Ako odmietnuť prespávanie svokrovcov: rady a tipy
Vidím že tu je veľa príspevkov poslednú dobu o svokre tak prispejem jedným aj ja
Som človek ktorý si všetko robí najradšej všetko sám nemám rada pomoc od nikoho milujem variť milujem upratovať vždy mám doma tip top poriadok a nikdy som nedovolila ani mojej vlastnej mame aby mi s niečim pomáhala čo sa týka domácnosti proste by som si to aj tak urobila sama ešte raz😆😆😆
Aj mužovi aj moji rodičia bývajú od nás 200km
Moji rodičia tu nikdy spat nechceli chodia na návštevu stále len na otočku ráno prídu poobede idu naspäť
Mužovi rodičia u nás stále spavali bud cely víkend od piatku do nedele alebo jednu noc ako kedy.
Nemala som to nikdy rada potrebujem súkromie nemám rada návštevy a už vôbec nie na spanie v 3 izbovom byte.
Nie som typ ktorý sa teší na svokru alebo matku že mi prídu pomôcť s upratovaním alebo varením ja to ani nedovolím som doslova alergická keď sa mi svokra pletie do kuchyne.
Teraz máme mesačné bábätko naše prvé vytúžené. Moji rodičia nás boli pozrieť raz na 3 hodinky , chceme ešte kľud.
Jeho rodičia tiež boli raz na otočku. ALE… teraz príde to ale a vlastne pointa príspevku
Sú zvyknutí že u nás stále aj spavali no manžel im pekne vysvetlil že kým v noci budeme ponocovat s bábätkom ktoré nám v noci nespinká tak nechceme aby u nás spavali že najskôr keď bude mat 1 rok alebo aspoň nejaký lepší režim.
Potom by im to už dovolil lenže oni to nechcu rešpektovať a povedali že nabudúce už prídu aj na prespanie a že oni budú hore s bábätkom do noci. My to nechceme ja to nedovolím ani muž to nedovolí a hneď reagoval že nie v žiadnom prípade. Nechcem žiadnu pomoc ani teraz a nechcem tu ani vlastnú matku na prespanie. Ja by som bola najradšej keby u nás už nespali ani o rok ani o dva proste keď moji rodičia chodia na otočku tak môžu aj oni, už sme rodina v 3 izbaku a nechcem aby tu spali , ako im to povedať? A ako to vlastne povedať mužovi ? On ich tu tiež nechce na spanie povedal že najskôr o rok ale ja to chcem už stopnúť aj o rok, už máme dieťa a nemajú tu v malom byte čo vyspavat na zemi na nafukovacke.
Tlačia sa sem nasilu aj spat hneď zaútočila že nabudúce už aj prespia a vytočená som z toho.
Máte nejaké argumenty ako ich odnaučiť spávať u nás ? Radšej budeme chodiť my k ním na spanie a oni sem na otočku. Vlastnú rodinu tu neznesiem v malom byte na spanie. Ale oni sa mi sem ani netlačia narozdiel od nich. Poviem mužovi že by ich mohol už úplne odnaučiť na spanie aj do budúcna. Teraz si radšej želám aby nám malá stále spala na hovno kvôli tomuto😆😆 (srandujem)
Nechce ich tu kým máme v noci rošambo😆
Takých tu už bolo čo sú "mne netreba pomôcť,ja sama "ešte nikdy nikto nebol čo zvládne vždy všetko "sám ".
@dixitka vieš abo je to o tom, že svokra nachysta navarí a po odchode poprace.
Naozaj byt na mieste svokry, či mám 15 izb dom alebo 3 izb byt tak ako ku mne sa správajú tak zrkadlim a správam sa rovnako... . Áno príďte na kávu na 3 hodky pokecat. A tak ste mladý to dáte hore dole 200 km. Na otočku.
A tak neostávajte narušuje té nám súkromie, dedo nože v trenkoch behať po dome ani si prdnut. Ale príďte na otočku radi vás uvidime.
@sisska96 to už neprizná nik,alebo len málo kto.Lem nech im pán boh dá dobré zdravie ,aby si mohli platiť opatrovateľku keď bude nutné,alebo mať flexibilný pracovný čas a tolerantných zamestnávateľov. A modliť sa aby sa im raz taký prístup nezopakoval v praxi. O dvadsať rokov možno raz budú aj rodičia potrebovať pomoc..
@sisska96 a budu vykrikovat ze.sa.o.nich na starobu nepostaraju.lebo oni sa nestarali ked to mladym vyhovovalo. Smutne ze ani nema zaujem hkadat nejaky kompromis. Ok male dieta.novorodenec.je ine. Ale.ak bude vacsie ta vzdialenost je dost velka pre ''starsich ludi ist na otocku. Mt sme 3 mame 3izbak ale na gauci sa v pohode vyspia dalsi dvaja. Toto je ta dnesna doba egoizmu a to co.mne vyhovuje a ine neakceptujem. Vraj pre dobro dietata. Figu borovu. Tiex mam rada sukromie ale ak by sa moji rodicia treoali 200km tak tu jednu dve noci za 1-2 mesiace vydrzim.
