Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Jeeeeej Kika, kráásne fotky máte 😉 kto vás fotil, teda tá pani? A kde ste sa to fotili? Aj my premýšľame, že by sme si nechali urobiť fotky, ale až keď bude tak teplejšie, bo ja by som chcela aj niekde vonku sa pofotiť 🙂
mein - naozaj odporucam - tiez som tomu velmi neverila ale nebyt piva tak sme na 300 korunovom nutrilone a po tom ja teda netuzim 😅 a v nicom viac sladu na tvornu mlieka nenajdes ako v pive!!!! 😉
Ahoj.vsimam ,ze uz je nova tema.
dufam,ze bude aj tato uspesna.
tak my uz trosku lepsie kojime len stale reveme ako diabol
trpezliva krasne foto, mi ideme na buduci tyzden ku katke husenicovej 😀 😀 sa tesiiim uz teraz...ma plno ale taketo malicke babatka berie prednostne 🙂
vlastulka, aela no mame to tazke..teda vlasti ty uz nie 😉 je to namahave byt sama a nao mam pomoc, ale predstav si pubertiacku, ze jaka ochota, ale zase pomoze ked ju poprosim 😀 😀 😀 skor ma lae syn vztah k malej ako mlada 😀 😀
my mame za sebou divnu noc, Simca sice zaspala o desiatej , ale nedalo sa pri nej spat, jak sa furt pucila a vzdychala a rukami si po hlave behala 😠 😀 😀 mi jej bolo luto...aj teraz sme bojovali, aby sme mohli ist von...sice na zaciatku s placom, ale konecne spi kludne uz druhu hodku 🙂
musim zase dokrmovat nutrilonom comfort 😒 lebo ten obycajny jej asi nerobi dobre ☹ a musim si ho dat predpisat, lebo tak mi preplati poistovna 50% z ceny 😉 to mi teraz v lekarni povedala 🙂
Iwi, aj ja som nechala kúpiť ten Nutrilon Comfort, tak uvidíme, či bude lepší... a tiež ho ďalej budeme dávať predpisovať, je to o polovicu lacnejšie naozaj 🙂 zatiaľ netrebalo, lebo sme ho vypili málinko, ale malá začína byť väčšia hladoška a jedna plechovka nám vydrží týždeň a pol... fuh... 😕
baby, neviete čo na ten prsnik, boli to aj na dotyk. Moze to byt zapal alebo len taky zdureny??? 😕
dobreee rano mamicky a deticky 🙂
my sme nespali celu noc 😒 rano o 5,30 sme zaspinkali a mamicka teraz patra po pricine! Asi to bude jedlom, lebo som malej davala len Nutrilon, a potom sme kupili Bebu HA a ta je sytejsia ale vcera som jej dala len ten Nutrilon a ona okrem takych 10min. intervalov nespala a nespala! tak sme skusali kolisanie v kresle, rozpravku aj tmu, ale nepomahalo na dlho! Dnes vecer dam teda Bebu a uvidime 😎
trpezliva- uz vcera som pozerala tie fotky, no krasne su! a to vam fotografka povedala ze ako sa mate obliect ci to bol tvoj vyber? rozmyslam ze aj my skocime, len este musim vymysliet temu na fotenie🙂
milladi skus horucu sprchu a potom odsat 😉 alebo priloz malu a ona by to mala vytiahnut 😉 a pozor na zimu 😕
beruska nam vydrzi dva a pol ale vela toho vylejem 😒 lebo Simca vyzera byt hladnaaa a vypije 40 😠 😀 a potom sa to uz sekne a to uz jej nedam...inak pomohol nam 🙂
kim rossi mne tak spi dnes cez den 😠
Ahojte.kika,super fotky.aj my sme uz malu dali nafotit,este musim vybrat zabery,a pridam sem potom.krasna je tami na niektorych 😵
cena u nas: 15ks 25eur,kazda dalsia 1,5e. Tato ma fotila aj s bruskom 🙂
a manduca je super.tami v nej cusi a obzera svet 🙂 prip.mi hladi do oci 😀
Ahojky,
no super, nová téma 😀 sa teším ako blcha 😀 My sme spali celkom OK, na počudovanie 🙂 čo ma hnevá je, že ja pracne odsávam mliečko a malá šibalka ho nevypije celé, lebo sa pri ňom tak unaví, že zaspí a fľašu vypľuje 🙂 a keďže mliečko je prihrievané, môže ísť veselo do výlevky .... keby ten drobec vedel, koľko síl ma to stojí vôbec jej odsť mliečko na jednu dávku, tak by mamu viac poslúchala 🙂
Ja som aj pila a pijem pivo, čajíky pre dojčiace mamy a skúšam kadečo iné a mliečka stále málo, v jednom prsku (tom slabšom mám stále tak max. 20ml na jedno odsatie), ešte že mám to druhé lepšie, inak by sme materským mliečkom asi už vôbec nekŕmili 😒
Teraz Lola drichmoší, tak ja idem na nete kuknúť nejaké to kresielko pre toho nášho bubáka 🙂
bubulky, neviete či možem pri kojeni papat hribovu polievku? 😲
mata - pri kojeni sa ma jest vsetko co pocas tehu akurat arasidy nie ale to len vtedy ked niekto z blizkej rodiny mal astmu eczmu a podobne alergie. takze ja nemozem kedze priatelova sestra mala vseko 😠
dik pandul, tak mozem asi všetko, my nie sme nikto alergici 🙂 A ako maličký? Je už lepši?
