Chcem naspäť bývalého, ale on má iný vzťah. Čo mi poradíte?

Zodpovedané
22. apr 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom mojej situácie. Asi mesiac po narodení dcéry som sa rozišla s priateľom. Cítila som sa na všetko sama.

Keď som bola tehotná, tak z finančných dôvodov odišiel pracovať do zahraničia. Dohodli sme, že keď už budeme mať dieťa, bude doma.

Tehotenstvo som prežila sama a trochu sme sa odcudzil. Po mesiaci, keď sa narodila dcéra, odišiel znova zarábať. Akosi mi zabudol dať nejaké peniaze. Žili sme si každý za svoje. Rozišla som sa s ním. Cítila som sa strašne vyčerpaná a unavená, psychicky na dne. Bolo to hrozné.

Tri roky sme boli od seba. Za dcérou chodil často a pripadalo mi to ako keby chcel trápiť mňa. Tešila som sa, keď odišiel do zahraničia, aby som mala pokoj. Po 3 rokoch si našiel priateľku a zrazu som ho chcela späť. Začali sme spolu spávať, ale on sa nechce rozísť s priateľkou. Prežili sme spolu aj pekné chvíle, ktoré mi teraz chýbajú. Keď nad tým rozmýšľam, tak nemala by som ho chcieť. Túžba je však silnejšia ako ja.

Čo mi odporúčate?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,

v prvom rade si skutočne treba zvážiť, či Váš expriateľ je skutočne človek, s ktorým si viete predstaviť budúcnosť.

Pouvažovať nad tým, či v ňom nájdete lásku, oporu (finančnú, partnerskú), partnera, priateľa a či bude dobrým otcom pre vaše dieťa. Striedanie partnerov pre dieťa nie je dobré.

Viete si reálne predstaviť byť s týmto človekom denno-denne?

Ak ste si istá, že bude pre Vás partnerom akého potrebujete, postavte ho pred rozhodnutie. Ponúknite mu plnohodnotný vzťah a rodinu. A nech sa rozhodne. Idete s tým však do rizika, že Vás môže odmietnuť.

Ak odmietne, potom je tu otázka. O čom je Váš aktuálny vzťah? Zábava? Sex? Alebo mu len dopĺňate to, čo mu chýba vo vzťahu s priateľkou? Je toto pre Vás ok?

Uvažujem nad vašou vetou „Túžba je však silnejšia“. O čom je vaša túžba? Je to túžba po mužovi, ktorý vás už niekoľkokrát sklamal? Túžba po sexe? Túžba po rodine? Túžba získať niečo stratené? Je to reálna túžba po mužovi, ktorého milujete, alebo vaša túžba v skutočnosti ukrýva niečo iné?

A čo sa týka vzťahu Vášho expriateľa, tak Vám môžem s istotou povedať, že je to vzťah s veľmi krehkými základmi. Takéto vzťahy zväčša nemajú dlhú trvácnosť a určite ich nemožno nazvať zdravými vzťahmi.

Vnímam to tak, že stojíte pred rozhodnutím. Prijať vzťah aký máte - vzťah o sexe, ísť do rizika a ponúknuť viac, alebo to proste ukončiť a hľadať niekoho perspektívnejšieho.

Prajem Vám, aby Vám vaša intuícia pomohla vybrať správny smer a Váš rozum spraviť správne rozhodnutie na tejto ceste.


Mgr.Veronika Rosinová
Poradenské a konzultačné centrum Nové Zámky, Súkromná poradňa psychológa
web: www.pkc-psycholog.eu
tel: 0917 022 755
mail: rosinova.pkc@gmail.com