem vždy aký je potom bordel, ale to je ich vizitka.
Plus ešte ten smrad, čo sa nedá dýchať.
Viem, že zvieratká sa boja. Susedovci majú psa, dávajú aj niečo na upojenie ale nezaberá.
Dcéra ma nejaké lieky, vždy jej ich dám. Nepomáha. Preplače celú noc od strachu. Co mám robiť, poviem to teraz drsne, mám jej dať dačo na uspanie ako psíkom?

Naozaj po polnoci komplet všetci 15 minút sa zabaviť kto chce a potom kľud. 😉🙂

aceris
30. dec 2020

ked som bola mala bol ohnostroj a petardy medzi 23 - 1:00...to sa dalo vydrzat....teraz? zacnu o 12na obed a koncia o 3tej rano...ano neskutocne mi to vadi...jednak pes, po druhe dieta sa nevyspi a len pisti lebo je unavene a po tretie neni ani len telku pocut cez ten hluk....silvester je peklo...