Zoznam možných katastrof
Túto tému zakladám inšpirovaná inou témou (o zvládaní domácnosti s náročným dieťaťom), keďže nás napadlo že by bolo dobré vedieť čo všetko môžu extra kreatívne deti vyparatiť. Všade v knižkách sa píšu všeobecné rady, človek aj urobí nejaké bezpečnostné opatrenia, ale tí prckovia vždy vymyslia niečo nové. Preto by tu mohla vzniknúť databáza daľších rizík, aby sme sme sa poučili na chybách iných. Nemusia to byť len nešťastia, čo sa stali, ale aj čo sa mohli stať prípadne veci čo ste si uvedomili že by mohli byť nebezpečné. Ďakujem za príspevky!!!
Pár príkladov z môjho života
- bosé nohy+dlažba v kúpeľni, sekunda nepozornosti = pohotovosť a roentgen, tri dni strachu a tona vycitiek
- spanie na veľkej posteli bez matracu okolo = dva pády, naštiastie bez následkov
- kábel od monitoru dychu (mala som paranaju že sa ním udusí)
- ochrana rohov z ikey - odlepil ju pomerne ľahko a daval do ust, takže radšej rozbita hlava ako udusenie ochranou rohov
- nôž na stole aj ked nie na kraji - dieta dočiahne dalej nez si myslite
- 5/6 mesacne dieta vie vyliezt z hlbokeho kocika. fakt. treba popruhy
- dieta sa vie odrazit nohami od cohokolvek ak je vo vysokej stolicke, moze sa prevratit (treba dat dalej od stola ci kuchynskej linky)
- psy - az dnes mi doslo, ze treba reagovat rychlejsie a nedopustit aby istiel ku kociku ak ho nepoznam
- zapojeny kabel od notebooku a zvedave ustocka ... kabel vzdy vytiahnut zo zastrcky
Ked si spomeniem na dalsie hrozy, tak doplnim.
Inak moja nocna mora je preddstava ze by som s mojim syncekom bola na lanovke .. to by bolo 😀
Mna moj 2,5 rocný vymkol na balkon,pribuchol dvere a kým som sa spamatala,zavesil sa na klucku a stocil ju do polohy ze ani otvorit ani nic 😵no nebolo mi jedno,a on si sadol na gauc a vyskieral sa.najprv som mu pekne dohovárala, vysvetlovala ako stocit hore klucku....trvalo asi 20 minut kým mi otvoril,ale to som uz skoro revala 😵
Rovnako u babiek v pivnici prezriet, ci tam nenechali otravu na potkany, to je lakadlo az az 😠
Pokial je dieta v zahrade, nemat ani bazen, ani jazierko, ani studnu, ani sud na vodu volne dostupny 😖 (my s toho nemame radsej vobec nic)
Neposadit dieta na velkacsky bicykel s pomocnymi kolieskami - ci bicykel vseobecne, pokial nevie BRZDIT.
z vlastnej skúsenosti-.VARIť čAJ v hrnci.....roky zalievam čaj pre deti do sklenného čajníka.ped mesiacom nám praskol a horúca voda sa vyliala z kuch.linky na najmladšieho,ktorý sa pri mne hral, chvalabohu nie celá(bola som pri ňom),ale stačilo ho popáliť na hrudi a chrbátiku
Panvice a hrnce na sporaku s dlhou ruckou otacat smerom kstene (ak sa necha otocene v priestore, dieta ju bude chciet chytit).
