Dali by ste šancu tyranovi?
Ahojte,chcela by som vedieť názor iných žien,lebo ja som vraj sebec.. odpustili by ste manželovi,ktorý Vás psychicky aj fyzicky týral a dali mu druhú šancu,keď chce všetko napraviť a aj sa snaží pre to niečo urobiť? Kvôli deťom? Už mal veľa šancí,ani raz sa to nezmenilo.. ponižoval ma,nadával mi,bil ma.. odišli sme,podala som návrh o rozvod a teraz prichádzajú tie sľuby,ako to ľutuje,nechcel mi ublížiť,mám to napraviť kvôli deťom.. som rozhodnutá rozviesť sa.. som sebecká voči deťom? Ja už nevládzem,znenavidela som ho,a už sa nechcem vracat.. :( vo by ste robili vy?
Smer psychoterapeut. Na to, aby si odpustila, musis najst lasku k sebe samej. Bude sa snazit nanutit ti pocit viny. Nenechaj sa vtiahnut do jeho hry, ktorej cielom je zneistit ta v rozhodnuti a donutit ta vratit sa alebo minimalne to, aby si mala vycitky.
Úplne ti rozumiem.nevracaj sa k nemu,nikdy sa nezmeni.
Zijem taký život.
Ešte aj to so svokrou,akoby som o sebe citala...
Drzim ti palce,ostan silná!!! ❤️
No svokra sa môže hanbiť, mala príležitosť mu ako autorita, matka vyčistiť mu žalúdok a správne ho nasmerovať. Ono by to dlhodobo nepomohlo, ale aspoň by sa zachovala správne ... zrejme jej na vzťahu s tebou a deťmi do budúcna nezáleží. Teraz naber silu a osloboď sa od tohoto vzťahu... pre seba a deti
Nechcem sa svokry zastávať, ale možno to mala v manželstve rovnaké a považuje to za normálne - veľa obetí násilia to tak má. Proste nič iné nepozná. A možno som vedľa jak tá jedľa.
To je jedno, teraz neriešime svokru.
Je super, že máš oporu aspoň vo svojich rodičoch. Zvládneš to!
Určite sa nevzdávaj. Bude ti lepšie samej,alebo s niekým, kto si ťa bude vážiť. Mne ex tiež vravieval,že si nikoho nenájdem,keď sa s ním rozvediem, lebo som tučná, sprostá, škaredá a stará 😁 A čuduj sa svete,našla som si 😄😄
Svokra zaklincovala. Nechápem jej postoj - keby mne nevesta povie, že ju môj syn udrel a nadával jej pred deťmi , tak z neho dušu vymlatim a chodím po kanáloch, ako by som sa zaňho hanbila 🤦♀️ako môže žena týranej žene povedať, že si to zaslúžila😡moja ty len utekaj od takejto rodiny, aby sa od nich aj tvoje deti nenaučili ich zvykom
@7ammy7 podla mna svokra to mala doma rovnako -cize podla nej je to normalne....mozno aj preto muz to povazuje za normalne,ze to tak doma videl cley zivot. Ale pre svoje deti by som to nechcela. Aj ekd samozrejme muz bude vsade vraviet,ze zena rozbija rodinu,berie detom otca a on chudacik to chce napravit. Kaslat na ostatnych,nech si myslia co chcu, dolezite ze Ta rodicia podrzia
inak iba reči aký bude úžasný manžel a otec.. ak nie,mám čakať,že mi deti bude dávať iba s policajtami a budem trpieť ešte viac..
toto si cvitaj stokrat denne.
mas pocit, ze sa zmenil ???
@nyusika áno,aj tie správy mi to veľmi uľahčujú,že viem,že sa nezmenil ani nezmení 🙏🙏
s odbornou pomocou mozno ano.
ale sam od seba stopercentne nie
Vždy ma udivuje ked týrané ženy ostávali v katastrofálnych vzťahoch kvôli deťom.. Ono je to práve naopak, ukončiť takýto vzťah treba kvôli deťom, žena ked je hlúpa a trpí tyraniu, kvôli láske a neviem ešte kvôli čomu, nech si trpí, ale akonáhle prídu deti, si za ne zodpovedná. Deti by nemali vyrastať v takomto prostredí, je to pre ne stres, utrpenie a zlý vzor. Aj ked tyran deťom priamo neubližuje, tie deti to vidia a počujú. Bud ohladuplná a kvôli deťom, tento vzťah ukonči. Prajem vela, vela síl. On bude húževnato o teba bojovať a slubovať, aj slzičky budú. Nechce stratiť obeť, ktorá tak dlho a pevne držala.
@karpina dovolim si upozrnit ta, ze hlupa si ty.
ked nevies, ake je to byt tyranou zenou, zdrz sa stupidnych komentarov.
zena nie je HLUPA, ked nedokaze najst silu odist od tyrana.
vacsinou je iba zugfala, boji sa, nema kam odist....
to len premydrele zeny, co v zivote nenarazili na tyranov si myslia, ze sa staci zapriet a odist, trt makovy
Nie ..bude to ešte horšie....
@karpina mna uviduje, ako dospela zena moze byt tak obmedzena ako si ty. Ta chcem vidiet, keby ti muz flakol dve z kazdej strany s tym, ze ak sa niekomu nieco povies, tak ta zabije, alebo zabije dieta - ci by si odkracala sebavedoma s usmevom. Na materskej, bez majetku, bez moznosti sa k niekomu prestahovat. Nakracat na policajnu stanicu s tym, manzel mi dal dve facky, zachrante ma - by ti asi tazko pomohlo. Tyran velmi dobre vie co robi. Su to male kroky ponizovania a zhadzovania, rany ktore nezanechvaju modriny. Co si myslis, ako to vypada, ked je muz oblubeny a uspesny v praci, v spolocnosti zenu chvali aka je skvela, nevidiet ziadne modriny, niesu zlomeniny ... dufam, ze si nemyslis, ze odkracat len tak od takeho cloveka aj s detmi je super jednoduche.
