Útulok nám chce odobrať psíka.
Psickarky potrebujem radu. Pred rokom aj pol sme si vzali hlavne kvoli detom z utulku krizenca huskyho a ovciaka. Psik mal za sebou tazky osud a ked sme boli v utulku padol nam do oka. Slecna alebo pni co s nami riesila adopciu nam vysvetlila,ze psik pojde na tyzden k nam na skusku a ak sa aklimatizuje dohodne sa ostatne. Bol u nas tyzden a pobyt zvladal perfektne. Nakoniec sme podpisali zmluvu kde bolo jasne napisane,ze psika treba dat zacipovat a,ze utulok si vyhradzuje pravo prist kedykolvek na navstevu aby zistilo ako sa psik ma. Zo vsefkym sme suhlasili a psika zobrali domov. Mame domcek s mensou farmou kde mal moznost ofvoreneho vybehu takze kazdy den bol vonku medzi zvieratami a na noc mal moznost ist dnu. Po roku prisla pani z utulku na kontrolu tak sme jej ukazali nasi farmu aj psika ktory ozaj bol tam stastny. Pani sa nas pytala ci pes byva vonku alebo vnutri tak sme jej vysvetlili,ze ma moznost byt vonku aj vnutri. Odisla prec mala som dost zmiesane pocity z toho pretoze si vsetko obzerala a robila si poznamky ale tak nehovorila nic. A dva dni pred vianocami nam napisala aby sme psa 30. nachystali,ze pride si ho zobrat. Nerozumela som preco. Vysvetlila,ze pes zije v nevyhocujucich podmienkach nema dostatok pohybu, psovi sa nik nevenuje,je divoky ( to usudila z toho ze lietal po celej zahrade), je tam nebezpecie urazu( casto pobehoval po vybehu s konmi ale ked ste ho zavolali pribehol) a jednoducho to neni pes pre nas a navyse ho krmime zbygkami z kuchyne ( co vobec nie je pravda preroze mu kupujeme kemivo ktore nam ona sama odporucala,to ze pes prehrabe zahradu a pozerie co vidi je normalne)
Ja som z toho hotova a s manzelom stale premyslame co dalej. Psik si u nas zvikol deti ho zboznuju miluje nasu farmu nikomu zo susedoc nevadi ved skodo vobec nesteka skor robi take pazvuky ako huskyovia zvyknu. Ak ho zoberie prec zlomi to psa aj nas. Neviege nam poradit ako sa mame branit? Osobne si myslim,ze je za tym nieco ine. Dakujem
Inak brutal ked som to precitala. Mam pocit, ze tym ludom, co robia v utulkoch, zachraňujú psy, proste preskakuje a nemaju zdravy usudok.... Ti okolo mna sebe nedaju poriadne jedlo, ziju v riadnej chudobe, ale pes, macka musi mat len to najlepsie žrádlo, lieky, starostlivosť a dokonale podmienky. Chore....
Ke zacipovany na vaše meno? Je váš? Nepustila by som ju dnu, kravu
Rozum mi stojí z toho čo tu píšete. Nie že by boli radi keď si chce niekto adoptovať psíka, ale idú robiť takéto obštrukcie okolo toho. Prečo by mal byť pes vnútri. Asi je lepšie psovi v ich meter x meter koterci alebo niekde na reťazi v cigánskej osade....
@janulik2008 tieua to zaujíma
Aj my sme mali takto psika z OZtka..a psika nam zobrali..zial museli sme sa necakane stahovat z bytu sme odisli do domu..kde bola velka zahrada..pes mal vybeh,tiez moznost ist dnu..babka mala este jedneho psika..hned si sadli..nasa bola velmi ziva hyperaktivna..v byte vyslovene trpela ked musela byt pol dna doma..preto sme aj riesili dom potom..a ja krava som o zmene bydliska informovala OZ a zacali sa vyhrazat ze poslu na mna pravnikov ked im psa nevratim..ze pes mal byt vyslovene v byte..Hyperaktivny pes,zavrety pol dna sam v byte,ktory sa tam trapil..cele zle..Zial v dnesnej dobe je psickarstvo chorobnost..pretoze pokial ho nenosis na rukach a nebodaj nema vlastnu izbu a maslu na hlave,tak sa to povazuje za tyranie..Aj ked zvierata milujem,stale som toho nazoru ze zviera je stale len zviera..a ak vidim ze mu viac vyhovuje byt vonku,tak ho nebudem nasilu drzat doma..podla mna je tyranie skor to ze ma niekto cely den psa zavreteho doma..Pes by sa mal prirodzene prejavovat svojimi pudmi zvierata a namiesto toho si z nich ludia robia hracky na hranie a neberu ohlad ze pes potrebuje byt psom..je to smutne..😕..takze z OZ uz nikdy psa nechcem oni su chori ludia tam..a poznam viac ludi takto..radsej si beru z utulku..klasickeho..
