icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pandula
1. mar 2010

to su ony. no ved su o polovicu lacnejsie nez pamers asi skusime

betyna8
1. mar 2010

zval dik 😉
mein,aj matusko sa uz zacina prevracat na bok,vsak nas doktorka pochvalila,že sme velkostou aj reakciami ako o mesiac starší 🙂
čo sa týka lidlových plienok, mne sa malý z nich vyhádzal a ma z nich zaparenu ritku.Aj kamaratkyna mala tak dopadla,ale mozno niekomu sadnu.Ja som to tu uz pisala,mne smrdia aj dost plastom 😒 Inak by boli fajn,su take vyssie a dobre sedia.

barbarka
1. mar 2010

ahojte. nas davidko sa dnes z bruska az na chrbatik pretocil 😵 , ci to bolo naschval alebo nahoda neviem - na chrbatiku sa potom rozplakal 😒 tento vykon ho tak unavil ze 3hod spal

saska73
1. mar 2010

betyna - 3 balíky tých plienok mám - dúfam, že nebudú malému vadiť 😒

zvalka - aj môj 3 až 5 minút papá ale večer dlhšie, sa tam túli a hrá sa 🙂

pietra
1. mar 2010

ja som Toujours skusala este pri kike a teda podla mna kvalitou nic moc, take umelohmotne mi pripadali 😒

kim_rossi_stuard
1. mar 2010

noemi,mein - no ja som nemyslela prikrm, ved to az od 6.mes, ale neake tie kasicky 😉
neviem ci prave sladke, ako ste spominali, ale vsade vidim, ze take tie kase co zamiesas do flasky su od ukonceneho 4. mesiaca! A my mame dnes 3.mesiace 🙂
pravdaze, nechcem malej v 4 mesiacoch davat rezne, hranolky ani ine "dobroty" 😀 😀 😀

mamicky, my sme dnes s mm, zazili taky pocit stastia- prebalovala som nas pokladik a posuchala som jej nos o brusko, malym detom sa to paci...a doteraz na to nereagovala a teraz sa zacala nahlas rehotat 🙂
taky sme boli dojati, ze nieco co sme stvorili z nasej lasky, takto krasne uz reaguje na svet 😀

ja som neskusala plienky z lidla, ale niektora z vas tu minule spominala tesco plienky, ze boli ako sacok z obchodu a tak ich vsetky vyhodila! inak baby, ja mam obcas pocit, ze sem na konik chodia "len solventne mamicky" 😉

este som necitala, ze by neaka kupovala len lidl plienky, a pouzite veci, davame ich ockovat, starame sa o ne, rozvyjame ich vyvoj, chystame sa na plavania, kupujeme naucne hracky 😀 😅 no super mamicky sme sa tu asi zisli 😵

spominala som to raz susede, a ona mi vravi, ze ona cely cas pouziva tesco plienky, kupuje len pouzite veci alebo pouziva tie po predoslich 2 detoch, pampersky mal jej syn len raz, ked ich dostali do daru 😒
a vtedy mi je to tak luto, ze ani nic nevravim ☹
kazdy je strojcom vlastneho stastia, a ja v takychto situaciach neviem ako reagovat, aby sa dotycny necitil viac blbo ako ja 😒

saska - jaaaaj ten tvoj smejuci sa Mario, je ako dieta z reklamy!!! smeje sa celym telickom

zvalka - a co dokaze ta babika? len hrka?

kim_rossi_stuard
1. mar 2010

aha nasla som tu v reklamach na boku, tento bezkontaktny teplomer 😉
mali ho v porodnici, pacil sa mi ten system - rychly a bezkontaktny 😀

http://www.focusing.sk/product.php?id_product=10

pietra
1. mar 2010

kim, aj na zeleninovych prikrmoch mas napisane, ze su od ukonceneho 4.mesiaca. Kasa je tiez prikrm 😉 A naozaj je lepsie zacat zeleninou, lebo potom sa ti moze stat, ze ti zeleninu bude odmietat

