icon

Ako prekonať neúspešnú lásku ku kolegovi?

25. júl 2024

Prosím poraďte mi, veľmi sa mi páči kolega, no je to jednostranne. Myslím si to, lebo aj keď sú veľmi jemné náznaky sú príliš malé.Neviem si pomôcť. Trvá to už príliš dlho. A je to čím ďalej tým horšie.
Potrebujem rady od vás ako to prekonať. Zmena práce nie je veľmi možná ( drží má dobrý plat) aj keď možno odísť a viac nevidieť by mi pomohlo . Na druhej strane si zas neviem predstaviť nevidieť ho viac.
Viem, že to k ničomu nevedie a aj tak si nedám povedať.
Neviem či existuje vôbec nejaká rada, chcela som sa len trošku vykecat. Niekomu to povedať...

fido69
Autor odpoveď zmazal
autor
25. júl 2024

@beata_k nie zlý nápad.
Ale Ja aj bez fotky myslím na svoju super rodinku a aj tak vymýšľam. 🤦‍♀️

autor
25. júl 2024

@mamina7070 si sa zbláznila? To v žiadnom prípade nedokážem.

autor
25. júl 2024

@fido69 a ty šup šup rodičom pusu dať a spinkať

slovakboy
25. júl 2024

Určite nehovor nič manželovi !

autor
25. júl 2024

@slovakboy na to by som odvahu ani nemala.

slovakboy
25. júl 2024

Toho fešáka maj aj naďalej rada. Venuj mu pomyslenie a praj mu šťastie a lásku.
@svetlonos to podobne riešila. Proste si povedz, že nebude tvoj a tvoje šťastie si vybuduješ sama so svojim mužom. A to čo by si chcela zažiť s ním, zaži so svojim mužom. Bude to nuda, nebude sa ti do toho chciet ale rob to. Spomen si na film Medisonské mosty. Krásny film. A neprestala ho milovať, napriek tomu milovala svojho muža. Je to iný druh lásky. Platonický. Platonická láska je zvláštny druh lásky velmi pekný, čistý, nepožadujúci, nevlastniaci. Tvojho muža začneš postupne silno milovať klasickou manželskou láskou. Nebudeš mať motíliky v bruchu, ale zistíš, že sa milujete ako kone. Že nikoho bližšieho na svete nemáš. A začne sa ti aj fyzicky stále viac a viac páčiť. Stačí to pripustiť a nebojovať s tym a nehovoriť si, že ja už milujem len fešáka. Fešák bude mať postupne pre teba inú hodnotu. Viac ľudskú ako erotickú, ale bude v tom aj erotika. Občas si ho pustíš do hlavy aké by to bolo. Nemyslím sex ale život s nim. A teda aj sex ak budes chcieť. No zistíš, že tento dokonalý muž hoci bude lepší ako ten tvoj krajši a milší, ty budeš chciet toho svojho. Lebo je tvoj. Tomu fešákovi budeš posielať pomyslenia a láskavé pohľady. Ale bude to len platonické. A nebude to často. Bude to tvoj občasny intímny prístav. Nie je to nevera. Je to sloboda a v nej slobodne rozhodnutie byť zenou svojho muža, ktorá má svoje sukromné tajomstvo. Mas na neho právo a nikdy ho nemusíš mužovi povedať. Teraz si to nevieš predstaviť, ale ver mi že keď to objavíš, zistíš že je to krásne tajomstvo, ktoré odhalí len ten, čo to zažije. Nemyslím tajomstvo fešáka, ale tajomstvo manželskej aj platonickej lásky. Že dokážu vedľa seba existovať nezávisle.

deedol
25. júl 2024

uprimne, podla mna je to uplne normalne a skratka sa to stava. pointa je, co s tym ty ako rozumna osoba urobis. uz sa drzis dost dlho, takze myslim, ze racio u teba funguje a neurobis ziadnu blbost. je to len poblaznenie, ktore casom prejde. lahsie by bolo, keby ste sa nestretavali (tak casto), ale pises, ze to asi nie je mozne. vzdy ked si nanho spomenies, vedome odvrat myslienky na nieco ine (moze to byt tvoj muz, syn alebo cokolvek ine). proste to nerozvijaj, nesnivaj, neries.

rozkvet1
25. júl 2024

Ty si dobrá krava

terka402
26. júl 2024

Myslím,že potrebuješ dovolenku👍

iinuska
26. júl 2024

No, ako taka puberťáčka...

mamina7070
26. júl 2024

a preco ? podla mna si sa zblaznila ty a trva to pekne dlho
toto co predvadzas je emocionalna nevera

3petka
26. júl 2024

A čo máš 15? Nechce ta tak nerieš. Nájdi si nejaký koníček čo ta zamestná.

