icon

Na svadbu nechceme pozvať partnerov kamarátov, ktorých nepoznáme

24. nov 2025

Ahojte v priateľom mame v lete svadbu, finišujeme zoznam hostí obaja sme sa zhodli na tom ze nechceme pozvať +1 partnerov kamarátov ktorých nepoznáme/videli sme sa raz. Ja si z kamarátov pozivam len 3 kamošky všetky už vydate tam to beriem automaticky, priateľovych kamarátov co majú rodiny berieme tiež automaticky aj tých čo partnerky dlhšie poznáme...ale ma troch kamošov co nemaju stály vzťah, furt majú iné dievča a ja takých ľudí čo nepoznám na vlastnej svadbe nechcem ani snúbenec vlastne. Svadbu si platíme my a budeme mat 60 hostí, jeden kamarát to zobral v pohode tí dvaja tak ze no okey...neviem mam sa cítiť zle keď nechcem na vlastnej svadbe ľudí čo ani poriadne nepoznám ?

euka210
25. nov 2025

@anonym_autor pokial to nie je dlhodoby vztah, tak je to ok, ze ich nechcete na svadbe...ani ja by som takto cudzich ludi nechcela.

nyusika
25. nov 2025

Podľa mňa je slušné počítať s doprovodom slobodných kamarátov.

gerrwie_girl
25. nov 2025
@amdornik

@gerrwie_girl už nie je kamoška? 😀 a ozaj, ty si s tým partnerom stále?

@amdornik ale kdeže, to je uz dávno, nebol to zrovna najlepsi výber 🤣. Kamošky sme ale stále 🙂

mirkam3
25. nov 2025

@anonym_autor nechcem ti kaziť ilúzie, ale do leta ten “sfinišovaný” zoznam hostí ešte 15x prekopete. Lebo niekto nepríde lebo bude rodiť, lebo deti budú choré, lebo dovolenka, lebo nemožnosť vziať si volno v praci, atd atd.

Samozrejme je to vaša svadba - ak tam tie +3 osoby nechcete, tak ich nepozvite. Ale ak “vydržia” vo vzťahu do leta, to už budú pomaly aj “vážne vzťahy, nie”? Dovtedy sa kľudne môže ešte niektorí z tých kamošov zasnúbiť/oženiť/zamiesit na potomka,..
Neviem kedy plánujete oficialne pozývať hostí, no ja by som to nateraz nechala ešte otvorené a uvidíte. Máte navyše more času tie partnerky dovtedy spoznať (ak teda tam vôbec je vôľa, ale ja by som sa o ne teda zaujímala ak by slo o dobrých kamošov).

anonym_fa16d8
25. nov 2025

Pride mi to neslusne voci kamaratom, tvojmu nastavajucemu je to podla mna dost jedno- je to chlap a take veci neriesi ziaden normalny muz- ty si ta, ktora tam tie baby nechce a on sa tomu prisposobi, lebo sa nechce s tebou natahovat za kraviny. Ja by som na svadbu kde si nemozem zobrat partnera ani nesla, takze sa im uprimne divim, ze sa vobec chcu dostavit, aj ked do leta je este casu 🙈

anonym_fa16d8
25. nov 2025

Pride mi to neslusne voci kamaratom, tvojmu nastavajucemu je to podla mna dost jedno- je to chlap a take veci neriesi ziaden normalny muz- ty si ta, ktora tam tie baby nechce a on sa tomu prisposobi, lebo sa nechce s tebou natahovat za kraviny. Ja by som na svadbu kde si nemozem zobrat partnera ani nesla, takze sa im uprimne divim, ze sa vobec chcu dostavit, aj ked do leta je este casu 🙈

autor
25. nov 2025
@saxana000

No ak pridu gratulovat navecer na raut a zabavu uz by som to neriesila.co taka babenka zje a vypije?tri pohare bieleho a jedno kuracie stehno s trochou zeleninoveho salatu? Par praclikov?ozaj pri tych peniazoch toto zavazi?praveze ked tam budu mat ti chalani baby tak budu trosku chochmesnejsi a nezleju sa vam tam ako traja stari mladenci.

@saxana000 neviem asi ste neorganizovali svadbu, tu nejde o 3 koláče a jedno stehno...ale fixpoplatok za osobu ....jedlo+alko+nealko+raut+kolace+miesto....je jedno ci osoba zje jeden kolac a dá si dal šampanského aj keby si dala 10 reznov a fľašu tvrdého platí sa rovnaký fix na osobu🙂))

autor
25. nov 2025
@anonym_fa16d8

@anonym_fa16d8 nooo nie nechcem ľudí ktorých nepoznám 🙂 a ani ľudia z rodiny co niesme v kontakte nejdu🙂 normálna vec

autor
25. nov 2025
@really8

Nesla by som ti na svadbu. Co tam mam akoze robit? Vtierat sa nejakemu inemu pariku? Dufat ze nejaky stary ujco ma zoberie zatancovat? Keby som single a su tam ini single ludia budiz. Ale ako zadana. To si nechaj taku svadbu a usetri stovku.

