icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

lubkaeck
21. jan 2010

a ze 6 hodin spanku- cha 😕 to ja oslavujem po troch hodinach 😝

saska u nas nadranom kazdych 15 minut je poziadavka na prsnik, mam z toho slusne nervy 😠

saska73
21. jan 2010

aela - aj u nás včera ľad a dnes na to nasnežilo. Včera som videla 2 maminy s kočármi a vo vysokých tenkých podpätkoch, jedna sa zosypala a kočár jej kúsok utiekol, taká staršia pani jej ho chytila - si predstav keby jej utiekol na cestu alebo sa prevrátil. Ja pekne po ľade chodím v turistických topánkach 😅

babonr
21. jan 2010

Ahojte!Takze u nas celu noc snezilo 😒 Malinky spal v noci celkom obstojne.2x po 4hodiny,ale nad ranom mi vacsinou nechce uz zaspat a je mrzuty.Neviem rpeco.Asi ho tlacilo brusko....Potom len tak driemkal do siedmej a do pol osmej kakal 🙂 Skusila som mu dat 160tku a mlady pan ju stiahol bez porblemov.Tak som zvedava,kedy si teraz vypyta papat...Mam pocit,ze si vypyta tak ako vzdy....No,uvidime...

saska73
21. jan 2010

babo - pekne ti papá. Ja svojho vážim už len občas, pohybuje sa to okolo 120 ml +- 20 ml

saska73
21. jan 2010

lubka - oni tí naši malí sa asi chcú len tulkať na prsníku, aspoň mám taký pocit
No ideme sa chystať 😝

babonr
21. jan 2010

Saska,moj maly nepapa on doslova hltaaaa!!!!Vcera dostal o piatej 130tku,po napapani bol mrzutyy a za hodin uz reval jak tur.Tak sme hp rychlo okupali a dostal dalsiu 130tku.A az vtedy sa tvaril spokojne.Aj to len na 4hodiny.Len sa bojim aby sa zas neprejedol.

betyna8
21. jan 2010

u nas bola vcera tiez riadna zima,bola som s malým vonku asi hodinku a vyfukalo ma do cervena 😒
saska,inak, toho sa aj ja obavam,že mi nohy šmyknu a kočiar utečie,ale našťastie my tu máme takú dlhu pešiu cestu,kde nechodia autá a tam sa špaciruje kopec maminiek s detmi,tak by hadam ktosi ratoval
babo,aj moj Matúško sa budieva okolo 5 nadránom a aspon hodinu sa puci ako o život,to mu masirujem bruško pupíkom, cvičíme, poprdká a potom je ok.
Včera sme mali rekord,jedol iba 8 krat za den 🙂 🙂 🙂 ale sú dni,ked chce aj častejšie,ale neva,ved je to zaklad čo mu môžem dať a hlavne sa nam stale darí len čisto dojčiť. Večer vycucá tých 120 v poho.
po kupkani tiež natieram olejčekom a na striedačku mliečkom od bubchenu a je to ok,nemá žiadné vyrážky

pietra
21. jan 2010

my sme na kociku mali taky remienok, ktory sa prevliekol cez ruku a sluzil ako poistka, aby kocik neutiekol. Len nam na rucke praskla guma, davali sme to menit a pocas reklamacie sme ten remienok tak dobre schovali, ze nikto nevie kam 😒 Budem musiet nieco vymysliet, lebo sa citit teraz taka nesvoja, stale sa bojim, ez mi kocik zdrhne

aela
21. jan 2010

saska, ja uz som asi staromodna, ale cizmy na vysokom opatku ani nemam, v prvom rade musia byt teple a pohodlne

bety, aj moja mala sa nad ranom tak puci a vystiera rucicky, ale potom este zvycajne pospi, ked neplacka, ked zacne pritom plackat, tak ju boli brusko a vtedy pocvicime s nozickami

aela
21. jan 2010

kocky, potrebujem radu, davala som malej optalmo septonex do ociek, nemala ich ani zapalene, ale teraz sa jej jedno ocko zhorsilo, ma ho cele zatecene cervene, mam s tym bezat k doktorovi, alebo este pockat?

pietra
21. jan 2010

aela, ja by som pre istotu zbehla. Alebo aspon zavolaj a uvidis, co ti povie dr., ci mate prist alebo poradi, co s tym ockom robit

zvalka
21. jan 2010

Pietra,to si ma nepotesila s tou odsavackou.. ☹ neprehrieva sa vam vysavac? Tak zozeniem stary vysavac,lebo novy nam to pokazi ☹
ja mam tiez 4 velke nafuk.kolesa,milujem kocikovanie preto za kazdeho pocasia. A chodim tiez v turistic. Topankach.a veru aj v tych som sa 2krat vyrypala 😅 ale kocik som nepustila 😀 chodim inak takmer vzdy s 1-2 kamoskami naraz kocikovat.vacsinou chodime taka trojica 😀

millada
21. jan 2010

zvalka, aj ja mam rada kočikovanie. Uz večer sa tesim na druhy den, ked vyjdem do ulic 😉

od koho treba ten papier o doziti 28 dni babätka, od detskej? A dokedy treba odniest na socialku? 😕

zvalka
21. jan 2010

Dievcata,jednej z vas zabrala na cervenu ritulku nejaka masticka. Neviete,ako sa vola? Davam sudokrem,ale stale ma trosku take vyrazticky cervene ☹

