icon

Ako často sa kontaktujete so súrodencami?

19. máj 2025

Zdravim, zsujimalo by ma, ak ste dospeli a mate svoje rodiny, ako casto sa kontaktujete so surodencami? Ako casto navstevy a ako casto telefonaty?

janai1
19. máj 2025

Nevolame si. Píšeme si takmer každý deň.
Stretávame sa cca 2x za mesiac.

elenka.k
19. máj 2025

takže, keďže bývame od seba celé Slovensko - východ - západ, telefonát - 1x do týždňa, so sestrou si píšeme aj cez whatsapp každý deň. Návštevy - všetky sviatky a leto - dovolenky, ak ich máme tu na SR. A raz do roka máme chatu , kde sa všetci stretávame s rodinami 😍

vikusjk
19. máj 2025

My sme tiez cez cele SK od zvysku rodiny, ale s mamkou a surodencami mame spolocny chat, kde sa bavime denne. Vidime sa tak raz do roka, ked ideme na vychod, ale sestra s bratom, ktori su obaja tam aj s mamkou sa vidia minimalne raz tyzdenne

nyusika
19. máj 2025

pisomne denne, stretavanie rozne, ako to vyjde. ale tak aspon raz tyzdenne.

tanyan
19. máj 2025

Väčšinou len pri nejakých sviatkoch alebo ak niekto niečo potrebuje. Je pre mňa normálne, keď sa aj 2 mesiace nepočujeme / nevidíme. S mamou je to asi raz za týždeň aspoň telefonát, prípadne skočíme na kávu.

basska_b
19. máj 2025

S bratom byvame relativne blizko seba, ale mame rozne zivotne styly, on je slobodny zamestnany, ja mam 4 deti, doma na MD, tak sa vidime tak raz za mesiac-dva, vacsinou prostrednictvom mamy ale aj moje deti ho chcu sem tam vidiet

minesasubu
19. máj 2025

brat žije v UK, voláme každý tyždeň, pišeme často, chodíme spolu na dovolenky 2x do roka , občas zaletíme do UK na vikend a on prileti občas na Sk cca 5-7xdo roka

adeladulova
19. máj 2025

Ja 2 deti, sestra 2 deti. Vidíme sa 2-3x týždenne, a voláme si miliónkrát za deň 😆
S bratom sa vidíme 1x do týždňa, je ZŤP a býva u našich, kam chodíme v nedeľu na návštevu, niekedy aj na celý víkend. Mame veľmi dobre vzťahy.

bubuzu
19. máj 2025

Mám dvoch bratov, mladšieho a staršieho a bývame v jednom meste v podstate, vidíme sa tak cca raz za dva,tri týždne najčastejšie u mami. Nevoláme si bežne vôbec, len ak treba čosi riešiť. Všetkým nám to takto vyhovuje, máme rodiny, deti, partnerov, priateľov, vlastne záujmy. A vždy sa radi stretneme.

biba_18
19. máj 2025

s bratom nula bodov, môj brat je ehm ... takže nepotrebujem sa s ním stýkať. keď bol v pohode, tak to bolo raz za čas, teraz vôbec... na staré kolená sa z neho stal total toxický človek a toto ja nemusím ...

lucka_ke
19. máj 2025

moji súrodenci žijú v zahraničí čiže sa vidíme tak 1x ročne ak sa podarí, píšeme si občas, keď niečo treba... určite nie denne

barka1
19. máj 2025

Vídame sa tak 3x rocne u mamky. Voláme si, len ked je nieco dolezite, píšeme si sporadicky len ked nieco "potrebujeme"
Brat žije sám cca 3h odo mna, nemá rodinu. Nemáme ziaden problém, rozumiem si, len nemáme toho vela spoločneho, nie sme kámoši. Takže sa nejak nekontaktujeme, obom nám to vyhovuje a nerobíme si výčitky. Vieme ze co sa týka mamky, mozeme sa na seba vzajomne spolahnut

abbey1
19. máj 2025

Sestra býva neďaleko, tak sa stretneme aj často náhodne na ulici, pri obchode.
So synom po mojej sestre a jeho rodinou sa stretávame každý víkend. Berieme si ich drobca jeden deň cez víkend na výlety, alebo len tak k nám.

