icon

Ako sa zoznámiť v štyridsiatke?

26. sep 2024

Kde sa da zoznámiť v 40tke? Chodím aj medzi ľudí, na kurzy, do fitka, skúšam aj zoznamky, nejak to nejde. Som smutná, ze všetci majú svoje rodiny a ja som smutná a zdá sa mi, že to ani nemá zmysel žiť, keď to nemám s kým zdieľať. 😢

katkajaromer
27. sep 2024

Já se přesně ve čtyřiceti seznámila s mým nynějším manželem v lese 😁 A s otcem dítěte, se kterým jsem žila před manželem, v taktéž v lese 😁

autor
27. sep 2024
milos81
27. sep 2024

Ja som bol na speed datingu z laskatu, no z môjho pohľadu to boli vyhodené peniaze, tiež som po 40, každý si vyberá, to je dobre, v určitých veciach sa kompromisy nerobia...

jumama
28. sep 2024

Inakna FB je skupina tusim Introverti v Bratislave a v poslednej dobe tam zacali robit take cosi ako zozamkove stretka. Ale stretavaju sa aj len tak, na pokec o knihach, na turistiku... Je tam uz 1700 clenov, pozrela som sa kvoli tebe 🙂 A robia rozne male stretka podla zaujmov a to je ideal podla mna, stretnut sa podla zaujmov...

andreabug
28. sep 2024

@princkrason a @earlgrey

Vy by ste sa mali dat tu dokopy 😁😁😁 dobre vam to spolu pise...

A autorka statusu, nuz, kto hlada, najde a dakedy aj motyka vystreli, staci sa usmievat 😊

andreabug
28. sep 2024

@0silvia0 dcera ma introverta priatela. Presne tak, introvert sa otvori len tomu, koho pozna, doveruje mu a je s nim potom zabava a komunikacia na urovni. Keby nebolo iniciativnejsej dcery, neboli by spolu. Pricom su teraz obaja zalubeni az po usi ❤️ No nezavidim introvertom, maju to tazsie, kedze su tichsi na verejnosti.

andreabug
28. sep 2024

@victoriab to je ake pekne. Presne tak. Najprv sa musi mat clovek rad, az potom dokaze mat rad druhych 👍

andreabug
28. sep 2024

@princkrason tak bud sliepka alebo mrkva? 😁😁

janage
28. sep 2024

Tuším pred rokom bol u nás príbeh, že sa 2 spoznali v knižnici. Mali tam aj svadobné foto. Možno by som išla tým smerom. Knižný klub, ornitologicky kurz, turistický klub, niečo umelecké....podľa toho čo ťa baví
Alebo ako niekto už písal, vezmi hava do dočasky napr a pri venceni sa môžeš zoznámiť tiež.

earlgrey
28. sep 2024

@andreabug KAPUSTAAA 😁

rudko62
28. sep 2024

Cauko odkiaľ si ? Ja Košice. 43r

tomiholjubavi
28. sep 2024

Ja nie som introvert, ale tiež nechodím po ulici usmiata a s úmyslom vyhľadávať očný kontakt. Keď niekde idem, mám svoj presný cieľ a nerozptylujem sa okolím. Ak idem cvičiť, idem cvičiť. Ak idem nakupovať, zaujíma ma čo je v akcií a ktorý chleba je mäkký a nie, či niekde nečíha nejaký samec. 😆
Ako bonus, keď som uvoľnená mám tzv. resting bitch face. Proste, nevyžarujem spontánne flirtujúcu auru.

Ak si podobný typ, vrelo odporúčam internet zoznamku. Zbaví ťa úvodných trápností a kým príde na rande, môžeš si vziať toľko času, koľko potrebuješ, aby si sa cítila pri stretnutí pohodlne. Nie každý vie byť očarujúci s ľuďmi, ktorých nepozná. A nie každý sa chce snažiť kvôli niekomu koho len stretol. Zoznamka ti dá priestor spoznávať toľko koľko potrebuješ a vyfiltrovať osoby, s ktorými už počas písať vidíš, že to nemá zmysel.

Odporúčam Tinder, ale ak nechceš aj na Facebooku je nejaká zoznamka. Neboj sa, nie je pravda, ze na zoznamkách sú len úchylaci a čudáci. Síce tam sú všelijaké indivíduá, ale nie sú väčšina.