@really8 😅 ale takto zmyslaju ženy, traja chlapi sa spolu zabavia to mi ver :D... keď sme boli my na svadbe áno potancovali sme v pare ale inak som ja bola s babami a chalani si šli na parkete svoje vo 4rici 🙂 a myslím ze sa zabavili viac ako dobre

really8
25. nov 2025
@anonym_autor

@really8 😅 ale takto zmyslaju ženy, traja chlapi sa spolu zabavia to mi ver :D... keď sme boli my na svadbe áno potancovali sme v pare ale inak som ja bola s babami a chalani si šli na parkete svoje vo 4rici 🙂 a myslím ze sa zabavili viac ako dobre

@anonym_autor naco to tu riesis? Mas svoje zdovodnenie aj ked sme ti viacere povedali ze je nevhodne ze jeden moze a druhy nie. Ako tu uz niekto pisal. Pozvanka ma byt 1+1 a je jedno ci to +1 je partnerka, sestra, teta. To ty nemas co riesit a je nanajvys trapne diktovat kamaratom ze tebe frajerku dovolime lebo uz je overena a tebe nie.

anonym_fa16d8
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fa16d8 nooo nie nechcem ľudí ktorých nepoznám 🙂 a ani ľudia z rodiny co niesme v kontakte nejdu🙂 normálna vec

@anonym_autor
Ked to ty sama nechces a pride ti to normalna vec naco to tu riesis? 🤣🙈

radlinka
26. nov 2025

@anonym_autor tak zavisi to od vas a vasho budgetu. Mozete pozvat len tych kamaratov bez partneriek (ak to dobre chapem), pripadne ak im to vadi, tak sa spytajte, ci by mohli prist sami alebo si donesu niekoho so sebou (so slusnosti sa to patri spytat), alebo ich nepozyvajte vobec. Ja som bola pozvana na svadbu s mojim byvalym priatelom a nepoznala som ani nevestu, ani zenicha, nepatrila som k nikomu, pritom sme sa dobre zabavili, asi snad lepsie ako svadobania. Sami mladomanzelia za nami chodili a chalili, ako sme to dobre roztocili a aka super svadba to bola. Nevedeli si to vynachvalit. Takze aj neznami ludia - mozu byt veseli a dobri spolocnici, obcas lepsi ako vlastna rodina. 🙂

radlinka
26. nov 2025
@anonym_fa16d8

@anonym_autor
Ked to ty sama nechces a pride ti to normalna vec naco to tu riesis? 🤣🙈

@anonym_fa16d8 tiez si myslim... ak nechcem - nepozyvam. bodka (vyriesene)

radlinka
26. nov 2025

Ale pravdupovediac, my sme pozyvali len mladych ludi, stari len sedia a zazeraju. Zo slusnosti prisli a potom sa isli vyvalit do izieb. Mladi to roztocili a bola z toho super zabava do rana 🙂 Bolo to uz velmi davno a rada nato spominam🙂

nyusika
26. nov 2025
@anonym_autor

@saxana000 neviem asi ste neorganizovali svadbu, tu nejde o 3 koláče a jedno stehno...ale fixpoplatok za osobu ....jedlo+alko+nealko+raut+kolace+miesto....je jedno ci osoba zje jeden kolac a dá si dal šampanského aj keby si dala 10 reznov a fľašu tvrdého platí sa rovnaký fix na osobu🙂))

@anonym_autor keď na to nemáte, načo si organizuješ veľkú svadbu ?

lienka.7
26. nov 2025
@really8

@anonym_autor naco to tu riesis? Mas svoje zdovodnenie aj ked sme ti viacere povedali ze je nevhodne ze jeden moze a druhy nie. Ako tu uz niekto pisal. Pozvanka ma byt 1+1 a je jedno ci to +1 je partnerka, sestra, teta. To ty nemas co riesit a je nanajvys trapne diktovat kamaratom ze tebe frajerku dovolime lebo uz je overena a tebe nie.