@kikina84 ale to je fakt chore. Na jedne nariekame, ako je vsetko "umele", a na druhej nieco prirodzené nezmyselne prerabame podla nasich predstav. Vsetka cest dobrovolnikom starajucim sa v utulkoch o zvierata, ale ako pises, mnoho z nich vidi krasny zivot pre zvierata len vnutri... akoby uplne zabudli, ze pes aj macka su prirodne tvory a prirodzene je pre nich byt vonku, to len clovek si zmyslel ich tahat dnu (samozrejme, ine je to pri hendikepovanych zvieratkach ci drobnych bytovych tintitkach). Zviera predsa vnima svet inak ako clovek, a najma take psy vacsieho vzrastu maju predsa ine potreby nez lezat na gauci pri telke, takze velka zahrada je pre nich radost. Akoze jasne, ze si zviera zvykne na vnutorny komfort - ale je to naozaj z jeho podstaty, ci len pohodlnosti?
@andraska tak nevieme ako sa veci naozaj majú, poznáme len pohľad jednej strany. Z toho, čo písala zadávateľka, by som videla ako dôvod na odobratie fakt, že pes naháňa kone, čím mu ide o život. Autorka aj priznala, že už dostal kopanec, môže považovať za veľké šťastie, že to ten pes vôbec prežil. Ak by ho chceli naozaj odobrať preto, že je vonku a nie dnu, samozrejme je to potom na hlavu, ale to sa mi nezdá. Ale ktovie, aj v útulkoch môžu byť ľudia všelijaký, ako všade.
ako to dopadlo prosim?? 🙏
Ako si nakoniec dopadla?
Tak už sa to asi nedozvieme. Autorke neukazuje nick.
Ostáva veriť že všetko je tak ako má byť 😊🙏
Náš pes je podľa tých novodobých názorov úplne chudiatko. Odmalička neznáša byť zatvorený vnútri. V zime namiesto búdy leží radšej na snehu. No a keď má možnosť, namiesto čistej vody chlúpe radšej blatovú od rastlín. Proste úplne blbý pes, ktorý ani nevie, že to všetko robí vlastne zle....
Ak sa už teraz dbá na chov veľkých psov v bytových podmienkach, za ako dlho to príde asi aj na ostatné domáce zvieratá? Len aby sme sa vedeli vopred zariadiť...
@kikina84 zatiaľ je to ešte dobre. Stále existujú ľudia, ktorí sa k psom správajú normálne... ako ku psom. Ale po prečítaní aj tejto diskusie, mám mierne obavy, kam sa to posunie o pár rokov.
Nie som zástanca 2metrových betónových plotov okolo pozemku, ale už aj celkom rozumiem, prečo si to niekto dá postaviť.
Prečo nikde nepíšete o aký útulok sa jedná? Všeobecne robíte zlé meno všetkým útulkom. My máme z útulku dvoch psíkov a sme spokojní. Každý útulok je rád ak sa mu podarí umiestniť psíka, lebo miest pre ďalších psíkov je stále málo.
Možno je to pochybný "útulok", ktorý má špeciálne na Huskyho objednávku, a preto Vám ho chce zobrať. Pochybujem, že ho chce naspäť do koterca, ak tam nemáte závažný problém. Práve preto by ste mali útulok konkretizovať .
@mirokinder pohladaj jednu z mojich odpovedi, kde som napisala preco nemozem/e povedat konkretne meno utulku. Staci trochu porozmyslat a dovtipis sa aj sam 😉
No ja som si teda prečítala takmer celú diskusiu, ale nejako sa mi to nezdá. Už len to, že zrazu autorka neexistuje a ani nedala vedieť výsledok 🙂
Ja počúvam rôzne skúsenosti s utulkami, aj tie zlé. Ale aj pri tých horších si poviem, že sme len ľudia a môže aj dobrovoľník z útulku zle vyhodnotiť vhodnosť či nevhodnost podmienok. Takisto, ak mi o tom rozpráva známy, alebo čítam diskusiu, je to len jednostranný pohľad na vec (a možno naozaj tie podmienky by boli nič moc - napr mladý aktívny pes k staršej pani, hmmm?- lebo s tým som sa už stretla, že sa mladík rozčuľoval, že nedajú ich babičke psa, pritom "by mohli byť radi že ho niekto chce" 🙂))
Ja mám skúsenosti len dobré. Máme z útulku huskyho, čo je teda veľmi ťažko umiestnitelny pes.. Ale kedze sme mladí ľudia, manžel aktívne športuje, až sami sme sa čudovali, ako to hladko prebehlo. Manžel s psíkom pravidelne behá, venujú sa bikejoringu (neviem či to správne píšem ale neva 😂), prvý rok ešte posielal fotky pani z útulku, že sa má u nás dobre a myslím že aktuálne už nie je žiaden kontakt.. Skúsenosť super.🙂 mali sme aj psíka v docaske, šteňa. Snažili sme sa, pomohli sme na krátky čas.. Ale keďže to bolo dosť narocne pre všetkých (aj pre psíka, toho nášho huskyho sa trošku bál), útulok robil všetko pre to, aby sme boli všetci spokojní. Naozaj ľudský férový prístup.
