icon

Ako prejaviť viac vďačnosti partnerovi?

20. okt 2024

Ahojte, touto témou tu asi vyvolám nezhody ale možno mi niektoré poradíte. V skratke to vysvetlím: mám muža ktorý sa stará o všetko finančné v našej domácnosti (sme len ja a on).
Ja robím všetky domáce práce a varím a on ťahá všetko finančne. Samozrejme sa snažím aby bolo doma vždy navarené ale niekedy sa mi nechce a tak to riešime objednaním.
Ale môj muž mi v poslednej dobe vyčíta že si nevážim to čo robí pre mňa, že všetko finančne ťahá on.. vraj teraz to vidí viacej že to tak je stále odkedy to tak trvá ale vtedy to tak nevnímal...ale teraz si to všíma viac..
.. vraví mi že by chcel aby trochu viac videl odo mňa vďačnosti a snahy že mi na ňom záleží..
Ale ja nejak neviem prísť na to ako prejaviť viac?
Upratané, čiste, oprate je. Navarené je keď si povie čo chce.
Po sexuálnej stránke to je všetko ok.
Ale čo viac ešte môžem urobiť ?

lenkakravcova
21. okt 2024

@autorka
Prečítala som si komentáre, ktoré si napísala.
Ako ti ženy písali vyššie, to že si v domácnosti neznamená že nie si samostatná samomysliaca jednotka. Ty máš mať tu domácnosť na starosti. Čiže nepýta sa muža čo variť, ale variť (keď mu nebude chutiť, zapamätaš si a nabudúce také nevariš 😀), prať, pratat, nakupovať, vybavovať dôležité veci sama od seba (čo treba a týka sa domácnosti a neskôr deti).

gribka1
21. okt 2024

Trošku zivelnosti a improvizacie do zivota prajem, skus ho prekvapit. Si ako robot.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ivik4
21. okt 2024

Ak ste sa tak dohodli , nema Ti co vycitat. Ak Ti nieco vycita, chod teda niekam skusit robit a uvidis aky bude.

kavasmliekom
21. okt 2024

Môžeš sa tu hrať na neviem akú super žienku domácu, ktora sa ma dobre, ktorá muzovi splní vsrzko, čo chce, aj tak ma nepresvedčíš o tom, že je to super, sedieť doma na riti, nemať svoj príjem, nemať slobodu v rozhodovaní. Že ťa nebavilo robiť? Lebo si lenivá a našla si si sponzora, ktorý ťa využíva, aby o neho bolo postarané. Čo je tiež blbosť, lebo normálna žena, pracujúca, aj s deťmi dokáže toho podľa mňa oveľa viac, ako ty, čo nepohneš ani prstom bez toho, aby ťa niekto nenakopol. Toto nie je život, je to len "vydržiavaná slúžka, ktorá ešte aj pindu dá za peniaze. Našťastie len svojmu priateľovi, keby aspoň manželovi. 🙈

tiezjedna
21. okt 2024

@kavasmliekom tak ona sa nehrá na dokonalú žienku domácu, dokonca sama priznáva, že ňou nie je, a už vôbec nikoho nepresviedča, že je to super. Len popísala ako to majú nastavené oni. Občas stačí naozaj iba čítať, čo autor píše a nie konštruovať vlastné teórie... 😉

kavasmliekom
21. okt 2024

@tiezjedna veď ja čítam, ale keď jej vyhovuje toto, čo ma a ešte by sa mu chcela viac zavdacit, tak...chce byť ešte lepšou sluzkou.

bonboniera
21. okt 2024

Uprimne nechápem prečo jej niektoré píšete ze je sluzka? Veď len prispieva do vzťahu tak ako sa obaja dobrovoľne dohodli, nie? 🤔

tiezjedna
21. okt 2024

@kavasmliekom presne to jej vyhovuje, tak na čo do nej zbytočne rýpeš? Som si na 100 % istá, že vie, že to v naprostej väčšine vzťahov funguje inak. Oni sa dohodli, že budú fungovať takto.

