Ako si nájsť partnera so spoločnými záujmami?
Mám 19 rokov a mám problém nájsť si partnera. Veľa mužov o mňa záujem nemá, a tí, ktorí áno, sú pre mňa veľmi nevhodní nič s nimi nemám spoločné. Chcela by som si nájsť niekoho, s kým budem mať aspoň pár spoločných záujmov. Nepovažujem sa za náročnú, no aj tak mám pocit, že v dnešnej dobe muži do vzťahov ani nechcú ísť. Neviem, či je problém vo mne, ale ja by som rada vo vzťahu niečo budovala. Lenže muži, ktorých poznám, takí nie sú. Neverim na také že samo to príde alebo tak. Asi to vyznie že preháňam no poslednú dobu ma to trápi. Lebo nechcem byt stále len sama, no tiež nechcem hopnuť do prvého vzťahu ktorý sa mi naskytne.
@anonym_autor si mladučká, dám ti radu jedného starého muža ...nikdy nechoď do vzťahu len preto aby si mala vzťah, choď do vzťahu preto že si zaľúbená, najlepšie keď máte čo najviac spoločného ..spoločné hobby,záujmy,názory
Ja by som dala tomu čas, prvý vzťah som mala v 21 a nemám pocit, že som o niečo prišla. Z vlastnej skúsenosti netlač nato zbytočne, po prvom rozchode som to urobila lebo nechcela som byť sama a život mi dal takú lekciu s druhým partnerom, že až. Úplne 100% som si s ním od začiatku nesedela ale mala som depky, že som sama tak som do toho išla. A k tomu, že neveríš, že to príde samo ku mne tak môj terajší vzťah viacmenej prišiel a som v ňom najšťastnejšia.
A čo sú tie tvoje koníčky? Lebo aj keď je podľa mňa fajn mať nejaké nároky a neskočiť hneď do vzťahu s hocikým, len aby si vo vzťahu bola a je úplne okej dať tomu nejaký čas… ale zároveň si myslím, že treba byť otvorený aspoň zoznamovaniu sa s rôznymi ľuďmi, s rôznymi záľubami, záujmami… nikdy nevieš čo ti môžu tí ľudia ponúknuť a možno budeš nakoniec prekvapená, že si budete mať čo povedať…spoločne záujmy a spolu strávený čas je super, ale to sa dá vybudovať aj postupne, ak ste ochotní skúšať nové veci, na prvú je podľa mňa dôležitejšia zhoda v iných veciach… ja som napríklad nikdy nebola športový typ a vďaka môjmu už manželovi som si množstvo športových aktivít zamilovala 😄 ale keby ma on na začiatku zavrhol za to, že nemám odbicyklovanych neviem koľko km alebo ja jeho preto, že v divadle bol dokopy tak 2x, neboli by sme spolu…
@anonym_autor no na tych zaujmoch/aktivitach (nie sedenim doma), alebo v skole/praci. Alebo potom zoznamky a socialne siete / fora (niektorym sa podarilo, ale nebude to velke percento).
A čo sú tie tvoje koníčky? Lebo aj keď je podľa mňa fajn mať nejaké nároky a neskočiť hneď do vzťahu s hocikým, len aby si vo vzťahu bola a je úplne okej dať tomu nejaký čas… ale zároveň si myslím, že treba byť otvorený aspoň zoznamovaniu sa s rôznymi ľuďmi, s rôznymi záľubami, záujmami… nikdy nevieš čo ti môžu tí ľudia ponúknuť a možno budeš nakoniec prekvapená, že si budete mať čo povedať…spoločne záujmy a spolu strávený čas je super, ale to sa dá vybudovať aj postupne, ak ste ochotní skúšať nové veci, na prvú je podľa mňa dôležitejšia zhoda v iných veciach… ja som napríklad nikdy nebola športový typ a vďaka môjmu už manželovi som si množstvo športových aktivít zamilovala 😄 ale keby ma on na začiatku zavrhol za to, že nemám odbicyklovanych neviem koľko km alebo ja jeho preto, že v divadle bol dokopy tak 2x, neboli by sme spolu…
@lindous Moje koníčky sú čítanie kníh, prechádzky, občas aj nejaký šport, objavovanie nových miest a v podstate nemám problém vyskúšať čokoľvek nové. Problém je, že vo svojom okolí stretávam väčšinou mužov, ktorí skoro žiadne koníčky nemajú buď sú doma, alebo len tak vysedávajú vonku a sú s tým spokojní. Alebo takých, ktorých „záľuby“ sú alkohol, drogy a podobné veci. A práve tí ľudia, ktorí majú podobné záujmy ako ja, s ktorými by som si mala čo povedať, si ma väčšinou vôbec nevšimnú.
