Dali by ste šancu vzťahu so ženou, ktorá bola znásilnená?
Nedávno som sem písala ohľadom toho, že som v minulosti bola znásilnena a riešila som či to dotyčnému povedať. Povedala som a dal mi najavo, že ma nechce pretože nechce aby ma niekto videl a pozeral sa na mňa s tým, že ma dostal ľahko.. neviem ako reagovať..
@kiki68 je len vidina, že vždy sa jedná o nejakú ženu, ktorá si to "vypyta" výzorom 🙂
@lenkakravcova uvediem Ti situaciu:
Zena je pracovne na konferencii ako jeden z organizatorov, je oblecena primerane jej pozicii, nie je na diskoteke. Ide skontrolovat poschodie nizsie, odniest nejake papiere. Cestou po schodoch stretne pana ( ucastnik konferencie) a ten sa tvari, ze mu je zle, chce si zavolat vytah. O poschodie vyssie prebieha recepcia ( ano podava sa tam aj vino a pivo), ale ludia robia business primarne. Tento to zjavne asi prehnal, ale podla reakcie sa to neda vycitat, ci nema srdcovy kolaps. Zena sa k nemu priblizi, opyta sa ci je v poriadku, on ze len nech zavola vytah, ze mu je zle. Zrazu sa ocapi na zenu a snazi sa ju vahou 90kg opriet o stenu a znasilnit.
Je ta zena na vine? Len skrz to, ze ako organizator chcela a asi mala povinnost pomoct cloveku, co ma mozno kolaps?
Presne toto sa stalo mne, toho chlapa som odtlacila. Ale len vdaka tomu, ze mam za sebou roky karate. Inak by ma urcite znasilnil.
Najvacsia blbost, tie situacie sa nedeju tak, ze ved vyzera zena sexy. Problem je v tom nasilnikovi, co z nejakeho dovodu ide po tej obeti.
@kiki68 asi by som mala začať chodiť na karate 😀
@lenkakravcova to, co robis, je "victime blaming" a je to absolutne pokrivene vnimanie. Len tolko k tomu. Znasilnena zena nema NIKDY ZIADNY PODIEL VINY.
Ak si dobre pamatam, tak vtedy si aj pisala, ze mu moc neveris, cize tych problemov vo vasom vztahu bolo asi viac, tak ze lutovat nemusis, aj ked moja rada vtedy bola nehovorit, ale ako vravim zrejme by vam to aj tak nevydrzalo, ked ze si mu moc neverila.
@domkakvet ja som rada, ze som to povedala..aspoň som otvorila oči 🙂 síce som si kúsok poplakala ale to k tomu patrí.
@kiki68
@beronsche
Suhlasim. To ze zena vyzera sexy su uz len nasledne vyhovorky tych nasilnikov. Sak na mna zmurkla, sak je vyzyvava, ved sama to chcela...ponizit a ublizit co najviac. Ovladat. Deje sa to v rodinach atd. Napr aj ten rakusan. Vlastnej dcere to urobil.. ale sak jasne podla niektorych asi bola nevhodne oblecena a za vsetko si mohla sama a stihol ju trest...
@egonsk Vies ty vobec cim si taka zena ktoru bud znasilnili alebo pokusili znasilnit prechadza ? Mnoho zien o tom hovorit nechce/nevie lebo maju traumu do konca zivota. Je schopnych o tom hovorit az po rokoch a terapiach napr. A bohuzial su aj zeny ktore o tom rozpravaju nahlásuju a reakcie policajtov boli ze to nema ako dokazat...
@ns994 presne môj prípad, roky som o tom nehovorila, rodicia o tom doteraz nevedia a zmenila som úplne správanie voči chlapom 🙂
Urcite ano, pre zeny je to idealny sport. Nakolko si tam nacvicis ako sa da zlozit 90kg chlap. Lebo to ide, len to chce vediet ako. Dokonca mam kamosa, co robi survival pre zeny. Je to na par dni a naucia tam viac veci, nielen toto, ale aj ako sa chovat ked ide o napr nejaky prepad obchodu a pod.
@enmery s hlupakom sa nedohadas. Ty si podciarkla cast vety a uplne odignorovala jej predoslu cast, ktora kladie na vetu podstatne iny vyznam ako sa tu snazis sfabulovat. Niesi ti progresivec z vesteckou gulou? 😁😁😁 Je zbytocne na teba uz viac reagovat, pisanemu textu zjavne nechapes, alebo mas len potrebu si kopnut... nastavim ti aj prdel, ak ti to spravi radost 🤪
@egonsk Takže takto, ty si najprv prečítaj CELÚ diskusiu a každý príspevok, je ich tam dosť-aj odo mňa a od iných. Je tam aj odkaz na oblečenie obetí znasilnenia-sú tam aj detské veci. A nič som neodignorovala-NIKDY, NIKDY, NIKDY za znásilnenie nie je zodpovedná, spoluzodpovedná obeť, ale jedine vinník! Takéto niečo si môže myslieť jedine duševný mrzák. A ver tomu, že určite nesiahaš ani po členky odborníkom na celom svete, ktorí s obeťami sexuálneho násilia pracujú-zneuživané sú bábätka, deti, starí ľudia, muži, ľudia hedikepovaní, mentálne postihnutí, ženy. A sú o tom tisícky publikácií,kde dookola všetko vysvetľujú a predstav si, že ANI PROSTITÚTKA ak povie nie, ani vyzývavo oblečená žena, nie je spoluvinníkom znásilnenia. Je to VŽDY vina agresor. Jedinú hanbu si si tu tak akurát urobil TY a ľudia si to prečítajú a urobia o Tebe obraz. Ale kam sa lekári, psychiatrii, psychológovia, terapeuti hrabú na debilka z modrého koníka-duševného mrzáka🫡
@enmery si mi nalozila, az ma z toho krize bolia. Slusnost sa o teba asi ani neobtrela, prave ty si presnou ukazkou ludi, ktori v spolocenstve burcuju a rozduchavaju vasne, ktore potom sposobuju to, co sa stalo nasmu predsedovi vlady. Je mi ta uprimne luto, ze sa nevies ovladat a normalne diskutovat, ale mas potrebu utocit, ponizovat a argumentovat bez pripustenia existencie aj ineho nazoru, alebo pohladu. Hanbi sa za seba a zamysli sa nad sebou.
Nie je nie. Tam ďalšia diskusia nie je.
@enmery no a toto mi komentuje anonymna osoba zaregistrovana vo februari 2024, ktora si nedokazala do profilu napisat ani ciarku 🤪 ... niekto by Ta oznacil provokater, alebo troll. Ja ta skatulkovat uz nebudem, rovnako ako viac reagovat v tejto teme k tvojim utokom. Mudrejsi ustupi.. howk.
@ns994 Podľa toho komentára sa on zamyslieť nemá čím-je to predsa len chodiaci falus a nevie sa ovládať, preto tak chápe znásilnenie vyzývavo oblečenej ženy. Tento svet sa nikam neposunie-10 psychiatrov a psychológov bude robiť 30 rokov štúdia, osvetu, písať knihy o viktimizacii obetí a príde Jožko "hučí mi v guči" a na vine je vyzývavo oblečená žena🙄

Toto je za mna take, ze by ma viac nevidel a vsade blokovany. Fuj, az mi zle zostalo…