Rost v postielke znizit hned ako dieta zacne mat snahu sa dvihat. (nas maly sa na rukach vytiahol z postieky ako cca 8m, ktora mu bola vtedy po prsia. 😨 )
Na zahrade skontrolovat vsetky kanalove a studnove poklopy.
nedavat vone do zachoda - laka ku kupaniu a ochutnavke
pozor na zubne kefky v odtokoch umyvadla - tazko sa vyberaju ak su hlavou dole
kamienky, strk, hlina v kvetinacoch - velmi chutne
skleny nabytok - u nas neprezil konferencny stol, nastastie bol rozbil na velke kusy, takze sa nedorezal nik
mobil - co najvyssie, pokial nema sluzit detom na hranie na stalo
kryty na elektricke zastrcky - vie vytiahnut bez pomoci tzv. kluca k nim, takze u nas su v podstate na nic
baby, ja mam paranoju z okien - minule som zabudla ze je okno dokoran v detskej izbicke, dcerkina stolicka pod oknom, uz mohlo byt nestastie 😢 cize akonahle clovek byva v panelaku treba mat stale napamati, ze deti su vynaliezave a otvorene okno ich laka ako muchy na med.
@bubelko - veru zachodove vone nehrozia, odkedy sa maly vie postavit a zatial ho to nepreslo, hned by to tahal von :( Zachodove kefy mame v okne, inak uraduje 😝 A ten skleneny konferecny stolik Saska rozbila priveskom s kamienkom - asi 1,5cm, proste do neho treskla a ten sa rozletel na MILION malinkych kustikov, to bolo fakt hrube sklo, nechapem, ako to zvladla 😅
Tak ja môžem pridať z osobnej skúsenosti, že chemikálie po nákupe HNEĎ odložiť do skrinky kam patria a nespoliehať sa na bezpečnostný uzáver ...Ja som tak odniesla novokúpené Savo do kúpeľne a len položila na zem, ešte som šla vybaliť zbytok nákupu a malá si medzitým lokla, ako to otvorila neviem 😖 A takisto má moje dieťa tendencie aj lieky/sirupy... skúšať, zrejme je to tým, že od malinka má pravidelné lieky, takže aj všetky liekové formy musia byť vysoko vysoko...
A väčšie deti upozorniť, že keď sú na pohyblivej preliezke nemajú skúmať mechaniku prstami...môže to skončiť aj zlomeninou, hoci moja mala šťastie, len poriadne privrznuté...ale bolieť muselo, lebo si to od minulého leta pamätá a dáva si veľký pozor, aby tam rpsty omylom nedala (predtým ich tam dala naschál, že chcela zistiť, ako sa to hýbe 😅)
@anjelicek26 no u nas jonas okolo stola lietal a podarilo sa mu ho prekotit, ale uz je opraveny a naspat. tak moze znova pokusat osud 😀 ale teraz dava pozor ako okolo neho chodi, tak ma stol nadej 😀
@bubelko ja som tiez zavesnu vonu do zachoda musela odlozit, lebo to bola velmi zaujimava vecicka .. akurat ze teraz musim stale bojovat s vodnym kamenom, mame nejaku prilis tvrdu vodu, takze zakazdym tam nalejem aj 1/3 flasky, 10 minut drhnem a vzdy tam nieco ostane a na druhy den je tam znovu kamen ... tie zavesne gely asi maju nieco do seba ... no musim pockat kym mi syncek vyrastie, radsej skaredy zachod nez nestastie ...
mojmu syncekovi sa podaril este jeden kusok ... splachla som, on schmatol svoju kefku a este v spravnom momente ju hodil do zachoda, ze sa stihla splachnut 😒 a v zachode sme mali teda uz vselico, aj papucky, kefu na vlasy, cely toaletak ...
@kvetinka211 my sme mali taku co sa nalepuje priamo na misu, ziadna zavesna. mlady pan si ju rozzmolil v rukach, ponatieral sa nou, olizol (ale nechutilo), a umyval sa vo wc. bola to minuta, co som sa venovala starsiemu a nieco mu chystala. skratka starsi zabudol po sebe zavriet dvere na wc a uz to islo.
nastastie do wc okrem seba inak nic nehadze 😉
mne minule napdlo, keď sme boli ubytovaní na jednom hoteli, kde bol taký moderný výťah, kovové zasúvacie dvere, že keby mi tam malá vbehla a oni by sa automaticky zatvorili..... asi by som to vedela ja zvonku gombíkom otvoriť ale panika by to bola riadna. preto sme sa pri výťahoch radšej nezdržiavali.
