icon

Aké sú skúsenosti so vzťahom s moslimom?

25. okt 2024

Ahojte, nájde sa tu žienka ktorá má vzťah s moslimom? Konkrétne s muzom z Macedónska ale žijúceho dlhodobo na Slovensku. Zaujíma ma akí sú vo vzťahu, ake boli začiatky, ako ste si ich získali, ako sa správajú k zene. Viem ze všade sú výnimky ale som zvedavá na realne skúsenosti

dzulli1980
25. okt 2024

Zatiaľ sa k Tebe správa s úplným rešpektom a úctou ... zatiaľ.

kavasmliekom
25. okt 2024

Dobre robíš, že máš zapnutu kontrolku. Oni budu milí, nežní, láskaví, kým sa nevydáš. Čo dúfam neurobíš. Potom už cesty späť niet. A ani deti si nerobte. ☝️ Moja spolužiačka išla pracovať do Grécka, tam spoznala nejakého neviem co to bol zač, o tri roky ju pozval k nim domov do jeho krajiny, tak sa nechala poblaznit, vydala sa za neho, zrazu už mala fotky na fb ako je zahalená, s bruchom. Ak rok na to už zmizla aj z fb, nemôže sa s nikým kontaktovať. Ked jej náhodou napíšem, tak odpisuje on.

katka533
Autor odpoveď zmazal
jozeffezoj
25. okt 2024

Na začiatku krása a potom ti vysvetli kde je sever.
Ono je to tak aj u našich mužov ale ti ta nezavlecu na kraj sveta a nezoberu ti dieťa.
Žil som nejakú dobu v moslimskej krajine a ver tomu ze je všetko ináč keď sa ri pozerajú do očí a keď sa otocia. Navyše držia spolu a jeden za druhého pôjdu aj sedieť. Mal.som.znamu mala Turka. Úžasného pekného super otca. Prvých 5 rokov... rozvedená a on v base. A roky pri nom trpela.

nenne27
25. okt 2024

Moja sestra ma moslima.ona katolicka.nebrani jej vo viere, neriesi. Je fajn, inteligentny, vzdelany, mily a pomohol nam tak ako nikto iny z rodiny.a je este aj pod paucou riadne. Je z Tunisu

autor
25. okt 2024

@jozeffezoj on sa do svojej vlasti neplanuje vrátiť, celá jeho rodina okrem matky už žijú na Slovensku

suptdi
25. okt 2024

A hneď po svadbe vyskočí akútny problém pre ktorý sa bude musieť za matkou presťahovať, a ty, ako jeho manželka budeš musieť poslúchať, a ísť s ním, a tam, potom spoznáš jeho pravú tvár...

autor
25. okt 2024

@suptdi to si nemyslím, má tú rozbehnutý celkom slušný biznis a žije tu už viac ako 20 rokov

katka533
25. okt 2024

@suptdi netrep prosim ta..
tak dolezite je , ako zije, ake ma zvyky atd. debila najdes aj na slovensku

suptdi
25. okt 2024

@katka533 áno debila nájdeš všade, ale na Slovensku si doma, a zväčša sa máš o koho oprieť, ale sama v cudzom svete...
Autorka: nemyslíš si, ale s istotou to povedať nevieš, môže sa stať, že on by pendloval Macedónsko - Slovensko kvôli biznisu, a ty by si sa tam starala o jeho mamu...

katka700
25. okt 2024

@viestta To je dobrá rada bez ohľadu na náboženstvo a národnosť. A ešte ako sa chlap správa k mame je dobrý indikátor ako sa bude správať k manželke.

kitycat
25. okt 2024

Ked vtacka lapaju...

Pozri je to cele o tom vo od vztahu ocakavas. Chces slovenske Vianoce, domacu kuchynu, spolu su spievat slovenske a ceske vypalovaky? Smiat sa na filmoch? Malo je na Slovensku muzov?
Vyberala si di dementov a teraz je tu jeden s palmovym listom, vsak nech to skusi, papiere su zlozite vybavovat. Ja ked sa o zriem do minulosti na "vztahy" s inymi narodnostami, tak viem, ze to pre mna nie je. Uzit di a papa

Ty by si chcela aby bol taky uzasny lebo biznis a na rukach ta nosi, dokedy? Stravila si s nim uz tyzden vkuse?

vanilkovazmrzka
25. okt 2024

Tak mu povedz ze sa vydat nechces a hotovo, uvidis ako sa k tebe bude spravat aj potom 🙂

osky
25. okt 2024

@katka533 zijetecna Slovensku?
Bola si s nim uz v jeho krajine?
Odkial je?

