Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
saska,moja mama ani sestra nekojili vobec a mne sa dari,tak to asi nebude dedine.a ja by som chcela aspon do roka,ale uvidime,do kedy bude mliecko
No, moja mamka mňa kojila tuším pol roka a brácha len chvíľočku, bo prišla zo dňa na deň o mliečko... noa ja len slabé dva mesiace aj to s ťažkosťami ☹
ahojte babulky 🙂
vlasti,pekne fotecky 😉
no pandul - ja som mala klobuciky medela velkost L a zaujimave, takmer vsetky v porodke sme mali L-ka. a jej vyhovovali, tak neviem, podla coho sa to dava... 😕 takze vyskusaj to s nimi, aspon na preliecenie bradaviek a potom uvidis, ci to nepojde lepsie 😉 ja dakujem, ze existuju klobuciky, bez nich neviem, ako by sme dopadli.... 😅 mala sa nechcela prichytit vobec, tak som s nimi zacala v porodnici. ale doma asi po 2 t som sa vsade docitala, ze klobuciky su nepriatel kojenia, atd. tak som sa zlakla a zacala skusat bez nich...a za jeden den si zvykla a bolo to oki - klop-klop.
je to ale zaujimave, ze kolke musia prikrmovat 😕 😕 rozmyslam nad tym, ze cim to je, ci tou technikou, alebo cim..ale ked to nejde, tak to nejde. netreba sa trapit, urcite kazda spravila maximum pre to, aby kojila co najdlhsie..hlavne aby babatka neboli hladne a maminky boli spokojne a to je to najdolezitejsie... 😉
ja mam predstavu kojit tak do 1 roka, alebo tych 10 mes. uvidime, ako to pojde dalej...kiezby takto ako doteraz 🙂
dnes som sa zase pekne vyvetrala 🙂 cca 10 km 🙂 doobeda skoro 3 hodky a poobede vyse hodky 🙂 mna to strasne bavi kocikovat takto po snieziku 😵 😵 😵
no a ja ked zacnem tie fotky vyberat, tak to bude pekny pocet, tipujem ze vyse 500 urcite 🙂
Ahojte. Ja sa vas snazim citat,ale nemam net iba cez mm mobil tak pisat nestiham. Este nam aj odchadzaju hardisky tak neviem co su to v tom novom byte za cary.
Pandul skus to vydrzat oprav prisatie maleho ak sa zle prisava, citaj o kojeni, pripadne zavolaj laktacnej-mne to pomohlo. Asi dva tt to nenormalne bolelo-som revala teraz boli len niekedy-ked sa zle pricucne potom mi ich donici a odkedy ma dudel nezuzle tolko prso sa naje a odpoji.
Nam dnes maly tiez riadne sable hadzal som ho 5krat prezliekla a to uz neprezliekam pri kazdom grcnuti ako zo zaciatku. Este ma aj sopliky-ako vam co ste tiez mali presli, ja som dala ten libenar a teraz davam nasivin.
saska, dakujem, skusim este pohladat na nete a zajtra sa poradim s lekarom, som malu predsa len zobrala na hodku von, presla som sa s nou do tej lekarne a doma potom uz bola taka hladna, ze stiahla 100 ml aj z flasky s cumlikom od mam, tak snad to nejako pojde 😉
barbi, aj ja som davala libenar pred odsavanim, po odsavani - ale len 7 dni nasivin a sopliky sa nas drzali mesiac ! 😕 🙄
a teraz preventivne davam denne physiomar 😉
zvalka, moja mama nas nekojila ani jedneho, nie ze by nechcela, ale vobec nemala mlieko, ja som pri prvej dcere kojila 6 tyzdnov a teraz robim vsetko pre to, aby som kojila co najdlhsie, pijem cajiky na podporu laktacie, kupujem si homeopatika, pijem vela tekutin, vineu a neviem co vsetko este, no ale ked nemam dost a mala nepribera, tak co s tym narobim 😠
Ahojte baby
dnes sme boli v poradni, mala ma uz 4800g a 58cm, je zdrava este ani sopliky nema, tak sme radi!
