Vtipné príhody s priezviskami
Damy,sobota vecer,muz mi spi,dieta spi a ja som citala topkomenty s priezviskami. Dajme si aj my odlahcenu temu,ake najdivnejsie priezvisko ste “poculi”,zazili…nejake prihody? Ja napr pracujem s ludmi a mam ich kopeeeeec,tzv “zvieracie”-Baran,Byk,Zajac,Kralik,Holub,atd,dalej Kapusta,Vidlicka,Princ,Hlavaty,Hola,Pagačova,Mydlo,Mašľa,Fanfara,Slivka,Hruska,Hrib,Stromcek,Krivy…inak,tymto sa nevysmievam ani nic,mne tie prihody pridu mile a usmevne a mnohych som si aj oblubila🙂 ta tema nema byt poburujuca,je to iba o tom,ze si vieme pozartovat aj na vlastny ucet mozno…vsetkych si vazim rovnako,takze prosim neutocte,len si sprijemnime chvile. Inak,ten pan Princ sa mi stazoval,ze sa ide rozvadzat a ze nevie,akeho princa este jeho zena ocakava😁 alebo Hruska volal Slivkovi a trosku trvalo,kym sa dostali zo smiechu,ze ci nieco spolu “vypalia”…🙃 mozno si este na nieco spomeniem…
@sandyan 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💯👏👍👍👍
Na strednej škole sme mali Konečnú. Zo školy chodila domov vlakom a vystupovala na poslednej stanici. Sprievodca vždy kričal: "Konečná vystupovať!"
@ibajaanikiny mala som klienta, ktorý sa volal Králik a mal asistentku Zajacikovu 😁
Raz sme sa s kamarátkami zasekli vo výťahu jednej bytovky. Tak sme hľadali číslo na domovníka a zistili, že domovník sa volá pán Doma. Trochu pripité nám to prišlo náramne smiešne až sme chytili záchvat smiechu. Po ukľudnení sa som zavolala na telefónne číslo, zdvihla to nejaká žena, tak sa jej pýtam: “Dobrý večer, je pán Doma doma?” 😀 Samozrejme, nasledoval ďalší záchvat smiechu ešte počas telefonátu, tak sme tam čakali vo výťahu vyše hodiny, keďže bolo neskoro večer a pán Doma si myslel, že si z neho len niekto vystrelil. 😀
V práci robím na 95% s cudzincami,online, tak často len tipujem čo je meno a čo prizvisko, prípadne či je to muž alebo žena. Minule vravím kolegyni že písala mi Sönke a kolegyňa ma opravila že veď to je muž. Mala som kolegu, Nemky ho volali Herr Ruziger.... s takým prehltnutým r na konci..... potom som zistila že sa volá Ružička.
Keď som pred x rokmi išla na Work and Travel do USA, písali sme si s budúcim zamestnávateľom maily. Vtedy ešte fičal hotmail.com, na koniec mailu zvykol priadať ešte nejakú reklamu. Kolega nám rozprával, že ho šéf v mailoch oslovoval Dear Mapy Prahy.
moj brat mal spoluziakov kapustu a husenicu.
V mojom rodnom meste je dosť rozšírené priezvisko Konečník. Aj spolužiak sa tak volal, ako sa šiel ženiť jeho nastávajúca sa tak volať nechcela, ešte pred svadbou si zmenil priezvisko po matke za slobodna.
A ešte som si spomenula na známeho, ktorý sa volá Hrubý a jeho manželka za slobodna Hladká.
neurologicka v Galante p. Strašiftáková
Ešte mi napadli ženské tvary priezvisk Horemužova (matrikarka) a poznám aj pani Krásnu
My sme rodina so zvieracim priezviskom - Medved. S tym sa da vselico vtipne zazit. Napr. u ortopeda so synom, ortoped hovorit: “ Nechcem byt hlupy, ale u veterinara vas nechceli osetrit”?
@hopeja mne sa toto stalo v decembri ked som bola v nemocnici ze pani L. podte si k malej prave sa zobudila a ja kukam na nu ako puk ze cooo? Ved ja mam malu pri sebe 😀 (lezala som chrbtom k dveram mala spala pri stene tak ju dr nevidela 🙂 ) inak v terminovke sme tiez 2 s rovnakym menom a priezviskom-teda mojim za slobodna tak ma vzdy trhne 😀
U nás vždy spomínajú, ze lekár sa volal Žabka, a volal do jednej firmy a ozval sa mu pán Kvak.
@ibajaanikiny nemala som skusenost, no najviac mi utkveli v pamäti pan exekútor Krutý a pani hematologicka Drakulová 🙂

@pribinacka možno je to môj exmanžel😉 ja som Lásková