Ako sa oslobodiť z toxického vzťahu?
Dobrý deň dámy.
Som muž,snáď Vam to nevadí. Nepostrehol som v dukusiách žiadneho. Zišla by sa mi dobrá rada.
Už som zúfalí v čom s deťmi žijeme. Mám 40 rokov a dve deti (3 a 6). Postupom času sa ukázalo,že deti so mnou mala len a len preto,aby som sa postaral o ňu. Nie o našu rodinu ale len o ňu. A aby odišla od rodičov. Tý sa jej tiež chceli zbaviť. Je úplne lenivá. Nerobí absolútne nič. Len pozetá TV alebo mobil. Ja varím,periem,upratujem, nosím deti do škôlky a školy keď mám v práci poobednú. Ona ich berie len 8 krát za mesiac,aj to neskoro a v špinavých veciach. Podviedla ma už mnoho krát. Deti veľa krát udrela,prefackala. Dal som jej všetko. A dostal som za odmenu toxický vzťah. Aj deti si pýtajú novú mamu. Doslova. Prečo som ešte s ňou. Lebo som v pasci. Hypotéka sa nepýta s kým žiješ. Aby som vedel zaplatiť účty,musí cestovať do práce,no a zaťiaľ je ona s deťmi. To je jediný dôvod. Naozaj len toľko,že tam je. Nevenuje sa im.Dá im do ruky tablet či mobil aby mala od nich pokoj. Keď prídem z práce musím deti okúpať,spraviť domáce úlohy do školy,prichystať deti na ďalší deň. Ona ich len ponižuje,kričí na ne ,je na nás pasívne agresívna. Psychycky nás to ničí,hlavne deti. Nemám nikoho kto by bol s deťmi kým som celý deň v práci. Rozvediem sa,to je isté. Chcel by som novú partnerku,no na zoznamke ani vživote sa mi ju nedarí nájsť. A bez novej životnej partnerky sa tejto pijavice neviem zbaviť. Som z toho už zúfalý.
Skúste poradiť čo si mám počať.
Prosím ta netahaj do svojho života novú ženu, kým si nevyriesis svoju situáciu. Mysli hlavne na svoje deti, sú ešte veľmi malé a potrebujú v prvom rade stabilné prostredie.
@petosam V prvom rade , si síce na ženskom fóre , ale staň sa znova chlapom. Mamu pre svoje deti si vybral ako vybral , nikdy novú mať nebudú , tak isto ako žiadne dieťa nemá nového otca . Chlap je chlapom preto , pretože ak treba - vie veci riešiť . A ak treba aj rázne. Nepotrebuješ ženu do svojho života , aby si zvládol deti. Ani ja som si to nevedel predstaviť , ostať sám s ani nie 3 ročným dieťaťom a po tých x rokoch si poviem - malina 😅 . Tak či onak , keď je muž " zranený " nalepí sa na teba len ďalšia pijavica , ktorá bude z teba sať energiu , ktorú môžeš venovať deťom a nie nejakej novej známosti. Príde čas , keď budeš dobrý otec v hlave všetko utriedené , že si ťa ťo štastie nájde samo. Ale už nie preto že potrebuješ , ale preto že chceš.....
Ďakujen za všetky rady a názory.
@petosam noooo, ešte si sa netozviedol a už hľadáš partnerku??? Veď najskôr ries ženu a rozvod, potom bývanie, kto si vezme deti a keďže zrejme ona nerobí, určite bude chciet vyzivne na deti aj na seba. Možno zrazu zistíš, že ti treba ešte jednu prácu, aby si platiť hypotéku, alimenty, výživné pre exmanželku a kto vie, čo ešte ďalšie. Ale vidno, že si starostlivý ocko.
@margotka17 veď deti zostávajú jemu, prečo by mal platiť výživné? Ona bude platiť jemu.
Deti ostávajú mne. Výživné mi nebude mať z čoho platiť. Aj tak chcem len aby sme od nej mali pokoj. O deti nemá záujem.
Už dlho ju tu "trpím" len preto,že si neviem nájsť prácu ,ktorá by mi pokrila výdavky,dosť blízko na to aby som mohol byť s deťmi ,keď sú neni v škôlke a škole. Žiaľ pridlho. Ničí nás to.
@petosam ak je skutočne všetko tak, ako píšeš, čo najskôr sa rozveď. Už kvôli psychickému zdraviu najmä tvojich detí. Potom by som premýšľala, kto by mi z deťmi pomohol, aby som neprišla o prácu a mohla splácať hypotéku. Teda praktické veci. To ostatné, myslím tým inú ženu, nechaj tomu čas. Nemyslím si, že ostaneš sám ale v tomto smere " netlač na pílu", aby si sa zas nepovolil. Drž sa!
oprav ma, ale 800 v cistom by si mozno zarobil aj v supermarkete, kde je aspon trocha lepsi pracovny cas... okrem rozvodu, co uz riesis, by som hladala aj inu pracu.
@petosam vsak podaj o rozvod a kopni túto voš do prdele. Vieš kolko je krásnych slobodnych bab a nemajú šťastie na mužov? Možno aj preto, lebo ti dobrí chlapi si nakotia decka s takýmito parodiami na zenu a potom nemaju gule voš poslať kade ľahšie. Je mi ta ľúto.
@petosam a rodičia alebo súrodenci ti nemôžu pomôcť aspoň na určitú dobu postrážiť deti?
@petosam netrep, že nebude mať z čoho platiť výživné. To je povinné aj keby bola nezamestnaná.

Novú ženu si nenájdeš kým budeš ženatý s touto...urcite nie taku ako chceš, toto je obrovsky vykricnik nakoľko zijeme v dobe akej zijeme a aj tí, ktori maju "harmonicke" manzelstvo vedia narozpravat rozpravky, je toho vela vsade, pricetne zeny si davaju pozor. A potom aj keby... je to nadlho, neda sa zacat s novou tam kde si skoncil s touto...s detmi, hypo...vztahy ak maju vydrzat potrebuju cas. Ostatne poradit neviem, netusim aka je tvoja osobna situacia napriek striedmemu opisu. Mozno by som obisla mamicky na materskej v baraku a blizkom okoli...ci by boli ochotné za nejaku protihodnotu (ja osobne by som s tym nemala problem, pokial by sa jednalo o slusneho suseda) pracu potrebujes ale bez nocnych. Hlavne si treba uvedomiť, ze aj nojhorsia chvila ma svoj koniec, deti budú len väčšie...Držím palce.