icon

Ako zvládnuť pocit z nevhodného správania syna a priateľky?

26. apr 2025

Ahojte, chcem sa vás opýtať na váš názor ohľadom mojej situácie, a či ste sa niektorá už s týmto stretla. Syn má 21 rokov a študuje mimo naše mesto. Ma priateľku už viac ako rok, sú taký stabilný pár. Syn chodí na víkendy domov, samozrejme nám pomáha. Skoro každú sobotu príde k nám aj jeho priateľka. Trocha mi vadi, že keď príde, tak sú väčšinu času zavretí v izbe a trávia spolu čas len oni dvaja. Viem, čo sa za zatvorenými dverami deje a nie je mi príjemne pomyslenie, aby mali mať teraz dieťa keby náhodou … Samozrejme, nemôžem mu zakázať mať s*x, ale nepáči sa mi to, že to je pod našou strechou.. Inak je jeho priateľka naozaj mila, stará sa o neho, keď niečo treba, pomôže, pokeca .. Len toto mi vadi, čo sa deje za zatvorenými dverami a že väčšinu času vtedy trávia spolu len oni … Aký máte na to názor ? Stretli ste sa s niečím podobným, či len ja som príliš naviazaná na syna?

autor
27. apr 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba mne by ani nenapadlo prať po jeho priateľke, to nech si robí doma 😆 najesť samozrejme dám, veď nebude o hlade predsa, to nejak neriešim, som rada keď prídu si k nám sadnúť v čase večere

minenkaa
27. apr 2025

Mozno ich treba pozvať k stolu a ukázať že aj ona je u vás vítaná

minenkaa
27. apr 2025

Ber to tak,že priatelia tvojho decká ,sú aj tvoji priatelia a nie že frajerka ti berie syna

letfenixa
27. apr 2025

@autorka takže si prisadnu, aj sa s vami navečeraju, ale tebe je to málo. Najvyšší čas prestrihnut pupočnu šnúru.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vivuska666
27. apr 2025

Omg…prehanas.

minenkaa
27. apr 2025

Chuda baba ,ta bude mať svokru .Sa ty už uvedom aká si a potom sa mamičky sťažujú ,že k ním deti s rodinami nechcú chodiť

mandzula
27. apr 2025

Autorka, ked som ako pubertacka chodila k frajerovi, posledne, co som chcela, bolo vysedavat s jeho rodicmi, to bola fakt len povinna jazda.

tianna
27. apr 2025

Nechaj ho prosím.. my sme to s mužom mali podobne.. akurát obaja 21, mojí rodičia nastavenie návštevy až po svadbe, manželovi zasa postupne dávali najavo že im je to nepríjemné.. veľmi skoro sme sa radšej odsťahovali. Takýmto prístupom ho akurát tak v určitom zmysle stratis. Každý dospelý človek vie ako sa chrániť a ak má slečna 18 naozaj pochybujem že by sa hrnuli do tehotenstva. Nádych, výdych a nechaj ich žiť svoj zaľúbený život 🙂 a buď vďačná za každý víkend čo ste spolu. Mohol by zostávať na intraku a slečna by chodila za ním. Chce byť s vami, ale aj s ňou, tak ich od seba týmto prístupom neodhanajte..

lenkakravcova
27. apr 2025

Ja ťa chápem.
A vadilo by mi to tiež.
Nie z hľadiska, žeby som im závidela alebo čo, ako tu niektoré ženy píšu, ale z hľadiska súkromia.
Hlavne ak ide o malý byt, dom, kde sa prenášajú zvuky.
Je to lepšie, keď majú obe strany v tomto súkromie - pre obe strany 🙂
Čím budú starší, tým budú chcieť aj oni sami viac súkromia a postupne prestanú u vás takto tráviť čas a nájdu si miesto, kde budú osamote bez rodičovskej kontroly za stenou.

minenkaa
27. apr 2025

Bože ľudia buďte radi,že vám deti chodia domov aspoň na víkend,keď si uvidíte decko tri krát do roka alebo len raz,všetko ostatné bude iba zbytočnosť Ľudia teraz musia cestovať stovky km aby sa stretli

mandzula
27. apr 2025
@lenkakravcova

Ja ťa chápem.
A vadilo by mi to tiež.
Nie z hľadiska, žeby som im závidela alebo čo, ako tu niektoré ženy píšu, ale z hľadiska súkromia.
Hlavne ak ide o malý byt, dom, kde sa prenášajú zvuky.
Je to lepšie, keď majú obe strany v tomto súkromie - pre obe strany 🙂
Čím budú starší, tým budú chcieť aj oni sami viac súkromia a postupne prestanú u vás takto tráviť čas a nájdu si miesto, kde budú osamote bez rodičovskej kontroly za stenou.