@really8 ona to nepochopi, nevybijaj sa tu. Skratka sú takí obmedzeni ľudia. Len som zvedava, ako sa zachová, keď sa bude zenit práve ten kamarát, a jeho snúbenica povie ze hentá nie, lebo ja ju nepoznam🙈 to sú také od veci výhovorky, ze az🤦‍♀️ a nedajbože sa niekto z tých pozvaných rozide do leta, tak to potom tiež môže prísť sám, keď tu jeho novú známosť nebude ona poznať? Ci pozvánky sa píšu priamo na meno ze jozko mrkvicka a Anka jablková? A inak, nechápem, naco robíte vôbec svadby, keď potom robíte caviky za plus 2-3 osoby. To už nemáte tie 2-3 stovky naviac???

kassandra25
26. nov 2025

@anonym_autor ked tí chlapci budú mat napr stale tie isté partnerky zatial, aj v lete, tak im týmto sposobíte neprijemnosti vo vztahu, ze tam s partnerkou nepojdu a im by sa tiez lepsie bavilo s partnerkou nez bez. Mozu mat dovtedy aj teda cerstvejsie partnerky, napr.3 mesacne, aj s tými by sli..... naopak, mam pravdu, viem to, moze sa stat, ze v lete, zobraty pár uz nebude spolu, uz moze byt od seba alebo rozvedený. Tak s cim sa má tak na 100% pocítat? Treba si vytvorit rezervu

tamtamka26
26. nov 2025

bola som v opačnej situácii - pozvali môjho priateľa na svadbu ako fotografa aj so mnou (boli sme spolu pár mesiacov). Bola som tam viac-menej sama medzi cudzími ľuďmi, keďže on fotil a nemal na mňa čas... zabavila som sa aj tak, zoznámila sa s partiou pri stole, zatancovala aj so starými "ujcami" a keď sa mi nechcelo, tak som len tak sedela a sledovala okolie... a aj tak bolo dobre... keď sa chlapci budú chcieť baviť, tak sa zabavia aj bez frajerky.

really8
26. nov 2025
@lienka.7

@really8 ona to nepochopi, nevybijaj sa tu. Skratka sú takí obmedzeni ľudia. Len som zvedava, ako sa zachová, keď sa bude zenit práve ten kamarát, a jeho snúbenica povie ze hentá nie, lebo ja ju nepoznam🙈 to sú také od veci výhovorky, ze az🤦‍♀️ a nedajbože sa niekto z tých pozvaných rozide do leta, tak to potom tiež môže prísť sám, keď tu jeho novú známosť nebude ona poznať? Ci pozvánky sa píšu priamo na meno ze jozko mrkvicka a Anka jablková? A inak, nechápem, naco robíte vôbec svadby, keď potom robíte caviky za plus 2-3 osoby. To už nemáte tie 2-3 stovky naviac???

@lienka.7 asi tak. Idu robit vesele za minimalne 10k a uz tie 2 stovky ich strasne palia. Pritom ved aj ona da nieco do obalky ked uz tu ide o kalkul a nie o to aby sa aj hostia citili prijemne a zabavili sa. No nic, toto je za mna strasna sedlacina a normalne mi je trapne za autorku. Tu tej karme strasne drzim palce

mima1988m
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_bad47c tak ja neviem ...mas vzťah 3 mesiace a možno koniec, zoberie ju ku nám na svadbu čo mňa bude stáť tak minimlame 100eur na osobu, a o 20 rokov budem kukať na fotky a nebudem vedieť ani kto to je...a je to náš spoločný názor nie môj

@anonym_autor Ja som chodila s priatelom 5mes. a bola som s nim na svadbe.. Teraz mame 2deti a ty, ktory nas pozvali su krstny r. nasim detom a my ich 2detom.
Keby bolo keby... ale co ked sa vezmu a ona vzdy ked ta uvidi si spomenie, ze si ju TY na svadbe nechcela.

anonym_f236c0
26. nov 2025

@anonym_autor koli dvom ludom toto robit? Ja by som sa aj hambila to tomu kamaratovi povedat.

anonym_fa16d8
26. nov 2025
@anonym_f236c0

@anonym_autor koli dvom ludom toto robit? Ja by som sa aj hambila to tomu kamaratovi povedat.

@anonym_f236c0
Hej uplne chore 😂 To som snad este nepocula. Ale tak ked su kamarati normalni vy…ú sa na ich svadbu a urobia si pekny program s partnerkami 👍

mima1988m
26. nov 2025

A moze stat, ze potom vy nebudete pozvany na ich svadbu. Co bude ok.
Ono to vyznie, ze je to osobne.. ze im neprajete, ked ju tam nechcete.
Aspon budu mat ludia o com poza chrbat diskutovat a vymyslat pribehy. A to na 100% budu.. preco, za co.. 🙂.

nyusika
26. nov 2025

a hlavne - mozno ti traja s novymi frajerkami ani nechcu ist na svadbu s partnerkou. ale je slusne pozvat 1+1 - a nech oni daju vediet, ako pridu.
ci s partnerkou, alebo bez nej
a toto pravidlo sa tyka akzdeho dospeleho, co nema oficialne partnera - je slusne poskytnut priestor na ich sprievod na takut spolocensku udalost.