autor
21. okt 2024

@kavasmliekom akože wau.. ďakujem za takúto analýzu ale
Nehrám sa na super žienku domácu.
Áno chcem splniť mužovi všetko čo chce pretože on robí pre mňa všetko čo chcem. Ja nechcem zarábať tak to robí on. On nechce robiť domáce práce tak to robím ja. A keďže mi príde že on dáva toho viac tak áno chcem ešte trochu pridať niečoho aby som to mierne vyrovnala.
Takže nevidím to ako že by má on využíval. Pretože to potom aj ja jeho využívam, nie? Proste každý dávame niečo iné do vzťahu.
Ja som nikde nepovedala že ženy ktoré majú prácu, deti a ešte aj domácnosť toho nedokázali viac? Jasné že dokázali a dokazujú.
A vydržiavaná slúžka ? Za to že ja dávam domáce služby a on dáva peniaze ?
Veď ako som písala vyššie bolo to o dohode. Tak ako jemu sa nechce domace práce robiť tak mne sa nechcelo do práce chodiť. Keď ja som vydržiavaná slúžka máš nejaké pomenovanie aj na neho keď on dáva len peniaze ?

Akože ja chapem že tento štýl fungovania sa nepáči každému. Keď žena je doma a iba muž zarába. Ale nazývať ju za to slúžka ? A ešte aj vydržiavaná ?
Proste váš komentár je naozaj veľmi útočný a nedáva žiadnu radu o ktorú som prosila..

gribka1
21. okt 2024

Mozes mu dat potomka 😁

tiezjedna
21. okt 2024

@kavasmliekom inak v zmysle tvojej logiky je podľa tunajších častých nárekov x pracujúcich žien nevydržiavanými slúžkami🙄 Okrem toho, že majú na krku celú domácnosť (a deti), tak ešte musia hákovať (v lepšom prípade preto, aby rodine prilepšili, v horšom preto, lebo ich chlap vydeľuje). Takže asi tak. Nebola by som tak prísna...

majlo1234
21. okt 2024

Prekvap ho, cakaj ho doma hola s navarenym obedom, ponukni mu masaz, umy ho v sprche…neviem, ako inak si on predstavuje vdacnost

janickacrazy
21. okt 2024

A deti neplanujete?

buberova
21. okt 2024

Sprav si zoznam jedál ktoré má rád alebo ktoré povedal že máš spraviť.. a var podľa poradia/zoznamu.. nemusí rozhodovať on, rozhodne za teba papier a chlap bude spokojný 🙂

laurita285
21. okt 2024

Podĺa mňa má v práci rozhodovania a vymýšľania dosť tak čaká, že doma sa tejto iniciatívy chytíš ty a trocha ho ježí že to nevieš vymyslieť/urobiť keď si doma a máš na to viac priestoru a času ako on :D

mantilka
21. okt 2024

Začni sa viac vzdelávať autorka. Čítaj knihy. Tvoj muž možno potrebuje pri sebe viac "psychologičku", ktora mu poradí, povzbudí ho, usmerní. Ako píšeš, ty sa správaš viac menej ako platená slúžka. On chce doma menezerku.
Napíš trochu viac o sebe. Aké máš koníčky? Určite sa ti dá v niečom poradiť.

eliska13
21. okt 2024

Asi si taká spiaca princezná bez nazoru.Co poviem to mi splní a začne to byť jedného dňa nuda.Obcas by to chcelo zmenu, výmenu názorov, vyvinúť aktivitu niečo spraviť a vymyslieť sama.Nie, že ty vyberieš závesy, on zaplatí a zase nuda.Ake máš tie svoje aktivity veľa ich spomínaš čomu sa venuješ?Asi z teba nejde energia

simona1306
21. okt 2024

ja si myslim, ze si len leniva a pohodlna. Do tej vase dohody sa ja nestaram, ked vam to obom vyhovuje, ale ja som teda na strane tvojho muza z toho, co ty pises . Chapem, ze manzelovi vadi to, ze vsetko ti musi diktovat ako svojmu dietatu , a sama od seba nevymyslis nic. Nemyslim si, ze chcel mat doma poslusne dieta , ale dospelu zenu, ktora dokaze fungovat a obstarat domacnost . Ved ked sa ti nechce varit, ok, miesto toho ze cakas na donasku, sa oblec, namaluj, napis manzelovi sms, ze dnes nevaris, ale date si spolu veceru niekde v restauracii a behnete na prechadzku. Ale vymysli to ty, a necakaj nanho. Ved on ti znesie modre z neba, stara sa o teba, tak si myslim, ze je fer mu tu lasku trocha ukazat. A nie len cakat a kukat ako koza spoza plota.