ženy ja toto keď čítam tak sa začínam báť,,,,toľko vecí ma ani nenapadlo, čo by mohlo dieťa porobiť,,,,moja v bežkách už stahuje kvety na seba, pokúšala sa strčiť prsty do zástrčky a chytiť všetko čo videla,,,,a to ešte nechodí,,,čo bude potom, to neviem,,,stres mám už teraz 😒
@bubelko no nad takou som uvazovala ako nahradu za tu zavesnu, ale nastastie som usudila ze tadial cesta tiez nevedie 😖
inak nam na kurze prvej pomoci co sme boli este pred porodom zachranar hovoril, ze tabletky do umyvacky su jedno z najnebezpecnejsich svinstiev ... dokazu poleptat ked ich da do pusy .. a pritom vyzeraju este relativne bezpecne
a z liekov su najnebezpecnejsie a najcastejsie sa vyskytujuce zelezo a lieky na srdce (pozor hlavne na navsteve u starych rodicov)
@kiwi82 mne sa tak zatvoril vytah s kocikom a odisiel dolu, kedze ho tam niekto privolal ☹ ☹ ☹
hroza najvacsia, to bola cisto moja chyba
utekala som po schodoch, vo vytahu mi plakalo dieta, nastastie som si ho na prizemi zasa nasla a vsetko bolo v poriadku
@graceful9 mna to tiez ani nenapadlo, nakolko starsi s takymi "super" napadmi v zivote neprisiel. jeho sice lakali kable, ale nedaval ich do ust, len ich tak ohybal a lamal. ja na vsetky veci prichadzam za pochodu 😉
este ma napdlo - tegliky od kremov a kremy - tiez lahodka. hlavne penaten na zadok - "vynikajuco" sa umyva a perie 😉
no a po poslednom zazitku, ked sa vybral na spacirku v obchodnom dome, tak vsade uz len na voditku alebo v kociku, sloboda skoncila. pride az ked dorazi aj patricny rozum 😉
no a koré dieťatko ešte neokoštovalo tuhý antiperspirant? tiež delikatesa 😉
@kvetinka211 ja by som sa asi pokakala od strachu, ja sama mám z takýchto výťahov strach. ale tak si to pekne zvládla 🙂
@bubelko kremiky su skvele, som sa raz zobudila ako mi starostlivo natiera sudokrem na ocne viecko ... cely zamazany ako klaun ... ale to bola skor sranda, aj ked viem si predstavit aj prijemnejsie zobudenie 😉
My si to tu kvetnato popisujeme, ale poznate uz www.shitmykidsruined.com ? Tam to je aj fotograficky zdokumentovane, a to su zcasti vacsie katastrofy 😉
inak kamoske deti vytopili pred nedavnom pivnicu - zasunuli cez vetrak hadicu a pustili vodu. musela volat poziarnikov a nechat ju vypumpovat. tiez zazitok na nezaplatenie 😉
deti su kreativne urcite nenechavat kluce vo dverach syn my dokazal zlomit klucik vo vchodovych dverach nenechavat ani v inych dverach lahko sa deti zamknu a balkon nechat otvoreny ked su detio male doma a vacsie nie je mala sa nam zavesila na klucku a zavrela nas na balkone aj s manzelom este ze sme mali mobil a starsi syn bol blizko domu a vyslobodil nas urcite cistiace prostriedky mat uzamknute mimo deti alebo vysoko kam nedociahnu a nepustit same dieta k pocitacu moja este len 3 rocna dcerka si ho uz vie sama pustit a v nestrazenej chvili sa jej podarilo detom na pocitaci schovat tak vsetky ikony ze ani najstarsi to tyzden nevedel dat do poriadku a to som ju nevidela len 5 minut a farbicky schovat lebo budete