@lenkakravcova autorke vsak nejde o svoje sukromie, ide jej o to, ze syna malo vidi, ze sa zavru v izbe. Jasne, ze idealne je, ked ma kazdy svoj priestor, no v 21 popri studiu je to nerealne. Este je moznost, ze syn ostane na intraku a mama ho cez vikend neuvidi vobec. To zas bude zle, ze sa na nu vykaslal.

iwesska
27. apr 2025

My sme robili s muzom to iste. Prisla som ku nim,pokecala s jeho rodicmi a isli sme sa zavriet do izby a??? Chceli sme byt sami dvaja. Na tom je nieco cudne u 2 mladych dospelych zalubenych ludi??? Jeho mama nam este aj jedlo do izby spravila😁
Ak sa ti to nepaci,tak to synovi povedz,ze si nezelas,aby sexovali u vas doma a on sa uz zariadi inak. Ale urcite neprestanu,lebo mamicke sa to nepaci a boji sa,ze nevesta otehotnie. A keby aj,su dospeli...

lenkakravcova
27. apr 2025
@mandzula

@lenkakravcova autorke vsak nejde o svoje sukromie, ide jej o to, ze syna malo vidi, ze sa zavru v izbe. Jasne, ze idealne je, ked ma kazdy svoj priestor, no v 21 popri studiu je to nerealne. Este je moznost, ze syn ostane na intraku a mama ho cez vikend neuvidi vobec. To zas bude zle, ze sa na nu vykaslal.

@mandzula rozmýšľam, že v 21 som rodičov videla asi 2* za pol roka na týždeň dva, inak som bola stále na internáte s mužom 😃
Takže @autorka môžeš to mať aj "horšie"

tairyx
27. apr 2025

Musíš sa s tým zmieriť, že už nie je malý chlapec, je to dospelý svojprávny muž, má právo na súkromie a právo sa rozhodnúť ako a kde bude svoj život žiť.
Bola by si radšej keby tie víkendy utekal za frajerkou a bol u nej? Ja mám skoro 19ročného maturanta, má prvú priateľku v júni bude tomu pol rok. A vidím ho len keď sú pracovné dni, akonáhle môže sadá do auta a ide k nej 50km. A celý víkend je tam, aj cez Veľkonočné prázdniny bol tam od utorka poobedia do pondelka večera. Chystá sa na VŠ takže predpokladám, že ho budem vidieť ešte menej. Takže ako bolo písané vyššie- mohlo by to byť ešte horšie... prečo si vlastne predstavuješ, ako tvoj syn sexuje? Nechaj ho dýchať a buď rada, že je s vami doma. Lebo to sa môže veľmi rýchlo zmeniť.

torysheer
27. apr 2025

Žiarlis. Teba by som za svokru teda nechcela (je tu o tom tisíc tém). Jasné že chcú byť aspoň cez víkend spolu hlavne, keď cez týždeň nie sú. Ty si s ním bola predsa x rokov, ale je dospelý, pochop že chce mať vlastný život. Ja keď chcem lepšie spoznať partnerov svojich detí, pozveme ich na grilovačku či výlet napr. do aquaparku, ale aj tam im nechám súkromie. Nie všetci sa mi páčili, ale ja to deťom poviem(svoj názor), no vždy rešpektujem ten vzťah a verím v to ako som ich vychovala, a určite im to toho nebudem kecat. Ty sa uvoľní a nechaj ho žiť vlastný život a keď ho máš rada podpor ho. Určite potom bude aj radšej s Tebou tráviť čas.

pralinka25
27. apr 2025

oni su spolu malo. v ich veku a na zaciatku vztahu ked su do seba zamilovani po usi je vikend malo. chcu si uzit spolu kazdu minutu a nie ten cas delit este na rodicov. akoze neviem co s nimi chces preberat o com sa rozprvat. oni so slusnosti s vami pokecaju ale nevedia sa dockat kedy im date pokoj. proste tak to je. ta sme to mali vsetci. aj ja som mala rada rodicov svojich vaznejsich frajerov ale zas viac casu som chcela travit s nim nie s nimi. oni maju svoj svet. najdite si s muzom tiez ten svoj. nechajte ich uzivat si to. kedy ked nie teraz.

autor
27. apr 2025
@tairyx

Musíš sa s tým zmieriť, že už nie je malý chlapec, je to dospelý svojprávny muž, má právo na súkromie a právo sa rozhodnúť ako a kde bude svoj život žiť.
Bola by si radšej keby tie víkendy utekal za frajerkou a bol u nej? Ja mám skoro 19ročného maturanta, má prvú priateľku v júni bude tomu pol rok. A vidím ho len keď sú pracovné dni, akonáhle môže sadá do auta a ide k nej 50km. A celý víkend je tam, aj cez Veľkonočné prázdniny bol tam od utorka poobedia do pondelka večera. Chystá sa na VŠ takže predpokladám, že ho budem vidieť ešte menej. Takže ako bolo písané vyššie- mohlo by to byť ešte horšie... prečo si vlastne predstavuješ, ako tvoj syn sexuje? Nechaj ho dýchať a buď rada, že je s vami doma. Lebo to sa môže veľmi rýchlo zmeniť.

