icon

Ako odmietnuť prespávanie svokrovcov: rady a tipy

13. jan 2025

Vidím že tu je veľa príspevkov poslednú dobu o svokre tak prispejem jedným aj ja
Som človek ktorý si všetko robí najradšej všetko sám nemám rada pomoc od nikoho milujem variť milujem upratovať vždy mám doma tip top poriadok a nikdy som nedovolila ani mojej vlastnej mame aby mi s niečim pomáhala čo sa týka domácnosti proste by som si to aj tak urobila sama ešte raz😆😆😆
Aj mužovi aj moji rodičia bývajú od nás 200km
Moji rodičia tu nikdy spat nechceli chodia na návštevu stále len na otočku ráno prídu poobede idu naspäť
Mužovi rodičia u nás stále spavali bud cely víkend od piatku do nedele alebo jednu noc ako kedy.
Nemala som to nikdy rada potrebujem súkromie nemám rada návštevy a už vôbec nie na spanie v 3 izbovom byte.
Nie som typ ktorý sa teší na svokru alebo matku že mi prídu pomôcť s upratovaním alebo varením ja to ani nedovolím som doslova alergická keď sa mi svokra pletie do kuchyne.
Teraz máme mesačné bábätko naše prvé vytúžené. Moji rodičia nás boli pozrieť raz na 3 hodinky , chceme ešte kľud.
Jeho rodičia tiež boli raz na otočku. ALE… teraz príde to ale a vlastne pointa príspevku
Sú zvyknutí že u nás stále aj spavali no manžel im pekne vysvetlil že kým v noci budeme ponocovat s bábätkom ktoré nám v noci nespinká tak nechceme aby u nás spavali že najskôr keď bude mat 1 rok alebo aspoň nejaký lepší režim.
Potom by im to už dovolil lenže oni to nechcu rešpektovať a povedali že nabudúce už prídu aj na prespanie a že oni budú hore s bábätkom do noci. My to nechceme ja to nedovolím ani muž to nedovolí a hneď reagoval že nie v žiadnom prípade. Nechcem žiadnu pomoc ani teraz a nechcem tu ani vlastnú matku na prespanie. Ja by som bola najradšej keby u nás už nespali ani o rok ani o dva proste keď moji rodičia chodia na otočku tak môžu aj oni, už sme rodina v 3 izbaku a nechcem aby tu spali , ako im to povedať? A ako to vlastne povedať mužovi ? On ich tu tiež nechce na spanie povedal že najskôr o rok ale ja to chcem už stopnúť aj o rok, už máme dieťa a nemajú tu v malom byte čo vyspavat na zemi na nafukovacke.
Tlačia sa sem nasilu aj spat hneď zaútočila že nabudúce už aj prespia a vytočená som z toho.
Máte nejaké argumenty ako ich odnaučiť spávať u nás ? Radšej budeme chodiť my k ním na spanie a oni sem na otočku. Vlastnú rodinu tu neznesiem v malom byte na spanie. Ale oni sa mi sem ani netlačia narozdiel od nich. Poviem mužovi že by ich mohol už úplne odnaučiť na spanie aj do budúcna. Teraz si radšej želám aby nám malá stále spala na hovno kvôli tomuto😆😆 (srandujem)
Nechce ich tu kým máme v noci rošambo😆

kiki68
13. jan 2025

Vsak tam dajte detsku izbu a nebudu mat kde spat, ci? Neviem, ja som iny typ, je to rodina a nie kamosi.

cyberk
13. jan 2025

Manzel nech to riesi, su to jeho rodicia. Uz tam nebyvate len dvaja. Jasne vysvetlit, ze mate o cloviecika naviac, a miesto naviac na prespatie tam uz nie je, ale viete im odporucit hotel kusok od vas, ak teda nechcu chodit na otocku ako tvoji rodicia.

autor
13. jan 2025

Svokrovci su ešte mladí ľudia majú 56-58 rokov, šoférujú , nechodia vlakom

Teraz sestonedelie jasne že nebudú spat ale potom do budúcna by už chceli možno o 2 mesiace už sa budú tlačiť aj na spanie ale my si to neželame ani muž to nechce

autor
13. jan 2025

@kiki68 stále spavali v obyvacke , nie v detskej

kiki68
13. jan 2025

Tak to nejako preriadte ten byt, aby to neslo…

sisska96
13. jan 2025

@zooeynka Akože ich syn je cudzí? On u nich býval roky, keď ešte býval doma, nosil doma frajerku/frajerky a teraz nevydržia pár dní do roka, keď ku ním prídu? Hanba.....