7lenka11
19. máj 2025

Pri každej príležitosti. S bratom a švagrinou máme spoločný chat. Takže si píšeme podľa potreby. S rodičmi som v kontakte stále, hocikedy si pošleme na whatsappe fotky alebo vymeníme si správy o tom, kto ma čo nové. Vidíme sa cca raz za tri týždne, keďže bývame 200km od seba.

deti95060810
19. máj 2025

ako zomreli rodičia - kontakt po dedičskom konaní takmer žiadny. každý si žije svoj život a záujem o toho druhého nulový ...

michaela329
19. máj 2025

Denne si píšem so sestrou, s bratom moc nie, lebo on na to nie je. Vídame sa párkrát do mesiaca a niekedy ani to. Vzťahy máme super, keď sme spolu, tak je sranda. No každý máme rodinu a svoje starosti už.

cukroska
19. máj 2025

My sme v kontakte aj sa stretávame pravidelne. Máme dobré vzťahy.

matapo
19. máj 2025

...voláme ako kedy, píšeme niekoľkokrát za deň, navstevujeme sa všetci spolu vacsinou 1x do týždňa, keď to vydá tak aj častejšie. Ale tam sme okrem súrodencov aj dobre kamošky.

jana_eyre_2
19. máj 2025

Pred koronou, keď boli všetky deti mladšie tak aj dosť často, vidavali sme sa, aj telefonovali niekoľko krát do mesiaca.. po korone sa mnoho veci zmenilo a stretávanie je sporadické, aj telefonáty.. ale sme v kontakte cez WhatsApp ak je treba pomôžeme si, informujeme.. rodičov už nemáme, takže nie je to také že sa stretneme u rodičov, tak je to aj tým.. určite by bolo iné keby žila mama a môžeme ísť k nej na obed..

A hlavne, deti už máme veľké - sestry majú deti už dospelé alebo skoro dospele deti, už aj vnúča a ja mám deti čo začínajú alebo už prežívajú pubertu - takže keď máme voľný čas trávime ho inak ako návštevami.. občas sa teda stretneme niekde na výlete, pikniku, ale tie deti majú medzi sebou také rozdiely že už sa tie záujmy tak nestretávajú.. sestry napríklad mali rovnako staré deti, tak to jasné že spolu trávili veľa času a ja s nimi, lebo som na ich deti často dávala pozor.. ale teraz už ani ony sa nejako nestretávajú, hoci asi sú v kontakte častejšie ako somnou.. a brat napríklad má rovnako starého syna ako ja najstaršieho, ale oni dvaja sú spolužiaci a prestali si rozumieť.. chodia spolu na tréning, ale to už je maximum čo spolu trávia čas.. každý má iný okruh kamarátov a tak už ani my dospelí nemáme nejak čas sa často vidiet..

renesance80
19. máj 2025

3 az 4 krat do roka ,volame si len ked sa cosi deje alebo sa chceme stretnut a vztahy mame super

zuzikak
19. máj 2025

su tyzdne kedy si piseme takmer kazdy den, su tyzdne kedy si napiseme tak raz. Mame spolocnu skupinku aj s rodicmi, kde si navzajom posielame fotky s detmi, kto kde s nimi bol alebo nieco vtipne. Zavolame si v priemere 2-3x do mesiaca ale to takym sposobom akoby sme ani neboli od seba 😀 - stretavame sa u rodicov vacsinou najneskor kazdy druhy mesiac.

vivien234
19. máj 2025

Mám malých bratov chcela by som čo najviac ale mam drbnutú rodinu. Podľa mňa to je o nastavení si so súrodencami a hlavne aké vzťahy mate medzi sebou u každého je to iné

minenkaa
20. máj 2025

Nikdy,som rada,že mám kľud

mon8060
20. máj 2025

Píšeme a voláme cca každý druhý deň.stretavame sa buď cez víkend alebo každý druhý víkend