vcera sme ju vzali na vylet do Ikea- nespala, len vsteko pozerala zo svojho ferrari 😀 😀 😀
tak som rada ze je taka "baba co rada nakupuje" 🙂
davate ockovat proti rotavirusom???
aela, jasne, verim ti. ale viete co je zaujimave? podla mna najviac na tvorbu mliecka posobi dobra satie babatka...lebo ja zase az tak moc tekutin nepijem 😅 😅 😒 mala by som viac...
kim - ja rotavirusy nedavam...
ano holky klobuciky objednane. neviem aku velkost tam to maly ze normal... snad sa do toho vtrepem. dnes kojim z jedneho a odsavam druhe. docela dobre maly dnes vela spal... 😉
dakujem holky za podporu x
Dakujeme za pochvalu fotiek 🙂 Zvali tie rámiky som robila v skicári - vložila som okolo fotky obdlžnik a iba farbu som si vybrala 😅 To jak robí Zuzit som sa neodhodlala ešte časovo 😎
Kim my sa ideme budúci týžden očkovať proti rotavírusom, už máme kúpené, ale tá cena 😝
Ja som Viki kojila 16 mesiacov, potom sa mi sama pekne odstavila, ked si začala sama pýtať v noci čajík 🙂 No a teraz toho mliečka akosi nemám, pri nej mi riadne tieklo a teraz nič.. Ale kojíme sa teda o106, len zas teraz za 2 dni takmer nič nepribrala, tak stále neviem či mám dokrmovať alebo nie.. Ale ja chcem iba kojiť a kojiť a kojiť... 🙂
dievcata, a vam chodia tie rodinne pridavky?? mne prisli tie prispevky, chodi materska, a to je vsetko...co tie pridavky? 😕
ahojte kocky,
ja davam ockovat proti rotavirusom
dnes sme boli v poradni - 5700 a 57 cm a maly tam narobil straasny randal🙂 museli sme vytiahnut v cakarni cicik a pekne sa napapat. nastastie je zdravy, akurat sledujeme hrudnicek, lebo tam ma dost velku jamku. zevraj uvidime, ako sa to bude dalej vyvijat. nechtiky uz mame tiez zahojene.
ja zatial kojim v pohode, mliecko mam, prsia ma nebolia a chcela by som minimalne do pol roka.
nemate nejaky trik pri kupani, aby maly roztvoril rucicky? vzdy ma pasticky a nedaju sa mi tie ruciny poumyvat. potom musim cakat, kym zaspi a umyvat vatickou, ale to ho budi.
ahojte sorry že vám sem leziem možno vás to bude zaujímať dosť vela teceptov je na tejto stránke ohladom prikrmovania 😉
http://recepty.rodinka.sk/ úplne dolu vlavo sú recepty ked si kliknete od 6 do 12mesiacov a potom aj od 1roku od polievok po nátierky dosť vela
Dobré ránko maminky a bábätká 🙂 akú ste mali nôcku a čo nového? Dnes nám opäääť snežíííí, aká novinka.... 😎
Ja som mala dnes desnú noc, avšak nie kôli malej, tá bola aj je našťastie ok 🙂 ale mne bolo tak zle, ako už dááávno nie 😕 krútilo mi bruškom, žalúdok ma bolel... musel mm v noci kŕmiť, ja som to nezvládla 😔 mala som ísť dnes na kontrolu gyndovi, ale idem sa vyspať a pôjdem až v piatok... zajtra nás čaká ortopéd s malinkou a vypýtam asik aj papier na to gastro, kôli vracaniu...
Tak pekný dník všetkým želám 😉
Pandula - posli mi mail do IP, poslem ti este daco o dojceni 😉
Ahojte, kolko stojí očkovanie proti rotavírusom ?
zval prosim ta, mas v tej manduce aj novorodenecku vlozku?
inak caute babulky
ja mam zasa o jednu starost viac ☹ zistila som, ze maly ma asi ten tichy reflux 😢 . co nas este caka? to nemozeme byt ani 1 den zdravy?