@kittykat22 To že ty, alebo iné ženy sa necháte trieskať od nejakého psychopata, určuje moju obmedzenosť? Ja sa prestávam čudovať že si vás títo psychopati vyhladávajú a plieskajú vás, ženy zlaté. A deti máte ako zámienku, že prečo máte s ním ostať. Lutujem vaše deti, ked dovolíte, aby sa museli na to pozerať ako vás nejaký idiot kope a vláči za vlasy. K normálnej žene by si to dovolil iba jeden krát. Každá normálna žena by ihned vyhladala pomoc. Nenechala by sa sto krát ukecať. Ked vám ludia a rodina radia, nechaj ho nebud s ním, hladáte len dôvody, prečo s ním ostať a kedy sa vám konečne trošku rozsvieti? Ženy, ved treba len používať trochu zdravého rozumu a nerozmýšlať len tou dole.
@kittykat22 VŽDY je možnosť, aby toto žena nenechala so sebou robiť, VŽDY. Je tu na MK jedna mamina, ktorá utiekla od tyrana do krízového centra, využila rady a pomoc všetkých možných inštitúcií, aby sa postavila na vlastné nohy a podarilo sa jej to. Tá žena má štyri!!! Áno, štyri deti. Keď to dokázala ona, keď nedopustila, aby jej deti toto zažívali, tak to dokáže každá. Každá, ktorá chce. Nie, neodkráča sebavedomá a s úsmevom, lebo má príšerný strach a je už tak zmanipulovaná, že je presvedčená o tom, že muža vyprovokovala a bitku si zaslúžila. Ale ak nechce, aby jej deti zažívali denne doma teror, tak sa nebude vyhovárať na ne, ako je to v prípade autorky témy a dookola sa k tyranovi vracať.
mal už šancu - nevyužil?, mal niekoľko šancí a nezmenil sa? Práve kvôli deťom NIE! Je smutné, že budú bez otca, ale lepšie, ako keby sa mali pozerať ako sa správa otec k ich matke, ktorú má chrániť, milovať, pomáhať jej a byť vzorom pre svoje deti. Takže NIE!
nie 🥺
ani kvoli detom!
deti nie su hlupe a co nevidia, ci nepocuju, to citia 💕
nie..ani by som nerozmyslala
@nyusika ja si to nepredstavujem, my sme to mali pred rokmi v rodine, nie síce celkom v našej, ale v rodine mojej tety, s ktorou sme v úzkom kontakte. Mohla si tej žene prehovárať do duše zlatými slovami, ponúkať peniaze na štart do nového života, nie. Zostala s tým somárom, až s ním mala tri deti, my sme do nej hučali pri prvom, nech odíde. Bolo nám len tých detí ľúto, ale ona možnosť mala a obrovskú podporu rodiny. Takže my sme už potom na ňu ako na hlupaňu pozerali, lebo mala možnosť a nevyužila ju. Mohla bývať u sestry, ktorá jej ponúkla tú možnosť, požičali by sme jej na byt, ale všetko zbytočné. Viem, že zďaleka nie všetky sú v takejto pozícii, väčšina je bez peňazí, bez možnosti ísť niekde bývať, ale ona tie možnosti mala a nevyužila.
@nyusika už ju nesúdim, už nie je medzi nami, život po boku takéhoto človeka musí zákonite vyústiť nie len do problémov psychických, ale aj fyzických, bohužiaľ. Len som nechápala, že keď sa spojí celá rodina, aby jej pomohla, ona chcela silou mocou či sebe samej alebo nám všetkých dokazovať, že to s ním nie je také zlé. Pomôcť môžeš len tomu, kto o pomoc stojí.
@daganov smutné a čo tie jej deti? dúfam, že neostali s otcom potom?
@janickacrazy nie, ale všetky ich to určitým spôsobom poznačilo v ich vzťahoch.
@daganov je to velmi smutné, ale tie ženy, aj ked to popierajú, sú často závislé na tých svojich tyranoch. Je to celý chorý vzťah a častokrát si nedajú tieto ženy pomôcť. Pomoc prijmú len v krajnom prípade, ked ich tyran vyhodí a pod., tak využijú pomoc na prespanie a inú pomoc a ked ich tyran zavolá naspäť tak utekajú, aj zabudnú podakovať a nakoniec ešte ten kto im v núdzi pomohol, je zlý, a tyran jej zakáže sa s tými osobami stýkať.

@anos18 áno,povedala som to svokre,po prvej facke,povedala,že to som si isto zaslúžila.. keď mi nadával pred ňou,a náhodou som oponovala,nech mi také pred deťmi a nimi nevraví,tak sa ho zastala,a že ja sa tiež k nemu správam ako ku hnoju.. a to som ho počúvala na slovo.. je ťažké o Tom hovoriť,ale u rodičov mám podporu,videli ho ako ma udrel a nadával.. už sa bol s nimi rozprávať,že on to chce napraviť a ja len rozbijam rodinu.. viem aký boj má ešte čaká,ale už sa nemienim vzdať.. snažím sa mu odpustiť,aby som odpustila aj sebe a išla ďalej,nie,že by som ho doslova nenávidela,ale väčšinou som sa vrátila aj kvôli tomu,že mi na ňom záležalo,po tých narazkach som mu uverila,že vyzerám tak ako vraví on,a nikoho si nenájdem.. ale až teraz som si dala dolu ružové okuliare,a všetko sa zo mňa vytratilo,a niečo vo mne sa zlomilo,že už nechcem trpiet a ani aby to videli naše deti