icon

Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?

22. feb 2025

Ahojte,

Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?

4stanka4
22. feb 2025

Môj oco sa stal v 53 rokoch starký, tento rok má 60. Vnúčatá 2- 6 a 4.5r a vidno na ňom že už nemá toľko trpezlivosti a energie na nich. Pohrať sa, zabaviť sa s nimi na hodinku-dve ale už chcú mať s mamou svoj kľud, predsa chodí ešte do práce tak je to už únavné pre neho a nie aby sa ešte učil s prvákom. Za mňa je to dosť, on si už svoje deti vychoval a ani sa mu nečudujem ze sa do ďalšieho nehrnie.

joannita
22. feb 2025

@oceanahory ešte raz. Kde som písala že vyzerám na 30? Skopiruj mi to.
No úprimný mne je úplne jedno, čo by si si ty rada pozrela, ale ak si si nevšimla, som tu inkognito asi ako väčšina z nas a určite kvôli tvojej túžbe nebudem sem vešať fotku pre všetkých. 😅
A k tomu sebavedomiu....keby som mala potrebu sa otrčať a chváliť, mám foto v profilovke. Všetko čo tu o mne píšem je len preto, že niektoré dámy tu proste nevedia stráviť, že niekto reálne môže mať šťastie a vyzerať mladšie.
Niesom napichana, nemám nič robené, športujem, som bývalý profi športovec, stravujem sa bežne, starám sa o seba bežné, filtre nepoužívam.
Nevery je mi to jedno. Moje pozvanie na čokoľvek stále platí.

atinkaa
22. feb 2025

U nas je to konzervativne a zamietave odpovede budes pocuvat uplne bezne- tu ak nie si standard, tak koniec 🙈 @autorka.
Ale vazne, pruser je, ze mas zamietavu odpoved, teda si na to dieta sama a to by sa s tebou este mohol rozist.
Inak za mna rodicovstvo v tomto veku vie byt rizikove a to aj ak ty by si mala 20+, tak aj vek muza vie byt rizikom. To hovori medicina a genetika.
Na druhu stranu, ak by ste boli obaja v sulade, vie take dietatko omladit, 😍dat zmysel vztahu a skor tie vcelku kruto nastavovane zrkadla na starobu a plienky oddialit. Cim viac a pevnejsie socialne vazby v rodine- program, tym mensia sanca na nastup demencie dievcata - tolko okienko z psychologie starnutia.

stanulienkat
22. feb 2025

@joannita prosim ta, nepis, ze to nevieme stravit. Je to trapne. Uprimne mi to je 4.

joannita
22. feb 2025

@stanulienkat trápne je skôr to, ako neustale presviecas samu seba (a žiaľ aj ostatných), že nikto nemôže vyzerať mladšie ako reálne je. Alebo skôr také smutné je to, niečo nespracované v sebe máš.
Keby ti to bolo 4 tak vôbec by si nereagovala

stanulienkat
22. feb 2025

@joannita nic take som nenapisala. Citaj s porozumenim. Napisala som, ze je takych bab malo. A v sebe nemam co spracovavat. Ok, nebudem sa dotahovat o blbostiach. Pekny vecer. Idem sa zozierat.😀

mantilka
22. feb 2025

Pre ľudí s bežným príjmom, ktorí nemajú na opatrovateľku dieťaťa je to veľa. Ten chlap už bol otcom a veľmi dobre vie do čoho by zasa išiel. Vôbec sa mu nečudujem, na dieťa treba veľmi veľa energie. Keď sa pritrafí, nič nehovorím ale plánovať. Keby mal 45, ešte by sa dalo. A dieťa potrebuje vzor, vitalneho rodiča.

lienka.7
22. feb 2025

@joannita ale prosím ta,
@stanulienkat tu ma uplnu pravdu. To je ako keď píšu o celebritkach typu Lopez a Aniston, ze v 50tke vyzerajú na 20 ci koľko. Pýtam sa, potom v tej 20tke vyzerali na koľko? Na 5 rokov? Áno, vyzerajú dobre keď sú nacencane a v mnohých prípadoch vyfiltrovane a vyretusovane (vid.napr.lozeovej promo foto vs.realita) Nech sa ukazu, aké sú "krásne a sexi" bez make upu ráno, keď vstanu, nie keď ich 3 hod.licia vyzazistky a na titulke vyretujsuju tak, že sa na seba pomaly ani nepodobaju. Dačo podobne ako naša Karín Hajdu, realita vs. Insta ci FB na mile vzdialená...

joannita
22. feb 2025

@lienka.7 ja som písala že vyzerám na 20? Alebo na 30?