jeliz59
25. okt 2024

No aj o mna sa pokúšal taký.....majiteľ pizzerky a kebabu z macedónska.....ale bol albánec žijúci v Macedónsku......a ani to nepovedal na začiatku....až neskôr .....a nakoniec ženatý 2 deti....ako o deťoch som vedela tvrdil že sa rozvádza.,.nie nerozvadzal..,..a jasne že to neskusal len na mňa to som si vedomá

marca12
25. okt 2024

Mne by prave ta velka srdecnost a milota odradila. To su take prve priznaky,ked je chlap od zaciatku velmi hrrr,zahrna ta laskou,pozornostou,obmota si ta a ked ta bude mat istu a zmanipulovanu,tak sa ukaze jeho prava tvar. A je to jedno,ci je to moslim alebo krestan.

vevesh
25. okt 2024

Autorka, vobec necitaj a nepozeraj tie podcasty, knihy, youtube kanale- preco?? Lebo je ine egyptan, ine arab.....a uuuuuplne ine balkan macedonec. Ja som ziadneho nestretla, az dokym sme neprechadzali macedonskom a teda, tak neprijemnych ludi som este v ziadnej inej krajine nestretla a to uz mam co to nachodene a odzite, aj v moslimskych krajinach. A zbytocne ti tu budem hovorit, ako to mam ja s chlapom, aj ked je moslim, lebo je inej narodnosti a spolocne budu mat maximalne dodrziavanie svatej petice, ak vobec...
Ako uz bolo spomenute, pozrela by som sa, ako to maju zeny v rodine (matka, svagrine, sestry)- je to dobry indikator, i ked ty, ako cudzinka budes mat diametralne odlisne postavenie a vela bude zalezat aj od toho, ci a do akej miery budes vediet jazyk muza a ovladat zvyky krajiny a nabozenstva (cize ucit, ucit, ucit sa). To, ze zije na sk 20 rokov, nehovori nic o jeho zykoch a charaktere-jednoducho tu si zarobi na lepsi zivot ako v macedonsku, tot vsjo😀a ked ho to prestane bavit, je mozne, ze sa velmi rychlo vrati do domoviny-na to by si mala byt tiez pripravena, ze s velkou pravdepodobnostou na sk neostanete...

martinmmartin
26. okt 2024

Vsak si ho tak mimochodom otestuj. Medzi recou niekedy daj ze keb si mala dieta tak nechces aby bolo akokolvek nabozne ,a uvidis jeho reakciu v prvej sekunde, ak bude nepripraveny tak to neskryje. Bud mu to bude sumak alebo sa zatvari kyselo a zacne nejake nenapadko prednasky na temu deti a islam.

tamitamitami
26. okt 2024

Skús pozrieť tento kanál ona má chlapa inej viery a žije v Egypte.
https://youtube.com/@lubomiramohamady?si=B-u6MW...

katka533
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
26. okt 2024

@autorka
Označili má tu, môj muž je Slovák. Ale poznám aj pár Macedoncov resp ľudí z regiónu Bosna a okolie. Sú to úplne normálni ľudia. Tak ako tu na Slovensku môžeš natrafiť na blbca, tak môžeš aj tam.
Ak je muslim, tak si odpozoruj aby dodržiaval: nepite alkoholu, nejesť bravčové, nemal by sa ťa dotýkať pred svadbou. Ak to bude porušovat, tak potom si nemôžeš byť istá ničím čo bude hovoriť. Ak to ale bude dodržiavať a bude pevný v zásadách, tak bude dobrým manželom.

lenkakravcova
26. okt 2024

@martinmmartin každý praktizujuci muslim chce a bude trvať na tom, aby bolo jeho dieťa vychovávame v islame. Ja som žena, muslimka a nedovolila by som aby moje deti boli vychovávame v inej viere.
Ak niekomu na niečom záleží a skutočne podľa toho žije, bude to chcieť posunúť aj ďalej. A nie, nie je to extrémizmus. Je to zásadovosť. Je to práve to, čo tie ženy /mužov priťahuje. To, že človek vie čo chce, žije podľa toho a teda vieš čo od neho vždy očakávať.

lenkakravcova
26. okt 2024

@vanilkovazmrzka bez svadby by sa jej nemal ani dotknúť a mal by to ukončiť. Vtedy by to bolo z jeho strany správne. Ak by to tak urobil, tak je to správny zásadový muž.