Takže ja len toľko, nebojte sa brať si psíkov z útulku. Nech vás neodradí pár zlých skúsenosti, všetci sme len ľudia a keď ste raz natrafili na arogantnu tetku, neznamená že tak bude aj nabudúce 🙂
stoji to za to 🙂 (aj za ten adopcny poplatok ;))
@matta308
@mirokinder tak keď chcete naopak urobiť dobru reklamu útulkom, ktorí sú férovi, zverejnite názvy s ktorými ste spokojní..
mimochodom, autorka zverejnila problém 26.12 určite aj v útulkoch majú dovolenky, takže dosť možné, že ani sama autorka ešte nevie ako to dopadlo..
@jana_eyre_2 ja nemám problém. Psíka máme z OZ majme srdce a do docasky sme brali psíka z KS Malacky 🙂
@saskia_98 Dovtípila som sa , ze sťažovateľka má nejaký problém a vylieva si zlosť na útulkoch, rozvírila túto antiútulkovú konverzáciu, podporujú sa tu všelijaké fámy a ohovárania.."jedna pani povedala" ..bez nejakej konkrétnosti. Sťažovateľka nechce konkretizovať útulok, lebo...jej slová.."chce si odtiaľ ešte niekedy zobrať psa", aby jej nerobili problémy. Chce si ešte zobrať psa od útulku, ktorý je podľa nej neseriózny?? Zamyslime sa , kto je tu neseriózny. Ak má pravdu a je v práve, nemusí sa predsa báť žaloby za ohováranie. Malo by jej ísť hlavne o jej psíka.
Evidentne o ohováranie z jej strany ide.
Nemam problem napisat odkial mame psika aktualne,odkial sme mali... predosly psik bol z piestanskeho utulku-ten utulok aj navstevujeme, financne podporujeme, teraz mame o Oz strazni anjeli-tiez sme ho zacali fin.podporovat a budeme ho navstevovat s nasim hafkacom.
@mirokinder dobre mimo si. Ne nemusi sa bat zaloby ani vobec v dnesnej uplatkarskej dobe 😂 vtip roka 😂😂😂🤦🏻
inak,na jej nick sa predsa nedalo klik ani predtym,,,pisala anonymne
@maca1984 Zrejme je to ten typ človeka, čo sa anonymne vytešuje akej pozornosti sa jej tu dostalo.
@mirokinder ak ano,tak si moze gratulovat.Diskusiu rozprudila-bez uvedenia vsetkych info,takze pozornost ziskala.
vacsina utulku na slovensku funguje fantasticky, pracuju v smutnych podmienkach, je to ako u lekarov, predavacov, politikov...vsade sa najdu "svine" aj v utlkoch, ale vacsinou ich treba skor pochvalit
@mirokinder
@maca1984 co ja viem, nevidela by som to ako snahu o ohovaranie - predsa praveze nenapisala, o koho ide, tak ake ohovaranie? Ked mas dobre skusenosti s utulkom, tak konkretne udaje sluzia ako pozitivna reklama... a zverejnenie udajov pri nedobrych skusenostiach by neboli ziaduce pre utulok ani pre autorku. Lebo aky vyznam ma, ze od nej chcete, aby napisala konkretny udaj? Pojdete skontrolovat ju, alebo budete kontaktovat ten utulok? ...asi, vsak...
Jasne, ze ludia pracujuci v utulkoch hladaju pre zvierata co najlepsie domovy... ale nemusi znamenat, ze co je dobre pre civavu, je dobre aj pre huskyho...
@bmuller nepisem o ohovarani ale o tom, ze ak je toto pravda, tak predsa napisem co viem, aby som mohla varovat dalsich.Mozno je takych pripadov viac.A ona sama napisala ze nenapise,lebo keby chcela z toho utulku dalsieho psika,tak by boli problemy...Neviem teda,ale ak mi dakto robi problemy,mam s nim zlu skusenost tak s nim dalej nejdem riesit dalsieho psika.Urcite nezije na opustenom ostrove kde je jediny utulok zrovna ten,co ona "riesi".

To sa asi nedozvieme ako to dopadlo