Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
je dost obdivuhodne,ze tato tema este ma kam smerovat a napredovat...jedno je iste.....strajk lekarov na urovni vypovedi mozno niekam povedie...tak isto by sa to mohlo podarit aj ucitelom,pravnikom,inzinierom a inym profesiam na ktorych nam zalezi kazdodenna existencia.....zial jedina ''profesia'' nikdy neuspeje v ziadnom strajku a to je profesia rodica....lebo tato profesia nema obete.darmo sa ziadaju vyssie rodinne pridavky ci vyssia materska....neexistuje nic co by ministra socialnych veci a rodiny dostalo do takych problemov v akych je teraz minister zdravotnictva....co spravia rodicia...nedaju jest svojim detom?neprebalia ich,kym nezvysia pridavky?
@maggie2 my sme si na dovolenku minule leto pozicali 😔 niezeby som neprezila, o mna vobec nejde...starsia mala strasny ekzem..a velmi jej to pomohlo. Vdakabohu ze sa nasiel dobry clovek, ani neviem kto to bol, no rozhodne peniazmi nesetril..mm sa mi to hanbi povedat doteraz o koho slo tak to uz neriesim. Ale velmi mu dakujem 🙂
@lauritka preto na dovolenky nechodime len setrime ako draci aby deti ked sa postavia na vlastne nohy mali od rodicov tak ako sme my mali. V dnesnej dobe je dovolenka luxus ktory pre nas nieje dolezity. Kedze je zla doba a ma byt horsia tak treba mysliet na deti.na ich buducnost ved my uz dako dozijeme
prečo tu maggie2 jednoducho neodignorujete?
@labaga hej asi by sme mali.. inak mna aj napadlo, ci ona nie je nejaka zaplatena provokaterka, aby tu virila vodu 🙂 pre meggie2 - to bolo myslene s nadsazkou 😉
no tak dievcata! Handrkujete sa tu "ako" male deti .
@lauritka osobne tiez nezijem na SK,ale tak isto sledujem situaciu a nie som stastna z toho co vidim ci pocujem kazdy den v mediach...myslim si,ze na tom nie je nic zle a je to celkom prirodzene...teda u mna to je prirodzene a mna dokonca viac zaujima domaca poda a jej stav ako hostovska.
@sunnysummer zaplatená je práve labaga, lebo ona si tu píše kľudne aj v pracovnej dobe 😉 v rámci oddychu, však lekárka labaga 😉
@vejinka decká majú len poistku,skôr sa budem snažiť,aby sa naučili peniaze si zarobiť a nečakali čo dostanú...radšej teraz pôjdem na dovolenku (alebo vík. pobyt), detstvo utečie veľmi rýchlo.....
navyše sa aj bojím,že síce im tam teraz našetrím cieľovú sumu napr.10 000 € ale o 15 rokov to bude ako teraz tisícka....
..hlavná vec,že každého jedného lekára čo poznám,nevidím prísť do práce pešo,alebo MHD,alebo aby sa tlačil v jednoizbáku.. 😉
@jarkamamina Pre mňa je dôležité v živote zdravie a vzdelanie (okrem iných vecí samozrejme), možno len ja mám taký staromódny názor, že to čo máme v hlave, nám nikto nikdy neukradne a zdravie, to je myslím dôležité bez akejkoľvek debaty. Takže v tomto máš pravdu, že aj učitelia si zaslúžia, písala som to aj pár príspevkov nazad. Ja som mala vždy len a len tých najlepších učiteľov, či už boli čerství absloventi alebo tie staršie ročníky, každý z nich mi dal niečo do života a dá sa povedať že aj trochu vychoval. Zaslúžia si mať sa lepšie, sú to vysokoškolsky vzdelaní ľudia, nevravím tým, že sú niečo viac ako tí bez vš (aby zas na mňa istá osoba nevyletela 😀), pretože človek sa neposudzuje podľa titulov alebo škôl, ale jednoducho mali by byť už len za svoje vzdelanie a roky nad knihami patrične ohodnotení.