henka123123
26. okt 2024

Mam kamosa z bosny je moslim ale neveri na ziadneho boha ani nic..to je jak tu ...slovak je brany ako krestan ale neveri v boha.ani nepraktizuje nic cirkevne....a on je uplne super.mala by som s nim normalne vztah

lenkakravcova
26. okt 2024

@autorka
Ak by si nejako všetko si prešla dala dokopy a raz by ste s a dostali k svadbe, tak ti tu napíšem pár veci ktoré nevynechaj:
1. predmanželská zmluva - v nej si určí výšku mahr (mala by to byť suma na 6 mes života, ktorú dostaneš v prípade rozvodu z jeho strany).
2. V predmanzelskej zmluve si tiež zadaj požiadavku na monogamiu, ak už nemá inú manželku a netoleruješ to.
3. Porozprávajte sa o výchove detí - mali byť byť vychovávame v islame. Preberte si to ale podrobné. Ktorá mešita, aká výučba atď . A dohodnite sa aj na pocte deti
4. Dohodnite sa na tom či budeš žena v domácnosti (na 99,99% to bude chcieť) alebo budeš ja pracovať (ak zvladneš domácnosť, leho tá je tvojou hlavnou povinnosťou - ak to tak berie, ale čo viem väčšina muslimov to tak berie že zen a domácnosť a muži peniaze). Tiež sa dohodnite na peniazoch aby ich posielal na spoločný účet, kde budeš mať kartu a nemusíš ho o nič pýtať pri bežných nákupoch. Aj keď sa to zdá ako blbosti treba sa o tom porozpravat.
5. Porozprávaj sa o Tom či chce aby si sa zahaľovala a ak áno, v akej miere. Niekomu stačí dlhý rukáv, inému hijab alebo nikab. Čiže toto je tiež dôležité. Macedonci myslím že veľmi ani oblečenie neriešia. Aspoň tí čo som ich poznala.
6. Porozprávajte sa o tom ako si predstavuje tvoju samostatnosť - či máš rozhodovať o všetkom v domácnosti a on len nosiť peniaze. Alebo chce aby si mu hovorila napr o tom čo plánuješ nakupovať atď. Rovnako tak s pohybom. Či ty chces aby ti hovoril kde je on, a on kde si ty. Mne toto viac vyhovuje keď si hovoríme kde sme a čo plánujeme, niekomu to ale môže vadiť a cítili by ste sa pod tlakom. Čiže aj toto preberte.
7. Svadba - okrem nikah, islamskej svadby, by ste mohli mať aj civilnú. Ak budete mať len nikah, nemáš BSM, čiže v prípade rozvodu nedostaneš polovicu získanú v manželstve. Viac sa teda oplatí pre ženu na Slovensku nie len nikah ale aj civilný sobáš hneď po ňom. V islamských krajinách je nikah uznávaný štátom, u nás sa neberie v úvahu a je len na to aby sex bol pred Bohom odobreny. Niektoré páry to tak teda robia že si urobia nikah a potom pomaly plánujú civilný, - medzitým už môžu žiť spolu.

henka123123
26. okt 2024

@lenkakravcova preco by dieta malo byy vychovavane v islame ? Ked jeho matka je slovenka a ziju na slovensku? V com akoze on by mal o tom rozhodovat? Co ked ona s tym nesuhlasi..islam je nieco viac ci co? A co ked jej muz neni fanatik.mam kamosa z bosny a na taketo pribehy a neviem co neveri..ziadne tieto pravidla a podobne

stanzi
26. okt 2024

@lenkakravcova Autorka a aj ten muz ziju na Slovensku, takze uz hned prve dva body tvojej odpovede su bezpredmetne, kedze slovensky pravny system nepozna predmanzelsku zmluvu.

katka533
26. okt 2024

@lenkakravcova prosim ta, toto snad neplati vo vsetkych krajinach, to odkial je tvoj muz? Nic z toho ja neriesim, ani som nemusela riesit

lucik194
26. okt 2024

@lenkakravcova presne tak ako pise slecna/ pani vyssie slovensky pravny system nepozna predmanzelsku zmluvu, nie sme v USA.
co je pred manzelstvom moje je moje aj po rozvode, co je muzove, zostava muzovi

lenkakravcova
26. okt 2024

@henka123123 pretože pri islamskej svadbe sa k tomu rodič, budúcu otec vždy zaväzuje. On je plne zodpovedný za výchovu potomka v náboženstve, ak je matka iného vierovyznania. Veľmi podobne to máš pri katolikoch - ten druhý sa tam zaväzuje pri svadbe podpisom nebrániť výchove v náboženstve.

@stanzi predmanželskú zmluvu som myslela k nikah, nie k civilnému sobášu. Tam je to záväzné pri nikah. Aby sa ona mohla náboženský rozviesť v prípade, že on bude chcieť ďalšiu manželku a ona s tým nebude súhlasiť. Inak jej sobáš náboženský nezrušia. A človek nikdy nevie (aby jej to neskomplikivalo prípadne ďalší sobáš toho typu). Takže je lepšie si to spísať, nezaberie to veľa času a aj si to vyjasnia ešte pred svadbou.
@lucik194

@katka533 môj muž je Slovák.