@tairyx tak je to pre mňa ťažké si priznať, že už je “veľký”.. jeho priateľka mi nevadí, nemám s ňou žiaden problém len áno, mám pocit, akokeby mi ho trošku “kradla”, asi trocha mám strach aj z toho, že vidím, že je ten vzťah vážny, že mu na nej záleží a čo ak mu ona ublíži ?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. apr 2025
@pralinka25

oni su spolu malo. v ich veku a na zaciatku vztahu ked su do seba zamilovani po usi je vikend malo. chcu si uzit spolu kazdu minutu a nie ten cas delit este na rodicov. akoze neviem co s nimi chces preberat o com sa rozprvat. oni so slusnosti s vami pokecaju ale nevedia sa dockat kedy im date pokoj. proste tak to je. ta sme to mali vsetci. aj ja som mala rada rodicov svojich vaznejsich frajerov ale zas viac casu som chcela travit s nim nie s nimi. oni maju svoj svet. najdite si s muzom tiez ten svoj. nechajte ich uzivat si to. kedy ked nie teraz.

@pralinka25 tak áno, máte pravdu … on mi vravel, že sa s ňou o tom rozprával, lebo vravela som mu, že mi to trošku prekáža a ona, že mu povedala na drzovku, že proste musíme s tým počítať, že čo budeme robiť, keď sa odsťahuje … trošku sa ma to vtedy dotklo a asi aj preto som začala túto tému , ale vidím, že viaceré máte taký názor

autor
27. apr 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba tak je to možné, len pre mňa ako matku je asi ťažké priznať si, že ma takýto vážny vzťah, je to jeho prvý naozaj že vážny vztah..

minenkaa
27. apr 2025

Teraz ma napadlo,nepáči sa ti ta frajerka a chces ju ty,tak preto ti to vadí

mameha7
27. apr 2025

,, Čo ak mu ona ublíži,,.... 😃 Ja sa tiež bojím, že ma vonku zrazí auto, ale napriek tomu chodím von. Prečo žiť celý život v strachu, že sa niečo stane?Vzťahy so sebou môžu prinášať aj utrpenie a bolesť, to k tomu patrí a je to dobre. Je fajn mať aj také skúsenosti.

pralinka25
27. apr 2025

ja to nemyslim zle. len si to tak otocim a spomeniem ake to bolo ked som mala 18 - 20
vy ste to tak nemali? oni su par chcu byt skratka spolu. utrasie sa to ale teraz su si vzacni, su spolu malo neberte im to. neboj este s nim budes mat cas len ho neodozen

fotoarch
27. apr 2025

Otazka ne zamyslenie je aj pre Teba, ako vnimas Ty tvoju sexualitu, lebo teoreticky by ste tie vikendy mohli travit paralelne rovnako .. A ver ze tvoj syn by sa ani nepozastavil nad tym, co robis s manzelom v spalni, popirpade pred telkou

biba_18
27. apr 2025

keď syn začal sexovať, tak som mu len povedala nech je zodpovedný - a sama sebe si, že keď sa zadarí, no tak čo, nie sú prví ani poslední, hladom neumrieme keď nás bude o 1 viac ☺️ synovmu spolužiakovi sa zadarilo presne v tom veku, chlapček má takmer 4 - a všetci fungujú… btw, môj otec nemal ani 21 keď som sa narodila… ☺️

vanilkovazmrzka
27. apr 2025

Tak navrhujem nech si otvoria dvere, ked maju sex

autor
27. apr 2025
@fotoarch

Otazka ne zamyslenie je aj pre Teba, ako vnimas Ty tvoju sexualitu, lebo teoreticky by ste tie vikendy mohli travit paralelne rovnako .. A ver ze tvoj syn by sa ani nepozastavil nad tym, co robis s manzelom v spalni, popirpade pred telkou

@fotoarch ale tak on je môj manžel a sme vo svojom dome. On ma len priateľku to je trocha ine

patka06
27. apr 2025

Má priateľku, ktorú má rád, chce s ňou tráviť čas /aj intímne/ - podľa mňa je to normálne. Nevidím rozdiel priateľka / manželka.
Aj on je v podstate vo svojom - je to zatiaľ jeho domov, aj keď si myslím, že sa pri takomto prístupe rodičov, sa bude snažiť čo najskôr osamostatniť.

katkabg
27. apr 2025

Preboha ved on na 21 rokov 🤦🏻‍♀️