ljzozv
13. jan 2025

Čiže ani tí nebude vadiť, keď nebudú mať starí rodičia a vnuk nejaký vzťah medzi sebou predpokladám?
Inak 200 km je dosť na otočku, hovorte si čo chcete.
Ja za seba , keď k dieťaťu prišla návšteva, najprv dieťa pol hodinu plakalo, lebo návšteva prišla, potom polhodinu plakalo, lebo návšteva ide preč, tak z hodinovej návšteva bolo viete čo 😁

autor
13. jan 2025

Moji rodičia stále chodia na otočku a to podotýkam že bývajú ešte kúsok ďalej. Nikdy u nás nespali ani by nechceli , tak keď to vedia otočiť moji prečo by nevedeli aj oni ?

zooeynka
13. jan 2025

@sisska96 to ma byt argument? Ze syn je ich a byval v ich byte ked bol dieta? To je dovod aby sa teraz dovalili na prespavacku k inej rodine a narusali ich chod/sukromie?
Pokial to vyhovuje vsetkym je to ok, ale tuto to nevyhovuje neveste ani synovi. Len svokrovcom to este nedocvaklo....a to je smutne. Lebo oni CHCU prist prespat.

sisska96
13. jan 2025

@zooeynka Takéto správanie je veľmi smutné

sisska96
13. jan 2025

@ljzozv no Keď raz za čas sa vidia pár hodín, tak budú mať oničom vzťah

luccija
13. jan 2025

Zaplať im ubytovanie, keď ich tam nechceš.Doteraz, kým si nemala dieťa ti 3 dni nevadili byť spolu?Teraz ich môžeš poslať von s dieťaťom a budeš mať chvíľku cas s mužom.Podla mňa si ešte hormonálne rozladena, lebo inak neviem preč predtým si ich tam "trpela"raz to pochopíš, keď sa ti dieťa odsťahuje ,200 km dalej

darmasiswa
13. jan 2025

uplne ta chapem, ja citim to iste, neznasam navstevy s prespanim, vnimam to ako total narusenie mojho sukromia, ja by som to riesila tak, ze by som chodievala za nimi, a aj by som mozno obcas u nich prespala, menej by mi to vadilo, ako prespavacie navsetvy u mna doma. Nechapem, preco mnohi chcu prespavat u cudzich. A je jedno, ze su to rodicia jedneho z nich, pre druheho su to cudzi ludia. Kto to ma rad, nech to tak realizuje, avsak kto to citi inac, tiez nech su jeho potreby respektovane. A ani pomoc nevnimam ako pomoc. Ja nemam rada, ak sa mi niekto hrabe v linke, alebo umyva riady, vari a co ja viem co este. Pre mna je to zataz. A kupelnu si tiez chcem umyvat sama, by ma soklo, ak by mi cudzi ludia umyvali kupelku, prali, vesali pradlo, alebo zehlili. Ja by som im povedala priamo, nech sa nehnevaju, ze ja som cudak, a ze nemam rada rozbitie mojho rezimu, ze sme odlisni, ja za to nemozem, ze viem, ze som divna, ale nc s tym neviem spravit, a nechcem, aby miesto radosti zo stretnnutia bol z toho iba moj stres a tuzba, nech co najskor odidu, to potom nema vyznam sa stretavat, ale ked chcu, radsej budem chodit za nimi.

maryetta
13. jan 2025

My sme sice od rodicov 300km takze este hodina cesty navyse. A ja som v tomto presny opak-nechcem aby pol dna sedeli v aute....
proste ak pridu tak aspon na 3dni.
Sami ked cestujeme za nimi tak mna uz pot oblieva prave z cestovania...
je mi luto ze mas tento postoj. Ono sa casom mozno aj to zmeni.

mnamko
13. jan 2025

No pekne, máte 3 izbový byt takže jednu izbu voľnú a ty máš problém poskytnúť svokrovcom alebo mame nocľah? Trmacaj sa ty 200 km hore dole.Toto mi rozum nebere.Ved doobeda ti babo mozu ísť povoziť a ty si kludne navar , poobede mozte prežiť pekný deň spolu.

mondolina
13. jan 2025

tiež tomu nerozumiem tejto sebeckosti. z rodín sa vytráca súdržnosť, radosť tráviť čas spolu.
veľmi smutné.

kitycat
13. jan 2025

Ja ti poviem takto, moja mama tiez vhodi na otocku, na prespanie (400km, rada soferuje) ju treba prehovarat. Muzovi rodicia sa trepu vlakom z hornej dolnej 200km a spia tu aj 2-3 noci...