kavasmliekom
21. okt 2024

Aj tak si myslím svoje. Neviem co za logiku je, že ty upratujes a varíš a on ti za to platí, keby si musela variť a pratať aj popri robote. Čiže, len si využila a robíš sluzku dobrovoľne. 😄
Aj keď ste sa tak dohodli, mala by si zvážiť aj to, že keď sa rozidete, alebo on príde o prácu, či ochorie atď, budete bez príjmu.

ivangeline
21. okt 2024

A to ti on nevie dať odpoved?

Pravdepodobne ho práca či financie začínajú pre niečo frustrovat viac,tak preto si to všíma viac..

kavasmliekom
21. okt 2024

@tiezjedna lenže v takom prípade sú si rovnocennymi partnermi, kde sa od obidvoch očakáva, že budú rovným dielom prispievať do domácnosti, či sa to týka platenia účtov, alebo prania ponoziek. Teraz on robí, platí a ona sedí a čakania pokyny za ktire ma zaplatené. Vidím v tom rozdiel, veľký.
Ja keď sa mi nepáči, že manžel príde z roboty a vyloží nohy, môžem buchnut po stole a povedať mu, aby si zohral jest, alebo išiel na nákup po ceste z prace...tu ona musí robiť všetko, lebo sa to od nej očakáva, tak sa dohodli, on očakáva, ona plní. Ona splní, on kúpi co chce 😉

sono2
21. okt 2024

Ty si vlastne jeho slúžka.

lilitela
21. okt 2024

Podla mna to je skor o odkomunikovani - ak sa ho spytas, co chce a on ta urazene odbije, ze to uz mas davno vediet, nenechat sa zaskocit a znechutit a tak odpovedat - jasne ze to davno viem, ale dnes mozes mat chut na nieco uplne ine a ja by som ti rada vyhovela presne ako si predstavujes. A v tomto zmysle aj ostatne: Jasne ze viem, ale dnes to moze byt inak.
Na druhej strane, mozno uz aj jemu zacina vadit, ze "nevies" urobit nic sama od seba - v prenesenom zmysle - ja ta rozhodne nepodcenujem.
Priklanam sa k nazoru, ze treba ist robit a povedz mu, ze nejako ta postupne prestava naplnat byt doma a kedze sa casto stava, ze nie je s tebou spokojny, co ty robis, a necitis od neho vdaku a ocenenie a preto musis ist hladat naplnenie a dobry pocit za odvedenu pracu inde, kde to najdes.

beata_k
21. okt 2024

Dievca, ty budes este taaak plakat do vankusa. Dufam, ze ti aspon plati odvody aby si mala na dochodok.

lilitela
21. okt 2024

Sprav si rano plan, co prenho dnes urobis a ten plan dodrzuj. Casu mas na porozmyslanie dost. Plan ta prinuti byt akcnejsia.

kavasmliekom
21. okt 2024

@beata_k ani platí jej odvody 😄

beata_k
21. okt 2024

@kavasmliekom Aspon, ze to.

evansova
21. okt 2024

Zacni si cim skor hladat pracu. Neviem si predstavit, ze by som bola zena v domacnosti, hlavne ked pises, ze mas ukoncenu VS. Ja ju mam tiez a cely zivot sa venujem praci v odbore, ktory som studovala. Nezda sa ti, ze si studovala zbytocne?

janickacrazy
21. okt 2024

@kavasmliekom ja mám takú spolužiačku, tiež si našla bohatého muža a takto funguje už vyše 20 rokov, ale oni majú aspoň deti. Ale aj tak ju to veľmi poznácilo taký život. Nedá sa s ňou baviť o inom ako o deťoch a kde boli na dovolenke. Kedysi bola veselá, plná života, dnes je taka bez iskry.