millada
21. jan 2010

aj ja mam problem s tymi vyraštičkami, taku zlupanu kozičku ma a ani sudokrem nepomohol 😔

aela
21. jan 2010

pietra, asi zavolam tomu doktorovi, dnes s nou von nepojdem, je tu -6 stupnov brrr 😝

pietra
21. jan 2010

zvalka, nam na zadocek pomaha imazol

vysavac sa nam neprehrieva, ale mam pocit z roznych diskusii, ze nemaju problem vysavace, ktorym silu tahu urcujes manualne. Tie, ktore to maju riadene elektronicky a nastavuju si to automaticky, sa vraj zvyknu prehriat (asi, lebo prestanu ist). My sme uz ten nas chceli vymenit, ale nakoniec sme ho nechali, dalsi kupime, az ked drobci budu vediet smrkat

pietra
21. jan 2010

ja si teraz neviem kocikovanie nejako vychutnat, uz sa tesim na jar

zvalka
21. jan 2010

Pietra a to sa da kupit aj volne?
Nas vysavac je novy saci vykon nastavujeme.ma byt na minimum??

pietra
21. jan 2010

zvalka, ano, imazol je volne predajny. ale pouzivat sa ma pri detoch, len ked je uz zadocek zapareny, nie ako prevencia
my mame na minimum, pripadne ho minimalne posunieme (oznacene je to 17 ciarkami a posuvame max. na 3), ale pri Marcovi to mam vzdy len na 1

zvalka
21. jan 2010

Diky pietra za rady 😉 ja uz kocikujem a tak je smyklavo,ze som zvedava,kolkokrat sa vyrypem

hermiinka
21. jan 2010

ahojte.baby vy co dokrmujete tak vsetky nutrilonom?
ja davam bebu a maly je spokojny uz v nemocke si na nu zvykol. bohuzial uz vobec nekojim.bolo to pre nas trapenie.maly sa vobec nechcel prisat len olizoval bradavky a reval pri tom ako keby ho to kojenie bolelo, ale z flase hned zacal tahat. tak sme to vzdali. vydrzali sme kojit len dva tyzdne ☹ .
a este sa chcem spytat ze ked dokrmujete ci presne dodrziavate cas ako je napisany na krabici, lebo moj marko je taky hladny, ze ten casovy interval sa u neho dodrzat neda. tak mu davam ked je hladny. myslite ze to nevadi?

rush
21. jan 2010

zvalka superwomen...kocikovanie a konikovanie naraz 😎

my dnes asi koncikovat asi nepojdeme...boli sme za sebou tri dni...kym su taketo zadrbkane cesty je to des...ved z maleho vytrasiem vsetko co kedy pojedol 😝 ale je vonku kraaaaaaaaaasne romanticky ako ten sniezik poletuje...no uvidime ci ma to nakoniec nevytiahne aspon na chvilinku 😕

pietra
21. jan 2010

hermiinka, UM je tazsie stravitelne ako materske, preto by sa nemalo davat skor ako po 3 hodinach. Co sa nie vzdy da dodrzat, ale aspon tie 2 hodiny by mali byt. Ak ti nevydrzi, skus mu zvysit davku. To mnozstvo je orientacne, niektore deti vypiju viac ine menej

rush
21. jan 2010

herminka...ja ked som dokrmovala tiez som davala bebu...vraj ma najblizsie k materskemu mlieku...nam tak poradila lekarka... 🤐 ale ci je to pravda to neviem 😨

hermiinka
21. jan 2010

pietra cez den papa kazde dve hodiny a v noci vydzi aj dlhsie, zatial mu nebyva zle klop klop 😉

kim_rossi_stuard
21. jan 2010

ahojte 😉
my este neodsavame, neni vdaka Bohu co 🙂 ale ako citam tak ta vysavacova je asi naj naj naj ked ju vsetky pouzivate 😉
my kocikujeme denne s malymi vynimkami, ked ideme autom 😎 ale byvame v najteplejsom meste SR tak nas problemy s dennymi mrazmi obchadzaju 😉

aela- ja tiez davam ten OS do oka, ale svojho 😔 mam to neake citlive a svrbi, ale nie a nie sa dostat k ocnej, lebo kym sa mi dostaneme z domu zvycajne je poobedie a dr. je tam asi do obeda 😒 skus dr. nech poradi, ved ocko neni sranda ☹ a s tymi topankami zdielam tvoj nazor- pohodlnost nadovsetko 😎

zvalka- jedna mamicka tu pisala iny krem, ale ona ho mala ale od koznej, tak neviem ci je bez predpisu dostupny, ale mozem ziskat info 😉 keby ten imazol nezaberal 😎

zvalka
21. jan 2010

Rush jasne 😉 stiham vsetko.ja chodim kocikovat kazdy den tie 2-3hodky 🙂 super je to pre nas obe 🙂

pietra
21. jan 2010

rush, ja mam pocit, ze kazdy lekar propaguje nejake UM tym istym sposobom, mne pri dcere tvrdili, ze najblizsie k materskemu ma nutrilon HA 😀

pietra
21. jan 2010

hermiinka, tak potom neries, ked su tam aspon tie dve hodiny, tak mu daj, ked si pyta