icon

Koľko peňazí dať na svadbu s ubytovaním?

Včera o 21:50

Ahojte chcela by som sa opýtať ideme mojej kamarátke na svadbu. Chodili sme spolu na VŠ inak sa nestretávame. Ale teda sme v kontakte často. Zabezpečila nám aj ubytko. Neviem koľko dať do obálky. Rozmýšľam 100-150€ 2 dospelý. Neviem či je to ok? Vykrucanku mať nebude.

Strana
z3
vkatush
Dnes o 10:36
@osky

@vkatush to akoze budu sediet na svadbe,nic si ani nevypiju,ani sa neodviazu...lebo stale budu mat napamäti,ze niekedy nad ranom sa musia este autom trieskat domov???
To si neviem predstavit.fakt.

V oktobri sme boli na svadbe,len pol hodku od nas.
Ale o 6 rano nikto nechce soferovat po prebdenej noci.
Vzali sme si taxik a auto sme doviezli na dalsi den....
Mnohi hostia prespavali tam....aj taki,ktori byvali doslova za rohom...

@osky Okey, asi nie každý to tak zvládne. Ja som z tých, čo na parkete sú do pomaly poslednej pesničky a potom šoférujem v pohode, často ešte roznesiem, ak mám niekoho cestou. Ale som dlhoročný abstinent.

No áno, zväčša to u nás v rodine rieši taxík.

Napr my sme na svadbe mali prenajatých taxikárov, ktorí svadobčanov nosili. Z nejakých 110 hostí len jeden pár prišiel autom, inak všetkým sme zabezpečili odvoz. To je pre mňa lepšie ako penzión napr.

anonym_feb74b
Dnes o 11:38
@anonym_3d9f7a

@anonym_autor daj koľko si môžeš dovoliť. Ja toto nechápem, aby som si všetko platila, lebo ma niekto pozve na jeho svadbu. Aby on nemal náklady, toto co je???
Inak keď som bola na svadbe, nikdy som si úbytko neplatila, ani som za to extra peniaze nedávala. Detto keď som ja maká svadbu, platila som úbytkom hosťom.
Pre všetky platiace chtivých normalne navrhujem ku pozvánke zároveň pripojiť rozpočet, kolko ma co stoji a číslo účtu so sumou. Samozrejmosťou je ďalšia čiastka na mieste.

@anonym_3d9f7a presne tak. Prečo by som ako pozvaný hosť mala presne platiť náklady na oslavu / svadbu? To keď si niekto povymýšľa že chce mať všelijaké somariny na tej svadbe ktoré stoja veľké peniaze , tak ja ako hosť to mám cvakať?
To keď niekto urobí svadbu za 50 tisíc lebo na to má, tak mám ja dať do obálky celú svoju výplatu lebo si to ten človek takto vymyslel? 😀
Veď normálne ak idem na svadbu alebo oslavu tak jasne že dám niečo do obálky, je to lepšie ako kupovať hmotný dar ktorý ani nevieš či sa tomu človeku zíde alebo bude páčiť, tak nech darované peniaze využije ako uzná za vhodné ale aby som do bodky za seba platila náklady na mňa ako na jednu osobu/ hosťa?

anonym_feb74b
Dnes o 11:42
@anonym_86cf51

Tento rok má dcéra svadbu, tiež platíme hosťom ubytovanie . Len "stravná jednotka" na osobu vychádza cca 55 € + ubytovanie pre 2 osoby izba s raňajkami 50 € ........samozrejme je ešte kopec iných výdavkov (alkohol, nealko, sála, fotograf, kameraman, hudba) ...................takže keby som ja išla na svadbu a platili by mi aj ubytovanie by som minimálne 100 € na osobu dala .

@anonym_86cf51 prečo očakávaš že hostia zaplatia vaše výdavky na svadbu? 😀 Načo ich pozývaš?

chovancova27
Dnes o 12:34

ja by som si kupila šaty do 40€ max, ved už nikdy v živote si ich neoblečiem istotne. ved je takých šiat plný web. alebo by som si obj z vintedu také že raz oblečené. pozrela by som čo vychádza ubytko a podľa toho bud 100, alebo 150€.

anonym_e6a8e6
Dnes o 12:57

Daj kolko mas a kolko si mozes dovolit. My sme minuly rok davali 150 do obalky a namiesto kvietkov sme dali poulaz na splav v meste. Ta bolo hodnotovo 30eur. Sme 2dospely 2 deti, a bola ta svadba svagra. ( Tiez s ubytovanim) tolko sme si mohli dovolit a hotovo.... celkovo s cestou...(vyse 250km), oblecenim, darcekom...nas svadba vysla okolo 400 eur .... a to ja som mala saty za 30 topanky za 15, kabelku som si uz ani nemohla dovolit 😂 este som si kupila krajsiu celenku za 5eur, ani kadernika som neriesila.

anonym_3d9f7a
Dnes o 13:18
@anonym_86cf51

Tento rok má dcéra svadbu, tiež platíme hosťom ubytovanie . Len "stravná jednotka" na osobu vychádza cca 55 € + ubytovanie pre 2 osoby izba s raňajkami 50 € ........samozrejme je ešte kopec iných výdavkov (alkohol, nealko, sála, fotograf, kameraman, hudba) ...................takže keby som ja išla na svadbu a platili by mi aj ubytovanie by som minimálne 100 € na osobu dala .

@anonym_86cf51 cize svadbu ti majú akoze zaplatiť hostia, či ako to teraz myslíš? A keď už sme pritom, prečo iba svadbu? Prečo nie aj narodeniny, meniny a neviem este co. Ono pokial na to mam, svadbu ci oslavu robím, pokial nie, nerobím nič.

ankare
Dnes o 13:32
@anonym_dbb011

@anonym_autor a bude vám to ubytko ta kamoska platiť? Lebo ja som uz bola aj na svadbe, kde si každý platil ubytko sám.

@anonym_dbb011 Aj my sme si platili ubytko na svadbe a ani mi to nenapadlo čakať od novomanželov, že nám to zaplatia oni. 🙂

anonym_5ee26e
Dnes o 13:35
@ankare

@anonym_dbb011 Aj my sme si platili ubytko na svadbe a ani mi to nenapadlo čakať od novomanželov, že nám to zaplatia oni. 🙂

@ankare mna ako novomanzelku by hanba fackovala,aby si hostia platili ubytovanie,kam som ich pozvala.
Muž mal okrúhle narodeniny.
Objednali sme od piatka do nedele penzión a doteraz neviem,co kto priniesol.
Príkaz bol nic🙂
Ak nemam na usporiadanie svadby,uskromnim sa,no nečakám na návrat v podobe finančných darov....

Strana
z3