icon

Je vhodné dať dieťaťu dve mená?

25. jún 2024

Aký máte názor na to dať dieťaťu dve mená? Páči sa vám to?

Strana
z3
adeladulova
25. jún 2024

Mne nie

belllinka
25. jún 2024

Nie, načo je to dobré?

patka06
25. jún 2024

Nepáči, podľa mňa zbytočnosť

mamamasama
25. jún 2024

Žijete v zahraničí? My áno. Naše deti majú len jedno meno a často sa stretávame s tým, prečo len to jedno. Ak žijete na Slovensku, tak mi to príde trocha smiešne.

scila
25. jún 2024

Nepáči ani v tom nevidím žiaden význam. Dve mená na skrinke v škôlke, škole. Na čo? V robote máme kolegu čo má dve mená a keď to človek vidí v zozname zamestnancov tak to pôsobí dosť smiešne u dospelého muža.
Dve mená má aj moja mama a teta, keďže to bolo moderné aj v 40. rokoch 20. teho storočia. A teta používa v bežnom živote svoje druhé meno, dokumenty jej chodia na prvé.

pribinak
25. jún 2024

Aký to má zmysel?

autor
25. jún 2024

Mne sa to páči. Aký zmysel má mať iba jedno meno?

struhanka
25. jún 2024

Áno, páči. Znie mi to dobre. Mnohokrát majú tie dve mená zaujímavé príbehy.

scila
25. jún 2024

Lebo jedno potrebuješ k životu. Logika.

pribinak
25. jún 2024

Peter Jan pod obedovať…..Mária Kristína uprac si hračky 🤣🤣🤣🤣

Lebo nestačí, že Peťo pod obedovať, Mária uprac si hračky ….to by bolo aké sedliacke

autor
25. jún 2024

@pribinak a kto vraví že bude oslovovane naraz dvoma menami? 🤦‍♀️ Kráľovské deti majú 3 mena a isto ich ani všetky nepoznáš.

motogirl699
25. jún 2024

Áno, moja dcéra má dve mená a nikto ju nevolá oboma menami naraz. Buď jedno alebo druhé. A určite to tak bude aj v škôlke/škole. Nepoznám dieťa, ktoré ak má dve mená, tak ho oboma v škôlke/škole oslovujú.

panonia
25. jún 2024

Sesternica dala obom synom 2 mena lebo aj ich otec ma 2 mena ... on pochadza z Rumunska tam to je asi bežnejšie a asi kvôli tradicii...neviem. Ale oslovuje ich len jednym menom. Jeden je Erik Lukaš a druhy Marek Tomaš...

belllinka
25. jún 2024

A prečo teda nedáš rovno tri? Bude to ešte zaujímavejšie. Dieťa sa ti poďakuje, keď bude vypisovať nejaké dokumenty 😂

haraburdova
25. jún 2024

Moja dcéra má 2 mená - prvé jej vybral manžel a stredné má generačné z mojej strany rodiny. Ja mám tiež stredné meno, nikdy ma ale nikto nevolal inak než prvým. Ja tiež dcéru len prvým menom oslovujem. Má to čisto charakter rodinnej tradície a od mala som vedela, že v tom chcem pokračovať.

oriesocek
25. jún 2024

Nase deti maju po dve mena a mne sa to tak paci, oni su zvyknute a mena su za mna velmi pekne...

svokrinjazykmonika
25. jún 2024

Nepáči sa mi to, nechápem pohnútky rodičov že sa tak rozhodnú. Príde mi to smiešne

vevesh
25. jún 2024

V zahranici normalne- bola to dlho nahrada slovenskeho rodneho cisla. Ak ste slovaci, dve by som dala iba pri nezhode- je to na slovensku neobvykle, ale poznam dost vela ludi, co malo dve mena. Ak ste cezpolni, ani by som sa nad tym nezamyslala a dala dce mena, pokial je to v druhej krajine obvykle...