Ahojte.mein,no je to od narodenia.vnutri sa take zapina okolo noziciek...
ahojte
tak ja sa dnes tešimmmmmmmmmm 😀 😀
až mi kamen zo srdca padol
bola som u gyndoša zase reku ako sme na tom zo šuškou 😀 a nebude sa musieť zašivať
o 2 tt znova na kontrolu pomaly sa to bude hojiť
ahojte,
noemi - no výborne, to poteší takáto správa, ti musel padnúť dobrý šuter zo srdca 😉
mein - to je čo, tichý reflux? 😕
zvalka - mne hned prišli rodinne pridavky okolo 20eur a chodi my to naraz z materskou na učet
cmeliačik - presne ako my cely den ma ručičku pekne otvorenu a ako nahle ideme kupať asi sa boji tak zavre v pestičku aj ked my neplačka tiež ťažko mu hu umyjem
potom vlhčenimi poutieram ked je okupani 😀
a idem kupiť lopatu na sneh a odpratať z pred činžiaka trochu si zašportujem 😀
krasne sneži
saska - tak ja som sa modlila aby som sa už nevracala do nemocnice znova
aj ked mne sa zda stale rovnake to ale gyndoš že už je to lepšie tak hadam ma pravdu
a v happy foto byvaju akcie stale a asi každy polrok na fotky a vtedy su tam lacnejšie o dosť ako teraz vo fotolabe
ahojte mamicky, deticky 🙂 🙂
zasa len kuk. vazne nemam cas a to teraz uz ani nato aby som vsetky tie strany docitala.
Pandy - ja som pouzivala presne tieto klobuciky od medely. Som bola velmy spokojna, mala sa pekne prisala a pekne tahala. Ja som mala 16mm, najmensie...
Iwa - diky za typ,, super tak pockam do 12.02 a potom objednam fotky z fotolabu....
Inak dufam, ze sa mate dobre a deticky pekne rastu.
Noe - Damianko ma uz 5kg? moja mala vcera 4,2kg a 56cm.
ahojte mamicky,
juj, ale vam tisko zavidim, ze iba kojite, my musime dokrmovat. ja som aj pisala annag a ta mi odporucila uplne zrusit klobuciky, ale mne sa mala na lavy prsnik nechce prisat, tak place, ze sa to neda pocuvat. my sa uz asi nevratime plne len ku kojeniu, pekne mi taha len z praveho a to mozem aj bez klobucika, ale ked jej nedam klobucik, tak je dost mozne ze mi potom lavy prsnik nebude chciet s klobucikom. viete ako mi na lavom prsniku place, len ju dam do tej polohy a uz mi krici. som zufala, ja by som tiez chcela len kojit, ale kojim len v noci, inak cely den ju musim dokrmovat, inak place, to by som ju musela mat stale na prsniku, aby bola ticho aspon hodinu. hovori sa, ze cim castejsie sa babo priklada, tym lepsie, ale ja ju nakojim a o minutu place, ved to ked ju zase o minutu prilozim, tak co mi ma vytiahnut? 😢
mima: u nas stoji 60 EUR
noemi: super, ze ti to nemusia sit. budem ti drzat palceky, aby sa ti to dobre hojilo. aj si mas na to nieco davat?
mazu, poznam to, my sme to iste 😔
mein, to čo je tichy reflux? A ako si to zistila? 😕

ciefulik - dobre si to zvládla 😉 Aj moja predstava je tak 7 mesiacov kojiť ale kľudne aj dlhšie. Moja mama sa diví, že mám mlieko - on a pri mne ani pri sestre nemala viac ako 2 až 3 mesiace, tak dúfam, že ja budem po nejakej babke 😀
Je mi ľúto ako sa niektoré baby tu snažia a napriek snahe to nejde. 😖