baby ja davama malemu len prsko na striedacku a zda sa ze ma dost. Doktorka hovorila na poradni ze pribera jedna radost, dokonca az privela 🙂 ale to ked je niekedy pahltny co s nim, potom to vygrcne....
Cajik ani vodu nedavam, nekazali, tak neviem ked hovorite ze to je dobre, ci by som mala.... A aky cajik davate?
Este som chcela k Miladke...tiez sa mi zda ked davam vzdy z jedneho, ze to druhe prsko je uz pred dalsim kojenim totalne nafukle a bolestive, ci by som to druhe nemala vzdy odsat....
kika - nadherne fotky. male su krasne. no najkrajsie su tie ciernobiele a tie ked tatinko ju drzi na ruke. no rozpravka... jaaj
my snad nejaky fotoshoot spiskame na svk v juni aj ked buco muco uz bude mat 6.mesiacov ale slubila mi kamoska fotografka ze nas nafoti kedze aj do jej portofolia sa to zide. no teskame uz teraz.
jaaj dnes prvy den sama. smutno je ... maly je dobrucky. papka pozera robi zvuky a potom zaspi zobudi a znova to iste. sem tam sa vykaka a prebalime. aj som sa stihla naranajkovat aj zuby a tvar umyt prezliect, dala prat vyvesala a zvesala pradlo no proste nam to dnes ide .. kiezby kazdy den
tu nasnezilo v noci a vsade je riadna cvachtanica tak ja dnes von zase nejdem. ved sa nikam nedostanem tu vobec neodhrnaju chodniky 😒
Tak my sme už doma, ale musíme nadalej baliť naširoko 😒 A to som dúfala, že už nebudeme musieť, pri Viki stačilo iba mesiac..
Zajtra zasa ideme na odber krvičky na kotrolu s tou žltačkou čo sme mali.. Tak iba cestujeme každý den niekam 😉
Kika krásnučké fotečky, tiež sa mi najviac páči tá ako leží na ruke, tá je nádherná 😉
Mein to aká je, že antikoncepčná injekcia? To počujem prvý krát 😕 To je nakoľko či ako? 😕
Ja okrem čaju na kojenie nepijem nič iné, pivo by som do seba ja nedostala, mne to straaaašne smrdí 😝
Sofi stále odfukuje na posteli, a to sme už cez hodinu doma, samozrejme auto a kočík sú najlepší uspávatelia 😀
iwa, no presne s tou pubertiackou, ked jej nepoviem, malu si ani nevsimne a ked jej poviem, tak s otrcenou hubou, minule som chcela, aby len chvilku pri nej bola, aby mi nevykypela polievka, tak si nad nou umyvala zuby, cela bola zaprskana od pasty aj perinka aj lehatko, no ochota nadovsetko 😀
vlastulka, ty by si mohla vediet.... nebola si nahodou v TT v nemocnici na nefrologii? nevies kde to je a ci sa treba objednat? kazali nam ist k Dr Nemcekovej
Baby, ktoré používate vajíčko, keď dávate do neho fusak, vyberiete tú novorodeneckú podložku, alebo ju tam nechávate?
ahojte
my sme boli na sono klbikou a mame ich v poriadku peknučke
mein - ty už maš po 6 nedeli??? kedy si rodila??? však si mala termin okolo mna
ja sa musim objednať o 2 tt aj na krv
a že pichnuť antikoncepciu čo ešte by si tak skoro nechcela druhe čo????????
zuzuxx - gratulujeme no to si dal ježiško riadne nadčas 😀
zuzitka - tak to my vrav niečo ja ešte posledne upravy robim vo vyťahu
ešte že existuju šiltačky rychlo hodim na hlavu a bežim
manžel robi v noci aby som nemusela maleho nosiť do školky tak rychlo odbehnem malu zaniesť
ale da sa už mame ten svoj stereotyp a mam zatiaľ zlate deti tak je ok
ale povaha dieťatka sa meni tak to nesmiem zarieknuť
eliotis - vo vajci nenosim aj ked ideme autom
doktorka zakazala
a inak ked ho mam vo vajičku tu podložku pre malinke veriberam a my sme v overali a prikrity dekou
ja ked fotim maleho vždy my skoči do zaberu mala 😀
aj ked ho natačam
viete mi odporucit nejake stahovacie nohavicky alebo ten pas, s ktorym ste boli spokojne?