@ani3012 z casti suhlasim ze je dolezite si vediet peniaze zarobit ale absolutne nesuhlasim s tym ze radsej pojdem na dovolenku .. Uf silna kava aj pre mna. Peniaze su dolezite ale tie peniaze co tak krvopotne setrim su prave na vzdelanie.vies ty ci o par rokov nebude spoplatnene "vzdelanie"? Ako maju zarabat slusne ak nebudu mat skolu? Na stravu na ubytovanie nepotrebuju? Toto sa mi snad sniva!
@lauritka fandim kazdej jednej profesii na Slovensku,lebo nikto nie je na tom ruzovo...ale nepovazujem strajk vo forme vypovedi za najmudrejsi cin roka.....uz len mozeme cakat to iste od sestriciek...a ich je o par tisic kuskov viac ako lekarov....kam to vsetko smeruje...podla mna to smeruje k jednej velkej a nebezpecnej retazovej reakcii typu...ked ty si mozes dovolit taky strajk tak aj ja.
V každej vyspelej krajine patria lekári k elite spoločnosti. Medicína je jedno z najťažších štúdií. Súkromní lekári sa nemajú zle, podľa počtu pacientov zarábajú niekoľko 1 000 € mesačne. Preto sa mi nezdá v poriadku, aby lekár v nemocnici zarobil len niekoľko stoviek.
@vejinka noo...muž je zdravotník, švagriná lekárka...mama zas učiteľka ...to len aby sa nezdalo, že som zaujatá 🙂
Súhlasím, že zmenu treba. Ale zmena pre mňa nie je vykrikovanie, že chcem vyšší plat. Súhlasím s premenou nemocníc na as...a nepáči sa mi prístup lekárov.
Toto je ťažká debata - lebo odpovede na ňu sú vlastne aj našimi politickými presvedčeniami...ak niekto vyznáva princípe ľavice - bude súhlasiť...ak pravice - nebude súhlasiť..čo je asi podobné, ako by sme bavili kresťan s ateistom.
Zmenu v správaní lekárov voči pacientom zvýšenie ich platov neprinesie a každý, kto si to myslí, je pekne naivný. To, či sa niekto vie správať - nezávisí od toho, aký ma plat..je to ľudskosť sama o sebe.Keď im zvýšia plat - budú chcieť ešte viac. Vždy to tak je.
Zmenu nemocníc a ich vybavenie - to tiež nevyrieši výška ich platov.
Kopec prachov sa stráca práve v nemocniach....štátne platy sú vždy ohraničené ekonomikou a vždy je tam strop..kto nechce strop - nech ide do súkromného..ale tu sa už mnoho lekárov bojí - lebo tu už začína skutočná zodpovednosť...
To už nevravím o odvodoch ľudí a že to na nič nestačí...
Slováci si myslia, že zdravotná starostlivosť je zadara - ale nie, len doteraz za nič neplatili - čo bol klam...
Ale to je už na inú debatu....🙂
@cmulinko ale prave nejaky impulz bol uz potrebny, zijes vonku, vies aka je tam zivotna uroven,
tu su platy stale biedne a ceny neskutocne vysoke, tento nepomer sa len prehlbuje.
lekari zacali, ano nech pokracuju aj ini, lebo kde sa stratili tie milirady z eu, pri 5 milinovom state.
treba bojovat ze lepsie podmienky, nech ludia ziju a nie zivoria.
baby...ja ked pojdem do nocnej, pojdem autom...a nie preto, ze som zarobila nejake eurase ...ale ze mam spoje, ze mam 4 hodiny nic neiduce domov! 😖 ......tiez by sa usetrilo kopec peniazov, ale radsej byt skor doma...ako prestupovat na zastavke a cakat dialkovy spoj v zime, co nejde...alebo ide 2hodiny....po pracovnej dobe....alebo medzi 11stou a 15stou nic ☹

@gubcikova na margo setrenia, to niekto vie pri tych cenach usetrit ?? 😅 este aj na posratu dovolenku si musia ludia poziciavat 🙂
obdivujem kazdeho, kto to dokaze.