@lindous Moje koníčky sú čítanie kníh, prechádzky, občas aj nejaký šport, objavovanie nových miest a v podstate nemám problém vyskúšať čokoľvek nové. Problém je, že vo svojom okolí stretávam väčšinou mužov, ktorí skoro žiadne koníčky nemajú buď sú doma, alebo len tak vysedávajú vonku a sú s tým spokojní. Alebo takých, ktorých „záľuby“ sú alkohol, drogy a podobné veci. A práve tí ľudia, ktorí majú podobné záujmy ako ja, s ktorými by som si mala čo povedať, si ma väčšinou vôbec nevšimnú.
@anonym_autor no to sú teda ohromujúce "koníčky" 🤣
@anonym_autor no to sú teda ohromujúce "koníčky" 🤣
@anonym_354f22 a aké máš ty ohromujúce koníčky keď ideš súdiť druhých? Hovorím nerobi mi problém vyskúšať nové veci každý deň mám čo robiť alebo niekam ísť. To čo som vypísala sú teda moje obľúbené čo denne zahrniem do svojho programu. A ľudí čo poznám v mojom veku spolužiakov a kamarátky tak sú len na internete a nič iné. Tak sa beriem ako ešte človek čo je na tom s tým dobre
@anonym_autor chápem… úprimne, v tvojom veku som aj ja čo to odpila, odflákala sa po vonku, po izboviciach, krúžkoviciach a tak, ale aj sme ako partia veľa cestovali po Slovensku, chodili na výlety, chaty, túry atď. 😅 síliť to netreba, no pravdu máš v tom, že ti človek len tak nepadne sám do obývačky… treba ísť tomu trochu na proti tým, že sa proste budeš zoznamovať s ľuďmi, nehovorím nutne že mužmi s cieľom nájsť si vzťah, ale celkovo budovať kamarátstva, s otvorenou mysľou 😊
Mas nejake hobby? Skus najst nejaku komunitu a mozno tam bude ten pravy🙂
Čo som robila, keď som mala 19? Veľa som tancovala, plávala, bickyklovala som, hrala som bedminton, cestovala som, čítala knihy, chodila do divadla, do kina, veľa som bola vonku s kamarátmi, na výletoch, chatách, tripoch, na festivaloch, každý týždeň vonku v klube, opekačky, grilovačky. Na VŠ - škola, chodbovice, izbovice. Každý deň som spoznala nových a nových ľudí. Išla som von a prišla s tromi t.č. Tak ja neviem, čo to dnes je za svet.
@anonym_354f22 a aké máš ty ohromujúce koníčky keď ideš súdiť druhých? Hovorím nerobi mi problém vyskúšať nové veci každý deň mám čo robiť alebo niekam ísť. To čo som vypísala sú teda moje obľúbené čo denne zahrniem do svojho programu. A ľudí čo poznám v mojom veku spolužiakov a kamarátky tak sú len na internete a nič iné. Tak sa beriem ako ešte človek čo je na tom s tým dobre
@anonym_autor tak mozno vizualne nie si pre rovesnikov zaujimava a ked nikam nechodis, nikto ta nema moznost spoznat?
@anonym_autor no nájsť dnes mladého muža, ktorý číta knihy je naozaj umenie. Ja ti poviem, že spoločne koníčky sú za mňa úplne nepodstatné. My s mužom žiadne spoločne nemáme a sme spolu šťastní už 16 rokov. Podstatné je, aby ste sa vedeli porozprávať, aby ste si rozumeli. Môj muž momentálne behá na motorke a ja čítam knihu. Potom príde, dáme si spolu kávu a koláčik, pokecáme a pohoda.

Máš dobrý prístup. Ja som do vzťahov vždy hopla a dnes už viem že žiaľ sa to neoplatí. Radšej si počkaj na toho pravého. Nemáš 30 nič ťa neženie.