na definitivny zoznam je este aj tak skoro, ucast budu hostia potvrdzovat tak mesiac pred svadbou.

takze premotivovana buduca mlada pani by mohla byt trochu menej akcna

saxana000
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor potom to mas ale blbo nastavene s restikou.pretoze tento fix by mal.platit pre hosti ktori su pozvani na cely obrad a od zaciatku ja som pochopila ze ide o vecernych gratulantov ti mali na nasej svadbe vlastny stol boli to.kolegovia spoluhraci kamarati a ci by ich prislo 10 alebo 20 bolo to jedno lebo z celeho dna uz nam starsie rocniky napriklad poodchadzali miesta aj jedla bolo teda naozaj dost. Ale ved je to vasa svadba tak sa dohodni s chlapom ako to vidi on a tak to.odkomunikujte aj s pozvanymi ze pozvanie plati len.pre nich a bez partnerov.

bg92
26. nov 2025

autorka po tych tvojich komentaroch je jasne, ze tu je kazda rada marna.
aj ked podla mna sama musis tusit, ze to nie je OK, ked si kvoli tomu zalozila temu na MK.
ak uz robim spolocensku udalost, dbam na zakladnu slusnost. ak sa na slusnost chces vykaslat kvoli 300e (ak vobec), tak budis, ale varovali sme ta, ze to bude totalny trapas a budu z vas zgrlosi. ver, ze s odstupom casu budes lutovat ze si kvoli par € (ktore su pri svadbe kvapka v mori) vyzerala ako chudacka. len dufaj, ze sa s tymi babami do svadby nestretnes, padne ti tvoj naooko argument, ze su cudzie.

rivini
26. nov 2025

@anonym_autor ja by som bez partnera na svadbu nesla. To, ze ich nepoznas, nemusi byt ich chyba. A nie je ta nic do toho, ako dlho su spolu. No svadbu platis ty…pre dvoch ludi by som cirkus nerobila a pozvala.

betulinka1
26. nov 2025
@anonym_autor

uz sme ti tu viacere písali, že zavolaj tie baby po oficialnych castiach okolo osmej- deviatej. Tam si restika nic neuctuje, lebo naviac pre tych ludi nic neobjednávaš. Odstravuju sa svedskych stoloch. Ja som mala svedske stoly pre 35 ludí ale reálne som mala 45 ludí čo sa odstravovali na svadbe, prisli po ofiko casti a na druhý deň som ešte chodila a rozdávala jedlo zo svedskych stolov po susedoch a kolegovia v robote este z toho obedovali v utorok. Podľa mna toto je take najelpsie riesenie, Ty nič nezaplatiš naviac a chalani sa zabavia s partnerkami. Uprimne chodime na plesy, akcie, vzdy su svedske stoly skoro plné jedla, keď sa odchádza.

nyusika
26. nov 2025
@betulinka1

uz sme ti tu viacere písali, že zavolaj tie baby po oficialnych castiach okolo osmej- deviatej. Tam si restika nic neuctuje, lebo naviac pre tych ludi nic neobjednávaš. Odstravuju sa svedskych stoloch. Ja som mala svedske stoly pre 35 ludí ale reálne som mala 45 ludí čo sa odstravovali na svadbe, prisli po ofiko casti a na druhý deň som ešte chodila a rozdávala jedlo zo svedskych stolov po susedoch a kolegovia v robote este z toho obedovali v utorok. Podľa mna toto je take najelpsie riesenie, Ty nič nezaplatiš naviac a chalani sa zabavia s partnerkami. Uprimne chodime na plesy, akcie, vzdy su svedske stoly skoro plné jedla, keď sa odchádza.

@betulinka1 akoye na oficialnu cast pojdu iba kamarati a tie partnerky moyu laaaaskavo prist, ked sa vsetci anjedia ?
no ja by som nesla...a predpokladam, ze nik normalny by s takymto nesuhlasil.

bud vsetci po veceri (cize aj JEJ KAMARATKY s partnermi), alebo vsetci oficialne od zaciatku

betulinka1
26. nov 2025
@nyusika

@betulinka1 akoye na oficialnu cast pojdu iba kamarati a tie partnerky moyu laaaaskavo prist, ked sa vsetci anjedia ?
no ja by som nesla...a predpokladam, ze nik normalny by s takymto nesuhlasil.

bud vsetci po veceri (cize aj JEJ KAMARATKY s partnermi), alebo vsetci oficialne od zaciatku

@nyusika preco nie? Na zabavu. U nas sa to normalne vola “pod okno”. Nam prisli susedia, kamosi. A bolo to super. Aj my sme tak isli kolegovi aj spolužiačke z Vs. Tiez presne nechceli riesit tolko ludi a platit za osobu.