autor
26. júl 2024

@slovakboy áno áno je to iný druh lásky ako to čo cítim k môjmu mužovi. Viem že by som ho nikdy nevymenila. Neviem čo sa to so mnou deje. 😑
Chcela som ho nechať ísť.... Nejde mi to. Neviem sa od neho odpútať. 😏
@deedol poblaznenie... Trvá už príliš dlho. Rozmýšľam stále nad zmenou práce,no ani tu nechcem opustiť. A to by mi snáď pomohlo, nevidieť ho.
@terka402 aj tu som kvôli nemu zrušila. 😂 Len aby som bola v práci s ním. ( Teda pre vysvetlenie -
Muž nemá dovolenku takže mu bola prakticky na nič)

@iinuska ešte horšie, ani v tedy som sa takto nespravala 🤔
@mamina7070 súhlasím 😑
@3petka skúsila som knihu čítať, nefunguje, ja vôbec nevnímam čo čítam

mamina7070
26. júl 2024

skus si to otocit ako vy si sa citila a co by si robila keby toto muz citil ku kolegyni?

ak si to nevies ty sama spracovat tak potom len zmena prace zide z oci zide z mysle

autor
26. júl 2024

@mamina7070 veď som si to povedala 100x
Keby som to zistila tak fakt neviem čo na to sa dá už povedať. 😓
Uvažujem aj nad inou prácou. Ale to tiež nie je jednoduché. Tu som už dlho, super plat, mám aj bonusy navyše...
Chcela som to zvládnuť sama no nedarí sa mi už dlhodobo.

autor
26. júl 2024

Inak som ešte nespomenula že sa poznáme už snáď aj 4roky. Na začiatku mi bol ľahostajný, proste len človek z práce. Potom sa stalo niečo a netuším čo.

koniarova
26. júl 2024

Možno by pomohlo, keby ťa s prepáčením poslal do riti. Normálne by som mu o svojich pocitoch a obavách povedala. Keď priamo od neho budeš počuť,že nemá záujem, možno ti to už inak príde.

autor
26. júl 2024

@koniarova to je skvelé,to by možno aj pomohlo.
Ale to by mi nemohol pozerať do očí dlho a hlboko 😍
Mám pocit že by možno aj by niečo bolo, no on vie že som vydatá. Tak aspoň in má rozum. 🤔🤷‍♀️

ddaassuullaa
26. júl 2024

Ja ti taku detsku prupovidku, co sme si my hovorievali:

Nebez za vozom, ktory ta nechce vziat, netuz po chlapcovi, ktory ta nema rad😉

koniarova
26. júl 2024

Keby ťa chcel, už ti to dávno povedal. 4 roky by to nevydržal tajiť.

autor
26. júl 2024

@koniarova nie 4roky. To sa poznáme toľko.
To len posledné 2roky sa niečo deje

stanulienkat
26. júl 2024

Ak mas spokojne manzelstvo, tak neriskuj. To je len take poblaznenie zo stereotypu. Aj novy objav by ta omrzel a mozno by si zistila, ze tvojmu muzovi nesiaha ani po clenky. Viem, ze je to lakave, to vzruso z noveho....😁
Ale nepokaz si co mas. Nestoji to za to. Mysli na nasledky....

autor
26. júl 2024

@ddaassuullaa
Mala by som si to možno uvedomiť a spamätať sa už.
Ďakujem, pomáhate mi. Vaše slová si beriem k srdcu

koniarova
26. júl 2024

2 roky? Chlap bez záväzkov, ktorý má o teba záujem by ti to už tisíc krát povedal a vyuzil,že ho chceš. Nemaj až také ružové okuliare. Neverím,že je až taký charakterný. Je to LEN chlap. 😁 Keby chcel,už ťa dávno niekde oprie ... 😁😁

fido69
Autor odpoveď zmazal
autor
26. júl 2024

@stanulienkat včera som aj mužovi povedala že ten každodenný stereotyp ma ubija.
Jeho tiež 😄
Nechcem ho stratiť.

autor
26. júl 2024

@koniarova neviem či je bez záväzkov 🤔

stanulienkat
26. júl 2024

A preco mate stereotyp? Ved randite, chodte do kina, na vylet, urobte si spolu vecer.....dieta odlozte k babke. Som s manzelom cez 20 rokov a nenudime sa. Samozrejme, ze urcity partnersky syereotyp tam je, ale snazime sa stale nieco vymyslat. Ak vam je spolu dobre, rozumiete si, nezahodte to kvoli chvilkovemu sexu.

@fido69 oprie=pretiahne🙂

autor
26. júl 2024

@stanulienkat nie je na to čas, stále len práca a práca a aj doma je vždy čo robiť.
No niečo neplánujeme uz