Uz je najvyssi cas nieco si zaobstarat.... daakujem 😉
vy ste sa mi takto odstahovali? 😕 😀
idem pocittkat co mate nove 😉
ahojte, dakujeeem, tato pani k nam prisla hned ako sa dalo, malicka mala tusim 10dni, lebo ze vraj vtedy sa daju najlepsie fotit tieto novorodeniatka/lebo stale spinaju/. No nasa nespala, ale aj tak sa vydarili niektore fotky, lebo potom aj predtym uz plakala. Ja som chcela taku fotografku, ktora pride domov, lebo s takym malym mimim sa mi nechcelo do atelieru. No a oblecko sme si mohli vybrat sami, ale som na to nemyslela, mohli sme si kupit rovnake s muzom/cierne/, on sa povodne ani fotit nechcel, nakoniec aj zapozoval nahy/teda hore bez 😀 /.
Noemi, preco nenosis vo vajicku? Nasa Johanka ked ide von, tak vzdy vo vajicku. Lebo nemam vytah, a inac by som ju nezniesla dole do kocika. Takze ideme tak, ze J. vo vajicku v jednej ruke, Lili na rukach v druhej. Potom tu sedacku len nakliknem na kocik a ideme. Aj teraz sme tak boli, este mi stale spinka v tom vajicku. 😅
Zuzu, stahovacie nohavicky som nekupovala, aj tak by mi tlacili na rez po cisarskom. AJ teraz mam problem, ze niektore bedrove spodky mi tam tlacia. Buduci tyzden idem aj ja na kontrolu po sestonedeli. Takze meinkonka, vy si uz naplno uzivate manzelsky zivot 😀 😝 .
mein aka je ta injekcia? 😕 to som este nepocula...musim sa zajtra popytat, idem tiez na kontrolu ale az vecer o 19,30, tak som zvedava ako mlada zvladne Simcu 😒 😀
aela tak to mas asi tak ako ja s mojou, Matej mi ju skor postrazi a aj kupat mi ju pomaha, mladu moc nezaujima, pokial jej nenakazem, nech ju strazi, ale aj to tak- minule simone zabehlo a ivana na nu pozera a ja z kupelky beh, ze co sa deje a ona, ze ahaaa, som nevedela , ze ju mam zdvihnut 😠 🙂 zabila by som ju 😀
zuzuxx, aj ja prave hladam nejake nohavicky na stahovanie, tak ti tu dam nejake linky, co som nasla
http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=4.13...
http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=4.13...
http://www.lingerie.sk/web/catalog/ila-stahovac...
http://www.saxana.sk/nohavicky-68/tvarujuce-79/...
trpezliva - mne to pride zle na chrbat aj ked je tam ta vložka stale to neni ono
a potom aj decka že prve 2 mesiace radšej nedavať tam
a my spime aj tak na boku vea grckame
u nas tiež iba dava gyndoš injekciu ako antikoncepciu po pôrode neviem nazov
iwka - no pekne ivanka ma ine starosti asi už sniva iba o chlapoch 😀
dominička my maleho straži ale tiež sledujem lebo mu niekedy naročky dudlik vybera a on sa potom jeduje a božkava ho na hlavičku ale tak silno a chcela by ho na rukach nosiť tak ju sledujem
ja občas dam nohavičky sťahovacie ale cely den v tom nevydržim
ešte par cm my chyba a už zapnem stare gate
lubka - ako sa mate???
my dnes mame mesiac 😀 😀

cauky maminy
tak ja mam za sebou prehliadku u gyndu a vsetko je fajn. uz aj sexikovat mozeme 🤐 . a hned som si dala pichnut aj antikoncepcnu injekciu, vraj najspolahlivejsia a neskodi pri kojeni 😉
cajiky = prave mi sestricka u gyndu hovorila, ze by som mala davat aj cajik aj prevarenu vodu, lebo vsetko mlieko aj MM aj UM je sladke a deti by potrebovali aj normalne tekutiny 😕
trpezliva nadherne fotky, aj ja chcem take. co vas to stalo a kolko fotiek?
herminka aj mne sa zda, ze odkedy dokrmujem z flase, tak sa mi maly horsie prisava rsp. ked na prvy krat nechyti prso, tak zacne revat jak divy. som z toho nervozna, lebo ja chcem kojit ☹
kojenie - konence ma to uz neboli rsp. ked uchyti tak to troska zaboli ale potom je to uz malina 😵
tami tak idem aj ja na to pivo, potrebujem mliekoooooooooooooooooo, je ho malooooooooooooooo