Ja som troch svojich partnerov stretla cez internet. Vrátane svojho prvého frajera (na pokeci, mali sme 17)
a vrátane bývalého muža, s ktorým sme prežili 10 rokov pekného manželstva. Spoznali sme sa na Fb, v skupine Fiat Punto. 😆

mrtn_btr
28. sep 2024

Vrelo odporucam cestovatelsku zoznamku dobrodruh.sk. Mala som 33, ked som si povedala, ze konecne som psychicky pripravena najst si niekoho. Napriek tomu som hladala iba kamosa, aby som to nesilila. Moj inzerat znel velmi velmi uprimne a autenticky, lebo som chcela spravit sito 🙂 Zabralo to, pretoze sa mi ozvalo 15 zaujemcov. Potom som chcela cestovat do zahranicia za architekturou, co je celkom specificke, tak som napisala dalsi inzerat. Prve stretko bolo v Sulovskych skalach a ja som vedela po 5 minutach, ze to je ON. Na druhom stretku sme kupovali letenky a kym doslo k dovolenke, dali sme sa dohromady 😊 Teraz s mojim uz manzelom cakame 2. dietatko a nemenila by som nic (povahy mame obaja velmi svojske, ale zatial to nejako davame 😂) Drzim palce. Mozno natrafis na extroverta a ten ta "povedie" a nic nebude take zlozite ako predtym. U nas to bolo naopak a pre mna osobne velka skola zivota kazdy den ;)

blanblan
28. sep 2024

V 40tke už máj rozum a buď rada že nemusis riešiť rozvod 😆 prepáč, musela som....ale k tvojej otázke: čo si ťa má nájsť to si ťa nájde, zbytočne je tlacit na pilu

blanblan
28. sep 2024

Ináč mám kamošku čo bola zapísaná aj v agentúre čo "dodáva " ženy z východu západným mužom. 2x jej to takto nevyslo, ale môžeš skúsiť🙂

miskatucnakryska
28. sep 2024

@princkrason úprimne som sa pobavila 😂😂😂

miskatucnakryska
28. sep 2024

Zoznamky typu pokec, Badoo, Tinder, môžeš pokojne vynechať. Sú tam nejaké divné existencie , ktoré hľadajú len potešenie. Uchylaci a kadečo iné, fuj. V 40 je blbé sa zoznamovať, každý normálny je zadaný, ženatý s rodinou, rozvedený s nevyriešeným vzťahom s bývalou. V 20 to bolo ľahšie, niečo ako nepopísaný list, ktorý nevie do čoho ide. Každý už má minulosť a skúsenosti v tej 40. Veru, veď keď ti je niekto sympaticky, tak vyšli signál, úsmev , pohľad a prvý moment rozhodne. Keď sa usmeje aj on a začne debatu , bude tá chcieť, pôjde po tebe. Není to žiadna veda. Nehladaj, ži život a možno sa niekto objaví pri túre , alebo káve, alebo keď ti donesie nejaký tovar priamo domov. 🙂 Ja mám zásadne "šťastie " pri predaji čohosi z bazosa a pri kúpe nového spotrebiča 😂. Potom v práci , ale dá sa zoznámiť aj v lese. Alebo v podobne ladenej komunite na Facebooku. Jooj koľko chlapov som tam stretla. No žiadny na vážny vzťah , to už si ty musíš utriedit čo chces, lebo mne kde kto nevyhovuje, nemám rada povrchnosť. 😂

milos81
28. sep 2024

@miskatucnakryska neviem teda, že kade po lese chodíš, no ja na túre stretávam tak maximálne veveričky, jelene a bežnú flóru typickú pre naše lesy, ženy chodia väčšinou v pároch, alebo v skupinkách, obe možnosti sú akousi bariérou, ale súhlasím, že ak pije kávu, alebo má nejaké sociálne siete ako napríklad ten FB, ako žena sa tam ľahko zoznámi. Mimochodom, mal som pocit, že povrchnosť je skôr výsadou žien, či nie ?

miskatucnakryska
28. sep 2024

@milos81 môže to byť aj niečo menšie ako park. Piešťany , Slnava, kúpele, mestský park. Ale aj na túre po chodníkoch, vo Vysokých Tatrách. Tam sa premelie xx ľudí, dokonca pri pobyte na hoteli som sa zoznámila. Ale ja som zhovorčiva, nehanbím sa, není čoho . Povrchnosť áno , veď prečo hľadáš ženu? V prvom rade kvôli čomu?