millada
1. mar 2010

kim-rossi, nechapem, čo si tym myslela, ze sme tu len solventne mamičky a ze kupujeme len pampers a nove veci. Ja napr. by som nikdy nevyhodila balik plienok, lebo by sa mi zdali nekvalitne. Podla mna je to strasne plytovanie. Ja dam, ake mam, kupim ake su v akcii a snazim sa čo najlacnejšie. Aj Tesco, aj z Lidla aj hociake. Kopec veci som nakupila na mimibazari a boli uz nosene, ale len maličko a vyzeraju ako nove.
A tiez som nejako nepochopila, to tvoje hodnotenie susedy, ktora dava len Tesco plienky a nosene veci, ze kazdy si je strojcom svojho stastia. To akoze, kto nema dost penazi, tak si je sam na vine alebo ako??? Sorry, mozno som ta len zle pochopila 😅

zvalka
1. mar 2010

kim, no je makkucka ta babika a hrka, nerobi nic 🙂 ale je chutna, odfotim zajtra mozno tamarku s nou a pridam foto 😉

pietra
1. mar 2010

ja to tiez nejako nechapem 😕 s tesco plienkami ja spokojna sice vobec nie som a preto ich nekupujem, ale kamoska ich kupovala a vravela, ze az tak lacne nie su. Na nosenych veciach nevidim ozaj nic zle, ved takto male dieta nema sancu tu vec znicit. Takze Marco aj Kika maju aj nosene veci, prevazne po detoch mojej sesternice, ale obcas nieco kupim aj na mmb. A plienky by som tiez len tak nevyhodila, keby nesadli nam, tak ich niekomu darujem

aela
1. mar 2010

kim, my zijeme teraz doma len z mojej materskej a z toho prispevku pri narodeni dietata a co sa budem stazovat, je, ako je, teraz asi pojdem coskoro do prace, nastastie mam dobre kamosky a rodinu, ktori podarovali kociky aj oblecenie aj nove aj obnosene a bracho mi k sviatku ako darcek nosi plienky, nemyslim si, ze co je z lidla, je najlacnejsie a ani ze znackove je najkvalitnejsie, snazime sa, ako sa da

tami_tami
1. mar 2010

ja som studentka - teda uz ani nie som a som uplne zavisla na rodicoch... z toho co mi prisiel prispevok pri narodeni dietata - tych 151 eur ci kolko to bolo fungujem uz mesiac - nutrilon a plienky - babylove z dm- ka osobne ich kupujem prave preto ze su lacne a preto som nesmierne stastna ze malemu vyhovuju lebo na drahsie by som nemala... v PP mame otvoreny "sekac" veci dovezene z ANglicka - mame odtial plno veci - ja vsetky tehotenske a maly prevazne tiez teraz... su to veci v podstate nove kedze z toho deti rychlo vyrastu - ani by si rozdiel nespoznala... polovicu veci mam po sestrinom 6-rocnom Samkovi od bavlnenych plienok cez perinky, kosielky, deku, fusak... proste vsetko... jasne ze aj nove mame ale naco utracat ked je mozne kupit krasne vecicky ktore ani v znackovom nekupis za doslova ze euro, dve... a taktiez mmb - tiez velmi pomohol...

tami_tami
1. mar 2010

a by ste sa cudovali ake panicky chodia do toho sekaca... a ake veci odtial domov donesu...

millada
1. mar 2010

... a napr. niekomu prave vyhovuju viac Tesco plienky, napriek tomu, ze su lacnejšie a pampersky im nevyhovuju, aj ked finančne by neboli problem. Takze aj ta veta, ze chudačik "susedin chlapček mal pampersky len raz" mi pride trochu divna. Ja napriklad tiez nepovazujem pampers za to najlepšie, ale ked su v akcii kupim.
Ale zasa nesnazim sa na malej setrit na jej ukor. Nutrilon je napr. najdrahšie mlieko, ale ked vidim, ze jej vyhovuje, tak jej ho kupujem, lebo ide o jej zdravie a vyvoj. Ale to, ze ma na sebe teplačky, ktore malo ine babo dvakrat oblečene, sa mi nezda ako zla starostlivosť alebo ukracovanie mojho dietata... 😅