"Pýtam sa, potom v tej 20tke vyzerali na koľko? Na 5 rokov? "
Túto vetu myslíš vážne? Vieš to nieje priama úmera, že keď vyzeráš v 50 na 35, tak v 20 si vyzerala na 5 🤦
A mimochodom, často chodím aj bez mejkapu a nenačančaná a teraz sa podrz, vtedy mi tipujú ešte menej 😅

tiezjedna
22. feb 2025

@lienka.7 ...že sa slová vyretušovať a vyzerať píšu s tvrdým y (pretože predpona), neznamená to, že to platí aj o slove vizážistka... Nemáš zač🙏

mamutka
22. feb 2025

Poznám 50 ročného muža, majú malé detičky a zvláda to v pohode. Je ale celý život veľmi aktívny, mozog mu ide na plne obrátky celkom inak ako bežným smrteľníkom, je to taky génius a žije si po svojom, vôbec ho názory okolia nezaujímajú. Fyzicky pracuje rad a je veľmi zručný, čo sa týka stravy, je taky askét a veľmi vyberá čo zje. Ten je zdravší a viac pri sile ako bežný 30 rovný chlap čo ma sedavé zamestnanie a stres z hypotéky. Takte deti si ho užívajú maximálne.
Tvoj problém je, že tvoj chlap s tebou dieťa nechce. Je jedno či ma 35 alebo 53 rokov.

tiezjedna
22. feb 2025

@mamutka tak malé detičky v 50 a pubertiaci v 65, to je dosť rozdiel... a to "zvláda to v pohode" by tiež asi chcelo presnejšiu definíciu, aby bolo možné aspoň trošku objektívne posúdiť, či je to naozaj v pohode, alebo len v posudzované v rámci partnerského milosrdenstva...

euka210
22. feb 2025

Ano je stary na dieta... ked dieta bude mat 18r, on bude mat 71r! Vies si predstavit ist na stuzkovu? Dozije sa vobec jeho 20r?
Muz rozmysla dobrr, racionalne.

mamutka
22. feb 2025

@tiezjedna neviem čo myslíš partnerským milosrdenstvom. Tento človek venuje deťom viac casu ako ktorýkoľvek iný otec čo poznám. A tiež nemám rada úvahy o tom, koľko rokov bude človek mať keď deti budú maturovať, alebo budú v puberte a pod. V dnešnom svete je to zbytočne. Väčšina manželstiev konci rozpadom. Mnoho ľudí žije oddelene - jeden cele týždne v zahraničí, deti doma iba s matkou, tam je celkom jedno, koľko rokov ten otec ma. Nie je prítomný pri bežnom živote, výnimočných udalostiach ani pri každodennej výchove. Či ma 30 alebo 50, to je fuk, jeho otcovstvo je rovnaké - na diaľku a online.
Ja osobne si neviem predstaviť ísť do rodičovstva po 50 tke, ale kebyže mám 35 a partner 53 a tuzime po deťoch, tak sa ich nevzdám len kvoli tomu že muz môže mať o desať rokov menej energie. Lebo fakt vidím veľmi veľa mužov po 30 čo to s ich kondičkou vyzerá na zaplakanie a nemajú zďaleka toľko energie ako 50 ročný chlap čo denne trénuje. Ale tu u autorky je problém, že ten muž to dieťa s ňou ani len nechce. No aka bude jeho chuť starať sa o rodinu? 👀

janinah
22. feb 2025

@euka210 pošlem ti fotky z našej novembrovej stužkovej a mojho manzela co bol práve mesiac pred 70tkou? To nie su zakonite dedkovia s paličkou čo im rozum odchádza...
Synovej 20tky sa nemusi doziť ani 40tnik,je malo takych pripadov?
Opakujem 50tnik nie je stary na dieťa,tu je problem,ze dotyčny z prispevku dieťa nechce.

lenkasarka
22. feb 2025

@janinah ber to tak,že pre teba 50 je ok vek a nie je starý na malé dieťa,ale pre iného je veľa aj 40 a necíti sa na malé dieťa. Každý sme iný.

cukroska
23. feb 2025

U chlapa v pohode ..horšie je keď má žena uz veľa po 40tke.

renesance80
23. feb 2025

@zuzu11166 ale on to dieta nechce!!!!

ovaaa
23. feb 2025

Už chce mať svoj kľud a nečudujem sa..

vilma7
23. feb 2025

Ja chápem, prečo on nechce...
JE TO VELA
NECHCE SA MU OPÄŤ ZAČÍNAŤ ODZNOVA
CHCE SI UZIT SVOJ ŽIVOT, SVOJE SI UZ ODCHOVAL
A to nemá nič spoločné s postavou, výzorom atď.