Nic moc no, kym male bolo male, tak ich raz moja mama zobrala sem a zase odviezla, po narodeni, teraz uz si muz proste povie, ze jeho rodicia tu spia a hotovo. A to mame 2i byt... takze tvoj 3i je este vyhra.

No ale uz cakame druhe a to uz tu spat nebude nikto, mozu ist do hotela a muz s nimi, ale spat sa tu uz nebude 🙂

luccija
13. jan 2025

@darmasiswa ale veď sú na návšteve snáď jej nebudú umývať kupelnu

h2
13. jan 2025

@kiki68 A prečo by to robili? Akože dajú preč z obývačky sedačku, aby svokrovci nemali kde spať? Nie je lepšie im to vysvetliť tak, aby to pochopili? A jednoznačne by to mal urobiť ich syn, nie autorka.

kitycat
13. jan 2025

@kitycat este doplnim ku mojemu komentaru, ze mat 3i tak mi prespavanie nevadi

rivini
13. jan 2025

200km vzdialenost znamena skoro 2 hodiny v aute. Na otocku su to 4 hodiny a to mi pripada naozaj uz cas, ked sa oplati prenocovat. My mame podobnu situaciu, svokrovci 2,5 hodiny v aute na jednu cestu. Kym bolo dieta velmi male, vzdy sme im bookli na noc hotel. Teraz je vacsie a mame dom s hostovskou izbou a teda je to uz na jednu-dve noci 4-5x do roka ok. Argumenty hladas zbytocne, ty ich proste u vas nechces a musis to jasne komunikovat. S babatkom ti nemaju ako pomoct. Na druhej strane, nejde uz len o teba, ale aj o to, aky si prajes aby malo dieta vztah so starymi rodicmi. Ja prenocovavacie navstevy z duse neznasam, no navstevu svokrovcov tolerujem kvoli dietatu, kedze sa na starych rodicov tesi.

cukroska
13. jan 2025

V tom prípade im treba zabezpečiť ubytovanie niekde. Je to vaša rodina a ich vnúča a majú právo byť s ním dlhšie ako pár hodín. Je to tak trošku aj vaša povinnosť. Ale nie v zlom. Treba sa trochu vcítiť aj do ich situácie a spomenúť so nato,že možno raz príde deň keď tú pomoc budete potrebovať. Či už keď skončí materská,alebo príde nedajbože choroba či iné starosti. Treba byť kúsok aj tolerantný,ohľaduplný a brať ohľad,že prídu kvôli Vám cez pol republiky ako sa povie. Nemyslieť len a LEN na SEBA! Na svoje pohodlie. Skúste si to predstaviť aj opačne. Keď vy raz budete babička a budete chcieť si užívať vnúčatá a nevesta alebo syn Vám to budú odopierať.Tak keď malé podrastie choďte vy k nim. Každopádne je to vaša vec a urobte si po svojom. Ale kto má byť bližší ak nie rodina. Furt nebudete mladá a deti malé..Rodina je najviac za mňa. A nemyslím tým len môjho muža a deti. Ale všetkých ak široká rodina.

h2
13. jan 2025

@cukroska Nie, nemajú svokrovci právo a nie, nemajú rodičia povinnosť.

cukroska
13. jan 2025

@mondolina Súhlasím! Trochu menej sebeckosti a viac empatie by určite nebolo ma škodu. A kde je rodina,súdržnosť tam sa veci dejú..Veď raz môže prísť deň keď tú pomoc by možno aj ocenila. Ale také typy to nepriznajú NIKDY! 😏

zalka
13. jan 2025

@cukroska a prečo by potom jej svokrovci mali trpieť ju na pre spanie keď sa ona rozhodne tam ist?
Ci u nich sa pre spávať môže ale u nej nie.
Strašná doba.

cukroska
13. jan 2025

Tak kde je problém im zabezpečiť ubytko. Nech si užijú noe len Vás ale aj vnúčatko. Pamätajte aj "vy raz budete babka".

h2
13. jan 2025

@cukroska Autorka o 12:29 (tretí príspevok na prvej strane): "oni chcú spať len u nás , nikdy by nešli do žiadneho hotela"

henka123123
13. jan 2025

Povec im to narovinu a bud to prijmu alebo sa urazia..nechod okolo horucej kase..narovinu povec ako to chces a hotovo

gejb
13. jan 2025

@cukroska súhlasím ze empatia tu chýba. Svokrovci by mali skúsiť pochopiť prianie a potreby mladej rodiny a hlavne babatka.

mandzula
Autor odpoveď zmazal