aela
1. mar 2010

millada, ja som trebars nutrilon dala preto, lebo ho davali aj v porodnici na dokrmovanie, tak v tom pokracujem, aj malej vyhovuje, akurat som si zistila, v ktorej lekarni je najlacnejsi, by sa clovek cudoval, ze na jednom baleni to spravi aj dve eura, moja svagrina trebars chlapcom ine veci ako nove znackove nekupi a mne povie, ze to su len modre chlapcenske veci, tak mi nemoze po nich dat, nevadi, dnes som bola v sekaci, kupila som pekne tricenko next uplne nove za par centov 😀

tami_tami
2. mar 2010

dobre ranko prajem tak dievcata musim sa hned z rana pochvalit lebo sa tesim velmi dnes - sme spali celu noc bez zobudenia... 😉 Niky zaspal o deviatej a zobudil sa o 4:15, napapal sa, ani nepistal ked dojedol a vzala som mu flasku, ponatahoval, pousmieval, a ked som ho nazad do perinky balila a zavazovala ruky ani neprotestoval a po chvilke pekne zaspal 😉 asi mi ho vymenili v noci alebo co 😀 😀 😀 😀 sa chudak tak zmordoval vcera ze takto spal alee sa tesim lebo som sa vyspala aj ja 😉

aela
2. mar 2010

ahojte kocky, vidim, ze este buvate, my sme mali dlhu noc, mala zaspala uz asi o pol siedmej vecer a s troma papaniami potiahla az do pol siedmej rano a potom ogrcla mm, ked ju chcel nakrmit 😀

pietra
2. mar 2010

ahojte 🙂
vidim, ze vam vsetkym deticky uz krasne spia v noci. My sa trosku vecer trapime so zaspavanim, vacsinou zaspi az okolo 22-23, tak dufam, ze sa to zmeni, nech mam aj trochu casu sama pre seba. Ale uz potom spi az do rana do 5-6 (teda pre mna je ta hodina este hlboka noc 😀 ), napapa sa a este trochu pospime a vstavame okolo 7.30.

babonr
2. mar 2010

Ahojte!Tak ja som ta ktora tu pisala o tych Tesco plienkach.Ale s Tesco Newborn som bola velmi spokojna.My pouzivame teraz babylove.A co sa tyka Huggies,pocula som,ze lepsie su premium,ze classic presakuju.Neviem co je na tom pravdy 😕 Ja som vcera fusak vybrala.Lebo v nedelu som ho obliekla do fusaku,mal po jednu vrstvu menej a spotil sa.Tak teraz mame decku na spodku,deckou je prikryty a este davam ten pokryt (alebo ako to nazvat)kocara.Obliekam mu body dlhy rukav,poldupacky,teplaky + mikina s kapuckou a tenka ciapocka a tenke rukavicky.Alebo namiesto teplakovej supravy dam taky prechodny overal.Ja viem ze sa to zda byt malo,ale vcera ked sme ho dali do fusaka reval ako tur.tak sme sa pekne museli vratit domov,prezliect ho,bo sa spotil,dat mu tam decky a to uz bol spokojny.Keby mu chcem nechat fusak asi by som ho tam musela davat len v bodynkach a poldupkach 😀 Jaj a vcera sa Matuskovi velmi pacilo uvitanie.Az tak,ze cely cas bol tichucko a ked sme odchadzali zacal kricaaaat!!!!!!

j777
2. mar 2010

ahojte 🙂

pandula, mi teraz akurat pouzivame tie lidl plienky a verte ci neverte, podla mna je v nich menej "mokro" ako v pampers a ani sa mi nezdau az take umele..hlavne je, ze malej nevadia...ja mam z pampers taky pocit ako pri vlozka olways...sama umelina...ale vec nazoru..a pouzivam co je v akcii, co pride do rany, co dostaneme, samozrejme, ak by malej dake nerobili dobret,tak nebudem davat 😉
..k tej solventnosti..no, neviem ako vy, ale ja sa neradim hadam ani k slovenskemu priemeru 😀 sice sme z BA, ale to neznamena, ze tu kazdy clovek ma naj plat zo vsetkych regionov..skreslene statistiky..s uverom na krku, mozno tak do 100 rokov a ked konecne dosplacate uver tak vam ten byt padne aj na hlavu lebo sam bude mat 100 rokov.. 😀 ale hlavne, ze sme zdravi a dost nam pomahaju rodicia... 😉
..my ideme na to ockovanie dnes 😒
baby, to po tbc ockovani mame take tvrdsie, to je ok?sa mi nezda ze to take mala..

