V obchode mi nemali vydať zo 100 eur
V sobotu som bola na nákup v nemenovanom vačšom obchodnom centre, môj nákup bol v cene 12 Eur pokladníčke som dala 100 Eur a tá mi povedala že mi nemá vydať lebo odovzdávali tržbu. Nemali by si nechávať nejaké peniaze v rezerve aby nemalim problém s vydávaním ? Ja som naozaj nemala iné eurové bankovky len tu 100 eurovku, tak som sa spýtala pokladníčky či nemôže poslať niekoho zo zamestnancov bankovku rozmeniť povedala že nie a že mi nie je povinná vydať keď to je niekoľko násobok tej sumy čo mám platiť. Ja som len skonštatovala že keby som platila 500 eurovkou tak sa nečudujem alebo keby som bola v nejakých malých potravinách v malej dedinke kde majú dennú tržbu 200 eur tak to beriem že mi nemajú z čoho vydať ale obchod kde sa premelú tisícky eur tak to je zvlášne. Tak neviem či som ako zákazník povinná mať vždy všetky druhy bankoviek pri sebe, alebo je to o neochote. Tak a skončilo sa to tak že tovar som musela nechať pri pokladni ona bloček vystornovala a ja som išla bez tovaru a s dlhým nosom. Máte aj vy podobné skúsennosti ?
@dominika1988 ja u mna tak bolo, mna dr. hned vypisala lebo povedala že sme konečne otehotneli po dlhom čakani a nechce riskovať že sa mi niečo stane, cez kasi ti denne prebehne 400-500 ludi niekedy menej nevieš čo od koho dostaneš, zdvihanie ťažkych veci dnes ti nik nepomože je to tvoja robota, tak mna dr. vypisala hned automaticky a nelutujem to to čo som ako pn dostala menej bolo akorát to čo som precestovala tak som to neriešila a bola som velmi rada lebo som bola velmi nervozna v robote s každym by som sa hadala a to som nevedela že som už tehu a uplne som zmenila povahu a mala som chuť sa s každym hadam - mne osobne velmi prospelo ked som ostala doma počas tehu.
tiež sa nemam chuť vratiť nazat už len preto že ma tam ťahali 5r za nos a vždy mi vraveli ked sa uvolni miesto v kancli na infe tak som tam mala prejsť a tolko miest sa uvolnilo a vždy niekoho ineho posunuli a mne povedali že z dovodu že tu boli skor ako ja a bla bla a nakoniec som ostala doma na MD a veru nemam chuť sa tam vratiť a neviem čo urobim už som nad tym rozmyšlala a hadam sa mi za tie dva roky ešte niečo podari vyhutať lebo tak ako som tam ťahala tak si nemožem pri malej dovoliť lebo nema kto snou byť, nema kto chodiť pre nu do školky a pod. takže ja už len z tochto dovodu budem musieť niečo vyhutať 🙂
@baboadel ahoj pokial to tak este je pokladnicka ti je povinna vydat maximalne 5 nasobok ceny ktoru mas zaplatit cize 60 eur... 100eur je podla toho vela...i ked jasne nekupovala si v novinovom stanku, ale nakupnom centre, kde by mali mat opatrenia
Odporucam v tejto suvislosti precitat informacny clanok k tejto teme http://www.ulpianus.sk/blog/8600/
Robím v malej predajni kde mame ráno v kase 150€ keď mi platia o 6tej ráno 1€ alebo pár centov 50kou alebo 100vkou tiež nemám vydať papierové peniaze dávame večer do tržby a niekedy mame iba mince v pokladni v hodnote 150€. Už mi tak par ludi nechalo nákup ale ja fakt nemám ráno papierové peniaze. Áno môžem ísť zmeniť do tržby niekedy ideme ale nie je to moja povinnost ale moja dobra vôľa ze idem a keď šéf vezme tržby tak ani nemám kde meniť. Ale je dosť od veci ísť kúpiť napr 4rozky a platiť mi 100€ ráno a stáva sa to často
@blackcat8885 presne. Ja nechápem odkiaľ ľudia tie stovky v dnešnej dobe berú. Máme pred obchodom bankomat a každý deň si príde ku nám 1-2 ľudia stovku roku zmeniť. Samozrejme ich vidím ako rovno od bankomatu vchádza k nám. Ani nič kúpiť len rozmeniť 🤦🏻♀️ lebo je veľký problém navoliť si v bankomate bankovky. A keď sa mu už takto podarí 100€ vybrať, tak neviem kde tí ľudia na to chodia, že im máme rozmienat. Sme malý obchod a ráno máme v kase 100€. Tržba z predchádzajúceho dňa ide preč.
Nech sa na mňa nikto nehnevá ale ja teda tiež poprosím menšiu bankovku. Samozrejme vidím, že v peňaženke má aj iné. Jednoducho si chcú ľudia rozmienat, len nerozumiem prečo pri 10€ nákupe. Prípadne majú ľudia karty.
Mimochodom drobnosť radšej darujem ( zaplatím z tringeltov) ako mám kvôli 1,20 rozmienat 100€, ľudia sa už aj vrátili o pár dní ani som to nečakala.