Ty asi nemáš deti, alebo?

ina2405
23. feb 2025

@janinah ja úplne súhlasím, ale u vás manžel bábo predpokladám chcel, resp.ho prijal úplne bez výhrad aj v zrelom veku. Aj v tom nastavení je rozdiel. Ja mám teraz 42 a maličké bábo, moc sa z neho teším a nevnímam väčšiu záťaž, ale mám známe, ktoré hovoria, že už by nechceli a cítia sa na dieťa staré. Tu muž jasne hovorí, že sa na dieťa necíti. Ja byť autorkou, rešpektujem to.

lienka.7
23. feb 2025

@tiezjedna ďakujem veľmi pekne, išlo iba o preklep. Verím ale, že tak horlivo tu opravujes aj ine 😉 ja to zvyčajne prehliadam, ale verím teda, že sa cítiš lepšie 😘

tiezjedna
23. feb 2025

@lienka.7 vždy sa cítim lepšie, keď niekomu rozšírim obzory👍 Len neviem prečo to niektoré dámy berú ako útok... A áno, zvyknem slušne opraviť, nevidím na tom nič zlé. Minule mi pani dokonca úprimne poďakovala, keď sa vďaka mojej oprave až ako dospelá dozvedela, že slovo "spontánny" sa píše takto, a nie "spontálny", čo ona roky používala v domnení, že je to správne😉

tiezjedna
23. feb 2025

@mamutka to partnerské milosrdenstvo je stav, kedy dieťa príde na svet obstaróžnemu otcovi a matka časom zistí, že to nebol úplne dobrý nápad, pretože jeho energia pozvoľna (a celkom logicky) vyprcháva. Takže vo veku, kedy dieťaťu už nestačí preliezať preliezky na sídlisku a chce prirodzene objavovať rôzne športové aktivity, musí všetko viac-menej ošéfovať ona, pretože otec má buď zdravotné obmedzenia, ktoré mu to nedovoľujú, alebo jednoducho nevládze, hoci by chcel. Takže sa maximálne sem tam vybičuje aspoň na nejakú čiastočnú účasť na týchto aktivitách. A matka, pretože si predsa nebude kakať do vlastného hniezda, na otázku ako sa im darí a ako to tatino zvláda, vytasí práve spomínané partnerské milosrdenstvo a ospieva muža ako ideálneho partnera. Tak to proste často je. Tým samozrejme nechcem povedať, že takýto otec nemá svoje deti rád. Naopak, verím, že ich nadovšetko miluje a o rodinu sa napríklad po finančnej stránke dobre postará. Ale proste vek je vek. Ten nikto neošulí. No a v autorkinom prípade to navyše smrdí veľkým prúserom, pretože presne ako si napísala - on deti už nechce. Takže ja úplne nerozumiem jej snahe zmeniť jeho postoj. Z môjho pohľadu je rozumný a zodpovedný. Ak po dieťati túži, čomu rozumiem, tak by si mala nájsť iného partnera.

matkahelka
23. feb 2025

Vcera som pozerala starsie inkognito. bol tam kramar, kt.sa vlani, vo veku 64 rokov narodila dcera. bez okolkov povedal, ze jeho partnerka vedela do coho ide, ze on uz nema ani 30 ani 40 a potrebuje na svoju pracu a svoju psychohygienu vela kludu a ze jeho partnerka si je vedoma toho,ze starostlivost o dieta je vlastne na jej pleciach. ale ze este je rada, lebo zatial prebaluje len dceru, jeho prebalovat este netreba. myslim, ze je nanajvys hlupe presviedcat sa/niekoho, ze chlap po 50 zvladne starostlivost o dieta, ako chlap o 10-20 r.mladsi. to nie je len o fyzicke, to je o potrebe spanku, o trpezlivosti. a o tej nestastnej puberte, lebo mat pubertiaka je zahul aj pre 40-nikov (ano, pisem z vlastnej skusenosti), neviem si predstavit tu komunikaciu a pochopenie chlapa v 70 s 15 roc. dietatom. to uz sa len nezucastnene prizera na to, ako dieta vychovava matka.

matkahelka
23. feb 2025

@lienka.7 karin hayjdu vyzera v reale uplne inak ako na fotkach? nevidela som ju este nazivo, ale vlani sme zazili akciu, kt.moderovala durianova a potom sa fotila medzi ludmi a ta aj s vyraznym makeupom vyzera starsie ako v TV, vyzera ako naozaj zrela 50-nicka.

iwesska
23. feb 2025

@matkahelka Bohvie,ci sa aj niekto pytal na nazor tych deti,ako to vnimaju,alebo je to len o tom,ze my sme sa tak rozhodli a je to tak super. Poznam rodinu,kde ma "mlady pan" uz cez 70, posledne dieta ma 10 a zial je hendikepovane - autizmus,dmo, a ked mala zacne kricat on odide a necha ju zene, lebo na to nema uz nervy.

rorino
23. feb 2025

Áno je to veľa,veď si uvedom,že to dieťa ,ktoré ešte ani nečakala,keď bude mať 20 jeho otec už bude mať viac ako 73 rokov

bielasovicka
23. feb 2025

Autorka ten tvoj amant si tiež mohol nájsť nejakú staršiu od teba, ktorá už deti nechce.

bielasovicka
23. feb 2025

Ona vôbec neodpisuje, ktovie ci reálna téma 🙄