babonr
2. mar 2010

A ked som tie plienky vyhodila,to neznamena,ze som fajnovka.Maly ma tiez kopu veci zo sekacu,aj nosene po niekom inom.Ale porste tie plienky som sa mu bala davat.Mozno som na atketo veci fajnovka.Ja sa mu napriklad bojim dat aj plienky ktore su niecim napustene-aloe,kamilky a pod....Takze ja som tie plienky nevyhodila preto,ze boli tesco,ale preto,ze sa mi nepozdavali.A tak som vyradila aj Pampersky2ky.A mne to bolo luto vyhodit ich,ale aj mm povedal,ze ked och nevyhodim ja,vyhodi ich on....Maly bol za chvilu v nich precikany.Mne nejde o znacku ale o kvalitu.Napriklad tie baby love su celkom fajn.

betyna8
2. mar 2010

ja tak isto kupujem veci cez mmb alebo aj v sekáčí a kopec sme podedili po synovcovi.......na znacku si nepotrpím ani ja a ani malý nemusi mat len to najkvalitnejsie.Lidlove plienky by som kupovala kludne,keby sa mi z nich nebol vyhádzal.A babylove su fajn
ale sme sa tu riadne rozohnili 😀

hermiinka
2. mar 2010

ahojte
tak mne je dnes priserne, strasne ma boli hlava fuj 🙄 a je to z toho ze marko uz 4 dni vstava rano o stvrtej e nechce dalej spinkat, uz sa chce nosit a rozpravat. neviem co sa to s nim stalo, ved mi vzdy pekne spinkal ☹
a co sa tyka oblecenia, ja sice zo sekaca veci nemam, nieze by tu ziadny nebol, ale nemaju v nich pekne veci, co je skoda, ale mne dava veci pre maleho svagrina co je obrovska pomoc, pretoze tie detske veci su take drahe no a este kupujeme v zahranici kde tiez usetrime, kedze teraz nam treba kazdy centik ked zaciname stavat domcek 🙂

babonr
2. mar 2010

A este jeden postreh,ked uz si tu sama pisem 😀 Mne tiez dr.vravela este na zaciatku,ze od 4teho mesiaca zacneme davat stavicky,tak som zvedava.Ideme deviateho na pradnu,tak sa musim opytat.A tiez som pocula ze sa ma najprv davat zelenina,bo ze na ovocie sa lahsie zvyka....Jaj to zas bude veda 😀 😅

zuzankaro
2. mar 2010

caute caute
tak ja plienky neriesim, vyskusala som vela znaciek, maly je OK s kazdymi, nechapem ako mozu plienky presakovat??? to ze asi clovek zle zapne plienku a vytecie moc popri nozke alebo hore k pupiku? no neviem teda

babonr ja by som si tie plienky kludne zobrala byvat blizsie, len aby boli 😀

myslim si ze este 1 dieta sa da zvladnut ale 2 uz je dost financne narocne, aspon pre nas
ide tu o priority, niekto kupuje drahsie veci pre dieta a iny na tom usetri lebo si kupi lacnejsie co neznamena nizsiu kvalitu a peniazky pouzije na ine, napr. na dovolenku

hermiinka
2. mar 2010

zuzankaro tak to ani ja nechapem ako mozu presakovat, mne sa to este nestalo 😉
nam zatial dr. este nehovoril nic ani o prikrmoch ani stavickach, 9 ideme na poradnu tak sa mozno aj my nieco dozvieme

babonr
2. mar 2010

Presakovat som myslela,ze mal celu ritku mokru.Nie ze mal mokre oblecenie. 🙂

betyna8
2. mar 2010

nam ešte plienka nepresiakla,ale ako píšete,pretiekla bokom,alebo sa prekakal až na chrbátik,keď sa mu plienka zošuchla nižšie

saska73
2. mar 2010

baby love - boli parádne aj tie úplne najmenšie pre novorodencov. Neriešim plienky - kde je aká akcia - aj sme dostali aj kúpili. Akurát som dostala nenormálne silno parfemované vlhčené obrúsky - smrad jak v tureckom bordely - tak s tými utieram parapetnú dosku 😀