mimusha3
25. jún 2024

16 rokov dozadu.. Mladá a sprostá. Nevedela som sa rozhodnúť pre meno pre dcéru, tak som jej dala dve mená. Volá sa Diana Viktória. Všetci ju voláme Dianka, Viktória vôbec nepoužíva. Má to ale zapísané v rodnom liste aj na všetkých dokladoch, ale raz keď som jej vypisovala nejaký papier mi policajt povedal, že úradne sa používa len jedno meno. Takže je len Dianka 😉 s odstupom času by som už dve mená nedávala

pribinak
25. jún 2024

Ty čakáš kráľovské dieťa? A keď budeš používať iba jedno meno, tak aký zmysel má mat 2 mena? 🤣🤣🤣🤣

cyberk
25. jún 2024

Nepaci; pride mi, ze rodicia sa nevedeli dohodnut (skvele splodit dieta v takom vztahu)… + je to take “wanna be special”

cookie29
25. jún 2024

dve mena ci dvojite meno?
Pretoze napriklad je rozdiel volat dieta Anna-Maria, alebo Maria-Anna, kde ide o dvojite meno, ktore je nakoniec teraz uz bezne, samozrejme vyskladat si mozes ake chces, alebo o druhe meno, ktore sa v beznom styku nepouziva. Napriklad Jan Kovac, ktory ma v RL napisane Jan Frederik Kovac, lebo Jankov Kovacov je milion

thereisabear
25. jún 2024

Výnimočne vidím kombináciu, ktorá je pekná, väčšinou sa mi to však nepáči.

andrejka1974
25. jún 2024

Nepáči sa mi to pripadá mi to ako by sa nevedeli dohodnúť muž a žena ako budú volať svoje dieťa jeden tak druhý inak

moniczka31
25. jún 2024

Moje deti majú dve mená,neľutujem vôbec.

michellemary
25. jún 2024

@pribinak malú Máriu Kristínu zhodou okolností poznám.😂 Jej mamina mala silný súkromný dôvod, prečo jej tie mená dala, aj ho malej povedala, dievčatko sa hrdo predstavuje oboma menami, aj ho všetci oboma menami volajú. Ja by som to úplne nezatracovala.

diewcatqoo
25. jún 2024

Nechapem, preco to tu vlastne riesis. Ved ak chces a si rozhodnuta, tak tych mien daj kludne aj 5. Je to len a len vasa vec, ako sa s partnerom dohodnete. Ale obhajovat to stylom, ze aky zmysel ma jedno meno, tak to je odveci, nemyslis?

abbey1
25. jún 2024

Naša mladšia dcéra má 2 mená. Obe majú pre nás svoj význam. Meno je čisto na rozhodovaní rodičov či blízkych dieťaťa, nikoho z okolia do toho nič. Vždy sa nájde niekto, kto ma s menom problém. Čo sa páči jednému, nepáči sa inému.
Áno mne sa veľké množstvo mien nepáči. Ale napísať alebo povedať verejné niekomu do očí, že vybral hnusné meno? To je ďaleko za čiarou.
Rozhodnite sa podľa seba a svojich pocitov.

gab
25. jún 2024

z môjho pohladu uplne neprakticke, hlavne pri dokumentoch a tlacivach,
vyplnovanie malych karticiek na viza a nedajboze k tomu aj dlhe priezvisko

katrinka8
25. jún 2024

Podľa mňa na Slovensku z dôvodu "páčia sa mi dve mená" je blbosť, navyše dosť nepraktická. Osobne, my v práci musíme podpisovať finančnú kontrolu a pri každom jednom podpise musíme uvádzať celé meno aj priezvisko (ako to máme v občianskom). Keď sa denne podpisuje človek 25x, je to "super" vypisovať navyše meno, ktoré človek vlastne ani nepoužíva, ale sa "len" páčilo jeho rodičom.
Ak niekto dáva dve mená z nejakých špeciálnych osobných, rodinných, tradičných dôvodov, alebo je jeden z rodičov inej národnosti, kde je to bežné, tak v pohode. Tiež je v pohode zdvojené mená, ako píše @cookie29 .
Práve ten historické, rodové a národné dôvody naraz majú kráľovské rodiny.

Strana
z3