milos81
28. sep 2024

@miskatucnakryska už nehľadám, vzdal som to, no ak by bola príležitosť, kto vie
Ako som písal, nehľadám, som heterosexuál. Keď sa nad tým zamyslím, zvykol som si už za tie roky na samotu, ale stále túžim s niekým zdieľať všetko dobré či zlé, tvoriť pár, možno rodinu, nie som asi typ pustovníka čo si vystačí sám so sebou, no už je to tak, preto vravím, ak by bola príležitosť, ale v mojom veku je to už scifi... 😂

earlgrey
28. sep 2024

@milos81 A koľko máš rokov?

milos81
28. sep 2024

@earlgrey 42, dosť, no...

rudko62
28. sep 2024

@earlgrey a ty ?

miskatucnakryska
28. sep 2024

@milos81 k tomu som dospela, aj ja 😂. Samota je fajn. Nejde o to, za každú cenu byt s niekým.

earlgrey
28. sep 2024

@milos81 42 je dosť? Veď to je tak akurát, ešte len vtedy život začína 😉

earlgrey
28. sep 2024
miskatucnakryska
28. sep 2024

Akurát mi tu ide od Marcela Palondera Neznáma .
Neznáma známa, banálne sama . Takých žien bude veľa. A jednoducho si povedia, že sa nebudú starať o chlapa, aj to je kameň úrazu. Niečo sa porobilo, chlapi su ako ďalšie dieťa, o ktoré sa treba starať. To si robia ženy aj samé, lebo si ich tak naučili . Ale iné ženy to nechcú doma. Takže ďalšia vec zrelosť / nezrelost. Aj keď už sa niekoho stretne, tiež ide o to, kto to je a čo rieši , ako reaguje na problémy a ako vie komunikovať zo ženou. Ešte len zoznámenie, je nič , ale čo ďalej.

zvieratko31
28. sep 2024

@melanta ahoj, veľmi dobre a pekne si to napísala 👏 záleží aj na tom, čo človek vyžaruje. A musí sa mať rád 🙂 ja som čerstvá 40.čka, nie som škaredá, ani extra krasavica, ale mám dobrú charizmu a niečím chlapov priťahujem. No mám aj rôzne bloky, ktoré sama nedokážem odstrániť a na terapeuta peniažky míňať nemôžem.
Ano, chlapom sa páčim, aj keď teda ako píšem, kráska nie som, niečo zo mňa vyžaruje. Ale... nechcem chlapa na s..x, chcem chlapa s vyriešenou minulosťou (to je veľmi dôležité) a na spoločný život. Jasné, je dôležitý aj výzor (skôr ta charizma), ale ja som tak normálne náročná na povahu. Musí byť psychicky vyspelý, zodpovedný, vtipný aj vážny, komunikatívny a tak trochu aj duševne založený. Rozumej - viac sa zamýšľať nad životom. Nesmie mať ruky vytočené od roboty. Po takom túžim a čakám veeelmi dlho...

milos81
28. sep 2024

@miskatucnakryska starať sa o chlapa ? Ako to myslíš ? Ak bude mať chlap v oku tŕň a požiada ťa, aby si mu pomohla, povieš, je mi to jedno, lebo o chlapa sa žena nestará ? 😅 Podľa mňa by malo byť staranie sa o toho druhého samozrejmosťou a tiež vzájomné.
Pamätám sa raz, keď som v domácnosti upratal po návšteve riad, a umyl podlahu, bol som hajzel, lebo to vraj chlap nemá robiť a to čo som spravil robí zo ženy neschopnú.
Niekedy ozaj netuším čo a vtedy si vravím to, čo si písala vyššie, že samota je lepšia voľba, keďže neznášam hádky...
@earlgrey no neviem, možno som ten začiatok prehliadol 😅

miskatucnakryska
28. sep 2024

@milos81 nemyslím ošetrenie. Niektorý sa nechajú vydrzovat , ako malé dieťa. Žena nakúpi, navarí, uprace, ide do práce, postará sa o deti a neviem čo ešte a on nič 🙂 hlavne taký po 50 , by chceli taký luxus.
To by si mal u mňa ohromné plus. Variť spolu, porobiť čo treba, kuknúť si dobrý film, vyšplhať kopec. Také suznenie, medzi dvoma ľuďmi.