ako ja v soku deti sa tichucko hrali v izbicke starsi mal 4 mladsi vtedy 2 zobrali krasne voskovky a pekne cervenou nakreslili auticko a vseliake obrazky na bielu stenu a v rohu celu ciaru pokial dociahol a potom s usmevom ma prisli zavolat mama pozri sa skoro mi sanka padla 🙂 🙂 🙂 neni su tie deti uzasne 🙂 🙂 🙂 aj v kupelke pri umyvani ruk sa da rozbit viecko na oku aj pri hre ked dieta sedi vo vyklapacom auticku sa lahko zosuchne a hlava sa rozbije o zaruben a niekedy staci sa nepozerat a netrafit do dveri a hlava je rozbita o zaruben to zvladli moje deti 🙂 🙂 🙂
Moj manzel si asi ako 5-rocny roztal hlavu o radiator. V den odchodu na dovolenku!!! Behali sos tarsim bratom o preteky z detskej do obyvacky (ktore su oproti) a hadzali sa na gauc. No, lenze v orkoch 70-tych boli moderne gauce s nizkou opierkou... No a jeden ten skok na gauc moj mm nasmeroval vyssie ako opierka 😨 Takze do nemocnice, dat zasit a potom sice boli pri mori, ale mm nemohol ist do vody ☹
Dalsia akcia sa mu podarila uz priamo na dovolenke: hccel sa vratit do apartmanu, ale potkol sa o previsajuci beton na schode... ☹ roztata brada, sitie, zakaz vody. Tiez v prvy alebo druhy den dovolenky... Ja mam taku istu jazvu, takze cakam, kedy pojdeme dat bradu sit synovi 😉 😀 Ma to v rodine 😀
U NAS Byvala specialita pri starsej dcere detske kremy a pudre co najnedosiahnutelnejsie :D schytala to raz babika a cela izba este aj po niekolkych tyzdnoch som objavila "namazane"knizky bocnice postele a pod...a raz NAS zaklincovala ked as vytratila po tichu z izby a z tym propolisovim kremim na usta od oriflame namazala cely pocitac vcetne monitoru mysi harddiscu aj zo skrinkou a podlozkou :D
Zubna pasta a mydla pravidelne pouzivaju Moje deti na cistenie kachliciek a podlahy a raz NAS mladsi vymaloval okolie zachodu z kefou na vecko! Ovladace od televizora mono dosah uz 2 x sa jupali s rybyckami ...
A pri odplienkovavani nenechat dieta ani na minutu same bez plienky a gatiek...moj mlady si to roTapkal po celom serbli a ppnatieral sa s tym zasiahla som v minute ked.jeho rucka smerovala k ustam ...uiiif
@anjelicek26 mozno bol ten kamienok diamant 😀
@czechzuzanaba ani mna, ja som myslela, ze je to bezpecnostne sklo - take ako byva na elektrickych rurach - prilozis ruku a nepali...omyl. Mala mala iba rok a obrovske pluzgiere na ruke.. ☹
@sisaha - normalny suter to bol 😅 Sama som jej ho tam vkladala, nasla ho dolu pri potoku 😀 Nahanala kocura, tocila s tym a treeeesk do stola miesto do kocura 🙄

-Pozor na skladaciu camping stoličku ! (Naša si tam zacvikla 2 krát hlavičku ! ☹)
-Pozor na dostupné chemikálie ! Dieťa sa ich pokúsi piť. (bola som svedkom synovca a jedneho dieťatka v nemocnici,ked ju doviezli) 😔
-Pozor na vysoké preliezačky ! Ani neviete ako, dieťa sa vyštverá velmi vysoko a cesta späť bude ťažšia . 😲
-Pozor na to, aby nedávalo pri zatváraní dverí pršteky do pántov ! 😢
-Pozor na gumené cukríky ! Zabehnu a nejdu vykašlať ! (2 krát osobná skusenosť s dcerkou...hrozne) ☹