@zalkane uz sa teraz z 50ke nechce za rodinou 50 km cestovat na otocku😆. Ale tak zase oni nemaju problem.nas prenocovst. Ale nakoniec vzdy ideme domov. Ale.je to cestovanie uz unavujucejsie
@h2 to len na margo tvojho komentu.. k jadru veci sa radšej nevyjadrujem pretože tu všetky sväté mamičky tvrdia hlásajú toleranciu a kompromisy a ohľaduplnosť ale to že autorka je zjavne takej povahy a tak to proste cíti už je vedľajšie..dokonca majú s mužom rovnaký názor, byt je ich platia si ho za svoje predpokladajme ale čo už musia to pretrpieť lebo taká je tu slovenska deformácia 🤔
Autorka uz si cestovala na otocku s malym dietatom 200km?Presne to by Ta u mna cakalo!A este by som mladej rodinke pripomenula, ze po cudzich sa nededi.
@monsterablue 😂 prepáč ale pokiaľ sú vzťahy ok resp ti ludia by boli ok tak prečo by to nemalo byt v zaujme dieťaťa? dieťa ma na to taktiež právo hoci rodičia nemajú so svojimi rodičmi dobre vzťahy
@sisska96 ani u svokrovcov by som nechcela spat, ale obetovala by som sa, ak by velmi na tom nastojili, no moje sukromie si nechcem dat narusat, kazdy z nas ma svoj vlastny zivot, svoj vlastny rezim, nezijeme ako v minulosti viaacgeneracnej rodine s presne vymedzenimi rolami, aj sudrznostou, aj inymi dobrymi alebo zlymi vecami
No hruza..
Tu neplatia len komenty o dufani v benevolentnejsiu nevestu , ale aj vlastne deti 😑
@jvasenka nie je to o pretrpeni ale o kompromisoch. Cely zivot je o kompromisoch pretoze svet sa.netoci okolo autorky. Zalozila si rodinu. Ta ke prvorada. Ale do tej rodiny patria ak stari rodicia ktori maju zaujem o vnuca. Tak to je taky problem najst nejaky kompromis?
Dufam že nebudem mať takú otrasnú nevestu
My mame 3i, rovno sme zariadovali obyvacku bez rozkladacieho gauca, ale nasi su radius 30km, cize chodia na otocku a neprespavaju.
normalne chlapovim povies, ze si neprajes aby u vas vyspavali. A hotovo, a im.. ze staci prist na otocku, dakujeme, netreba aby ste tu spali = to si ale musi vybavit muz. A zaviest, ze ked tak budete potom chodit vy, prespavat tam.. a mas pokoj svaty.. dieta sa ti nauci, spat mimo dom, od malicka, bude to poznat u starych rodicov a budu oni teba obskakovat.. nech pekne navaria a potom si aj poupratuju ked odidete. Ver, bude ti to viac vyhovovoat ako ked pridu k vam :DDD U nas nikdy, ziadny rodicia nespali.. my chodime k nim, tak ako moji rodicia chodili k svojim na navstevy... jedine ak bol zdravotny problem a bolo nutne napr. pomoct, spala mama u sestry atd. Inak vobec.
Takymto stylom aj vlk je syty aj ovca cela. Stari rodicia budu s vnucatom, aj vas uvidia.. a ked bude dieta vacsie, vysles manzela s deitatom a mas free vikend :DDD
Proste detinské a sebecké tento príspevok. Nič viac nič menej. Predpokladám,že sú obaja mladý a nezažili v živote nič a ešte ako sa povie potrebujú padnúť na hubu.Zivot každého naučí.
Ale tak každého vec, aké vzťahy má v rodine .A akým príkladom ide vlastným deťom. Ale evidentne anonym je ešte hrdinka čo zvládne bez rodiny všetko. Len aby raz nebolo neskoro...
@kikushaa tiez som dom tak zariadovala, s hostovskou izbou :DDD este tu nik nespal :D an keby mohli.. proste na toto nie su u nas zvyknuti.. bolo by im to divne..
@cacianka cim skor sa nauci, tym lepsie.. ake serepety? rocne dieta som zabalila do auta za chvilu, starsie uz absolutne bez problemov este rychlejsie. Kocik, plienky, mlieko, flasa, oblecenie a vybavene, ide sa. Na vikend, noc, dve.. ziadny problem.
@simca06022011 ty vole :o ty len tam sedíš a starí ľudia obskakujú , upratujú po Vás ???????
@simca06022011 je to aj o kompromisoch. Starým rodičom nemusí vaadiť ked sa k nim nasáčkuju 3 ľudia ? že ako starší musia všetko pripraviť a potom aj po nich spratať ? ale opačne to nemôže fungovať, že oni dvaja prídu k mladým, to môže vadiť ?
tak nech všetci sedia doma na riti, stretnú sa niekde možno raz do roka ako v amerike na deň vďakyvzdania a utrum. ved videohory existujú, čo tam potom ked cez chladnú obrazovku necítiť objatie..
By som takú vychcanu nevestu a veru aj dceru hnala metlou...ak by sa k nám chodili najesť,prespať a bordel narodbit a my by sme k nim na oplátku mali dovolené ísť na 3 hodiny a na otočku.

@sisska96 to nepriznajú také typy ľudí nikdy. Jedine anonymné príspevkom prispejú...